|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Imię: Sitarok Rimik
Profesja: Druid
Świat: Shanera
Poziom: 15
Skille: 18/20
Poziom mag.: 20
|
![]() A na jakiej zadzie działają boty? NIejstem pewien ale chyba niewszsytkie wysyłaja pakiety do serwera CIPów. TBI (chyba) wysyła "wiadmośc" do Klienta Tibi co ma zrobić. W ten sposób to Klient wysyła pakaiet a nie bot. I bota można zrobić że będzie "symulował" ruchy myszki. Ale wtedy przy działaniu bota Tibia będzie musiała być aktywnym botem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Niewiem
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aqua'Star
Profesja: Knight
Gildia: Nieposiadam
Świat: Kyra
Poziom: 8
Skille: 25/25
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Boty.... Najlepsze do afkowania ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zbanowany
Data dołączenia: 11 02 2006
Lokacja: Wrocław
Imię: Voldi Zielony
Świat: Nerana
Poziom: 3
Skille: xx/xx
![]() |
![]() Wiesz, ale jak CIPy się dowiedzą to będziesz mieć takie afkowanie, że heja. Ja nie popieram botów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dabek - 08-05-2006 o 20:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2004
Lokacja: Rybnik
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja bym na miejscu Cipsoftu umiescil cos co oglada i zapisuje procesy na komputerze ale zrobil bym to z 2 update'y temu i nikomu nie powiedzial , ale by sie banow posypalo, kto wie moze cipsoft tak zrobil?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 01 2006
Lokacja: Polska
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
ty chyba nie wiesz co mówisz? 1. by zapłacili kilka stetysięcy kary 2. może nawet więdzienie ( to nielegalne) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Icearahor
Profesja: Druid
Świat: Galana
|
![]() Marzenie "Tibia bez botów". Na nowych klientach nigdy nie działają boty ze starych klientów. Ale minie tydzień, dwa, trzy i wyjdą kolejne wersje, nowe wersje botów.
![]() |
![]() |
#30 | |||
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Więcej o algorytmie RSA jest tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/RSA_%28kryptografia%29 Zasadę działania zaczerpnąłem ze schematu działania SSH ![]() Jeszcze popatrzę czym jest TEA :> EDIT: A, zapomniałem o paru rzeczach: Teoretycznie jest możliwe wykonanie bota, który by działał, jeżeli oczywiście użyty jest algorym RSA/DSA - w sumie to trzebaby było wprowadić dość niewielkie zmiany, mianowicie nauczyć bota deszyfrować pakiety otrzymane od serwera i szyfrować wychodzące do klienta (bo klucz prywatny jest gdzieś tam w kliencie i da się go pewnie wyłuskać. Gorzej w drugą mańkę, ale gdyby było możliwa bezpośrednia ingerencja w klienta... no cóż, assemblerze, witaj. O, albo wykonanie ataku man-in-a-middle na wlasnego klienta... no to jest ciekawe ![]() Cytuj:
Jeżeli już pójdą jakąś drogą, to coś podobnego do man-in-a-middle, "na twardo" właściwie nie da się tego złamać. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez $corcerer - 09-05-2006 o 01:34. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2006
Profesja: Rookstayer
Poziom: 30+
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Wołomin
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
|
![]() Jezeli naprawde czeka nas koniec ery botow to ja jestem jak najbardziej za, moge nawet poswiecic tibiacam, byle tylko nie bylo botow.
Wyobrazcie sobie jak mocno zmienilaby sie ta gra, wiekszosc high lvl uzywa botow, duza czesc minddle-lvl, i low-lvl tez, szczegolnie tych do uh'ania, swiatla, najgorszych moim zdaniem, aim botow. Na kazdej wojnie mozna znalezc ludzi uzywajacych aimbota, wogole wojny teraz to wyscig zbrojen w botach, kilku sorcow z akmbotami prubuje zabic knighta z uhbotem, i cala walka konczy sie w momecie w ktorym ktorejs ze stron koncza sie runy... masakra Jednak zanjac zycie, kod zostanie szybko zlamany, moze nie za tydzien, nie dwa, ale juz za miesiac bedziemy mieli nowe boty... Chyba ze CipSoft zabezpieczyl sie jakos przed tym, i jest w stanie wprowadzac nowe klucze w szybszych odstepach czasu niz up-date
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2006
Profesja: Rookstayer
Poziom: 30+
|
![]() Cytuj:
Zgadzam się ! do najgorszych botów dodatkowo mozna zaliczyć caveboty i te afkujące robiące runy itp. Miejmy nadzieje że w przyszłości powstanie jakiś skaner, który by co jakiś czas skanował tibie w poszukiwaniu obcych plików bądź programów działających w tle mających coś wspólnego z tibią. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() Boty bedą powstawały z tego prostego powodu ze ludzie robiacy tego typu programy robia je tylko dlatego zeby pokazac ze "sa lepsi" od ludzi tworzacych Tibie, zrobia booty dla czystej przyjemnosci pokazania ze to potrafia niezaleznie do zabezpieczeń. Zreszta sam Test serwer pokazał ze próby szyfrowania danych powoduja crash serwera, poprostu serwery cip softu nie radza sobie z jednoczesnym szyfrowaniem i deszyfrowaniem napływających pakietów, moim skromnym zdaniem te próby zostana zarzucone, szyfrowaniu podlegac bedzie jedynie przesyłanie danych do serwera logowania. A sposób na wyeliminoeanie booterów.. nigdy nie uda sie tego dokonac. Tibia to przedwsięwziecie dochodowe tak naprawde dopóki gracze pacc beda płacili za swoje konta zadne radykalne kroki nie zostana podjete, zachowane zostaną jedynie pozory, banowanie w oczywistych przypadkach,( auto log, afekowanie z macro, cave booting) rzeczy typu lighthack, imboot, uhboot trudno udowodnic ( nikt nie zabroni ci chodzic po ciemku, nikt nie jest w stanie ocenic czy w takiej sytuacji powinienes trafic czy nie oczywiscie poza ewidentnym przykłądem trafiania w zupełnej ciemności
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() Wg. mnie boty powstały z inicjatywy szalonych masochistów
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() Ja bym w ogole chcial zeby wszystkie boty wycieli w pien. Denerwuja juz mnie. Ciezko i uczciwie pracuje na mojej postaci, a koledzy sobie na botach jada i mnie wyprzedzaja i jeszcze mi sie w twarz smieja! A kiedy pochwalilem sie swoim osiagnieciem to odrazu wytykali mi, ze niby na bocie zrobilem i jak w ogole śmię klamac.. -.-
Ostatnio edytowany przez Vrael - 09-05-2006 o 15:48. |
![]() |
![]() |