|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
a Dowody na istniene Boga, a zarazem Jezusa Chrystusa? wsyzstkie, jak juz wspomniano, wydarzenia. Juz w II wieku naszej Ery ktos pisał o Jezusie, jako o kims, kto naucza w jerozolimie, i ze ludzie go sluchaja, i uwazaja go za ich króla itp. i pisano wtedy o nim, jako o człowieku a nie Bogu. Tak więc dowodów na istniene Boga jest duuużo więcej, ale nie chce mi sie wymieniac xP (pare informacji zostalo zaczerpnietych z obowiązkowych rekolekcji xP)
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
|
![]() {Zawartosc postu}
Ostatnio edytowany przez Progmast - 17-02-2009 o 20:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Chopkers:
Wytłumacz mi, co ma wspólnego istnienie Jezusa z istnieniem Boga? Tego, że Jezus żył, jestem pewny na 100%. Jestem także pewny (ale "tylko" na 99% ![]() Cytuj:
Sorry Dżony, ale żadnych sensownych argumentów nie przytoczyłeś, w przeciwieństwie do Mogrima ;p Co nie zmienia faktu, że i tak nie uważam przytoczonych przez niego argumentów, jako działania "ręki boga" ![]() @Aires: Nic.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Spiskowe teorie dziejów mają to do siebie, że im głupsze pytania, tym ciekawsze odpowiedzi. Cytuj:
To, że coś nie jest możliwe do naukowego wyjaśnienia dziś, nie znaczy, że cudem pozostanie jutro.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2006
Lokacja: wlkp
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 124
Skille: 21/27
Poziom mag.: 69
![]() |
![]() @up
Madry jestes; dd |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Świat: Nova
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Co do tematu to filozoficzne rozwazania na forum wygladaja bardzo smiesznie, poziom wypowiedzi jest zastraszajacy ![]() ![]() ( za duzo 'filozofowania'? sorry )
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
|
![]() Na świecie jest wiele relgii.Każda religia wierzy w innego Boga i każda zapiera się, że oni mają rację.Czyli w kóncu, która religia ma rację jeśli każda twierdzi co innego?Czyli jak jedna ma rację to miliardy ludzi więrzących w co innego żyją w błędzie?Wtedy naradza się pytanie, która religa ma rację, w którą wierzyć?
Naprawdę potrzeba by tu nam kogoś mądrego kto mogłby nam trochę odpowiedzieć na te pytania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Świat: Nova
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Trochę pokręciłem, ale prościej trudno mi wytłumaczyć.
![]() |
![]() |
#35 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Nie sadze;] edit: pozwole sobie przypomniec, ze teoria wielkiego wybuchu to taki sam domysl jak wiara w to, ze tenze swiat stworzyl Bog. Zauwaze takze, ze dowod na to, ze swiat jest efektem BingBangu upadl. O co mi chodzi? o to, ze teraz nauka dziala tak samo jak wiara - stara sie cos udowodnic rzucajac coraz smieszniejsze teorie - pomimo tego, ze wielu spraw nie rozumiemy doskonale wiemu jak je wytlumaczyc naukowo ![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 05-04-2006 o 08:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]()
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Może dostane uwage za ten posty. Ale ta dyskusja jest żałosna. Dyskutują na temat kiedy powstał Bóg i kiedy świat...A "Lever" katachetka nie jest wszechwiedząca i dla dzieci w "zerówce" trzeba tak tłumaczyć....:/
Cytuj:
A słyszałeś takie zdanie ,że "Bóg jest tylko jeden ,ale religie różnie go nazywają/postrzegają"??
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Raynold - 05-04-2006 o 15:45. Powód: Edytuj posty, zamiast dublować! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() A wyjaśnisz czemu ten temat jest żałosny?
Btw. Nie mogłeś edytować posta, tylko napisać dwa? ![]()
![]() |