Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-06-2006, 17:51   #21
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sokochłap
Logo Miscroshitu odchodzi -> możemy liczyć na lepszą jakość produktów i nizszą cenę ?
Och, masz Linuxa, używaj go sobie. Ja ze swojego XP jestem w 100% zadowolony.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-06-2006, 18:07   #22
Luthi
Użytkownik Forum

Luthi's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Elvenar
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
Och, masz Linuxa, używaj go sobie. Ja ze swojego XP jestem w 100% zadowolony.

Popieram gości którzy nie dają sie wkrecic w ten "eleet"/ "1337" stajl, ze linux jest THE BEST i Rulezz...
Jezeli potrafisz programowac chociaz w jednym języku na poziomie zaawansowaym to rozumiem, jeżeli potrzebujesz czegoś do zarządzania siecią to tez rozumiem. Ale nie rozumiem po co Ci linux kiedy chcesz siedziec na gg/ grac w Tibie/ i sluchac muzyki? -czyste szpanerstwo. OMG.
stary 17-06-2006, 18:22   #23
Ppa
Użytkownik Forum

Ppa's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
Ppa ma numer GG 1159801
Domyślny

niewiem czemu tak jedziecie po nim...zazdrościcie mu?? chyba tak kurna ludzie!! jego firma jako PIERWSZA napisała jakiś sensowny system operacyjny przed nim był tylko DOS i UNIX za ktorego trzeba bylo bulic gruuuuuba kapuche a i tak niedziałał za dobrze...ale nagle na rynku pojawił się Windows... pierwszy konkretny system operacyjny ktory działał jak działał ale napewno był lepszy od DOSa i UNIXA. LUDZIE PRZESTAŃCIE MU ZAZDROŚCIĆ!!! "Zawiść zazdrość zamiast starać się mieć więcej" jak mówią słowa pewnej piosenki TO JEST WIELKI CZŁOWIEK!! gdyby nie on jeszcze siedzieli byscie i grali w gierki typu Ping albo Tetris...
stary 17-06-2006, 18:35   #24
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

@up
Jak chcesz się chwalić wiedzą, to najpierw tą wiedzę uaktualnij. http://www.i-lo.tarnow.pl/edu/inf/hist/gui/index.html

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2006, 19:03   #25
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

@ppa
Eee? Jak się mało wie, to się nie wypowiada .

@Luthi
Cytuj:
programowac chociaz w jednym języku na poziomie zaawansowaym
A co ma programowanie do systemu operacyjnego? Na windowsie tez mozna i wcale nie jest gorzej.
stary 17-06-2006, 19:10   #26
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ppa
niewiem czemu tak jedziecie po nim...zazdrościcie mu?? chyba tak kurna ludzie!! jego firma jako PIERWSZA napisała jakiś sensowny system operacyjny przed nim był tylko DOS i UNIX za ktorego trzeba bylo bulic gruuuuuba kapuche a i tak niedziałał za dobrze...ale nagle na rynku pojawił się Windows... pierwszy konkretny system operacyjny ktory działał jak działał ale napewno był lepszy od DOSa i UNIXA. LUDZIE PRZESTAŃCIE MU ZAZDROŚCIĆ!!! "Zawiść zazdrość zamiast starać się mieć więcej" jak mówią słowa pewnej piosenki TO JEST WIELKI CZŁOWIEK!! gdyby nie on jeszcze siedzieli byscie i grali w gierki typu Ping albo Tetris...

Oto pierwszy Windows z roku 1985...

Porównaj go z Star'em z 1981:

Nie jest on kolorowy, ale na pewno bardziej estetyczny i w dodatku szedł na 1024 x 768

Inne porównanie, Windows 2.03 (pierwszy rys.) i Mac II (rys nr 2)

Windows na pewno nie stał się popularny dzięki "innowacyjnemu wyglądowi", raczej dzięki skutecznej polityce...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2006, 19:46   #27
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

A mnie sie, dla przykadlu, XP podoba. Ladnie chodzi, prawie sie nie wiesza, ladnie wyglada. Po co mam sie przesiadac na linuxa? Zeby mnie nie hackneli? I co mi ukradna? Troche muzyki i kilka odcinkow lostow? Zebym nie mial wirusow? Dobry antyvir + firewall wystarczy. I co za to zyskam? Mala kompatybilnosc z programami + grami, uzeranie sie z tym wszystkim. Co do BG - niech odchodzi, przeciez to jego decyzja, znowu robi sie wielkie halo
stary 17-06-2006, 21:26   #28
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Domyślny

@Wieszok
Masz rację, jeszcze przydałoby się dodać dla Ppa, ze MS-DOS nie bez powodu ma pierwsze 2 literki w nazwie .
stary 18-06-2006, 00:02   #29
Luthi
Użytkownik Forum

Luthi's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Elvenar
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana
@Luthi

A co ma programowanie do systemu operacyjnego? Na windowsie tez mozna i wcale nie jest gorzej.

Na MTB pojezdzisz i po górach i po ulicy a na składaku raczej nie pohulasz w górach. Ot, co mój Panie. Nie wkrecisz, ze windows ma tak samo dobrze dopicowane ustawienia do "kodowania" jak linux- wysmieje cie.
Ale tez nie powiem , ze Linux to dla prawdziwych "hax0rów", linux for human beings, ot co!.
stary 18-06-2006, 08:58   #30
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luthi
Na MTB pojezdzisz i po górach i po ulicy a na składaku raczej nie pohulasz w górach. Ot, co mój Panie. Nie wkrecisz, ze windows ma tak samo dobrze dopicowane ustawienia do "kodowania" jak linux- wysmieje cie.
Ale tez nie powiem , ze Linux to dla prawdziwych "hax0rów", linux for human beings, ot co!.

ROTFL. Ludzie, jak nie macie pojecia o pewnych tematach nie odzywajcie sie. Myslisz, ze takie aplikacje jak MSOffice czy TombRaider III pisalo sie pod Linuxem???? LOL??

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 10:54   #31
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Lol . Jakie ustawienia? :/ Zobacz sobie ile jest IDE, czy kompilatorów dla windowsa. Zdecydowana większość softu na winde jest pisana na windzie (wszystko z DX i GUI)...
stary 18-06-2006, 12:43   #32
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luthi
Owned.

Tak, Linux jest systemem artefaktycznym i daje userowi +16 do zdolności "Kodowanie".
Głupi jesteś, czy co?
Znam ludzi programujących na windzie i tak naprawdę nie ma żadnej różnicy - to, że Linux wymaga jakiejś wiedzy na temat kompów nie czyni z niego platformy IDEALNEJ do kodowania.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania