Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-04-2006, 00:54   #21
CaldO
Użytkownik Forum

CaldO's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Susz

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Domyślny

Dobry temat !

Szczerze przyznam, że w kwietniu 2005 roku odetchnąłem z wielką ulgą myśląc: "ufff, już po wszystkim). Było to zakończenie roku szkolnego klas maturlanych co dla mnie oznaczało tylko trzy rzeczy:
- koniec szkoły
- egzamin dojrzałości
- egzamin z przygotowania zawodowego.
Jednak moja radość po zakończeniu roku szkolnego nie trwała długo. Dlaczego? A dlatego, że miałem pełną świadomość, że mam duże braki w nauce, zagadnieniach maturalnych oklepywanych na zajęciach szkolnych przez profesorów itp. Czynniki? Nie będę udawał... przyczyniła się też tibia -w małym stopniu ale jednak. Do tego towarzystwo, którego skutkiem było złe nastawienie na przyszłość, prawie całkowity brak motywacji, znieczulica... .
Na moje szczęście przejrzałem na oczy, napewno za późno ale jednak zawsze. Zabrałem się za naukę i nadszedł czas matury. Część pisemna, język polski zdałem bez problemu, z matematyką już nie dałem sobie rady. Część ustna, język polski bez problemów, geografia bez większych stresów. Egzamin z przygotowania zawodowego też pomyślnie.
Po tym wszystkim usiadłem, i pomyślałem czego tak naprawdę od życia chcę.... I postanowiłem jedno, wziąść się w garść. Wiedziałem, że z moimi brakami poprawki z matematyki nie zdam, ale podejść musiałem, żeby nie stracić szansy na kolejny egzamin. Zmieniłem przedmiot na geografię i poprawka czeka mnie 10 maja. Nauka w toku już od jakiegoś czasu. Do tego coś z samorealizacji, studium informatyczne (po zdaniu matury na studia), oraz praca. Miło jest zarobić na własne potrzeby oraz wspomóc rodziców, którzy przez tyle lat trudzili się nad wychowaniem mnie, co wiązało się z wydatkami, a jak wiadomo w dzisiejszych czasach nikomu nie jest łatwo...

Cel mojego posta?
Całkiem prosty... Na swoim przykładzie chcę pokazać innym, że bardzo łatwo jest dojść do stanu kiedy człowiek zaczyna cieszyć się swoim życiem, mimo wcześniejszych niepowodzeń. To naprawdę niesamowite uczucie kiedy wiesz, że się zmieniasz, dążysż do postawionych sobie celów i żyjesz widząc zadowolenie rodziców.
Podsumowując chciałem powiedzieć, że motywacja to bardzo ważna sprawa. I pamiętajcie, że na zmiany nigdy nie jest za późno !

No i jak to mi mama mówiła: "Pamiętaj synu! ta gra ci chleba nie da!"

Ostatnio edytowany przez CaldO - 20-04-2006 o 00:59.
CaldO jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-04-2006, 00:58   #22
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Dla tych co sie nudza:

Zapraszamy na darmowe wakacje na pięknych plenerach! Dużo podróżowania i zwiedzania. Nowe znajomości, wrażenia i doświadczenia. Wiecej informacji w najbliższej WKU. Ja skorzystałem, polecam!

Z fajnych zajeć polecam zapisanie sie do jakiegoś klubu Paintballa. Fajna zabawa , tylko czasem troche bolesna Ew. deskorolke, rolki, jakies sporty extremalne (skakanie po balkonach budowanego bloku na wysokosci 8 pietra z workiem cementu 25kg to dopiero sport extremalny xD).

Pozdro ludki i nie dajcie sie nudzie i monotonii

@kajulec
ASG = Air Soft Gun. To taka zabawa, ze sie strzelasz pistoletami/karabinkami na kulki. AEG lepsze bo po kazdym strzale nie trzeba przeladowywac, ale to drogi sport (500zl+ jedna broń, i nie mowie tu o szajsie na raz z allegro -.-).

