Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-04-2006, 16:34   #21
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Oczko

tez jestem palem i mysle ze mam dosc doswiadczenia zeby sie nim z tobą podzielic. jak zawsze wszyscy piszą od 8 lvl na trollach do 13 proponuję. pozniej mozna kupic czar conjure arrow i robic sobie strzaly mozna i kupowac ale wtedy leci forsa a mlvl stoi... gdy juz robisz strzaly mozna wybrac się na gobliny,ghule na ghostland (te dolne na mapie) tam mozna nawet od 14 lvl zabic Fd sposobem gora dol gora dol, lecz trzeba uwazac. tam proponuję spędzic dosc duzo czasu bo exp jest dosc dobry jak na te lvl'e a mozna zbierac viking helmety life ringi brass helmety i pozniej sprzedawac. Ja dlugo tam siedzialem i zaliczylem tylko 4 deady 2 z powodu lagów a 2 przez nieuwagę
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-04-2006, 16:49   #22
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun

Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bombek
Na wstępie:
- Czy ktoś tu jest noobem??
-Ależ oczywiście, jest ich nawet kilka.

Rozwiniecie:
Ja moim palkiem skilowalem do 45-47 na rotach a od 45-47 do 52 skilwoalem na full def tesh na rotach ale to juz bylo bardizje expienie

Ty chyba walisz na full atk
Pisałem wyżej że wale na FULL DEF nie? Ja chce skillować a nie expic. Chcę zrobić jedynie 70 dist a potem dopiero exp. Ja lubie na rotach trenować ale jak miałem na innym palu 42 dist to speary 7 i rot lezy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aroonia
tez jestem palem i mysle ze mam dosc doswiadczenia zeby sie nim z tobą podzielic. jak zawsze wszyscy piszą od 8 lvl na trollach do 13 proponuję. pozniej mozna kupic czar conjure arrow i robic sobie strzaly mozna i kupowac ale wtedy leci forsa a mlvl stoi... gdy juz robisz strzaly mozna wybrac się na gobliny,ghule na ghostland (te dolne na mapie) tam mozna nawet od 14 lvl zabic Fd sposobem gora dol gora dol, lecz trzeba uwazac. tam proponuję spędzic dosc duzo czasu bo exp jest dosc dobry jak na te lvl'e a mozna zbierac viking helmety life ringi brass helmety i pozniej sprzedawac. Ja dlugo tam siedzialem i zaliczylem tylko 4 deady 2 z powodu lagów a 2 przez nieuwagę
Ciekawa taktyka. Trolle? Na AB pierwszy poziom jest zawsze zajęty a 2,3 i 4 to taki rozlegly że żeby spotkać trolla trzeba przejść z jednego korytarza do drugiego. na troll mountain jak znajdziesz trolla dla siebie to masz szczęscie!
Ja chyba skorzystam z arrow topic. Postoje przed depo na 13lvl zrobie bp arrowsów i sell i jakiś tam grosz wpadnie Na ghostlandzie też tłok Tą jaskinie którą opisałes (moja ulubiona dla rycka) Jest zajęta zawsze.

Aha nie wyznaje zasady - expisz i skillujesz - 2 w 1. Ja chcę dobić do 70 dist potem poexpić a dalej to się zobaczy...
Dzięki wszsytkim! Kązdy ma inną taktykę i każda na pewno jest dobra!
Flashman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 17:19   #23
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Szczęśliwy

hehe no dzieki ze nie piszesz odrazu "ale n00bska taktyka" itp itd. W zasadzie masz swoja rację bo w AB nie zawsze dobrze się skilluje/expi na GL tez muszę przyznac ile ja się napislem "plz leave i was first" ale mimo wszytko jest tam bardzo bezpiecznie a i pieniedzy mozna sie dorobic (tam od bodajze 23 lvl zacząłem zbierac na boh i na 25 juz mialem ) choc takie robienie strzal i ich sprzedawanie raczej oplacalne nie jest... bo spojrz sprzedasz dajmy na to 3 strzaly i dostaniesz 3gp a tymi 3 strzalami mozesz zabic ghula i wyleci 30 gp. co o tym sadzisz? aha z tym expieniem i skillowaniem no to za dobrze nie jest bo na 34 lvl skille 65 to wydaje mi się niewielkie powinny byc 70+ no więc skillowanie na nizszym lvl powinno byc oplacalne....

POZDRAWIAM

Ostatnio edytowany przez Aroonia - 29-04-2006 o 17:23.
stary 29-04-2006, 17:39   #24
Gravestone Fighter
Użytkownik Forum

Gravestone Fighter's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2005

Świat: Askara
Domyślny

Może powiem ci jak ja robiłem. Od 10 do mniej więcej 30-32 dista chodziłem na trolle.33 do ok. 43,44 dista na roty i minosy. Czasami wybierałem się na gobliny, ponieważ wypadają z nich kamyczki, które zadają mniejsze obrażenia niż speary. 45 do 52 dwarf solidery i czasami dwarfy. Później chodziłem expić do 30 lvla ze strzałami, aby dist szybko szedł i w końcu wyszło, że na 31 lvl miałem skill dista 69.
PS: Sprzedaj Vamp shielda i kup bohy. Pare razy ratowały mi życie.

Ostatnio edytowany przez Gravestone Fighter - 29-04-2006 o 17:40.
Gravestone Fighter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 20:19   #25
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny Odp.

A teraz mam jeszcze jedno pytanie od jakich skilli dist/shield moge trenić na cycach bez mniejszej straty hp? Mam drag shield/vamp shield.
stary 30-04-2006, 15:47   #26
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Domyślny

no wiesz.... zawsze troche zycia musisz stracic, zeby pasek shieldingu nie stanol. ale mysle ze od skilli 55/45 z vampire/dragon shield mozna isc na cyce bez wiekszego ryzyka (1 naraz)
stary 30-04-2006, 16:10   #27
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aroonia
no wiesz.... zawsze troche zycia musisz stracic, zeby pasek shieldingu nie stanol. ale mysle ze od skilli 55/45 z vampire/dragon shield mozna isc na cyce bez wiekszego ryzyka (1 naraz)
OMG, jak nie wiesz na czym polega trening to się nie wypowiadaj, dobrze? Dziękuję...

Na cyce myślę, że od ~55 shielda możesz iść trenić... Ale to tylko przypuszczenia, nigdy nie treniłem na cycach palkiem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maciejd14
Ja wyszedlem ost do kibelka na 5 minut
Coś ty tam robił? xD Bo na jedną 'czynność' to trochę zadługo, a na drugą zakrótko xP <joke>

Ostatnio edytowany przez Venderer - 01-05-2006 o 00:47.
Venderer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2006, 22:39   #28
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Venderer
OMG, jak nie wiesz na czym polega trening to się nie wypowiadaj, dobrze? Dziękuję...

Na cyce myślę, że od ~55 shielda możesz iść trenić... Ale to tylko przypuszczenia, nigdy nie treniłem na cycach palkiem.
Powiem ci tyle że źle zrobiłeś odpowiadając na to pytanie. Skąd możesz wiedzieć od jakich skilli mogę trenić skoro sam nigdy nie miałeś pala? Ja się pytam ludzi którzy smai doświadczyli tego. Dzięki za pomoc ale widocznie pomyliłes pala z kimś innym.
stary 30-04-2006, 23:06   #29
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flashman
Chcę zrobić jedynie 70 dist a potem dopiero exp.
(...)
nie wyznaje zasady - expisz i skillujesz - 2 w 1. Ja chcę dobić do 70 dist potem poexpić
To nie chciej. Tak trudno? ;o
Na serio to sobie tylko życie utrudniasz...

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2006, 23:47   #30
maciejd14
Użytkownik Forum

maciejd14's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2005
Lokacja: Toruń

Imię: Sir Manti
Profesja: Elite Knight
Gildia: No Justice
Świat: Calmera
Poziom: 110
Skille: 87+/86+
Poziom mag.: 7+
Domyślny

mam palka na calmerze non-pvp skile 57/48 , te skile wytrenilem na rotach , na calmerze mozna kupic kamienie 100 za 1000 gp a speary tak sama chodza .Kamienie sa dobre ale szybko znikaja a speary to 10 trenie godzine nawet 2 .Cycki sa dobre do trenienia jak masz okolo 50 shield ,starczy dragon shield.nie oplaca sie robic arrowsow bo masz tylko 100 souli a teraz jak po pierwsze robisz 10 a nie jak wczesniej 15 arrowsow i na dodatek zabiera Tobie jeden soul .wiec zrobisz 1000 arrowsow chyba ze kupisz pacca i bedzie mial royal palka to 2000 arrowsow bo masz 200 souli.mam 20 lvl i takie slabe skile , na pvp juz pewno bym mial okolo 65 .ale nie gram na pvp bo jak jestes afk to ded .Ja wyszedlem ost do kibelka na 5 minut i jak wrocilem to mialem deda dobra sie rozpisalem

Typowy Zawodnik/Fan Barcelony !
maciejd14 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-05-2006, 00:47   #31
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Skąd możesz wiedzieć od jakich skilli mogę trenić skoro sam nigdy nie miałeś pala?
Czy ja napisałem, że nigdy nie miałem pala czy, że nie treniłem na cycach? -.^ Proste - czytanie ze zrozumieniem (Przez to małe gówienko większośc ludzi oblewa testy wszelakiego rodzaju)
Co do mojego doświadczenia to co prawda nie skillowałem na cycach, ale za czasów jak jeszcze "zapałki" nie znikały, expiłem na nich ze spearami, shielding ok 50 i nie trafiały mnie zbyt często -.-
Więc co do twojej wypowiedzi... Tylko się ośmieszasz.

I wybacz, że to powiem, ale to nie ja płacze, że trolle mi za szybko padają. -.^ Może trochę cierpliwości?
stary 01-05-2006, 12:48   #32
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Czy ja napisałem, że nigdy nie miałem pala czy, że nie treniłem na cycach? -.^ Proste - czytanie ze zrozumieniem (Przez to małe gówienko większośc ludzi oblewa testy wszelakiego rodzaju)
Co do mojego doświadczenia to co prawda nie skillowałem na cycach, ale za czasów jak jeszcze "zapałki" nie znikały, expiłem na nich ze spearami, shielding ok 50 i nie trafiały mnie zbyt często -.-
Więc co do twojej wypowiedzi... Tylko się ośmieszasz.

I wybacz, że to powiem, ale to nie ja płacze, że trolle mi za szybko padają. -.^ Może trochę cierpliwości?
Dobra miałes pala. Ale właśnie się ośmieszyłes. Ja pytam od jakich skilli mogę trenić na cycach a ty nawet na nich nie trenowałes. I jakbyś nie zauważył mamy tibie 7.6 już dawno był update!
Oki nie zrozumiałem miałes pala kiedyś. Ale teraz jest tibia 7.6 a nie jakaś stara. Dużo się zmieniło! Rozjerzyj się. Trolle są dobre na początek ale potem 1-2 strzały i troll pada. Tak się nie da skillowac!
I kto tu się ośmiesza?
stary 01-05-2006, 12:55   #33
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Dobra miałes pala. Ale właśnie się ośmieszyłes. Ja pytam od jakich skilli mogę trenić na cycach a ty nawet na nich nie trenowałes. I jakbyś nie zauważył mamy tibie 7.6 już dawno był update!
Oki nie zrozumiałem miałes pala kiedyś. Ale teraz jest tibia 7.6 a nie jakaś stara. Dużo się zmieniło! Rozjerzyj się. Trolle są dobre na początek ale potem 1-2 strzały i troll pada. Tak się nie da skillowac!
I kto tu się ośmiesza?
Ty.
Bo przez ten update zasady obrywania po mordzie od potworów się nie zmieniły. Więc napisałem Ci, ze na 50 shieldzie nie obrywałem za często, więc od 55-60 można już na nich trenić, aczkolwiek ze stratami.
Pozatym teraz też mam Pala (Nie main char, tylko do Pkingu więc poco mam o nim wspominać?), jakoś spokojnie dojechałem do 45 na trollach w 3 dni, jak widać inni urzytkownicy wypowiadający się wtym temacie też nie mają tego problemu co ty.

I jeśli myślisz, że na doświadczenie wypływa aktualna postać, a nie to, że kiedyś się grało palem, to jesteś w błędzie...

Ostatnio edytowany przez Venderer - 01-05-2006 o 12:58.
stary 01-05-2006, 13:11   #34
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Ty.
Bo przez ten update zasady obrywania po mordzie od potworów się nie zmieniły. Więc napisałem Ci, ze na 50 shieldzie nie obrywałem za często, więc od 55-60 można już na nich trenić, aczkolwiek ze stratami.
Pozatym teraz też mam Pala (Nie main char, tylko do Pkingu więc poco mam o nim wspominać?), jakoś spokojnie dojechałem do 45 na trollach w 3 dni, jak widać inni urzytkownicy wypowiadający się wtym temacie też nie mają tego problemu co ty.

I jeśli myślisz, że na doświadczenie wypływa aktualna postać, a nie to, że kiedyś się grało palem, to jesteś w błędzie...
Jak może zauważyłeś do 30 dist proponują trolle, do 40 coś roty a potem minosy i od 50 cyce. Wiesz założyłem ten temat żeby poznać opinie i taktyki innych paladynów jak oni dojechali do 70 dist. I od kiedy trenowali na cycach. Niestety żadne z tych pytań nie dotyczy ciebie. Może i się nie zmieniło z cycami ale na pewno zmieniło się ze spearami. Powiem ci że jadę właśnie do 50 shield i ide na cyce. Z moim rycerzem 51 shield eq takie sam jak pal ytlko że on miał drag shield obrywałem po 20-30hp na full atk. Więc łatwo zauważyć że jeżeli mam vamp shield i 50 shield oraz full def to strata zmniejszy się. PK mnie nie interesuje. Ja gram dla zabawy i od czasu do czasu a nie żeby inni zabijali i pewnie na botach. Ja patrzę na metodę gracza który pisał coś że od 45-47 mogę jakis tam potworek. On mi podał swoją takytkę. Ty próbujesz mnie ośmieszyć a sam siebie ośmieszasz bo nie podajesz konkretnej odpowiedzi. Dobra napisałeś od okolo 55 shield na trenowanie na cycach. A co z głównym pytaniem? Może poprostu nie wiesz? Ja nie wiem więc się pytam.
stary 01-05-2006, 14:15   #35
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jak może zauważyłeś do 30 dist proponują trolle, do 40 coś roty a potem minosy i od 50 cyce. Wiesz założyłem ten temat żeby poznać opinie i taktyki innych paladynów jak oni dojechali do 70 dist. I od kiedy trenowali na cycach. Niestety żadne z tych pytań nie dotyczy ciebie. Może i się nie zmieniło z cycami ale na pewno zmieniło się ze spearami. Powiem ci że jadę właśnie do 50 shield i ide na cyce. Z moim rycerzem 51 shield eq takie sam jak pal ytlko że on miał drag shield obrywałem po 20-30hp na full atk. Więc łatwo zauważyć że jeżeli mam vamp shield i 50 shield oraz full def to strata zmniejszy się. PK mnie nie interesuje. Ja gram dla zabawy i od czasu do czasu a nie żeby inni zabijali i pewnie na botach. Ja patrzę na metodę gracza który pisał coś że od 45-47 mogę jakis tam potworek. On mi podał swoją takytkę. Ty próbujesz mnie ośmieszyć a sam siebie ośmieszasz bo nie podajesz konkretnej odpowiedzi. Dobra napisałeś od okolo 55 shield na trenowanie na cycach. A co z głównym pytaniem? Może poprostu nie wiesz? Ja nie wiem więc się pytam.
Czy ta kłótnia ma sens?
Pytałeś o skille - podałem Ci je... -.- jesli uważasz mnie za niedoświadczonego, to zapytaj o to 100+ Pala, powie Ci prawie to samo -.-
Wniosek jest prosty - gardzisz radami które Ci nie pasują.

A i poco mam odpowiadać na pytania na które już odpowiedź otrzymałeś? Zastanów się. Pozatym podałem Ci moją taktyke tak jak inni tutaj piszący, nazbieraj kamieni, ale tego jakoś nie raczysz zaznaczyć. Typowe.
Tak więc zakopmy topór wojenny, a ja już poprostu rad udzielać Ci nie będę -.^

See ya.

Ostatnio edytowany przez Venderer - 01-05-2006 o 14:28.
stary 01-05-2006, 14:51   #36
Flashman
Użytkownik Forum

Flashman's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Czy ta kłótnia ma sens?
Pytałeś o skille - podałem Ci je... -.- jesli uważasz mnie za niedoświadczonego, to zapytaj o to 100+ Pala, powie Ci prawie to samo -.-
Wniosek jest prosty - gardzisz radami które Ci nie pasują.

A i poco mam odpowiadać na pytania na które już odpowiedź otrzymałeś? Zastanów się. Pozatym podałem Ci moją taktyke tak jak inni tutaj piszący, nazbieraj kamieni, ale tego jakoś nie raczysz zaznaczyć. Typowe.
Tak więc zakopmy topór wojenny, a ja już poprostu rad udzielać Ci nie będę -.^

See ya.
Ciekawe... To samo chciałem napisać Dziękuję i pozdrawiam!
Może ktoś jeszcze ma jakieś taktyki?
stary 09-05-2006, 20:31   #37
Mister
Użytkownik Forum

Mister's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2005
Lokacja: Znajdziesz w słowniku

Domyślny hah

ale to proste bierzesz kamienie i walisz w nie jak nie to dwarfy i nie słuchaj nobów nacyce lub slimy dopiero na 25+ lvl
Mister jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 21:21   #38
mlodysiwek
Użytkownik Forum

mlodysiwek's Avatar

Data dołączenia: 30 03 2006
Lokacja: Wlkp

mlodysiwek ma numer GG 7073354
Domyślny

Ja zrobilem tak: Nabilem skile 40 w dist. potem na ghoulach w GL do 13 lv i teraz siedze pod ab robie szczaly i jednoczenise skiluje do 50 jest cieżko ale nikt nie powiedzial ze bedzie letko

szkoda ze na no-pvp nie mozna bic summonow

mlodysiwek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 22:15   #39
Sel
Użytkownik forum

Sel's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Berzerktoo
Świat: Guardia
Poziom: 67
Skille: 80/76
Poziom mag.: 6
Domyślny

po łebkach przeczytałem temat.. więc nie wiem czy ktoś to mówił ale powiedzieć jak to było ze mną nie zaszkodzi.
początek - 30 kamykow z trudem zdobytych na goblinach, dwarvienka w druga reke i na trolle. jak mało kamykow to walic spearami ktore wypadly z 'ukamienowanych trolli'. skończyły się kamyki? idziesz pozbierać, wkońcu nie trzeba ich kupować..jak już dzwigniesz te 50 kamyków to wio do kopalni, jak się skończą to nowy zapas. przy okazji jak tylko bedziesz mogl to exevo con.
nowy zapas kamyków i tak doskillujesz te 50 shieldingu.. z okolo 45-50 dista spokojnie expisz na cyclopach az do lvlu na ktorym bedziesz mogl uzyc czar exura vita. bierzesz juz jakas lepsza tarcze, jednego cyca, kamyki, ewentualnie jakies mf zebys mogl sie uhnac po chwili skillowania. ja tak dociągnąłem do 65 dist.. uznałem że przyszła pora (i tak zbyt późna) na exp.. teraz jak przypadkiem kupie jakies kamyki i mam troche czasu to ide rozrzucac je na cyclopach..
jednak moja rada - zacznij expic ze strzalami jak tylko bedziesz w stanie w sensownym czasie i zużyciu amunicji ubic cyclopa..
Sel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-05-2006, 01:56   #40
Sir Dzidek
Użytkownik Forum

Sir Dzidek's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2003
Lokacja: Bełchatów

Imię: Sir Dzidek
Świat: Calmera
Poziom: 137
Skille: 113/103
Poziom mag.: 24
Domyślny

Nie wiem czy mam prawo sie tu wypowiadać, bo ja z zupełnie innych czasów pochodzę Jak ja dobijałem 100 dyst to spiry się nie niszczyły. 30 spirów starczało na tygodnie treningu. Teraz to przy 120lvl biore ponad 100 spirów - starcza na 3-4h, robie przy tym 1-2% więc problemu nie mam. Wydaje mi się, że w dzisiejszych realiach trzeba zainwestować w shielding, bo bez tego trening nie będzie miał sensu. Ostatecznie można w ogóle nie trenować tylko expić. Początki są zawsze najgorsze - wytrwałość przede wszystkim. Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Sir Dzidek -> Calmera -> 120lvl -> 106/95
Sir Dzidek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania