|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() tez jestem palem i mysle ze mam dosc doswiadczenia zeby sie nim z tobą podzielic. jak zawsze wszyscy piszą od 8 lvl na trollach do 13 proponuję. pozniej mozna kupic czar conjure arrow i robic sobie strzaly mozna i kupowac ale wtedy leci forsa a mlvl stoi... gdy juz robisz strzaly mozna wybrac się na gobliny,ghule na ghostland (te dolne na mapie) tam mozna nawet od 14 lvl zabic Fd sposobem gora dol gora dol, lecz trzeba uwazac. tam proponuję spędzic dosc duzo czasu bo exp jest dosc dobry jak na te lvl'e a mozna zbierac viking helmety life ringi brass helmety i pozniej sprzedawac. Ja dlugo tam siedzialem i zaliczylem tylko 4 deady 2 z powodu lagów a 2 przez nieuwagę
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Ja chyba skorzystam z arrow topic. Postoje przed depo na 13lvl zrobie bp arrowsów i sell i jakiś tam grosz wpadnie ![]() ![]() ![]() Aha nie wyznaje zasady - expisz i skillujesz - 2 w 1. Ja chcę dobić do 70 dist potem poexpić a dalej to się zobaczy... ![]() Dzięki wszsytkim! Kązdy ma inną taktykę i każda na pewno jest dobra! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Now or never
|
![]() hehe no dzieki ze nie piszesz odrazu "ale n00bska taktyka" itp itd. W zasadzie masz swoja rację bo w AB nie zawsze dobrze się skilluje/expi na GL tez muszę przyznac ile ja się napislem "plz leave i was first" ale mimo wszytko jest tam bardzo bezpiecznie a i pieniedzy mozna sie dorobic (tam od bodajze 23 lvl zacząłem zbierac na boh i na 25 juz mialem
![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM ![]()
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 29-04-2006 o 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2005
Świat: Askara
|
![]() Może powiem ci jak ja robiłem. Od 10 do mniej więcej 30-32 dista chodziłem na trolle.33 do ok. 43,44 dista na roty i minosy. Czasami wybierałem się na gobliny, ponieważ wypadają z nich kamyczki, które zadają mniejsze obrażenia niż speary. 45 do 52 dwarf solidery i czasami dwarfy. Później chodziłem expić do 30 lvla ze strzałami, aby dist szybko szedł i w końcu wyszło, że na 31 lvl miałem skill dista 69.
PS: Sprzedaj Vamp shielda i kup bohy. Pare razy ratowały mi życie. ![]() Ostatnio edytowany przez Gravestone Fighter - 29-04-2006 o 17:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() A teraz mam jeszcze jedno pytanie od jakich skilli dist/shield moge trenić na cycach bez mniejszej straty hp? Mam drag shield/vamp shield.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Now or never
|
![]() no wiesz.... zawsze troche zycia musisz stracic, zeby pasek shieldingu nie stanol. ale mysle ze od skilli 55/45 z vampire/dragon shield mozna isc na cyce bez wiekszego ryzyka (1 naraz)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
|
![]() Cytuj:
Na cyce myślę, że od ~55 shielda możesz iść trenić... Ale to tylko przypuszczenia, nigdy nie treniłem na cycach palkiem. Cytuj:
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 01-05-2006 o 00:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Cytuj:
Na serio to sobie tylko życie utrudniasz...
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2005
Lokacja: Toruń
Imię: Sir Manti
Profesja: Elite Knight
Gildia: No Justice
Świat: Calmera
Poziom: 110
Skille: 87+/86+
Poziom mag.: 7+
|
![]() mam palka na calmerze non-pvp skile 57/48 , te skile wytrenilem na rotach , na calmerze mozna kupic kamienie 100 za 1000 gp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co do mojego doświadczenia to co prawda nie skillowałem na cycach, ale za czasów jak jeszcze "zapałki" nie znikały, expiłem na nich ze spearami, shielding ok 50 i nie trafiały mnie zbyt często -.- Więc co do twojej wypowiedzi... Tylko się ośmieszasz. I wybacz, że to powiem, ale to nie ja płacze, że trolle mi za szybko padają. -.^ Może trochę cierpliwości?
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Oki nie zrozumiałem miałes pala kiedyś. Ale teraz jest tibia 7.6 a nie jakaś stara. Dużo się zmieniło! Rozjerzyj się. Trolle są dobre na początek ale potem 1-2 strzały i troll pada. Tak się nie da skillowac! I kto tu się ośmiesza? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Bo przez ten update zasady obrywania po mordzie od potworów się nie zmieniły. Więc napisałem Ci, ze na 50 shieldzie nie obrywałem za często, więc od 55-60 można już na nich trenić, aczkolwiek ze stratami. Pozatym teraz też mam Pala (Nie main char, tylko do Pkingu więc poco mam o nim wspominać?), jakoś spokojnie dojechałem do 45 na trollach w 3 dni, jak widać inni urzytkownicy wypowiadający się wtym temacie też nie mają tego problemu co ty. I jeśli myślisz, że na doświadczenie wypływa aktualna postać, a nie to, że kiedyś się grało palem, to jesteś w błędzie...
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 01-05-2006 o 12:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pytałeś o skille - podałem Ci je... -.- jesli uważasz mnie za niedoświadczonego, to zapytaj o to 100+ Pala, powie Ci prawie to samo -.- Wniosek jest prosty - gardzisz radami które Ci nie pasują. A i poco mam odpowiadać na pytania na które już odpowiedź otrzymałeś? Zastanów się. Pozatym podałem Ci moją taktyke tak jak inni tutaj piszący, nazbieraj kamieni, ale tego jakoś nie raczysz zaznaczyć. Typowe. Tak więc zakopmy topór wojenny, a ja już poprostu rad udzielać Ci nie będę -.^ See ya.
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 01-05-2006 o 14:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Może ktoś jeszcze ma jakieś taktyki? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2005
Lokacja: Znajdziesz w słowniku
|
![]() ale to proste bierzesz kamienie i walisz w nie jak nie to dwarfy i nie słuchaj nobów nacyce lub slimy dopiero na 25+ lvl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 03 2006
Lokacja: Wlkp
![]() |
![]() Ja zrobilem tak: Nabilem skile 40 w dist. potem na ghoulach w GL do 13 lv i teraz siedze pod ab robie szczaly i jednoczenise skiluje do 50 jest cieżko ale nikt nie powiedzial ze bedzie letko
![]() ![]() szkoda ze na no-pvp nie mozna bic summonow ![]()
![]() |
#39 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Berzerktoo
Świat: Guardia
Poziom: 67
Skille: 80/76
Poziom mag.: 6
|
![]() po łebkach przeczytałem temat.. więc nie wiem czy ktoś to mówił ale powiedzieć jak to było ze mną nie zaszkodzi.
początek - 30 kamykow z trudem zdobytych na goblinach, dwarvienka w druga reke i na trolle. jak mało kamykow to walic spearami ktore wypadly z 'ukamienowanych trolli'. skończyły się kamyki? idziesz pozbierać, wkońcu nie trzeba ich kupować..jak już dzwigniesz te 50 kamyków to wio do kopalni, jak się skończą to nowy zapas. przy okazji jak tylko bedziesz mogl to exevo con. nowy zapas kamyków i tak doskillujesz te 50 shieldingu.. z okolo 45-50 dista spokojnie expisz na cyclopach az do lvlu na ktorym bedziesz mogl uzyc czar exura vita. bierzesz juz jakas lepsza tarcze, jednego cyca, kamyki, ewentualnie jakies mf zebys mogl sie uhnac po chwili skillowania. ja tak dociągnąłem do 65 dist.. uznałem że przyszła pora (i tak zbyt późna) na exp.. teraz jak przypadkiem kupie jakies kamyki i mam troche czasu to ide rozrzucac je na cyclopach.. jednak moja rada - zacznij expic ze strzalami jak tylko bedziesz w stanie w sensownym czasie i zużyciu amunicji ubic cyclopa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2003
Lokacja: Bełchatów
Imię: Sir Dzidek
Gildia: Majestic Lords
Świat: Calmera
Poziom: 137
Skille: 113/103
Poziom mag.: 24
|
![]() Nie wiem czy mam prawo sie tu wypowiadać, bo ja z zupełnie innych czasów pochodzę
![]() |
![]() |
![]() |