|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2006
Stan: Zbanowany
|
![]() Miałem ten sam problem. Pomogło zainstalowanie nowych sterowników muzycznych. Przyczyną może być także wirus...
Edit: Mój błąd ![]() Ostatnio edytowany przez Snib'ek - 18-07-2006 o 16:52. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Grieftain
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 54
Skille: sux :)
Poziom mag.: 5
|
![]() a mi restartuje kompa tylko jak gram w tibie O_o. Zwykle dzieje sie to przy zmianie poziomu ( -1,+1 itp) i nie moge sobie z tym poradzic, juz nawet tibie reinstalowalem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
|
![]() W okresie letnim już tak jest, że czasem coolery nie wyrabiają. Jak ci się zrestartuje to wejdź do BIOSu i sprawdź temperaturę proca. Też mi się bardzo grzał w lato (55+ na luzie, w BIOSie 85 i res). Pomogło przeczyszczenie coolera i świeża pasta na rdzeń, a ostatnio nowy wentylator wyciągający powietrze z obudowy. Jak jeszcze dodam, że radiator z miedzi i cooler max 7200 obrotów... to dziw, że się tak smażył (wina złego obiegu powietrza w obudowie).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Stan: Niegrający
Imię: Sir Knight Dzik
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() http://pclab.pl/art17356-28.html
Tu masz test porównawczy kilkudziesięciu kart graficznych, wprawdzie są one na złączu agp, ale ogólna zależność jest widoczna. http://sklep.benchmark.pl/katalog_3139.html Tu masz przykłady jakie są modele GF wraz z orietacyjnymi cenami, jednak na allegro/w innych sklepie znajdziesz te same modele kilkadziesiąt złotych taniej. Ja osobiście poleciłbym Tobie jakiegoś 6600GT, sam używam takowego od pół roku i nie narzekam. Jeśli niejest Tobie obcy OverClocking (a niestety myślę że jest :/ ) to poleciłbym Tobie 7300GT bądź 7600GS, są one porównywalne cenowo z 6600GT i 'fabrycznie' słabsze, jednak są bardzo podatne na o/c i przeganiaja 6600GT po podkręceniu. Sam bym takie kupił, tylko ja kupowałem kompa 10 lutego, a seria 7xxx miała premierę ~18 lutego..... Dwa linki również pomocne przy wyborze: http://pclab.pl/art19238-3.html http://pclab.pl/art18890-9.html Tak dla pewności podaj jeszcze jeśli możesz markę oraz model zasilacza, ponieważ już się nieraz spotkałem z tym, że w predefioniowanych konfiguracjach za 3k są zasilacze za 70 zł. Ostatnio edytowany przez emilok - 18-07-2006 o 23:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2005
|
![]() Mozliwa tez jes t wina zasilacza. Sprawdz napiecia i sproboj odlaczyc zbedne dyski cd-romy dvd itd. W kompach czesto montuje sie pseudozasilacze za 50 zl i pozniej napiecia skacze.
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() i dzis znowu sie resetna ale tym razem nie gralem w tibie mi sie wydaje ze jest jakies zwarcie bo ktos juz to pisal na forum...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
![]() Też tak kiedyś miałem. W 95% masz wirusa zalecam tobie iść do firmowego serwisu (ja nie mam z tym kłopotów, gdyż mam kompa Optimusa). Oni ci zalatwią gruntowne czyszczenie kompa i/lub podzespołów. Później jak odbierzesz to instal windowsa/linuxa ![]()
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj: