Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Pokaż wyniki sondy: Jaki Rodzaj Różdżki Wolisz?
Ogień 17 33.33%
Energia 34 66.67%
Trucizna 0 0%
Głosujących: 51. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-05-2006, 21:56   #21
Smokik
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Magik Rozko
zazwyczaj same 8 levelki wychodza na maina i zaczynaja wszystkich bic nie patrzac jaki masz level z tego powodu Wandy i Rody mi sie nie podobaja
co ty gadasz są ekstra z tego powodu, gdy mi się nie chce expić i skillić ide na noob chara, robie red hp i szukam takiego 8-10 lvl już tak z 50 osób wciągu miesiąca zabiłem + tych którzy ruszali mojego kolega z reala + zwykłych pk
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-05-2006, 23:29   #22
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
- masz 7 kolegów z uber PvP którzy zblokują ofiarę [łatwizna na otwartym terenie...] i będą tam stać i czekać aż padnie...
I tak mozna uciec do dp, jak masz kilka bp uh, bo rozdzka zadaje bardzo powolne obrazenia. (mowie o sytuacji, kiedy ci koledzy nie dokladaja nic od siebie i tylko ofiara dostaje z rozdzki) I zeby nawet mieli 100 lvle to i tak da sie obejsc blokade (jesli oni nie bija)
Cytuj:
- jeśli jest idiotą na hlvl to pewnie i tak nie ma dobrego eq...
No tutaj bym sie nie zgodzil. Czasem jest wrecz przeciwnie. Hlvl sork/druid/palek nosi dobre eq tylko jak jest idiota bo te profesje powinny miec lekki i tani eq. A te profesje co wymienilem to 3/4 wszystkich profesji.
Cytuj:
Można nimi co najwyżej pomęczyć afkerów...
Tylko ze znowu tutaj powraca watek idioty: kazdy normalny afker posiada bota z autologoutem, no chyba ze jest idiota.
Cytuj:
zazwyczaj same 8 levelki wychodza na maina i zaczynaja wszystkich bic nie patrzac jaki masz level z tego powodu Wandy i Rody mi sie nie podobaja
No to mozna sobie ich zabijac i sa jajca dzieki temu. Nie widze w tym nic zlego.

@topic:
A co do sondy to chyba nie powinno byc trucizny, bo kto najbardziej lubi rozdzke z trucizny, przyznac sie?
poisoner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 05:33   #23
Dagome
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 01 2005

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koszyk
Ehh... jestem knightem... i wg mnie rozdzki sa skopane... bo idzie na Ciebie 5 sorcow 35+ i juz masz 150 hp w plecy ( wanf of inferno zabiera 30+ hp) teraz kazdy z tych sorcow SDka walnie i moze pasc nawet 70 sorc na combo... lub 40 knight. Dla sorcow wandy rox dla knightow wandy sux.
Grałem master sorcem na 45 lvl (52 mlv, 28 shielding, blue robe, k-legs, vampire shield), przyszedl elite knight na 80+ lvl i mnie klepal, klepal, klepal ... az mu MF na exori braklo, że musial leciec do sklepu dokupic. Z miecza hity wchodzily od 4 do 20, a bywalo często, że chmurki leciały.
Natomiast z wanda co hit to minimum 30 HP knight w plecy i high shielding oraz dobre eq nie pomoze.
Inna sprawa to zasobność many, MF ciężkawe ale HRingi sporo pomagają. Lekkie, a "pożywne".
Natomiast patrząc z drugiej - knighta - strony to .... na 45 lvl, nosząc ze sobą 8 bp UHow może on sobie przywrócić ... co najmniej 40 000 HP co wystarczy na okolo 1300 hitow z wanda, ktore to zżerają bez mala 17 000 MP (co przy MF uzyskamy z 15 bp, a kazdy wazy 52 oz = 780 oz. ... czyli malo realne . No chyba, ze sorc ma tragaża co z nim MF nosi to może sobie pozwolic )
Dagome jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 09:59   #24
Poisonerr
Guest

Domyślny

Cytuj:
Z miecza hity wchodzily od 4 do 20
A skad wiesz ze z miecza, a nie axa?
Cytuj:
bywalo często, że chmurki leciały
Taaaaa, juz wez nie zmyslaj, ja na skillach 50/50 knightem z f-axa trafialem 100% uderzen w postacie magiczne. A on nie mogl miec skilli gorszych niz 50 bo z samego expienia wiecej wychodzi. Nie oznacza to wcale ze faworyzuje knightow, jest wrecz przeciwnie, ale chmurek to on trafiac nie mogl nawet jakbys mial 30 shielding i demon shielda.

Ostatnio edytowany przez Poisonerr - 11-05-2006 o 10:00.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 13:22   #25
Teo
Użytkownik Forum

Teo's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Teo ma numer GG 9509994
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poisoner
Tylko ze znowu tutaj powraca watek idioty: kazdy normalny afker posiada bota z autologoutem, no chyba ze jest idiota.
nie jestem pewien ale ciezko jest sie wylogowac trenujacym knightem albo palem..ale to jest tylko moje zdanie, jezeli sie myle to mnie popraw Panie Wszystko Wiedzacy o Afkowaniu 24 Elder Druidem.
Co do tematu to nadal twierdze ze wandy i rody sa przydatne jedynie do expienia. Jak bedziemy gonili normalnego (czyt. takiego ktory ma kilka plecakow uh) 30+ knighta i bili go tylko wandem to on osiem razy zdarzy dobiec do dp nim mu kuku zrobimy.
stary 11-05-2006, 13:51   #26
Damroky
Użytkownik Forum

Damroky's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: PL?

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Neomycinum
Świat: Candia
Poziom: 280
Skille: 106/97
Poziom mag.: 10
Domyślny według mnie są ok

Tak jak wielu z was stwierdziło, taki wand czy rod, nie stanowi sam w sobie jakiejś potężnej broni. Ale gdy dołączymy do tego runki i summony, to posiadacz np. roda jest wtedy prawie bogiem[ napisałem prawie, żeby się nikt nie czepiał ale także dlatego, że mi osobiście zawsze brakuje runek, a summonów jeszcze nie mogę ] Ale ostatecznie różczka na +

Ukryty tekst:
Bye
Damroky jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 20:31   #27
Doktór Lewatywa
Użytkownik Forum

Doktór Lewatywa's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Rzeszów--OwNz!-- Ilość postów: ok. 100

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Domyślny

Wg. mnie różdżka ssie za dużo many... nie lepiej przeznaczyć tą "wystrzelaną" manę na mana shielda? (wiem, że istnieje takie coś jak manaski ale zawsze to 1 many ratuje czasami życie ) Sorc więcej bije przecież z runów (np. SD xD), a różdzka hita max po 50 xD.
No jeśli już to wybrałbym energię .
Doktór Lewatywa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2006, 20:05   #28
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poisonerr
A skad wiesz ze z miecza, a nie axa?

Taaaaa, juz wez nie zmyslaj, ja na skillach 50/50 knightem z f-axa trafialem 100% uderzen w postacie magiczne. A on nie mogl miec skilli gorszych niz 50 .
no nie wiem, ja gralem 12 lvl knight i majac dragon hamera i skila 44/45 zabil mnie 8 lvl druid... smieszne co? na poczatku tez sie smialem, przestalem jak na 10 uderzen zabieralem mu 20 hp ....

Ujme to tak: do 20 lvl jets to bron zaglady, bo ani palek ani knight nie beda miec takiego skila (nie licze maniaków co na 10 lvl maja 70 dista -.-) zeby zadawac sensowne obrazenia w sorca/druta z beho/dragon shieldem z defensive mode.

BTW: widac to po tym ze ilosc red skulli w przedziale 8-18lvl wśród sorców/drótów wzrosła o jakies 5000% ....
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2006, 20:23   #29
Dragone1
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 05 2006

Domyślny

OMG nawet sie nie odzywaj ja na 9 lvl skile 40\40 z k axe spoko siekałem sorców\Drutów na 13-15 lvl.Różzki zawsze są za słabe do walki vs Knajt albo pall,na małych lvl(np.12) srednich(np.25) i większych (np.40).Nie wiem,dlaczego wiec tylu noobków wybiera ostatnio sorców i drutów skoro z kanjtów biją duyżo mocniej?Chyba nikt tegoi nie rozumie.
Dragone1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 00:04   #30
szczesliwy sorcek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 05 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Shanera
szczesliwy sorcek ma numer GG 8320478
Domyślny

Wszyscy biora sorkow/drutow bo potrafia robic runki, maja duzo czarow a rozdzka+runki niezle wymiataja
szczesliwy sorcek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 19:20   #31
Pivo$z
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 05 2006
Lokacja: Przemyśl

Stan: Na emeryturze
Pivo$z ma numer GG 9389883
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szczesliwy sorcek
Wszyscy biora sorkow/drutow bo potrafia robic runki, maja duzo czarow a rozdzka+runki niezle wymiataja
i nie muszą skillowac
Pivo$z jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 09:31   #32
Black Bloody Bear
Użytkownik Forum

Black Bloody Bear's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Trimera
Poziom: 32
Skille: 68/60
Poziom mag.: 5
Oczko Maja za dobrze !

Moim zdaniem sorc i druid maja za dobrze poniewaz zawsze w kazdego playera wtrafia moze to byc 50 lvl 100lv albo 200 ale i tak zawsze wtrafia a nie tak jak knight czy pall nie zawsze wtrafiaja
Black Bloody Bear jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 15:54   #33
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragone1
OMG nawet sie nie odzywaj ja na 9 lvl skile 40\40 z k axe spoko siekałem sorców\Drutów na 13-15 lvl.Różzki zawsze są za słabe do walki vs Knajt albo pall,na małych lvl(np.12) srednich(np.25) i większych (np.40).Nie wiem,dlaczego wiec tylu noobków wybiera ostatnio sorców i drutów skoro z kanjtów biją duyżo mocniej?Chyba nikt tegoi nie rozumie.
czyli co, ślepy jestem?
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 16:33   #34
Xardasus
Użytkownik Forum

Xardasus's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Jak dla mnie to po prostu kolejny głupi temat założony przez jakiegoś hmm... dziwnego człowieka ktory dopiero co dołączył.
Btw:Wszystko może być bronia zagłady i każdy może założyć kolejny temat w stylu "Light Magic Missle runa Zagłady"
@Topic: Taaak rózgi to broń zagłady wiesz taki cachero demony z niej rozwala na luzaku.<rotfl> tak samo na pewno jakis sorc na 50+lvl peczy se knighta na 40+ z rózgi prędzej mu sie mf skończa niż go ubije
Według mnie rózgi to jedynie broń zagłady dla tych co jej używaja gdyż nia nic nie zrobisz a sam padniesz myśląc ze coś zdziałasz.

YOU FALL TO THE GROUND WITH THE SUDDEN RUSH OF POWER. AS YOU LIFT YOUR HEAD, YOU FEEL THE BLOOD FLOWING THROUGH YOUR VEINS. YOUR FADES...YOUR WEAKNESS BECOMES STRENTH...YOUR PAIN BECOMES ENJOYMENT & YOUR DESTINY IS TO BE THE BEST!
Xardasus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-05-2006, 19:59   #35
Master'ek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 04 2006

Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 16
Skille: 49/45
Poziom mag.: 2
Domyślny

To zalezy od skillow knighta lub pala jesli np. knight ma skille 60 na 8lvl to raczej wygra z 8lvl sorcerem. Ja tak zalatwilem 13sorca moim 15knightem biedak padl 3 razy hahahaha, ale moim 16 druidem zabilem 9 sorca 6 razy a sam paldem tylko raz. Wiec to duzo zalezy od postaci a nie od samoego roda czy wanda.
Master'ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-05-2006, 14:58   #36
Aqiet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2005

Domyślny

broń zagłady to to nie jest, ale fakt że przydatne jest. jeśli chodzi o expienie, to zdecydowanie rod'y/wand'y ułatwiają sprawe, przynajmniej na początku, potem i tak hmm'ami sie tłucze...

jeśli chodzi o pk, to ja już ktoś wspomniał dobre są do zabrania życia a potem sd. ich zaletą jest przede wszystkim działanie tak jak kusza/łuk (oczywiście bez takiego zasięgu), po prostu kilkamy, a potem robimy sobie co chcemy, również tłuczemy z runek. moim zdaniem combo rod + hmm jest dość efektywne, ale do czasu, potem to już tylko sd i tyle...

Ostatnio edytowany przez Aqiet - 25-05-2006 o 14:59.
Aqiet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania