![]() |
#22 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Zdaje mi sie ze jest tak: gdy mamy shielda o defie wyzszym niz bron to wszystkie hity blokowane sa przez shielda ( wiecej mamy shieldingu a tarcza defa-wieksza szana na blok). Jesli mamy bron o defie wyzszym niz shield to blokujemy bronia-ale nie zapominajm, ze maja chociazby wooden shielda uzywamy rowniez naszych skili-shielding ktory zwieksza szanase na blok. Nie wiem jeszce czy blokowanie bronia zalezne jest od skili ale sadze ze w mniejszym stopniu.
Wniosek:nawet gdy mamy BS i shielda z nizszym defem niz sword to lepiej ubrac oba. 1 punkt to b.duzo-dlatego nie nosze aola tylko p-ammy, wzamian dostaje az punkty armor'u.
![]() |
#24 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Jedno jest pewne: na pewno blokowanie nie zalezy od skilla broni ktora walczymy bo tak samo bedziemy blokowali bsem na skillu 100 sworda i 10 sworda.
Zgodze sie z tym ze jak wiecej defa ma tarcza to blokujemy tarcza a nie bronia (bo tak samo dobrze bronilem bsem jak i fire axem majac demonke). Ale juz z tym ze jak bron ma wiecej defa to blokujemy bronia to sie nie do konca zgodze bo majac bs i wooden shield blokujemy sporo gorzej niz majac bs i guardian shield (czyli niby w obydwu przypadkach 30 defa powinno sie liczyc). IMHO jak blokujemy sama bronia to def broni liczy sie podobnie jak w broniach dwurecznych i nie wplywa na jakosc obrony nasz shielding (czyli bronimy jakies 3 razy gorzej). Wiec zawsze tarcze trzeba miec. Nawet wooden. Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 15-07-2006 o 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 07 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Nill Hedofornyu
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 18
Skille: ...
Poziom mag.: 18
|
![]() Myśle...i dochodze do wniosku ... że to ma duże znaczenie... mam teraz c-armor , c-shield... crusader helmet, leather boots... i teraz dwarf nie ma prawa mnie udzerzyć... a mam dopiero 14 lvl... średnie skille... jakieś 2 lvl temu ... miałem p-set... i nie miałem szans z dwarfem... a hunter zabijał mnie 2 hitami...teraz dam rade i temu i temu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 06 2006
Lokacja: Jelenia Góra
Imię: Corgan Master
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Shivera Cult
Świat: Shivera
Poziom: 34
Skille: 17/22;p
Poziom mag.: 37
![]() |
![]() Apropo, nie chce zakladac nowego tematu, wiec tu sie zapytam, jaka jest roznica miedzy def. a arm., bo teoretycznie plate shield ma 17 (albo 16 ;p) def. a jest warty (chyba cos kolo 60) a mpa? ktore ma tez 17 ale arm.???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 05 2006
|
![]() ja skiluje na slimach i kupilem crown armor to mnie zaczely tak zadko lac ze praiwe wogule
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2006
|
![]() jak jest wiecej wiadomo ze daje !!! Debile!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 03 2005
Lokacja: Gyry
Profesja: Sorcerer
Świat: Obisida
Poziom: 42
![]() |
![]() A zauwazcie ze na rooku to masz na poczatku cluba i jak kupisz mace (ze sprzedawania ratow) to bije wiele mocniej a to jest tylko 8 ataku na skilu 10 wiec przy wyzszych skilach daje to wiecej, predzej przebijasz sie sprzez obrone potwora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Silvera
Poziom: 64
|
![]() dla mnie elder druida to eq nie ma znaczenia. wcześniej czy pużniej i tak tibia sie zatnie albo neostrada padnie i cale eq w pizdu.................
![]()
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2005
|
![]() Jeśli ktoś ma Bright Sworda i Dwavrn Shield to mu się nie opłaca nosić dwarvena bo ma mniej obrony niż broń a liczy się obrona tego co ma jej więcej.
