|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Gram w pasjansa. Uh, ale trudne. Prawda, zgranie druzynowe. Bieganie i to ma cel. Brawo. Wysilek na 102
to byla ironia |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() I jeszcze żeby ci płacili za każdego zabitego w Tibii, no nie?;p Gry komputerowe sportem... dowcip miesiąca ;]
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Jezeli szachy sa sportem to gry komputerowe tez;]
![]() |
![]() |
#24 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Oj malo wiecie o gamingu ...
![]() |
#25 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ludzie, nauczcie się czytać, my mówimy o profesjonalnym e-gammingu a nie o graniu w TIBIĘ!!! Czemu odrazu granie na kompie kojarzy wam się z 13'sto latkiem z problemami zamkniętym w świecie Tibii?!
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() To może sobie zrobimy forumowy turniej sapera?
![]()
![]() |
#27 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() jakkolwiek ludzie by tego nie nazywali - czynności dokonywane na komputerze nie powinny być nazywane sportem/odmianą tej nazwy.
Jak dla mnie to e-sport ejst wyłumaczeniem lduzi którzy całe życie siedzą przy kompie i grają. No sorka - ale to nie ejst to samo - poza nielicznymi wyjątkami (jak np. szachy) sport wiąże sie z wykorzystywaniem całego ciała. a co mamy w takim CSie, itd? jedyne co tutaj się liczy to refleks oraz prawidłowo wyrobione odruchy. no i w pewnym stopniu precyzyjnosć w najechaniu myszką. Poza tym - ile trzeba lat żeby być naprawde dobrym w takiego np. CSa czy WArcrafta, a ile np. w piłce nożnje, skoku o tyczce, czy innych tego typu rzeczach? Mimo wsyzstko panie i panowie - nie obrażajmy sportu - czegoś co ma tysiące lat tradycji...
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Żeby być NAPRAWDĘ dobrym w CSa to trzeba ćwiczyć wiele lat.
Żeby być NAPRAWDĘ dobrym w piłce to trzeba ćwiczyć wiele lat. Popatrzcie na takiego Fatality, ma życie osobiste a jego pracą jest gra w UT. E-Sport można przyrównać do szachów. Nie liczy się siła fizyczna a umiejętności. Jak dla mnie zasługuje na uznanie jako sport
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Na Emeryturze
Imię: Andy Bucol
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Poziom: 87
Skille: 85/82
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Pomyslmy... przeciez niektorzy jak graja to strasznie sie mecza (te napiecie itp), a palcy chyba w zadnym innym "sporcie" nie da se tak wyzwiczyc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Myślę, ze prędzej czy później to zostanie i tak uznane.
Obecnie o ile wiem trwają już dyskusje na temat włączenia gier jako dyscyplinę na olimpiadzie (na razie nie oficjalną, a pokazówkę wyłącznie, ale jednak). Po za tym wiele gier jak najbardziej spełnia definicję sportu, a na pewno nie mniej, niż np. szachy czy brydż.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
|
![]() kumpel grał w ut,oczywiscie wymiatał(takie pocieszenie że na początku z nim wygrywałem
![]() ![]() to taki sport ale na śmieszno,tak samo ja szachy:-) 50/50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jesli boicie sie, ze gdy e-sport zacznie byc bardziej popularny wszystkie dzieciaki nagle zamienia sie w zgarbionych anemikow z 350 apm i 95 acc z raila to sie grubo mylicie.
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Panowie! Ja mam pomysł!
Napiszmy petycję do ministra sportu, żeby bekanie i puszczanie bąków było dyscypliną sportową, jako że w wybitny sposób angażuje do wysiłku niektóre mięśnie, a także ręce. Super, a jak nauczę się walić z aksa jak ten koleś z Uwagi, to będę na Igrzyskach Olimpijskich? :S
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() To jak, kto jest za założeniem anty-petycji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() To ja jeszcze poproszę, żeby pisanie i tworzenie było dyscypliną sportową. I po jakimś czasie, powiedzmy - piętnastu lat tworzenia - autor zasługiwał na dożywotnią rentę.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() A moze masturbacja? ;o
|
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 09 2005
|
![]() Gdyby pisanie głupot było dyscypliną sportową, to w tym temacie już widać wielu kandydatów do medalu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 74
Skille: 98/50
Poziom mag.: 16
|
![]() @Dobo Mi też...
A na swoim przykładzie powiem wam że mam kolege który spędza ~7h dziennie przy kompie+nocki co pare dni I niejest on geniuszem nauki,jego refleks jest nijaki o taktyce niewspominająca a na W-F podczas biegów naprzykład w parze zemną(od 1 roku chodze do młodzieżowego klubu piłkarskiego) jestem jakieś 5 sec na mecie szybciej więc jest to troche więcej niż dziwne. A tak pozatym to co z tego że macie 1 miejsce w jakiejśtam e-grze(chcecie medal???) Totalna ,,BEZEDURA" wedógł mnie... Ale to tylko moje zdanie... |
![]() |
![]() |