@UP
Pisales nowa mature? Mozna zmienic przedmiot? Bo tak sie sklada ze tez zdawalem te nieszczesna matme i nie zdalem (sUx) i chcialbym zmienic na biologie or sth. Plz odpisz
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Ostatnio edytowany przez Grue - 20-04-2006 o 01:03.
Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 01:26   #23
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec
Zrobie OFFTOP jak cholera, ale musze: kto sie bawi w ASG? Widzialem juz posty z tymi tajemniczymi trzema literkami juz u MayGyvera i OnlyM.
Mój Brat. Ma już niezłe eq i jeździ na akcje do Torunia :S

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 08:43   #24
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

\offtopic
O.o widze, ze sporo osob bawi sie w ASG Mozecie pochwalic sie do jakich klubow nalezycie albo cos? Ja osobiscie ASG S-cie Team.

\Topic
Ja polecam sporty i przedewszystkim ASG, nie kazdy musi miec pistolet za 300 zl+, czasami to swietnej zabawy na swiezym powietrzu wystrarczy AEG juz za ~130 zloty (tansze zazwyczaj charakteryzuja sie brakiej Hop-up'a).
Lub shootgun za ~200 zl, ino trzeba go naciagac co po dluzszym treningu jest strasznie meczace.
stary 20-04-2006, 08:53   #25
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

No to i ja sobie zaspamuje:

Zabijam czas poprzez:

NLP, Hipnoza, Hazard, czytanie, bawienie dzieci, a ostatnio pisaniem bardzo ambitnego projektu...

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 13:06   #26
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Eee... Ja to prawie cały czas przy kompie spędzam, bo i tak nic lepszego do orboty nie mam. No i dużo czytam ;p Na dwór nie ma z kim łazić, bo wszyscy się uczą...
stary 20-04-2006, 14:36   #27
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec
Zrobie OFFTOP jak cholera, ale musze: kto sie bawi w ASG? Widzialem juz posty z tymi tajemniczymi trzema literkami juz u MayGyvera i OnlyM.
Latem, we wakacje jade sobie do miasteczka. Maja tam dobre warunki do ASG, chociaz w Chorzowie tez sa niezle. Niestety malo ludzi, a eq kosztuje.
Narazie nie jest za profesionalnie ale jakos dajemy rade.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 15:42   #28
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Ruszył mnie ten temat. Wziąłem głęboki oddech, założyłem moją ulubioną zbroję, przypiąłem sobie do pasa buławę, założyłem ciężkie buty, zasunąłem na twarz przyłbicę i z ufnością i toną czosnku na szyi (bo nie wiadomo, co za kurestwo może się tam za firewallem chować) wyruszyłem. A tu zonk, nie ma szczurów, nie ma wilków. Na czym ja tu mam doświadczenie zdobywać? Nie zrażony poszedłem dalej. Słyszałem o jakichś dresach, czy coś takiego - ponoć strasznie waleczne skurwysyny. Bałem się trochę, że mam za niski poziom, ale dałem radę - najpierw na mój widok wybuchnęli śmiechem, co ich obezwładniło, a po ciosie maczugą przez łeb już nie mieli ochoty na dyskusję. Ale jakoś nie pomogło, nie poczułem się silniejszy - ba, złamałem sobie chyba palce przy wymachu tym tępym kijem...

Bez sensu trochu ten temat jest. Co on zmieni? Kto przeczyta, ten przeczyta. Ale i tak nikt się nie zastosuje. Bo czy dużo zmieni to, że napiszę, że można czytać książki, pisać opowiadania, tworzyć muzykę, pobiegać po klubach czy knajpach? To się rozumie samo przez się. Wystarczy makownicą ruszyć. A ci, którzy powinni się zastosować i tak się nie zastosują. No bo tam, na zewnątrz, za oknem nie ma stworów. Nie tak łatwo zostać silnym, wielkim i pięknym, poważanym i godnym pochwały bohaterem. Nie wystarczy przez piętnaście godzin dać się gryźć szczurowi, by być sławnym i budzić grozę. A i wpierdol można dostać, i forsę zgubić. Albo - o zgrozo! - porozmawiać z kimś. I to o czymś innym, niż Tibia, komputery, internet... Jak tak można żyć?!

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 15:57   #29
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Jeśli chodzi o cel, to odpowiedz jest prosta - czułem wewnętrzną potrzebe napisania tego tematu =P.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 16:28   #30
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

"Zamiast pic pod sklepem wodke, lepiej zagraj w koszykowke !"

Ja mam staly plan dnia: Przychodze ze szkoly, siadam przed kompa i cos majstruje, potem o 17 robie lekcje o 18 ide na boisko... gram tam w kosza albo w noge... z kosciola sie zbieram i ide na osiedle pogadac z kims albo pograc w jakas glupia gierke na asfalcie

Jeden mankament. Uczenie sie jest za kazdym razem upychane gdzies miedzy powyzsze czynnosci -.-
stary 20-04-2006, 17:22   #31
Galarion
Użytkownik Forum

Galarion's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2005

Domyślny

Ja od jakiegos czasu jak sie nudze to żongluje . Wystarcza trzy pilki do tenisa lub inne podobnej wielkosci i juz z nimi mozna wykonac wiele prostych i tych bardziej skomplikowanych rzutow . Wiekszosc znajomych gdy slyszy o zonglerce mysli, ze ogranicza sie to do 3 pilek, 4, 5 i im wiecej tym lepiej, a naprawde istnieje mnostwo pojedynczych trickow tylko z trzema pilkami, ktore mozna laczyc w "kombosy" i rozwijac. Jakby co to w necie jest wiele tutoriali, stron w tej tematyce. Poza tym jest udowodnione(niby), ze to bardzo rozwija obydwie polkule mozgu i ogolnie dobrze wplywa na stres, zmeczenie.
stary 20-04-2006, 18:37   #32
Therus Mroczny
Użytkownik Forum

Therus Mroczny's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Therus Mroczny ma numer GG 3559475
Domyślny

Rpg, gry bitewne (figurki? :>), modelarstwo, no i gra na gitarze (ostatnio to u mnie przede wszystkim)
stary 20-04-2006, 19:15   #33
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
-Uczyć się dużo nie musze. 1 gim. to pociskać nas nie pociskają.
No to prosze bardzo, jesli nie masz co robić, to się ucz, w II klasie wyskocz na olimpiadę z WOSu i Biologi/Geografii i jak wystukasz sobie I miejsce w polsce, (czy na niższym szczeblu, nie interesuje się juz tym ;p) masz z głowy testy w III klasie. Odrazu po 50pkt z Humanistycznego i 50pkt z Mat-Fiz :>

A jak nie macie już co robić, to 2 tabledki valeriany i spać zawsze lepsze to, od siedzenia przed kompem 24

A tak poważniej, zawsze znajdzie się jakieś inne, ciekawe hooby, pomyślcie, że wam ukradli kompa i co byście robili?

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2006, 20:34   #34
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
2. Dzieci Tibii i tak będa miały to w d*pie, bo ważniejsze jest skillowanie, niż jacyś ludzie, tam na zawnątrz... Przecież to musi być kod binarny! ;-)
Hahahaha, i kto to mówi ;-)?

Cytuj:
3. Jak ktoś szuka ciekawego zajęcia (łał, chyba zrozumiałem o co w tym temacie chodzi) to niech znajdzie sobie dziewczynę, powychodzi pokopać piłkę z kolegami, wypije piwko/oranżadę, spojrzy w niebo i pomyśli że życie jednak jest piękne. Bo po co tracić więcej czasu na jakąś badziewną grę
Musiałbym Ci przyznać rację, ale ponieważ nazywasz się Gufat, nie zrobie tego, i na dodatek napisze, że jesteś gupi! O!
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2006, 23:36   #35
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

ja ja widze tych expertow wszystkich od ASG to az mi sie cos w srodku przewraca (i nie jets to przyjemne uczucie)... AEG za 130 zlotych?:| po 1 jest to "elektryk" a nie AEG a po 2 to jest to jednorazowka. wszystkim maniakom (tym co juz sie w to bawia i tym niedoszlym) polecam www.wmasg.pl i ich forum. sam nie mam jakiejs super broni, ale zeby dobrze si ebawic nei trzeba wydawac w ciul kasy. i tutaj zaczynam sie laczyc z tematem. moj qmpel (zapaleniec ASG of coz) postanowil, ze pojdzie do pracy. Przez cale wakacje 10h dziennie ukladal jakas kostke brukowa, zdzieral stare plyty chodnikowe (tez mi zajecie), ale przynajmniej nei mial czasu sie nudzic. Popracowal troche przez dziie, poszedl gdzies wieczorkiem i caly dzien z glowy, a przy okazji si epoopalal troche to co zrobil z zarobiona kasa to juz inna sprawa, bo wydal 1200 zeta na bron na urodzinki sprawilismy mu PRAWDZIWEGO kevlara i przyanjmniej ma chlopak w czym biegac, no i przynajmniej ma kolejne zajecie dla "zabicia czasu", bo z takim sprzetem to glupio sie juz w to nie bawic. Zloty, zlociki itepe.

