|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() normalni gracze odchodza z powodu noobow?
ee to juz chyba przesada. co tam pk na 15-20 lvl. moze pomachac łapką thief? jak dobrze uwazac to nie ma opcji zeby cos ukradli. im wyzszy robie lvl tym wiecej noobkow kolo 8-25lvl zagaduje mnie i prosi tam o jakas pomoc. bywa to meczace ale od tego jest ignore faktem jest ze skulle przeszkadza na wojnie. ale ciagle mam obraz co bylo jak DT weszlo do carlin. przez pol dnia siedzieli i gineli wtedy wszyscy. wiekszym udalo sie zwiac. ale zabijanie po 100 osob dziennie - bo tak. jest lekko bezsensowne to bylo dopiero PA. teraz na wojnie trzeba uwazac na kazdy frag. Walczyc z glowa. wojny i tak nie wygra sie przez wybijanie przypadkowych 20lvli... zabija sie konkretne osoby. tych ktorzy wojne wypowiedzieli a nie wszystko na drodze co zyje i idze sobie akurat. masz jakas alternatywe dla systemu skulli? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Fallen Angel
|
![]() Do qrwy nedzy, wymyslcie cos konstruktywneog zamiast sie nad soba uzalac. Chielibyscie swait PvP bez skuli? Świat w którym można dowolnie pkować, lac wszytkich jak sie podoba? Matoły.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() up sam jestes matol... tak chcialbym taki swiat. bylo by o wiele ciekawiej...ginac...hmm ale ile przy smierci emocji.... stres czujesz jakby cie naprawde zabijali ... a jak juz zabija odprezenie (u mnie) i mysl nastepnym razm sie nie dam. Świat bez skuli to jedyny swiat na ktorym warto grac..ale nie warto od nowa grac 4 miechy na enforced..bo jak jest exp za playerow to to "mobilizuje" do pk ...kiedys nie bylo skuli ji jakos wszyscy sie nie wuyrzynali ... spokoju pilnowaly glowne high lv gildie i bylo ok ..a teraz?/ borze uhowaj szezacych sie nobow..przynajmniej przedemna...bo mi oczu szkoda zeby na nich patrzec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
![]() Skulle to największa bzdura w tibi.
Ide sobie z huntu, I wizde jak idzie koles ktory zabil mnei wczoraj no to go kiluja nagle podbiega inny frajer z sd i mam deda. lvl pozsedl sie ****c skiel terz exp to jurz wogule odzsedl w zapomnienie. co to ma byc jakas kpita tibia pzresto stala sie jednom znajdenniejszych gier!!! <w moim miescie> |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Powiem jedno...wedlug temu "wspanialemu" systemowi skuli ...eby sie zemscic na kims masz 15 minut zeby zemsta byla zgodna z prawem ^^ kto widzial takie bzdury... po prostu sie szykowalo ludzi i sie szlo zeby zabic danego osobnika. A teraz?? masz czas na zebranie kumpli znalezienie go i zabicie...cale 15 min..istna paranoja ... po prostu ten system jest beznajdziejny jesli chodzi o podzila na dozwolone i niedozwolone fragi (dedy) A to co wprowadzili mozna o kant du..y rozbic
![]() ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() wszystkich postów na temacie nie chtałem bo ciągle to samo piszecie !!
ALE wcześnie (1 system skuli) było tak że red skula miałeś za zabić (chyba jeśli sie myle poprawcie mnie) 15 osób KTÓRE POINFORMOWAŁY O TYM GMa ALBO KOGO TAM TRZEBA !! ale nikt o tym nie wiedział (zbytnio) wienc jest tak jak jest !! >.< |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ale obacz jakie by byly naduzycia.. nob zaatrakowalciebie,. ty go zabiles on zglasza ze zabil bez powodu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Cytuj:
Gangrel dla mnie jesteś kolejnym idącym po najprostszej linii oporu noobkiem,którego miejsce jest na non-pvp(jak wszystkich innych cykorów). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Na emeryturze
|
![]() myslalem nad czyms takim zeby przedmiot ktory kto dotknal nie mozna bylo dotknac przez 5 sekund, bo inaczej dostaje sie np. niebieskiego skula. w ten sposob thiefa mozna by zabic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() Cytuj:
Ta zgadzam sie z toba jak z nikim innym. Qrwa juz przed depo sobie nie morzna stac spokojnie bo przyjdzie jakies je**ny pk i zawsze cos wymysli. Przed wczoraj stoje sobie przed depo spokojnie i jakis 6 knight i 14 pall zaczeli sobie pkowac, wyobrazacie sobie to? Lali ich przez kolo 5 minut i nic. Jakis 31 master sie tym wqrwil i walnal w nich exevo mort hur. Bylo takie zaludnienie jak na tescie, pelno n00bow stoi i sie gapi i probuja lootowac kazdego. A wracajac do tego 31 mastera to walnac ten exevo mort hur i zabil jakies 4 osoby i jak sie domyslacie zaczeli go lac - i go zabili. Gosc zopelnie wqrwiony do Thais wraca juz z 30 lvlem i szuka loota swojego. To Thais wpadlo 2 h-lvli i go zabili bo podobno zabil ich low lvli. Gosc wraca dalej do thais wqrwiony na maxa i wali exevo mort hur w moja strone, zostaje mi 81hp (tej liczby nie zapomne do konca zycia) i zaczynam uciekac i sie juz uhalem kiedy gosc walnal jesczcze raz exevo mort hur i jak sie domyslacie ded. Bylem i jestem wqrwiony do dzisiaj. Nie dosc ze wypadl mi bp hmm, bp sd, bp uh i fs to jeszcze stracilem lvl (z 27 na 26), mlvl ktory robilem 2 miechy i fishing nad ktorym poltora miesiaca pracowalem. Jednym slowem grac mi sie nie chce. Odrabiac to wszystko lvl, mlvl i fishing. Do tego wczoraj kupowalem fsa przez prawie 2h i zrobilem bp hmm to jeszcze patrze i reset serverow. Zdenerwowanie na maxa. Nie bylo by tak zle tylko ja gram w Tibie 1h na dzien i dla mnie odrobic to co stracilem zajmie jakies 3 miesiace. Chcialbym zebyscie tez pisali podobne sytuacje z pewnoscia wam ulzy tak jak mi. Wreszcie powiedzilalem to co mysle. Ostatnio edytowany przez Dark Vilej - 25-09-2004 o 17:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Up... ale spojz na to z innej strony (kazdy rozpacza nad dedem to jest tylko gra..mozna sie bylo mscic kiedys do woli teraz tylko 15 min po zabiciu..chyba ze ma reda
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2004
|
![]() może warto grac na serwerach non-PvP ??
P.S. Dzisiaj mnie zaatakował koleś na 8 lev. ja mam 16 i pare razy uderzył z miecza zabral mi 1 hp i powiedziałem do niego "stop atack or die" a ten muwi "sorry-test hit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Buuuuu
|
![]() Ludzie marudzic zawsze beda marudzic.
Nie bylo skulli to na forum byly lamenty jak to wpada 2-3 high lvl i zabijaja wszystko co sie rusza, teraz nie moga tak zrobic to lamenty ze nie moga zabic thiefow. Z tego co widac to musialo by byc tak ze wy mozecie zabic kazdego a was nikt... tylko ciezka sprawa jesli z drugiej strony jest drugi czlowiek tak samo myslacy. Prawda jest taka ze na PvP enforced gra w porywach 500-600 osob i to w wiekszosci ludzie ktozy tam wpadaja czas od czasu PKowac w przerwie w graniu na innym serverze. Tlumaczenie ze niechce sie nikomu nowej postaci zakladac tez jest bez sensu to na zwyklych nowych swiatach z czaszkami caly czas jest komplet. Z jednej strony sie zgodze ze to co w tej chwili w czasie wojen odchodzi to zarty z wszystkimi ludzmi pchajacymi sie do okola, ale z drugiej strony jak kiedys walczyly 2 mocne gildie to nikt inny nie mogl normalnie do miasta wejsc bo wszedzie byly fire bomby. System czaszek jest przedewszystkim przewidziany przeciwko power abusera i w tej roli sprawdza sie dosyc dobrze. Na wojny byl by potrzebny calkowicie inny system, ale ani ja ani CIP nie mamy chyba pojecia jak to zrobic uczciwie zeby naduzyc nie bylo. Na pocieszenie dodam ze nastepny (grudniowy) update bedzie ostatnim z seri rozszezania mapy i CIP obiecuje ze beda usprawniac istniejace juz rzeczy.