Można to łatwo przetestować zakładając Dwarven Shield i Bright Sword a następnie chodząc z samym mieczem. Nie ma różnicy! Według mnie liczy się obrona tego co ma jej więcej (Tarcza albo Broń) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() Poprostu, mnie ludzie rozśmieszacie
![]() To już po przejściu samego rookgaardu można wszystko wywnioskować .. no ale cuż .. Na rookgaardzie zaczynamy z skillami 10. Powiedzmy, że dostaliśmy najlepszy możliwy set. Wtedy to posiadamy 6 def od chain armora, 4 def od legion helmet, 2 def od scale legs, 1 def od szmaciaków. Co to oznacza ? Gdy tarcza, nie obroni w pełni ataków, to przejdą one na uzbrojenie z którego mamy 13 def. Czyli jeśli Tarcza, zablokowała tylko połowe ataku, a atak miał nam zabrać 26 hp, to dzięki defowi uzbrojenia, nic nam się nie staję. Jak liczyć skill defensywny ? To już jest skomplikowany algorytm. Ale łatwo to tak trochę ułatwić, mówiąc, że co ileś skilli nasza zdolność bronienia jest lepsza o kilka - kilkanaście procent. To dlatego ludzie się męczą, żeby mieć 70 shielda a nie 50, lub nie 70 a 90 .. bo wtedy jest różnica. A ilość defa tarczy można liczyć ot taki głupkowaty sposób 10 % (dzięki skillowi 10 shielda) - 37 defa (mms) 100 % (dzięki, któremóś skillowi shielda) - 370 defa (dzięki mms) Nie wiem jak wygląda wykres zwiększenia, się siły defa ani siły ataku pod wpływem skilli - bo przecież nie znam silnika gry - zna go tylko cip soft. A dlatego ludzie mówią, że różnicy nie ma w ekwipunku, pomiędzy plate setem a lepszymi. Podczas expienia - nie, bo knight musi expić na takich potworkach, które dają dużo expa, ale niestety zadają duże obrażenia. Sorc, też nie odczuwa - bo wkońcu ucieka przed stworkiem ![]() Ale za to podczas blokowania potwora, u knighta widać olbrzymią różnice, pomiędzy dwarven a demon shield. Plate setem, a setem z rh dsm g legs mms steel boots. Skomplikowane, a jakże proste ![]() ![]() mam nadzieję, że inteligentni zrozumieją, a głupi się od tego odczepią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() net mi zdychał, dlatego są dwa posty.
niech jakiś mod łaskawie poprawi mój błąd ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
jeszcze jedno jako ciekawostka, moze tego wszyscy nie wiedza, zeby obliczyć jaki możemy zadać hit, to trzeba zrobic cos takiego, atk broni x twoj skill x 0.06 i wyjdzie nam ;] edit, poniewaz troche sie nie wyraziłem przejrzyscie 35 (atk, fire sworda) x 60 (skill sword fightingu) = 2100 x 0.06 = 126 (możemy odebrać tyle hp monsterowi) oczywiscie jest teoretyczne prawdopodobienstwo, przy atakowaniu kogos trzeba brac pod uwage jego defa i skill shieldingu ;>
![]() Ostatnio edytowany przez Goku_Sayian - 09-08-2006 o 16:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Świat: Thoria
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Wyszków
Imię: Dariel Bloodheart
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 44
Skille: 75/74
Poziom mag.: 5
|
![]() ech Ci inteligentni ludzie ![]() A obrażenie bez 1 arm różnia się o troszkę ![]()
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Stan: Niegrający
Świat: Real life
|
![]() Cytuj:
powiem ci ze demon shield leci czesciej niż vamp ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ojciec Artur
Gildia: Elite Squad
Świat: Titania
Poziom: 38
Skille: 9999999
Poziom mag.: 41
![]() |
![]() Odezwał się. Defense oznacza czy w ogóle i ajk często oberwiemy, armor ile.
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2005
Lokacja: Szczytno
Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: 17
Skille: 51
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Hmm... Dajmy na to, że wcześniej chodziłem z:
Dark Helm (6 arm) Plate Armor (10 arm) Dwarven Shield (26 def) Teraz nosze: Crown Helmet (7 arm) Crown Armor (13 arm) Dragon Shield (31 def) Tak więc, różnica to 4 arm i 5 def. I czy te dmg są o wiele niższe od wcześniejszego eq? |
![]() |
![]() |