A jezeli ktos mysli teraz "No to moze zalozmy grupe maniakow ASG na forum", niech lepiej szybko idzie wypic w jakims parku dwa wina, zrobic sobie porzadnego formata mozgownicy i zapomni o ty., niejeden juz probowal, nawet chwile taka grupa byla i.... po prostu BYLA (czyt. nie ma i nie bedzie). a zamieszania z nowymi grupami to mam juz dosc.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2006, 23:56   #36
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
urodzinki sprawilismy mu PRAWDZIWEGO kevlara
Też coś mój brat też ma. :S

Sam mam zamiar zacząć zabawę,ale może dopiero za 2 lata. Narazie itak jestem za młody,bo rodzice nie mogą spać jak do lasu jedzie dorosły brat,więc co dopiero ja.Powiem wam że samo strzelanie do tarczy jest bardzo przyjemne.Polecam kupić pistolet za 9-20 zł w kiosku ruchu i postrzelać sobie do zdjęcia klasowego Zobaczycie jak was wciągnie.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2006, 23:59   #37
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Też coś mój brat też ma. :S

Sam mam zamiar zacząć zabawę,ale może dopiero za 2 lata. Narazie itak jestem za młody,bo rodzice nie mogą spać jak do lasu jedzie dorosły brat,więc co dopiero ja.Powiem wam że samo strzelanie do tarczy jest bardzo przyjemne.Polecam kupić pistolet za 9-20 zł w kiosku ruchu i postrzelać sobie do zdjęcia klasowego Zobaczycie jak was wciągnie.
oj musisz lubieć swoją klasęmoże zdjęcie rodzinne ;;d?
ps.można układać domek z zapałek
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2006, 00:05   #38
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

No nic...dzisiaj odkryłem w sobie nową pasje.
Tenis- 120zl starczy na jakąś słabszą rakiete i piłeczki.Potem potrzebny równy teren i wymiatać.

@offtop
Kupiłem sobie dzisiaj paczke piłek i nurtuje mnie jedno.A mianowicie dlaczego są hermetycznie zamknięte?
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2006, 00:05   #39
Rinnaroc
Użytkownik Forum

Rinnaroc's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2005

Rinnaroc ma numer GG 4143112
Domyślny

Ostatnio spędzam po 2h dziennie przed kompem grając sporadycznie w elastomanie<śmiech na sali> i siedząc na GG... Rok temu to wypadało po 12h, jak nie więcej. Swój lvl w życiu zrobiłem, miałem 56 rp i byłem z niego dumny. Teraz jak słysze, że kumpel z osiedla dobija 100 lvl to mam to głęboko w d*** Odwiedzam to forum mimo, że tibia mnie już wogóle nieinteresuje, fajna wiara tutaj
Moje sposoby na nudę :
-pojeździć sobie skuterkiem
-połazić z dziewczyną ew. z kumplami
-chodzenie do szkoły(tak, lubie szkołe ;p)
-no i Parkour <- polecam na nude !
stary 22-04-2006, 19:05   #40
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Co do sposobów zabijania czasu (tak rozumiem ten temat, trzeba podać sposoby dla pokolenia "Tibia") to ja gram na gitarze... Zapisałem się do prywatnej szkoły muzycznej i ćwiczę. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić się przy ognisku, ale wakacje zbliżają się... Ze sportów to lubię boks(w szkole mamy nawet rękawice ^^) i jazdę na rowerze, szczególnie wycieczki za miasto, do parku Bażantarnia (Park zajmujący ~50% miasta, kiedyś nie był zaliczany do Elbląga, ale aby dostać dotacje z Unii zrobili z tego jakby cześć miasta i mamy chyba najwięcej zieleni w Polsce. Zobaczcie wirtualny plan Elbląga na www.elblag.pl)
Edit: Tutaj daje wam fotkę mojej gitary, weźcie se na 2 dni... (przepraszam za słabą jakość, ale obiektyw od cyfrówki mojego kuzyna był brudny)
http://img174.imageshack.us/img174/7176/img20321ui.jpg

Ostatnio edytowany przez joey - 22-04-2006 o 19:35.
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania