|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Zbanowany
|
![]() idź do liceum profilowanego jeśli po 3 latach będziesz nadal chcial kontynuowac profil to pojdziesz na roczną szkołę i będziesz miał to samo co technikum
tak powinno to wyglądać w praktyce a jeśli zrezygnujesz to nic sie nie stanie ;p sam chodze do profilowanego i nie narzekam narazie. znaczy narzekam bo obijać się nie można przez cały rok ![]() Ostatnio edytowany przez PiXik - 26-06-2006 o 21:29. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: daleko...
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord von Shadow
Profesja: Elite Knight
Gildia: Angels of Silence
Świat: Isara
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @spider-bialystok
jakoś u nas jest technikum dziennikarskie i wcale nie bullshit tylko sprawdzone naukowo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
|
![]() Powiem tak , że technikum zjada liceaka pod każdym względem nie ma to jak uczenie się elektrotechniki ; p
Pozdr.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sam wybrałem liceum ogólne... Nie wiem czy zrobiłem dobrze, okaże się po pierwszym semestrze. ;]
W sumie technikum mam na 3 pozycji.. Kto wie, może tam pójde ![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() Jeżeli chcesz znaleźć szybciej prace to technikum, na rynku pracy brakuje ludzi z technicznym wykształceniem.
Po liceum musisz włożyć wiecej pracy żeby mieć jakiś atut dla pracodawcy. Jeżeli chcesz isc do oficerki to zależy od tego jaką formacje preferujesz ![]() Jeżeli chcesz iść do woja i tam zostać to technikum. Pozatym pomysl czy chcesz iśc na studia i na jakie. Jeżeli na politechnike to koniecznie technikum, jeżeli na jakieś humanistyczne (prawo,historia,psychologia,dziennikarstwo,stos.mi edzynarod) to mozesz wybrac liceum. Jeżeli medycyna to koniecznie liceum i ucz sie duzo biologi. Jeżeli chodzi o mature to jak chcesz to zarówno w technikum jak i w liceum sie dobrze przygotujesz. W porównaniu z niektórymi egz. na studiach matura to male piwo ![]() @Nekromanta Jezeli chcesz iśc na oficerke dowiedz sie za co dają punkty na starcie, pozatym załatw sobie plecy ![]() Ostatnio edytowany przez Level - 26-06-2006 o 23:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 1.Studia techniczne po ogolniaku na _dobrym_ kierunku to mordega. Dowolny kierunek typu elektronicznego i juz postlicealista nie ma szans z technikiem, trudno konkurowac biezaca znajomoscia materialu z kilkuletnia praktyka. Do tego wbrew pozorom ukonczenie technikum wcale nie musi oznaczac posiadania mniejszych wiadomosci z zakresu dajmy na to matematyki ( pokutuje poglad ze technika sa dla tych ktorym brakuje pkt do liceum = sa slabsi wchodzac i beda slabsi wychodzac z technikum ). Wszystko zalezy od poziomu nauczania konkretnej szkoly ( warto sie temu uwaznie przyjrzec planujac przyszlosc na kilka lat w przod ).
2. Papier niczego dzisiaj nie gwarantuje, mam znajomych pasjonatow ktorzy przerywali studia bo dostawali 3-4 k/miech za robote w dziedzinie w ktorej byli baardzo dobrzy. I nie ogladali sie na mgr czy dr, bo zatrudnienie nie opiera sie na tabelkach: 2k dla magistra, 4k dla doktora tylko na doswiadczeniu i zdobytych umiejetnosciach. Tak wiec ukonczenie takiej czy innej szkoly/uczelni nie gwarantuje zatrudnienia, liczy sie to co nauczysz sie samemu i co moze sie przydac pracodawcy.
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Cytuj:
Pozatym srednia 4.0 i 75 pkt. z egzaminu to wcale tak duzo nie jest... Ostatnio edytowany przez styku - 27-06-2006 o 03:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: daleko...
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord von Shadow
Gildia: Angels of Silence
Świat: Isara
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @Gimlos
hoomik dobrze mówi ![]() ![]() @Matek to nie wiem co to za technikum u nas na jedno miejsce w technikum średnio jest od 3 do 8 osub (w zależności od kierunku) a nie słyszałem nigdy żeby kogoś do LO nie przyjeli @Nekromanta nie zgodze sie z Tobą ja jestem w technikum informatycznym i oprucz podstawowych przedmiotów zawodowych mam rozszerzony polski, chemie, biologie, matematyke (tak wiem dziwnie to brzmi) i historie znajdź mi inna taka klase która ma co dziennie w 1 klasie przynajmniej 7 godzin lekcji... mam wielu kumpli w LO i maja praktycznie te same książki co my jedyną różnicą jest to że my nie mamy w jednym roku wszystkich przedmiotów naraz (np w 1 klasie nie miałem geografi) ponieważ mamy jeszcze inne dodatkowe przedmioty Tak podsumowując to wszystko wydaje mi sie że zależy to od poziomu nauczania w LO/Technikum w danym mieście u nas w Zgorzelcu technikum jest o wiele lepszym rozwiazaniem i ma naprawde wysoki poziom Ostatnio edytowany przez Lord von Shadow - 27-06-2006 o 12:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"There's no pride to be found when you follow sheep around." Ostatnio edytowany przez Arrivald - 27-06-2006 o 13:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Zreszta, to przeciez zalezy od specyfikacji rynku. Jak masz w miescie 6 szkol technicznych i 2 licea to jasne, ze do LO bedzie ciezej sie dostac.
![]() |
#37 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() @edit : ponadprzecietny ogolniak = wymagania ok. 65 - 70pkt rekrutacyjnych na 100 mozliwywch. Czyli ok 65% ogolniakow.
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 27-06-2006 o 13:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() Co z tego,ze technikum niższy poziom,a liceum wyższy skoro po średnim technikum i średniejpolitechnice znajdziesz szybciej prace niż po renomowanym liceum i niezłych studiach humanistycznych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() A teraz pytanie dla was, misiaczki - jak myslicie, kto w dzisiejszych czasach, zwlaszcza w tym kraju, szybciej znajdzie robote - humanista po studiach czy technik po samym technikum?
|
![]() |
![]() |