Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-07-2006, 20:19   #21
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Na południu

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper
Idź i spróbuj. Jeśli wiesz co i jak to dasz rade. Z tym, że FE lubią robić psikusy i nie bić z explo/gfb przez kilka rund. Z tym, że jak już walnie to mocno xD
No małe doświadczenie mam ale tylko z monkiem bo miałem 27 druida ale chce czegoś nowego spróbować byćmoze szybszy exp bedzie ale jak fe nie walnie przez kilka rund explo i gfb to zrobie drugiego i moze on walnie

Teravista jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-07-2006, 01:03   #22
Freddd
Użytkownik Forum

Freddd's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Iława

Świat: Azura / Obsidia
Domyślny

Li-Bi ty chyba jestes idiata albo jakims psycholem zeby bic guardy z sd to juz kompletna przesada i jeszcze piszesz ze ci sie w samej kasie za sd zwraca to juz kompletna przesada trzeba byc noobem zeby cos takiego pisac a i druga sprawa tylko na serwerach non-pvp summon NIE MOZE czlowieka zabic na reszcie serwerów summon MOZE zacic czlowieka
Freddd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2006, 11:42   #23
Funosek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 06 2006

Domyślny

@Libi

Gratz.. Skoro ty guardy bijesz z sd i ci sie zwraca to może masz jakieś magiczne sd które mają pareset strzalów a kosztuja normalnie ?
Nawet początkujący gracz wie, że guard nie jest tak mocny, żeby używać na niego sd.. ewentualnie można użyć gfb, gdy robi się gorąco.

@Topic

Co do expa na guardach z FE to nie jest taki zły.. wand/rod + fe i można bić tylko trzeba sie starać, żeby guard gonił nas, a nie sumona..

Widziałem jak kumpel expil na guardach z 2xFE...

P.S. Jeżeli masz pacc'a to wbij szybko 36 level (z tego co wiem jesteś druidem) i sumonki możesz leczyć czarem exura gran mas res.
Funosek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2006, 13:08   #24
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Funosek
P.S. Jeżeli masz pacc'a to wbij szybko 36 level (z tego co wiem jesteś druidem) i sumonki możesz leczyć czarem exura gran mas res.
A jak np bedzie goraco obydwa FE maja red hp i guard tez to jak uzyje tego czaru to ulecze wszytskich razem z guardem :/ .Tak mi sie wydaje.

stary 11-07-2006, 10:41   #25
"Słotka Anielka"
Guest

Domyślny

Cytuj:
Policz sobie na jednego guarda potrzebujesz 1 sd (jak dobrze wejdzie hit) 1 sd kosztuje ok 300gp(6000gp za bp / 20 = 300gp)wiec jak wypadnie ci 300gp z guarda to dawaj screena to dam ci co tylko zechcesz.
Mając 41+lvl i 41+mlvl zawsze zabijamy guarda jednym sdekiem. 1 SD kosztuje 70 gp, a wiec jest szansa ze z guarda ktorego zabilismy wypadnie loot wiecej warty niz te 70 gp, bo z samej kasy wypada prawie zawsze ponad 30gp, a przeciez jeszcze jest duzo lootu. Nie mowie ze jest to jakies super oplacalne, bo ledwo co wychodzimy na plus o kilka gp ale jednak exp jest dosyc szybki.
Cytuj:
Idź i spróbuj. Jeśli wiesz co i jak to dasz rade. Z tym, że FE lubią robić psikusy i nie bić z explo/gfb przez kilka rund. Z tym, że jak już walnie to mocno xD
Zanim Fe przywali to juz bedzie gryzl piach bo go zajdzie inny guard od tylu i zabije zanim ty zdazysz zabic guarda ktory atakuje FE.
Cytuj:
No małe doświadczenie mam ale tylko z monkiem bo miałem 27 druida ale chce czegoś nowego spróbować byćmoze szybszy exp bedzie ale jak fe nie walnie przez kilka rund explo i gfb to zrobie drugiego i moze on walnie
Z summonami jest wolniejszy exp niz jakbys mial samemu zabijac guardy to po pierwsze, a po drugie to jak zrobisz 2 fe to stracisz na tym tylko kupe many a jak juz mowilem w kopalniach guardow jest tak ze guardy sie pojawiaja ze wszystkich stron wiec po 5 minutach expienia jakis guard zajdzie od tylu fe i zanim sie zorientujesz to juz bedziesz widzial fire fielda na ziemi zamiast fe. Jesli juz chcesz expic z summonami to ewentualnie sprobuj metoda fe+monk ale fe i tak szybko padnie bo guard ma go na 2-3 ciosy. Ogolnie odradzam summony na guardy. Duzo lepiej expic samemu z sd (gfb na grupy). Jesli masz ponad 41 lvl i mlvl to zdecydowanie nie uzywaj summonow tylko bij samemu z sd bo sie koszty minimalnie zwracaja jak zbierasz loot, a exp jest szybki i nie ma ryzyka deda (bo szybko sie z sd zabija).
Cytuj:
Li-Bi ty chyba jestes idiata albo jakims psycholem zeby bic guardy z sd to juz kompletna przesada
Jak bijesz z sd to sie koszta zwracaja i jest szybki exp. Zadna przesada. Wlasnie najbardziej sie guardy oplaca bic z sd.
Cytuj:
i jeszcze piszesz ze ci sie w samej kasie za sd zwraca to juz kompletna przesada trzeba byc noobem zeby cos takiego pisac
W samej kasie nie, ale kasa+loot to juz sie zwraca.
Cytuj:
Gratz.. Skoro ty guardy bijesz z sd i ci sie zwraca to może masz jakieś magiczne sd które mają pareset strzalów a kosztuja normalnie ?
Nie ma takich sd. Sa tylko zwykle i ze zwyklych sie zwraca.
Cytuj:
Nawet początkujący gracz wie, że guard nie jest tak mocny, żeby używać na niego sd.. ewentualnie można użyć gfb, gdy robi się gorąco.
Moze nie jest tak mocny ale nalezy zwrocic uwage na to ze z sd sie expi 2 razy szybciej niz z innych run/różdzek/summonów, a kasa sie zwraca (mala bo malo ale zawsze troche na plus).
Cytuj:
Co do expa na guardach z FE to nie jest taki zły.. wand/rod + fe i można bić tylko trzeba sie starać, żeby guard gonił nas, a nie sumona..
Jak uciekamy przed guardem i go lejemy to wtedy od tylu twojego fe podejdzie jakis inny guard i juz po zabawie. Odradzam fe bo ma slabiutki def (mniej wiecej jego def jest taki jak trolla)
Cytuj:
Widziałem jak kumpel expil na guardach z 2xFE...
10 minut mogl expic.
Cytuj:
Strata many i co za tym idzie kasy. To juz bardziej sie oplaca z sd bic.
Cytuj:
A jak np bedzie goraco obydwa FE maja red hp i guard tez to jak uzyje tego czaru to ulecze wszytskich razem z guardem :/ .Tak mi sie wydaje.
Uleczysz wtedy tylko swoje summony na full hp a guard nadal bedzie mial red. Jakby tak bylo ze leczysz wszystkich w zasiegu czaru to druid nigdy by nie mial szans na wykonanie annihilatora a przeciez juz kilku druidow tego dokonalo wlasnie za pomoca leczenia 3 sorkow z ekipy tym czarem.

Ostatnio edytowany przez "Słotka Anielka" - 11-07-2006 o 10:43.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2006, 12:37   #26
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Domyślny

stary 11-07-2006, 12:47   #27
Hupe
Użytkownik Forum

Hupe's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Hupefupe
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 127
Poziom mag.: 8
Domyślny

Jest tylko 1 maly problem, sd kosztuje 325 gp a nie 70
Hupe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2006, 12:54   #28
dreggi
Użytkownik Forum

dreggi's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Skille: 72/55
Poziom mag.: 10
Domyślny

Li Bi i Kejw Rat to chyba rodzeństwo
Edit. A ich siostra to "Słotka Anielka"
@topic
Ja tam bym chodził tradycyjnie z monkami, albo fire devilem i monkiem za blokera + rózga oczywiście w każdym przypadku i dobrze by było exori visy.

Ostatnio edytowany przez dreggi - 11-07-2006 o 12:57.
dreggi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2006, 14:17   #29
master of lucera
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 07 2006

Domyślny !!!

OMG!! Ten LI-BI to chyba jakis niekompletny jest. Guard z SD.....
Zaje***te to bylo
master of lucera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2006, 14:43   #30
tomcio3396
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Dzierzgoń

Imię: Tomuszom
Profesja: Elder Druid
Świat: Xantera
Poziom: 83
Poziom mag.: 66
tomcio3396 ma numer GG 6261441 Send a message via Skype™ to tomcio3396
Domyślny

ja wam powiem tyle: świat pvp to guardy tylko z monkiem fe lub fd może nas zabić; świat non pvp można sie bawić z innymi summonami ale monk też może być

btw. guardy z runami po tym update to duzy waste, no chyba że gfb na grupy

i nie pie****** mi głupot, że niewiem co gadam bo już jakiś lvl mam i sprawdziłem wszystkie możliwości expa na guardach
tomcio3396 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2006, 14:54   #31
Noro
Użytkownik Forum

Noro's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa

Noro ma numer GG 6446790
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Słotka Anielka
jak juz mowilem
Nie ładnie to tak podszywać się pod dziewczyne.

topic:
Ja wolę starą metodę z monkami, ale jeśli będzie Cisię dobrze expilo z Fe to ja może też spróbuje.
stary 11-07-2006, 17:03   #32
caveki
Użytkownik Forum

caveki's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Somewhere in real world...

Stan: Niegrający
Cool

Jak juz expic na dwarfach guardach to najlepiej z monkiem bo gdy takiego fe ,guard dopadnie to moze latwo go ubic,a monk jak wszyscy wiemy uha sie ;]
"Idiotów na tym świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykamy ich na każdym kroku."

Ostatnio edytowany przez caveki - 11-07-2006 o 17:04.
caveki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania