|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() No i dobrze chociaż jest trochę błedów. Nareszcie CIPSOFT robi cos dla graczy
![]()
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Felgin
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 27
Skille: 66/47
Poziom mag.: 11
|
![]() Niedługo kupuje sobie nowy komputer.Byłem prawie pewny że na nowym sprzęcie znajdzie się tylko Linux.Teraz jestem zupełnie pewny.
![]() PS. Jeśli chodzi o dystrybucje to będzie to Aurox 12.0 .Czy któś mógłby mi przy okazji swojej wypowiedzi powiedzieć czy to dobry wybór?(Dla początkującego który w każdej chwili może poprosić o pomoc bardziej doświadczonego) |
![]() |
![]() |
#23 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() CIPsoft widac wzial sie do roboty i sie przestaje obijac. Zobaczymy co bedzie nastepne
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() wypas dziala wkoncu tak dlugo musialem czekac zeby zobaczyc znowu wpelni dzialajaca tibie pod linusiem
![]() ciesze sie bardzo ze tyle petycji co przeszly przez moje rece poskutkowaly ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Imię: Sir Labrador
Profesja: Sorcerer
Gildia: Suicide Squad
Świat: Secura
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
|
![]() Co prawda ten temat jest do komentowania ,ale z pewnością po za mną będzie miało pare osób problemy z Uruchomieniem Tibia pod linuxem a raczej z błędami.
Mój problem jest taki rozpakowana Tibia sie nie Uruchamia. W konsoli wyświetla się błąd: X Error of failed request: GLXUnsupportedPrivateRequest Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 16 (X_GLXVendorPrivate) Serial number of failed request: 177 Current serial number in output stream: 180 Jeżeli ktoś wie o co chodzi prosiłbym o pomoc. Z góry Dziękuje. A i jeszcze jedno mam Auroxa 12.0 Ostatnio edytowany przez SirLabrador - 28-09-2006 o 20:44. |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() @up mozesz wklejić fotko ??? na roznych forach zglaszaja bledy, poszukaj... daj fote moze ci dam link
|
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Świat: Isara
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() Wyro1
http://www.jakilinux.org/jaki-linux/ Topic I'm glad! Szczerze powiedziawszy teraz juz nic mnie nie trzyma przy Windowsie ![]() Pozdrawiam, LK~
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Bziqol
Świat: Nerana
Poziom: 70
|
![]() I co z tego ? <10 znakof>
No ale widac... widac ze CipSoft cos robi. RISPEKT ! ![]()
Alternative. Ostatnio edytowany przez Koronowany rycek - 28-09-2006 o 21:14. Powód: zapomnialem 2 czesci mojego bogatego posta dopisac ;) |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pod cedega i używając opengl tibia działała jak na windowsie (u mnie nadal działa) i były wszystkie efekty.
Ostatnio edytowany przez skazi - 28-09-2006 o 21:21. |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Aff ;X ruszyli dupe, zrobili coś porządnego
|
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() linux do gry w tibie jest dużo lepszy, ze względu na fps u mnei jest taka sytuacja. na windows xp gdy uruchomie tibie mam okolo 380 fps, schodze na nizsze poziomy na mapie mam 20/17, albo ide do datloczonego depo np, gra wyglada jak na pegazie
![]() no timie srr za bledy ![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2006
|
![]() mam taki blad ;/
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". error: Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphics mode. |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
|
![]() w katalogu z tibią wpisz w konsoli
./Tibia engine 3 to jest do starszych kart graficznych moze ci zadziala |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2006
|
![]() nadal ten sam blad (urzywam debiana)
|
![]() |
![]() |
#35 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Płacisz $5 miesięcznie, czy masz wareza? |
|
![]() |
#36 |
Guest
|
![]() Jak wpisuję ./Tibia to wyskakuje mi takie cuś:
X Error of failed request: GLXUnsupportedPrivateRequest Major opcode of failed request: 142 (GLX) Minor opcode of failed request: 16 (X_GLXVendorPrivate) Serial number of failed request: 176 Current serial number in output stream: 179 O co w tym chodzi bo ja tak nie za bardzo z linuxem a na tibia.com mnire zignorowali. |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Elblag
Stan: Niegrający
Imię: Binek
Świat: Nova
Poziom: 56
Skille: 22/26
Poziom mag.: 71
|
![]() Co tu duzo mowic, po prostu dziala ;-). Co do problemow, radze zainstalowac odpowiednie biblioteki, a takze sterowniki do kart graficznych. Powinno pomoc
![]()
either a fool or a coward. Whoever cannot take care of himself without that law is both. For a wounded man shall say to his assailant, "If I live I will kill you, if I die you are forgiven". Such is the Rule of Honor. |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() Tylko że nie działa... wyświetla się okno i znika... a co do sterowników to nie mam bladego pojęcia jak zainstalować... ani nawet Opengl nie wiem jak...
edit: a przy tibia engine 3 pokazuje tak : Xlib: connection to ":0.0" refused by server Xlib: No protocol specified TibiaPlayerLinux: can't open display o co biega? Ostatnio edytowany przez Panocek - 30-09-2006 o 18:50. |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Poland - Żory
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 116
Skille: ogromne
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() No wreszcie koniec z emulacja pod wine, kwadratami i powalająco niskim FPS
![]()
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 09 2006
Lokacja: Poznań
Stan: Początkujący
Imię: Lerkon Quak
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Xerena
Poziom: 2
Skille: 13/10
|