|
|||||||
| Notki |
| Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#21 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
|
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Suna Gakure
Stan: Rookstayer
Imię: Evil Orshabaal
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Yakuza
Świat: BERYLKA
Poziom: 15
Skille: 19/24
|
![]() tibia = gra realistyczna..... ROTFL ;] |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Skille: 72/55
Poziom mag.: 10
|
@ 2 up
wiedziałem że mnie zjada ale skoro ja nie mam racji, a to wyjasnij mu czemu tak sie stało. Zwłaszcza że twój post niewiele wnosi ;p
|
|
|
#24 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
Cytuj:
SPRAWDZAŁEM DOKŁADNIE PARCEL 3 RAZY. LABEL OD RAZU W 1 PRZEGRÓDCE. NICK, MIASTO POPRAWNIE WPISANE. RZUCIŁEM PARCEL NA MAILBOX - POSZŁO. Lagów nie miałem, a wtedy koło Maliboxa nikogo nie było. Nikt więc nie zabrał na pewno. Sprawdzałem na Tibia.com - nie ma nikt na Securze nicku na tyle podobnego, żebym się pomylił. Jeszcze próbowałem szybko wpisywać podobne nicki do mojego 2 godziny - nie było. Parcela nie ma też w innych miastach. Co więc pozostaje? @edit @down Od 1 posta chcę wam to powiedzieć @edit 2 @down 2 Tam było ok. 30 itemów + kasa Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 07-07-2006 o 14:07. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Guest
|
moje pierwsze pytanie...
około ile itemów wysłałeś?? jeśli było więcej niż (chyba, jak źle to poprawcie) 1000 itemów i jeśli nie masz pacca to te itemy chyba zginęły bug-a raczej nie ma bo by nie tylko jemu zginęły; ja zawsze wysyłałem itemy i wszystko było ok więc radze sprawdzić (srry za błędy) Ostatnio edytowany przez Zlix - 07-07-2006 o 13:50. |
|
|
|
#27 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
|
Watpie aby cipsoft zrobil tak, ze co 1.000.000 parcel znikal.
To jesst poprostu bug, albo przekroczony limit itemow i je wyjebalo. (od 6 lat kazdy parcel doszedl) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Fimmyr Zeron
Profesja: Sorcerer
Gildia: rock
Świat: Arcania
Poziom: 26
Skille: po co?
Poziom mag.: 25
|
a wsadziles labela do parcela?
|
|
|
#29 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Zbanowany
Imię: Eternal Oblivon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Nie mam :D
Świat: Pisiora
Poziom: 300
Skille: 1/1
Poziom mag.: -9
|
Chybaźle napisałeś bo sprawdzałem na tibia.com to koleś sie nazywa Sir Thok
a twój sie nazywa Sir Thoox więc wiesz... ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Sir Thox Sir Thooz Sir Thooc Sir Thoc Sir Thoz Ale Thok to już na pewno nie @edit down Mówiłem, że sprawdzałem, co mógłbym wpisać szybko pisząc na klawiaturze przez 2 godziny. Po tym miałem w Wordzie 2 strony tekstu. Nie było tam Thoka, najbliższe było Thkkx, bo RAZ zamiast 2x O wystukałem kk. I to na tyle. A poza tym po co miałbym wkręcać? @2 down Zrobiłem to 3 razy Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 08-07-2006 o 16:24. |
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Użytkownik Forum
|
@up: a może wpisałeś na początku "Sir Th", potem przyszedł czas na dwa "o". Pierwsze wpisałeś normalnie, miałeś "Sir Tho", a na drugie "o" nie trafiłeś i stuknąłeś (fajne określenie) "k", które jest zaraz pod "o". Więc miałeś "Sir Thok". Gdy wcisnąłes "z", nie załapała ci klawiatura i na koniec wyszło "Sir Thok". Ale skoro twierdzisz, że sprawdzałeś kilka razy, to wątpię, żebyś w takiej sytuacji nie zauważył pomyłki. No chyba, że nas wkręcasz i nie sprawdzałeś.
No ale jeżeli jesteś na 100%, że wszystko było dobrze, to forum.tibia.com albo w tibii ctrl+r i piszesz. Chociaż jakakolwiek sznasa na reakcję GMów/Customer Supportu/CipSoftu jest znikoma. No ale próbować można.
|
|
|
|
#32 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
|
Po prostu za kazdym razem jak wysylasz parcel sprawdzaj 2-3 razy jak napisales all ja zawsze sprawdzam tyle razy tak dla pewnosci
![]() |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zbanowany
|
@Któreśtam UP
To na prawdę nie zależy, czy jesteś "zameldowany" w jakimś mieście... @Topic A ja myślę, że parcele do Venore mają jakiś bug... Wysyłałem na próbę parcele z thais do kazo, carlin, edron(ahh czasy z PACC ), ank(-||-) itp i wszystko dochodziło. Wysyłam do Venore - nie ma :/ Na szczęscie miałem tam tylko longsworda na próbę Między innymi dlatego nie mieszkam w Venore... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Użytkownik Forum
|
Może zatrudnili pracowników z Poczty Polskiej aby dbali oto aby towar niezaginął
Teraz do rzeczy Wszystkie te nicki które podawałaś , nieistnieją (no oprócz 1 Sir Thok ,ale on jest usuwany i jest na Anticie więc niemożna przesyałać z serva na innego ) Moim zdaniem to jest bug na 100% albo sprawdzałeś tego parcela którego masz wysłać a innego wysłałeś ,zostawiłeś tego parcela w Thais , poszedłeś do Venore i założyłeś szybciutko temat =P |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Użytkownik Forum
|
@up
Naprawdę ciekawe... Tylko po co miałbym robić z tego sensację bez powodu? A myślisz, że nie sprawdzałem czy nie ma go w innych miastach? Kilka godzin... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
|
Echh miałem zupełnie tak samo =/
Parcel z Venore do Ab'Dendriel.... Przepadły 2bp blanków, ryby i kasa na czar dla mojego drudia.. Potem kumple sie smiali że parceli nie wysyłam niedawno dopiero odzyskałem zaufanie do Royal Tibia Mail... Hmm tak wogóle ich główna siedziba znajduje sie nad Mt Sternum idź do kierownika poczty sie zapytaj o lost parcel pozdro |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Użytkownik forum
|
Parcele dochodzą do miast w których się nie rezyduje, chyba że zmienii coś po update...
![]() |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Użytkownik Forum
|
1 sprawa. Zauważył ktoś, że te problemy są związane TYLKO z parcelami z Veno/do Veno?
@edit down O ile pamiętam, Dove to taka firma robiąca różne mydła kramy itp. Nick tej NPC-ki (jak to sie odmienia? ) wskazuje na jej zainteresowania. Widać woli sprzedawać kremy niż parcele i dlatego nie przykłada się do swojej pracy ![]() Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 09-07-2006 o 21:45. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Świat: Pythera