Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-08-2004, 15:39   #21
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Domyślny

Faith Kepper po 1 edytuj post a nie piszesz jeden pod drugimwtedy sie wygoniej czyta a po 2 to to jest gra RPG i te gry (moim zdaniem)polegają też na zabijaniu innych graczy wiem że bezpodstawne zabijanie jest chamskie ale to natura RPG jak nie chces zbyć zabijany zostają servy NoN-PvP

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-08-2004, 16:03   #22
McCooper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard

McCooper ma numer GG 3915659
Domyślny

HuH kolejny Elmers i Trihold sie znalazl. Skoro rzucanie "bombek" pod depo to taka fajna zabawa to pomysl sobie o tych 8lvl ktorzy akurat chca wejsc/wyjsc z depo i sie napatocza na takie cos ?? ty im pomozesz ?? Chyba tylko aby dobic.

Skoro miales czache i sie "bawiles" z kumplem to rownie dobrze mogles lurowac gsy pod depo. Wole szwedow od takich noobowatych polakow jak ty. Zajzyj czasem na forum tibia.com i poczytaj niektore wspaniale topiki polakow jakie maja zdanie o szwedach. Zobaczysz teksty typu Sweden Sux, Poland rox, Swe kiss my dick, itp. Potem sie dziwisz ze "bez powodu" cie zabijaja. Zawsze istnieje jakis powod. I nie nazywaj kazdego polaka ktory broni szweda noobem bo ty sie tak wlasnie zachowujesz.

To mi przypomina jakiegos nooba polaka co napisal w topiku Elmersa (pt. Polacy): "Zaden madafaka nie podskoczy do polaka"
Widze ze ty takze sie trzymasz tej ideii.
------------------
Gram na lunarze a nie na tytanii

Ostatnio edytowany przez McCooper - 11-08-2004 o 16:05.
McCooper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2004, 16:38   #23
Faith Keeper
Użytkownik Forum

Faith Keeper's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Poznan

Faith Keeper ma numer GG 5197324
Żarówka

oto rezultaty mojej rozmowy z Waltherem:
15:55 Faith Keeper: hello sorry that im interupting buy im writing a post on polish forum about this what hapend yesterday, vateriel told meto tallk whit you, can you tell me something about this. Sorry for my english :/
15:55 Walther: Okey
15:55 Faith Keeper: great
15:55 Walther: This it how it goes
15:55 Walther: I come to ab'dendriel
15:55 Walther: then Nadin atks me and says hello walther
15:55 Walther: and bolts me
15:56 Walther: Then his friends starts to sd me and shit
15:56 Walther: so i start to kill the low levels
15:56 Walther: and call for sazo/baban
15:56 Walther: then we kill nadin
15:56 Walther: Then later on when we are at edron
15:56 Walther: all of nadins gang shows up and atk us
15:56 Walther: ofcurse we kill them again
15:56 Walther:
15:56 Faith Keeper: heheh
15:57 Faith Keeper: do you know whay nadin atacked you ?
15:57 Walther: Lol?
15:57 Walther: Hmm
15:57 Walther: He thought it was funnt i guess
15:58 Faith Keeper: so he fought that this is funn and then he wanted to kill you for funn ?
15:58 Walther: Dunno about that
15:58 Walther: you should ask nadin about it
15:59 Faith Keeper: i did but he is telling that you atacked him first whitout a reason :/
15:59 Walther: lol
16:00 Faith Keeper: i dotn thing that is thrue :/
16:01 Faith Keeper: did Vateriel helped you ?
16:01 Walther: Yeah
16:01 Walther: on edron
16:01 Walther: he did
16:02 Faith Keeper: ok
16:02 Faith Keeper: and how do you see this hool thing in future ? is this a war ?
16:02 Walther: ďts not a war
16:02 Walther: we are owning to mch
16:02 Walther: non of us have died
16:02 Walther: like 30 of them
16:03 Faith Keeper: yea this was a masscre
16:03 Faith Keeper: i dont know whay ouer nations dont like each others :/
16:03 Walther: Its not about that
16:04 Walther: I like many polish ppls
16:04 Walther: like tutina
16:04 Walther: for once
16:04 Walther: Maximilius
16:04 Walther: etc
16:04 Walther: Its just that this happend to be a polish guild
16:04 Walther: and the other guild happend to be swedish
16:04 Walther: It could have beeen BR vs spain
16:05 Faith Keeper: yea but there was one war swe vs pol
16:05 Faith Keeper: and i think that polish people wont forget this
16:05 Walther: I dont think they can do much about it
16:05 Walther: sence sweden have best levels and such
16:06 Faith Keeper: swe players have the higtest level and that hurt polish players
16:06 Walther: Sweden also have best pvps
16:06 Faith Keeper: yea thats right
16:07 Faith Keeper: ok thx veru much for helping me
16:07 Faith Keeper:
16:07 Walther: xD

Sami ocencie ta rozmowe i wyciagnijcie z tego wnioski, prosil bym takze o przetlumaczenienie tego ( ja nie mama juz sil :/ )
16:04 Walther: I like many polish ppls

"I have eys of the hawk and ears of the fox"
Faith Keeper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2004, 16:52   #24
Rincewind
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin

Domyślny

jak dobrze napisales wielu Polakow boli to ze najwieksze lvle maja Szwedzi i przez to ciagle wybuchaja jakies konflikty :/
Rincewind jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2004, 17:29   #25
Externus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów

Externus ma numer GG 7295742
Domyślny

co do rozmowy z waltherem - w tej chwili to on juz zdrowo przegial...
w chwili gdy przyszedl do ab mialem niechcacy wlaczony mana shield (zmienialem hotkeye i zamiast utani hur [mial byc race] wlaczyl mi sie mana shield...) wiec powiedzialem do niego
-helo walther can u attack me?
on mnie udezyl, uderzenie zabralo mi troche many
wymienilsimy usmieszki ( - xD - )
on gdzies sobie poszedl i zaczalem sie bawic z kumplem wtedy dostalem skulla a on przyszedl i zaczal mnie atakowac... z poczatku myslalem ze zartuje i nie uciekalem ani nie walczylem gdy przyszedl baban i sazo to zawielkich szans nie mialem...

to jest oficjalna wersja tego co sie stalo i kto byl wtedy przed depo i patrzyl uwaznie i nie zamieza klamac wlasnie tak powie.

co do wypowiedzi McCoopera

pod depo stracilem lacznie z 2 bp fbombek a niezabilem jeszcze nikogo ani low lvla ani nikogo kto moglby mi sie nawinac. jesli przezemnie ktos znalazl by sie w bezposrednim zagrozeniu zycia moglby z pewnoscia liczyc na uh ( a ja uham za 700 hp xD!!)

McCooper wykazal sie tez dobra znajomoscia swiata tibii - wskaz miasto pod ktorego depo mozna zloorowac gsa... (slyszalem plotki o gsie w ab ale im nie wieze)

do Faith Keepera - mozesz sobie dalej wypytywac babana i reszte ale watpie czy uslyszysz chodz jedna odpowiedz zawierajaca sama prawde...

wydazylo sie dokladnie tak jak napisalem w tym poscie mozecie mi wiezyc albo nie
Externus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2004, 17:34   #26
fire fighter
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 08 2004

Domyślny

jak jest wojna to zawsze sa ofiary,ale nie mozna stac bezczynnie !!!
fire fighter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2004, 20:37   #27
McCooper
Użytkownik Forum

Domyślny

"McCooper wykazal sie tez dobra znajomoscia swiata tibii - wskaz miasto pod ktorego depo mozna zloorowac gsa... (slyszalem plotki o gsie w ab ale im nie wieze)"

Kiedys mozna bylo zlurowac pod depo w Venore takze loda. W AB takze sie najprawdopodobnie da ale nie probowalem i nie zamierzam bo cipy banuja.

Pozatym co do wypowiedzi swe kolesia to raczej ja mu wierze niz tobie. Kazdy polak po szkodzie tlumaczy sie ze to nie on zaczol ze on nic nie zrobil a to sie okazuje gowno prawda. Trzeba bylo zrobic save chata or screeny porobic jako dowod. Narazie to sie ciesz ze tylko tyle straciles. Masz kolejna szanse na odrobienie tego.
stary 11-08-2004, 21:47   #28
Externus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów

Externus ma numer GG 7295742
Domyślny

myslcie sobie co chcecie ja juz powiedzialem mozecie mi wiezyc lub nie... spytajcie sie walthera za kogo on mi kazal placic (moze to zbije go lekko z tropu) bo pisal ze za swojego przyjaciela (wieeeeeeele osub przed depo widzialo jak kazal mi placic 10k za zaatakowanie jego przyjaciela i moga to potwierzidzc) a w odpowiedzi do Faith Keepera powiedzial ze ja jego zaatakowalem i za to mnie zabil... a caly czas mowil : "pay 10k for attack in my friend NOW or die" kiedy spytalem o name wymienil "damingo" czyli tego z ktorym sie bawilem a to moj rl kumpel i mozecie sie go na tibii spytac czy to zabawa byla czy walka na serio... juz innych argumentow nie mam dowoduw tez nie nie przyszlo mi doglowy aby robic screeny wiezcie komu chcecie nie pisze juz ani slowa w tym temacie
Externus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 12:03   #29
lyx
Guest

Domyślny Lyx

Szkoda Nadin Ze Tak Padles Szkoda Ale Wiem Tyle Ze WIele Polakow Poszlo W Twoje Slady Do Tego Nowego Servera I Teraz Tam Sie Odegramy Na Tych Zaje banych Szwedach ^^
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 12:37   #30
Sithius
Użytkownik Forum

Sithius's Avatar

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Externus: Nie zmienia to faktu ze ucieczka to raczej kiepskie wyjscie a jesli kazdy bedzie tak robic to zostana tu wkoncu sami szwedzi... Tepienie niskolvlowcow na innych serwach nie jest zadnym wyzwaniem i predzej sie osmieszycie (w dalszej kolejnosci i cala Polske) niz cos uzyskacie...
Sithius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 20:57   #31
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Imię: Friida
Świat: Nebula
Domyślny

A moze pamieta ktos gottara z isary?
Był on najwiekszym lvl mial chyba 120. zaraz po nim było znane wszystkim dt (del toro). chodz mial najwiekszy lvl z powodu sytułacji politycznej i geopolitycznej (mniej) musiał zrezygnować z gry na tym servie bo dt go scigalo (oficjalna wersja).
Elmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 21:00   #32
Szczuka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 06 2004

Domyślny

Podzielam zdanie Nadina ! Powinny polecieć głowy tych którzy znieważyli Nadina zabijając go !
Szczuka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 22:58   #33
McCooper
Użytkownik Forum

Domyślny

I dolaczyc do "wojny" ktora ich nie dotyczy, w nastepstwie czego zmarnowac sowja postac, nic nie zyskujac a tylko tracac w imie czego ??

Pomysl najpierw. Poczytajcie sobie to: http://forum.tibia.com/forum/index.p...hreadid=430171

Ten kto gra na Lunarze jest obeznany z tym. Kto nie to powiem ze sytuacja jest taka iz gildia LoA ktora jest najpoteznejsza gildia na tym swiecie zaczela robic pozadki i tepic noobow. Of kors te nooby sie nazucaly najpierw wiec byl powod do zabicia ich. Potem te nooby plakaly i chcialy wywolac wojne na skale totalna. Of kors zalozyli sobie wlasna gildie i zaczely werbowac ludzi. Elmers (nie jest juz w tej gildii) of kors wolal Polakow o pomoc bo poczul sie pokzywdzony przez los ze zginol.

Przeczytajcie to cale i porownajcie to do autora tego topicu.
stary 13-08-2004, 02:49   #34
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Wyobrazcie sobie sytuacje:
Jestes w najsilniejszej gildi i jakis tam twoj kolega (nawet niekoniecznie bliski) daje ci msg ze jakis palant z 2 razy slabszej gildi podpalil cie pod depo i strzela fb pod depo ze nie mozesz wyjsc.

Przychodzisz do miasta w ktorym sie to dzieje i widzisz kolesia o ktorym mowa ze strzelal fb bijacego kogos innego i fb pod wyjsciem z depo.

Rozwiazanie:
1. Kazesz mu przeprosic i wiecej tego nie robic... ale przeciez sam sie przyznales ze wczesniej juz sobie strzelales fb pod depo.

2. Kazesz mu zaplacic zeby dac nauczke... kazal ci placic prawda?

3. Koles niechce placic to mu spuszczasz wpiernik (jesli go tylko kilka razy walniesz i puscisz to bedzie sie czul silniejszy).

Btw. Zaloze na Azura postac i obije ci 2/3 zycia z SD (tyle obije f bomba 8 lvl)... mam nadzieje ze zrozumiesz ze to tylko zabawa?

Prawda jest taka ze narozrabiales, wciagneles w to swoja gildie a teraz jeszcze probujesz wciagnac reszte polakow zeby zgineli za chwale nasza a w szczegolnosci twoja.

Czemu br sie tak rozprzestrzeniaja po serverach?
Proste, kolesie wiedza kiedy sie bardziej oplaca komus dac w lape niz walczyc z kims a kiedy oplaca sie zalozyc trash chara zeby w 20 zabic 1 kolesia, ale nie polacy wola wypowiadac wielkie wojny najlepiej przeciwko mocnemu przeciwnikowi do ktorego na pewno jeszcze ktos sie przylaczy. A pozniej sie mowi ze Szwedzi to dranie itp.
Gremlin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 09:06   #35
Faith Keeper
Użytkownik Forum

Faith Keeper's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Poznan

Faith Keeper ma numer GG 5197324
Domyślny

Czy moglbym jeszcze raz prosic kogos o przetumaczenie mojej rozmowy z Waltherem bo moze cos tam zle przetlumacze a niechcial bym zeby byly jakies niedomowienia.

"I have eys of the hawk and ears of the fox"
Faith Keeper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2004, 09:37   #36
Sithius
Użytkownik Forum

Sithius's Avatar

Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Brak ikony

Gremlin: Swiete slowa...piwo dla tego pana.

Z drugiej strony to przykro czytac takie posty bo niestety tak wlasnie jest. Polacy najpier wypowiadaja bezmyslnie wojny wszystkim wokol za Bog wie co a potem tak jak napisal Gremlin placza po kontach i przeklinaja wszystkich...mysle ze wystarczylo wiecej dyplomacji i woli kompromisu a jak sie chce odrazu krucjaty robic to sie nie mozna potem niczemu dziwic...
stary 10-09-2006, 14:42   #37
shiedel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 05 2006

Gildia: zalezy
Świat: Aldora ! ;p
Poziom: 70~
Skille: oMg
Poziom mag.: 55
Domyślny

dlaczego mamy nie wygrac ze szwedami na adloze [tam se pogrywam] jest duzo mocnych polawow powyzej 12 lvl i jeden z najmocniejszych 206lvl a wiec nie widze powodu dlaczego mieli bysmy nie wygrac z nimi.
shiedel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania