Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-08-2004, 19:36   #21
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kernfalt
Boots of Waterwalking to inna nazwa soft bootsow... taj jak SoV to magic sword...
Raczej nie. kiedy patrzysz na SoV, widzisz: "You see a magic sword. It weights xx oz. It is a Sword of Valor.". Tymczasem kiedy patrzysz na BoW, widzisz: "You see boots of waterwalking. They weight xx." Ja zgadzam się ze stwierdzeniem, że tych butów nie da się zdobyć. A na test serwerze będzie można sobie pochodzić po wodzie.
Litawor jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-08-2004, 19:38   #22
GASIOR
Użytkownik Forum

GASIOR's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Lunara

GASIOR ma numer GG 2911362
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Weeeź, marred, nie przesadzaj zaś... CIPowie to nie idioci, można by było wprowadzić jakieś stosowne ograniczenia, poza tym, nie wiadomo czy WoGle takie buty będą dostępne...
Cipowie to nie idioci? A kto wyłączył server bez poinformowania i zmusił mnie do zostawienia loota wartego 10K na ziemi? I kto o mało mnie dziś nie zabił na Hero? A kto stworzył te gre, która mnie uzależniła? Skłonny jestem więc się z tobą niezgodzić

00:00 You see a drefia sword (Atk:40 Def:35).
It weighs 15.0 oz.
Said to be crafted by tibian gods themself.
GASIOR jest offline  
stary 12-08-2004, 12:39   #23
Kaser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Raczej nie. kiedy patrzysz na SoV, widzisz: "You see a magic sword. It weights xx oz. It is a Sword of Valor.". Tymczasem kiedy patrzysz na BoW, widzisz: "You see boots of waterwalking. They weight xx." Ja zgadzam się ze stwierdzeniem, że tych butów nie da się zdobyć. A na test serwerze będzie można sobie pochodzić po wodzie.
A skąd teoria że jak jest nazwa, to i jest właściwość. A że na tescie bedzie można zdobyć te butki to wcale nie znaczy że edzie można korzystac z ich wyimaginowanych własności. Żenujące jest dla mnie pisanie postów typu: A ja słyszałem że babcia miała wąsy [i tu duzo emotikonek]"
Kaser jest offline  
stary 12-08-2004, 14:33   #24
kierki11
Użytkownik Forum

kierki11's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Torun

Stan: Aktywny gracz
kierki11 ma numer GG 2712857
Cool

Jezeli ktos je zdobedzie w pierszych dniach po udpdate to niech bedzie pewny ze jest milionerem . Napewno by komus wkrecil ze nimi mozna chodzic powodzie ale tylko w tym nowym miescie,a jemu sie pacc skonczyl i buty sa bezuzyteczne.

Pozyjemy zobaczymy lub wczesniej zginiemy.
kierki11 jest offline  
stary 12-08-2004, 15:19   #25
Pucior
Użytkownik forum

Pucior's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 95
Poziom mag.: 7
Pucior ma numer GG 6305079
Domyślny

Moim zdaniem jest to tylko ozdoba, ponieważ ci co by je posiadali i mogli by chodzic po wodzie mieli by za dobrze (skilowanie na środku morza, jeśli buty ma 2 playerów oczywiście ;p...i rózne tym podobne)
Pucior jest offline  
stary 12-08-2004, 15:41   #26
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Z góry zanzaczam, że ta wiadomość jest niepotwierdzona.
Otóż znajomy Tutor powiedział mi, (nie mówię, że to prawda, po prostu tak mówi) że w tych butach będzie można przejść 5 kratek po wodzie. Potem się zużywają. Czyli aż takich nadużyć by nie było. W końcu komu chciałoby się kupić buty za duużo kasy a potem zużyć je np. na głupie przejście przez rzeczkę. Tak więc jest to możliwe, w końcu 5 kratek to nie tak daleko, a gdzieś dałoby się dojść. Tylko jestem ciekaw jak by to było jak by się buty skończyły na wodzie. Pewnie cofnęło by postać na brzeg tak jak to jest w przypadku zamykanych kładek.
stary 12-08-2004, 16:13   #27
McCooper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard

McCooper ma numer GG 3915659
Domyślny

Dobra wiadomosc dla facc.

Zawsze mozecie przeplynac wpław na Edron. Jezeli bedziecie mieli bohy to zajmie to wam 1/4 czasu krocej.

Zreszta wracajac do tematu to watpie aby monza bylo dzieki tym butom chodzic po wodzie. To bedzie po prostu nazwa itemu nie majacego zadnej wartosci.
McCooper jest offline  
stary 13-08-2004, 21:19   #28
Ajvenik
Użytkownik Forum

Ajvenik's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Łódź

Ajvenik ma numer GG 5787023
Domyślny

Jest to po prostu kolejny item niedostępny... Nie mogę tego potwierdzić na 100%, ale wydaje mi się, że nikt ich nigdy nie będzie miał jak na przykład Soft Boots, czy Dragon Scale Legs.
Pozdrawiam
Teraz Czas Na Użytkowników...
Ajvenik jest offline  
stary 13-08-2004, 21:31   #29
pi3ni3k
Użytkownik forum

pi3ni3k's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na emeryturze
pi3ni3k ma numer GG 5026960
Domyślny

a moim skromnym zdaniem jest to wielka ściema.... CIP team zrobił coś takiego, żeby ludzie mieli o czym gadać a najprawdopodobniej tych butów nikt nigdy nie zdobędzie.... i nie mają one żadnych właściwości a jedynie intrygującą nazwę..... to tyle ode mnie
pi3ni3k jest offline  
stary 13-08-2004, 21:39   #30
Maqq
Użytkownik forum

Maqq's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004
Lokacja: Tarnów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Xil
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Blue Force
Świat: Berylia
Poziom: 36
Skille: xx
Poziom mag.: xx
Maqq ma numer GG 5196589
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GASIOR
Boots of Waterwalking będą umożliwiały chodzenia po wodach całej Tibi. Jeśli będziesz je miał to możesz iść na Edron bez PACC' a. Ale oczywiście nikt tych butów nie będzie miał. Kolejny item o którym możecie pomażyć.
To jak nie będzie ich miał to po jakiego czorta je zrobili ?? a wogóle jak FACC zdobył by takie buty to i tak do Edron by nie doszedł
Maqq jest offline  
stary 13-08-2004, 22:16   #31
Night hunter of Julera
Użytkownik Forum

Night hunter of Julera's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2004

Brak ikony

Ja słyszałem że mają być buty chodzenia po wodzie w których bedzie można przejść pare pól po wodzie (musiałbyś mieć kilkadziesiąt takich butów żeby sie gdzieś dostać oprócz pobliskego brzegu rzeki). Jednak myślę że to tylko bajka i tyle, bo po co komu buty kosztujące XXX k w których raz przejdziesz przez rzekę .
stary 13-08-2004, 22:20   #32
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Ależ w tych butach możecie sobie nawet fruwać. I tak nikt ich nigdy nie zdobędzie. To będzie kolejny item nie-do-zdobycia. Nie sądzę, żeby nie miały żadnych właściwości, bo po co Cipy wymyślały by taką nazwę? Na najbliższym test serwerze się przekonamy, w końcu na teście Cipom nie robi różnicy, czy facce pójdą sobie do Edron.

"Przede wszystkim należy uświadomić sobie, że miarą stopnia, w jakim ideologia zniewala ludzkie umysły, jest zbiorowa niemożność dojrzenia alternatywy." - Tony Judt
Litawor jest offline  
stary 13-08-2004, 22:22   #33
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maqq
To jak nie będzie ich miał to po jakiego czorta je zrobili ?? a wogóle jak FACC zdobył by takie buty to i tak do Edron by nie doszedł
Wiesz, to ma taki sam sens jak istnienie Magic Longsword... Może ktoś, kto zrobi baaardzo dużo w Tibii, usprawni kilka rzeczy itd. dostanie je?
stary 13-08-2004, 22:34   #34
Axoh
Użytkownik Forum

Domyślny

Ehh ludzie, nie wypisujcie bzdur.
To nie jest zadna inna nazwa Soft Boots, nie mozna w nich chodzic po wodzie, te buty to IMHO jedna wielka sciema. CIP zrobili to aby zaciekawic graczy, tak samo jak 'teleportable hole' czy 'carrot of doom'. Tych przedmiotow nie mozna zdobyc i nikt nigdy nie bedzie ich mial. To cos w rodzaju mino maga na rooku, skarbca w Kazz, czy skarbca w MoLTS.
Jestem sklonny poprosic moderatorow o zamkniecie tego tematu, nei ma sensu rozpowszechniac plotek...
Axoh jest offline  
stary 14-08-2004, 09:44   #35
pi3ni3k
Użytkownik forum

pi3ni3k's Avatar

Brak ikony

@up
co masz na myśli mówiąc "jak skarbiec w Kazz" ?? nie wiem czy wiesz ale został on otworzony na Antice... coprawda przed paroma update'ami ale został teraz już podobno jest kompletnie niedostępny...
pi3ni3k jest offline  
stary 14-08-2004, 10:05   #36
berebu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 04 2004
Lokacja: braniewo

berebu ma numer GG 8429661
Król Co ty nie powiesh?

tymi butami nie mozna biegac po kazdej wodzie mozna po blenkitnej podobnej do lodu!!!

Lordzica chudzica
10 lvl
antica 1lvlm
skile:26\20
berebu jest offline  
stary 14-08-2004, 10:14   #37
Makolo
Użytkownik Forum

Makolo's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2004

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Nerana
Domyślny ta jasne

jesli te buty to nie zadna bajka to pewnie beda bardzo ciezkie do zdobycia na przyklad quest gdzie trza ubic 20 demonuw na solo naraz
Albo moze za bardzo ale to bardzo powazna pomoc dla cipuw .
Makolo jest offline  
stary 14-08-2004, 10:42   #38
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Te buty to kolejny rara i ktoś dostanie je w nagrodę za odkrycie bugu itp albo np pierwszy 200lvl a na test servie to za znalezienie gościa jak on miał knightmare paladina dostała dragon scale legs to teraz ktoś może da te buciki
PiXik jest offline  
stary 14-08-2004, 10:52   #39
pi3ni3k
Użytkownik forum

pi3ni3k's Avatar

Domyślny

Błagam moderatorów o zamknięcie tematu.. niedługo wyjdzie z tych postów tu wyżej że można w nich latać.... a tak naprawde NIKT nie wie NIC o tych butach poza tym, że mają nazwę Boots of Waterwalking i że leżą w Arkahmun... a więć nie roznośmy plotek póki ktoś nie dowie się czegoś więcej... (a szybko to to raczej nie nastąpi ;P)

Consider it done.

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 14-08-2004 o 11:38.
pi3ni3k jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania