Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > Grafiki

Notki

Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-05-2006, 19:36   #21
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny

Jest sens Linek.... Don't give up!!!
Wole żeby w grupie były 3 osoby i coś robiły, niż 30 nieaktywnych userów... Nawet jeżeli to ma śmieszne wyglądać to będzie to lepsza grupa niż "a z wora mi to"- użytkowników. Własnie widać komu zależało. Nowy imidź dla grupy? Aktywne rozwijanie się? wyśrubowany poziom? to mogło by mieć przyszłość.
Daj szanse grupie, jak sie nie uda, to zakonczysz to.

Ja sam, jeżeli zostawisz grupe spróbuje się dostać.
~

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-05-2006, 21:02   #22
Wielkie Nic
Użytkownik forum

Wielkie Nic's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Sikajera
Poziom: 999
Skille: 666/666
Poziom mag.: 99
Domyślny

Sens jest, i to duży, to samo co tiligus chcę powiedzieć.
Sam się zgłosze bo na pixelarcie sie jakoś znam.
Wielkie Nic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 21:27   #23
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Stan: Niegrający
Świat: Kyra
Domyślny

A ja nie widze sensu! Bo mnie np. byście nie przyjeli dlatego, że albo
a) mnie nie lubicie
b) avatary, sygnaturki to gówno
c) brzydkie prace

I będą tylko te osoby które lubicie i były przedtem a takich jak ja byście nie przyjeli

Ciao;*
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska
Vekegi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 21:36   #24
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny

Cytuj:
A ja nie widze sensu! Bo mnie np. byście nie przyjeli dlatego, że albo
a) mnie nie lubicie
b) avatary, sygnaturki to gówno
c) brzydkie prace

I będą tylko te osoby które lubicie i były przedtem a takich jak ja byście nie przyjeli

Ciao;*
Po avach i sygnach nie da się ocenić umiejętności grafiki sorry...
Ville po 4 lekcjach informatyki z Gimpem umiał by taką zrobić

Jak Cię interesują te klimaty to zainteresuj się jak można zrobić jakieś ciekawe tekstury, kompozycje, efektowną kolorystykę etc.
Albo sprawdź się w rysunku, pixel arcie, zabawą z psp... lub czymś innym. Każdy może znaleść coś dla Siebie jak ma trochę inwencji twórczej.
Bo w avach i sygnach mało jej jest.

-----------

@Topic
To Linek jak? Dasz czas grupie i nie będziesz słuchał głupich rad ludzi którzy już dawno skreślili MTA? czy rzucasz all wpisssduuu...

Cytuj:
Po co ma istnieć, jeśli i tak nic nie daje
Może teraz udało by sie to zmienić
stary 09-05-2006, 22:00   #25
Specter
Użytkownik Forum

Specter's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2004
Lokacja: Wśród Twoich koszmarów

Stan: Tutor
Imię:
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Premia
Wyślij wiadomość przez ICQ do Specter Specter ma numer GG 8296275 Send a message via Skype™ to Specter
Domyślny

Ale Veke ma w jednym racje - z MTA zrobiło się to samo, co niegdyś z OI...
Jeśli to ma dalej tak wyglądać - faktycznie taka grupa nie ma większego sensu. Ale może da się z tym cosik zrobić? Pomyśl nad tym Linek...

"Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę."

Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz

Specter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 22:51   #26
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

No ok, grupa jeszcze póki co istnieje, nie będę jej ruszał, pomyślę nad tym wszystkim. Wy tymczasem możecie tutaj pisac jakieś swoje opinie, pomysły na ten temat, chętnie przeczytam.
stary 09-05-2006, 23:48   #27
limenu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Domyślny

1-lets blow some --- up!
2-pixelart nie pixel art ludzie, to sie razem pisze.
3-To nie bedzie grupa tylko kolko wzajemnej adoracji .. Bo patrzac obiektywnie kto by mogl byc w grupie to

Bryndas, Blacko, Tana, PeBe, Linek (omg, ze pierwszym razem Lienki ) to chyba wszyscy. Niech to mta sobie bedzie, chociaz dla podpisiku (tak jak do niedawna) a tych ktorzy daja cos wartego sciagania z netu i poswiecenia calych 3 sekund zycia (a caly kwadrans u bryndasa , jestem z tobia ziom) to przyklei sie ich tematy i niech sobie wisza, bo to jedne z niewielu ladnych rzeczy w grafikach i wogole make peace not donats.

Ostatnio edytowany przez limenu - 09-05-2006 o 23:49.
limenu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-05-2006, 16:49   #28
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

A może rangi? Aktywny Artysta i Nieaktywny Artysta (rany, co za pomysł)?
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-05-2006, 20:09   #29
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
A może rangi? Aktywny Artysta i Nieaktywny Artysta (rany, co za pomysł)?
ZZZŁŁŁŁŁŁŁŁOOOOOOOOOOO!!!11
Blacko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-05-2006, 20:23   #30
Jackiew
Użytkownik Forum

Jackiew's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!

Stan: Na emeryturze
Jackiew ma numer GG 4837606
Domyślny

Dobra.. przemyslalem to.. Wlaczam sie do MTA chetnie..
Jesli szukacie moich prac.. mmm.. gg lub www.rp-online.prv.pl ? Ale nie wiem czy to wystarczy, ja sie bawie w robienie grafik do tibii i photoshopemm..

aaa.. moje grafiki, http://wop.tibianetwork.net/modules/...p?user_ID=1109

Ostatnio edytowany przez Jackiew - 10-05-2006 o 22:24.
Jackiew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 17:40   #31
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław

Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

Dobrze wiem, że się wcinam między bułkę, a zakąskę, ale chciałabym coś wam powiedzieć. Możecie mi przytaknąć, możecie mnie wyśmiać - nie będzie to mnie bolało. Ale powiem wam coś...

... MTA od początku stanowiło dla mnie wyzwanie. Nie było to wyzwanie dla samego wyzwania - poprostu chciałam się nauczyć rysunku. MTA miało być tą nagrodą, a zgłoszenie wysłane wtedy, kiedy stwierdzę, że rzeczywiście zasługuję na przydomek Artist. To miało być wielkim zaszczytem. Zawsze miałam wiele szacunku do każdego z was. Z kilkoma "artystami" nawet się zaprzyjaźniłam *tutaj kłania się w stronę Limka, Shana i kilku innych*. Zawsze chciałam być jedną z was, ale z drugiej strony wiedziałam, że jeszcze nie jest ten czas. MTA to tak naprawdę wyzwanie. Dla mnie i nie tylko. To, że ktoś zasługuje na tę rangę to naprawdę nie jest głupi wymysł forumowiczów. To jest dowód pracy...

... i proszę - nie niszczcie tego. Jakkolwiek by miało być MTA mobilizuje tak naprawdę innych do zabawy z grafikami. I to jest jego podstawowa funkcja. Patrząc na grafiki lepszych samemu chce się spróbować. Smutno mi jest, że tak się porobiło, choć tak naprawdę to nie moja sprawa.

Bywajcie.

Eileen Blue Rose

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 20:56   #32
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Domyślny

Eileen, dzięki za wyrażenie opinii, zgadzam się z Twoim myśleniem, no ale o mnie nie wspomnisz w poście, a gadaliśmy kilka razy na gg
Właśnie o to mi chodzi, może to było źle zrozumiane, ale właśnie to mną kierowało, żeby stworzyć z MTA grupę naprawdę znakomitych grafików, mniej liczną, ale za to zgraną w stu procentach. Taką, do której każdy chciałby należeć.
stary 11-05-2006, 21:52   #33
Wielkie Nic
Użytkownik forum

Wielkie Nic's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Sikajera
Poziom: 999
Skille: 666/666
Poziom mag.: 99
Domyślny

Wysłałem zgłoszenie ale zapewne mnie nie przyjmiecie ;<
Wielkie Nic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 22:46   #34
bryndii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005

bryndii ma numer GG *******
Domyślny

Eileen> hmm....fakt faktem to jest forum tibii a MTA to byla grupa w ktorej szczerze zadnej umiejetnosci bys nie zdobyla, moim zdaniem bledna byla Twoja mobilizacja zwiazana z tą grupą bo tam naprawde nie duzo sie moglas nauczyc (moze teraz to sie zmieni)

ale polecam Ci duzo ciekawsze zrodła mobilizacji
- http://www.conceptart.org/forums/forumdisplay.php?f=39
- http://www.digart.pl
- http://www.max3d.pl/ (tu na forum)

to są zrodla dzieki ktorym naprawde sie nauczysz, dzieki ktorym sie zmobilizujesz itp

tutaj dawne MTA hmm bylo tak jakby "bardzo mało aktywne"
po za tym to forum grafika nie jest dobre do rozwoju w tym kierunku bo chyba lepiej otrzymac opinie od kogos kto sie na czyms zna niz od osoby 13 letniej "super 10000/10, piekne prawce bardzo mi sie podobaja i w ogole cudnie malujesz"

pozdrawiam
bryndii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2006, 12:49   #35
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Dobrze wiem, że się wcinam między bułkę, a zakąskę[...]
Mówi się między wódkę, a zakąskę =P.
A co do tematu, to fakt, że jak grupy nie będzie, to nikt nie umrze. W końcu to forum o Tibii, prawda?

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 12-05-2006 o 19:41.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2006, 18:46   #36
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Domyślny

@Linek
No też prawda... Przepraszam

@bryndii

Nie do końca mnie zrozumiałeś. Digart, digartem, ale zawsze jest ta świadomość, że to nie jest jakaś nieokreślona chałastra "super, świetnych i niedoścignionych grafików" ale swoi ludzie, z którymi można pogadać nie tylko na tematy związane z rysunkiem (pozatym digart zawsze doprowadza mnie do rozstroju nerwowego ). To już czasem nie chodzi tylko o naukę, ale o pewną osobowość grupy. Wierz mi, że nie chodzi tu o samą umiejętność. Chodzi o fakt, że jest się po środku, wśród lepszych i gorszych, ale ma się świadomośc pracy. Że się próbowało i próbuje. Nie wiem jak to ująć. Poprostu lubię was... To głupio brzmi. Poprostu coś takiego lepiej mobilizuje, niż jakbym oglądała jakieśtam ilustracje, choćby w podręczniku do D&D i marzyła, że "chciałabym tak malować". A czasem prosty tekst typu: weź, proszę cię... Namaluj mi takiego rycerzyka z demon shieldem znacznie lepiej mobilizuje do pracy niż szukanie często w sobie natchnienia. Przecież wiem, że przynajmniej na tym etapie nie narysuję tego co widzę, gdy zamknę oczy. A i powiem szczerze miło jest widzieć was, nie wasze prace - bo wie się, że tak naprawdę ktoś taki istnieje, a to o czym się czasem marzy da się kiedyś urzeczywistnić...

Ale nachrzaniłam. Ogólnie to nie wiem czy coś z tego rozumiesz. Jakoś tak... Trudno to ująć.

@Dr. Unknown

Taakk... I co powiesz doktorku?
Jedym to zwisa i powiewa, bo żadko kiedy zaglądają do działu grafik. Ale tacy ludzie jak oni po części tworzą też klimat tego forum. I żadko kiedy tak naprawdę zdajemy sobie z tego sprawę...

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
stary 12-05-2006, 18:56   #37
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

ooo FU*KK no nachrzanilas postaralem sie to zrozumiec

ale wiesz akurat jesli chodzi o digart to fakt moze doprowadzic do rozstroju nerwowego, ale wlasnie hmm jesli Tobie nie chodzi o rozwoj artystyczny tylko o osoby i grupe to fakt tibia (moze byc, duzo osob mozna tu poznac itp, na digarcie tez) ale wierz mi ze jesli chodzi o stare MTA to nie wiem czy znowu tak mozesz sobie z ludzmi pogadac chyba ze na gg bo na forum grupy to szczerze mowiac nie bardzo HEHEHEHEHE, ale to forum naprawde nie jest dobre do kształcenia sie graficznego TAKA jest prawda , a jesli chodzi o natchnienie i mobilizacje to hmm...ja tam wole sobie poogladac prace swietnych grafikow i polookac jakimi technikami je wykonują pozastanawiac sie jakiego krycia stosują, jakich brushy - to wlasnie mnie inspiruje i gdybym przez ostatni rok opieral sie tylko i wylacznie na MTA to bym tworzyl prace hmm.....w PAINCIE i nie byl bym szczesliwym posiadaczem tabletu

edyta 18:10: ale fakt faktem ze jesli chodzi o stare MTA to hehehe smieszne to bylo, pamietam ze powstal pomysl zrobienia pracy grupowej i oczywiscie Ci co zrobili to zrobili hehehe a nie bylo takich osob duzo, a reszta tzn z takim mysleniem typu "Nie zamierzam tworzyć nic nowego na siłę. Przymijcie mnie jesli chcecie" itp. to nic nigdy nie wyjdzie i wlasnie takie osoby nie powinny w ogole tworzyc tej grupy

a co do tego projektu to wlasnie gow*no z tego wyszlo hehehe

Ostatnio edytowany przez bryndii - 12-05-2006 o 19:04.
stary 12-05-2006, 22:27   #38
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Domyślny

No cóż... Jakby to ująć... Nie, nie, nie... Ja już nie będę nic wam chrzanić. Poprostu powiem, że szkoda, bo miło było czasem widzieć, ze coś się dzieje... (nawet jeśli słychac było info, że się kłucicie )

No i bryndii popatrz jaki ty jesteś poziom, a jaki ja...

Nie, ja już nic nie mówię... (obiecuję)

Ukryty tekst:
stary 12-05-2006, 22:48   #39
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

wiesz mi moj poziom nie daje wiele satysfakcji a pozostawia naprawde wiele do zyczenia dlatego po maturach bede codziennie odwiedzac http://www.conceptart.org/forums/forumdisplay.php?f=39 to forum

po za tym ostatnio mam tak ze zaczynam cos tworzyc i mi sie podoba a jak koncze to juz mi sie nie podoba
stary 13-05-2006, 14:08   #40
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Domyślny

@bryndii - mała informacja - praca grupowa o któej mówisz, to pewnie EGIPT? Otóż to właśnie był pomysł Eileen :-) Zgłosiła się kiedyś do mnie na gg i mi podrzuciłą taką koncepcję, którą delikatnie przekształciłem i rzuciłem na forum.
@Eileen
Ja rozumiem Twojego posta w stu procentach, wiem o co Ci chodzi... I naprawdę opłąca się dla tego wszytkiego kontynuować MTA.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania