Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-05-2006, 23:09   #21
Shireh
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 09 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Hiberna
Pergamin yo ;p

@Up

Hyhy, all owned ;p

@Topic

Na Hibernie na 100% jest Hammer of Wrath, widziałem w domku. Wogóle na Hibernie jest pare ciekawych itemów jak np. Djinn Blade czy Twin Axe ;]
Shireh jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-05-2006, 23:39   #22
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shireh
@Up

Hyhy, all owned ;p

@Topic

Na Hibernie na 100% jest Hammer of Wrath, widziałem w domku. Wogóle na Hibernie jest pare ciekawych itemów jak np. Djinn Blade czy Twin Axe ;]
zaprowadź mnie w wirtualna podroz po hibernie i pokaz mi domy tych bogaczy (bo inaczej nie uwierze )
poisoner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 12:56   #23
Catrishia
Użytkownik Forum

Catrishia's Avatar

Data dołączenia: 23 10 2004
Lokacja: Włocławek

Imię: Novar
Świat: Lunara
Poziom: 27
Poziom mag.: 24
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poisoner
zaprowadź mnie w wirtualna podroz po hibernie i pokaz mi domy tych bogaczy (bo inaczej nie uwierze )
Sam widziałem te przedmioty na kilku światach. Moge potwierdzić, że istnieją i wszystkie 4 wypadają z faraonów:
-Crystal Mace (Atk: 38 Def: 16 Weight: 80 oz) wypada z Vashresamun'a.
-Twin Axe (Atk: 45 Def: 24 Weight: 64 oz), wypada z Rahemos'a.
-Hammer of Wrath (Atk: 48 Def: 12 Weight: 70 oz), wypada z Omruc'a.
-Djinn Blade (Atk: 38 Def: 22 Weight: 24.5 oz), wypada z Thalas'a.

Są to już dawno potwierdzone informacje, więc nie wymądrzaj się i nie wyśmiewaj innych użytkowników forum skoro nie masz dobrych informacji. Wystarczy troche się rozejrzeć...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mroczny Alfons
Tak zgdzam sie z tym panem.Na tibii.pl dostaniesz informcje full wypas ktora w wiekszosci przedmiotow brzmi:
Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora. Być może jest to przedmiot dostępy z jakiegoś questu, można go po prostu znaleźć gdzieś na mapie, lub nie można go zdobyć w ogóle.
Tibia.pl to jedna wielka parodia.Zero informacji na stronie i sie ciesza ze maja Supported Fansite.-.-
Bierzcie przyklad z tibii.org.pl.Informacja nawet krotka ale jest i to sie liczy.
Niemaja tego znaczka ale na pewno sa bardziej lubianym srevisem niz ten -.-
Popierwsze tibia.pl to strona dla uczciwych graczy, dla tych którzy chcą czerpać przyjemność z odkrywania rzeczy i questów, a nie chcą mieć podanego wszystkiego na talerzu tak jak na tibia.org.pl. Gdzie tutaj zabawa? A pozatym sprawdziłem twoje donosy co do opisów przedmiotów, że niby na tibia.org.pl są lepsze, prosze bardzo:

Cytuj:
Opis Crystal Mace:
Typ: Broń obuchowa
Uwagi: (puste pole)
Cytuj:
Opis Silver Mace:
Typ: Broń obuchowa
Uwagi: Prawdopodobnie broń nie do zdobycia, ale jeśli ktoś wejdzie w jej posiadanie uzyska potęrzną, jednoręczną broń, dobrą zarówno do bicia, jak i blokowania.
Te opisy zato dużo wnoszą... Nie mówie, że na tibia.pl jest wszystko, bo nie ma. Niekiedy tak ma być, niekiedy poprostu brak informacji (ale poto nas "zatrudnili", co by te luki wypełnić), więc niedługo będzie lepiej. Nie mówie także, że tibia.org.pl jest gorsza, jest poprostu przeznaczona dla innej grupy osób, a więc co kto lubi... Jeśli ci się niepodoba to wracaj na swoją ulubioną strone bo to co napisałeś to następne, bezpodstawne oskarżenia i puste słowa...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rafalinho
Czy ktos wie skad te bronie wypadaja ? szukalem ale nigdzie nic nie pisalo wiec prosze abyscie napisali tu wszystko co wiecie o tych broniach Z gory dziekuje
A więc co do tematu: Crystal Mace tak jak napisałem wyżej wypada z Vashresamun'a, natomiast Silver Mace, hmmm... Tutaj nie będe zbyt dużo mówi, sam długo pracowałem nad questem na tą broń, być może niedługo do niego powróce, bynajmniej narazie nie mam na to czasu. Powiem jedynie, że jest powiązany z Shadowthorn, PoH'em, Więzieniem, kilkoma starymi ciałami, magic wallami i pewną drobnostką. Ale to tylko moje dochodzenie no i nie będe wszystkigo opowiadał

Ostatnio edytowany przez Catrishia - 11-05-2006 o 13:03.
Catrishia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2006, 21:38   #24
elmo_us
Użytkownik Forum

elmo_us's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Opole

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 68
Skille: 80+
Poziom mag.: 17
Domyślny

@Catrishia

Co do tych opisow broni z tibia.org.pl
No straszne az 2 znalazles/las
Ja ci znajde na tibi.pl takich z 10 moze wiecej.
I czy naprawde jest problemem napisac na np Dijin Blade ze wypada z Ktoregos tam faraona?
A i z tego co pamietam to akurat na faraonach jest napisane co z nich wypada, ale na itemach ktore wypadaja z faraonow juz nie.
elmo_us jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2006, 21:47   #25
Jacko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poisoner
Tak, cipsoft wie. itd itd

~~~~~~~~
Wybierasz sobie losowe zdania z wypowiedzi innych uzytkowników i po nich jedziesz chociarz wcale nie mówią niczego złego. Idz do apteki i kup tabletki np. Kalms. Jestes palant i l@m@.
Jacko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2006, 23:42   #26
Catrishia
Użytkownik Forum

Catrishia's Avatar

Data dołączenia: 23 10 2004
Lokacja: Włocławek

Imię: Novar
Świat: Lunara
Poziom: 27
Poziom mag.: 24
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez elmo_us
@Catrishia

Co do tych opisow broni z tibia.org.pl
No straszne az 2 znalazles/las
Ja ci znajde na tibi.pl takich z 10 moze wiecej.
I czy naprawde jest problemem napisac na np Dijin Blade ze wypada z Ktoregos tam faraona?
A i z tego co pamietam to akurat na faraonach jest napisane co z nich wypada, ale na itemach ktore wypadaja z faraonow juz nie.
Nie szukałem nawet, poprostu spojrzałem na nie bo w tym temacie są opisane i chciałem zobaczyć co tam wielkiego o tym piszą, ale się zawiodłem.

Poto nas zwerbowali, na specialnym dziale w forum (widocznym tylko dla nas supporterów) wypisujemy takie błedy i niedługo braki zostaną uzupełnione, masz jeszcze jakieś skargi? Chętnie odnajde i wpisze je do poprawki

Pozatym opis Djinn Blade na tibia.pl:

Cytuj:
Wypada z: Thalas

Ostatnio edytowany przez Catrishia - 13-05-2006 o 23:44.
Catrishia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2006, 03:25   #27
berserk
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Tam o >>

Stan: Aktywny gracz
Imię: Garbek ;-)
Profesja: Elite Knight
Gildia: Blue Lotus
Świat: Hiberna! 43v3R
Poziom: 100
Skille: 96/94
Poziom mag.: 8
berserk ma numer GG 666997 Adres Jabbera do berserk
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fire Necromacer
Hammer of Wrath byl dostepny z questu na elf fort (to nie byl Silver mace z tego questu, jak tam ktos powiedzial) Crystal mace wypada z Vashresamun'a a Silver Mace jest niedostepny, tak jak obecnie Hammer of Wrath (to co pisze w opisach jest dolujace: http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=357
Nie wiem czemu pisza bzdety, bo Omruc nie dropuje tego Hammera, z kad maja te info? Niech dadza SS jak z Omruca wypada ta bron.

Down: To nie na Silver Mace sie zamienia anihilation (dobrze napisane?) beara, tylko za Thunder Hammera.. przynajmniej tak ludzie medrkuja, ale czy to prawda? Nie wiadomo.

Idz stad.

Hammer of wrath jest dostepny dopiero od kilku updatow,dokladnie od tych kiedy weszlo Ankrahmun chyba no moze troszQ pozniej.... Crystal mace wypada z tego faraona od muzyki Vashmunrah czy jakos tak,nie wiem jak to sie pisze...a hammer of wrath wypada z omruca bodajze...na hibernie ma go Deba master i Ubica bodajze. ;p

@Up

Phoenix shield jeszcze wypada z Mahrdisa i mielismy ja na hibernie*dalej mamy) jako 1 w calej tibi. Mial ja Kalnianczyk chyba Napewno byl to ktos z BBa. No ale niestety jakis czub go haknal....

I ktos nasmiewal sie z kogos ze z EE nie wypada Cr- mace , W tym sek ze wypada....

Ostatnio edytowany przez berserk - 14-05-2006 o 03:32.
berserk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2006, 03:36   #28
kostooch
Użytkownik Forum

kostooch's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005

Domyślny

Furora rowniez ma swojego crystal mace'a. Fenix'Gru z ekipa zlootwali go z Vashresamuna.
kostooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2006, 09:18   #29
Gejko
Zbanowany

Gejko's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2005
Lokacja: Police

Stan: Na emeryturze
Świat: Elysia
Poziom: 30
Skille: 19/21
Poziom mag.: 39
Gejko ma numer GG 3758838
Domyślny

na elysia crystal mace posiada go Elahrion Avessar
Gejko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 18:42   #30
Niluś
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 05 2006

Świat: Elysia
Domyślny Hmmm

A wiec tak crystal mace wypada z jednego z faraonow i kosztuje okolo 600k mniejwiecej tak jak MPA, a co do silver mace to niewypada z nieczego
Niluś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania