|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Heh .. tylko daj i daj.
Rookgard jest wyspą nowicjuszy , jesli tworzycie postać to ona jest nowa w tym świecie i musi udowodnić , że zasługuje na przejście na meina. To ,że macie kilka innych charów nie ma nic do rzeczy , jak ma byc sprawiedliwie to każda postać musi skonczyć rooka. Po drugie jak już ktoś wspomniał przechodzenie rooka to swego rodzaju rytuał. Na kursach karate , aikido i innych wschodnich sztukach walki pierwsze zajecia sa monnotonne i nudne. Powoli powtarza sie ciągle te same cwiczenia, nia ma zadnych sparingow itp. Chodzi w tym wszystkim o to , żeby jak to się mówi oddzielić ziarno od plew , czyli ci wszyscy niezdecydowani, znudzeni, niecierpliwi itp. odpadaja, a zostaja ci , którym zalezy i ktorzy umieja odnalezc w tym wszystkim glebszy sens. Rookgard jest swego rodzaju barierą odgradzajacą graczy od dzikich hord niedoswiadczonych nowicjuszy. Dawno temu Chinczycy zbudowali Wielki Mur , żeby chronił Panstwo Srodka od barbarzynskich plemion , budowla uniemzliwiala wtargniecie najezdzcow i wyznaczala granice cywilizacji. W tibii tez sa takie granice, niewidzialne , ale są , jest nimi oczywiscie 8 lev. Bez tego ucywilizowania sie tibijskiego nie ma co myslec o podboju meina. Inna sprawa, że wielu zacnych graczy podbija rookgard i ani mysli wyjsc dalej. I chwala im za to , bo sa ozdoba wyspy poczatkujacych a zarazem najlepszymi przewodnikami dla nowych graczy po tym surowym i dzikim swiecie. Pozdrawiam-uzdrawiam Angelus.
.. Niesłuszna droga wiedzie tam , gdzie żadne kary mnie nie ruszą. Mój los wykuwam sobie sam i sam steruję swoją duszą. Ostatnio edytowany przez Angelus - 05-10-2006 o 03:32. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | ||
The Witcher
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Gostyń/Wlkp.
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
btw.10:38 You advanced in shielding. Cytuj:
![]()
Ostatnio edytowany przez Adrian! - 05-10-2006 o 10:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Panie, rzusz pan kutwa dupe i zabier sie do kurna roboty.
Nie ma nic za darmo! A pomysl, jezeli ktos chce byc rookstayerem, a wczesniej mial posatc na mainie, to co ma zrobic? Bez rooka mielibysmy noobow, a noobow. Bo niektore noobki nie wiedza jak na maina wyjsc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() gorszym problemem sa ci ktorzy wiedza.
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @up
Co racja, to racja. Ale jakby nie bylo Rooka to gorsze bylyby te noobki, ktore z Rooka wyjsc nie umieja. Ostatnio edytowany przez Kubon - 05-10-2006 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Btw. dla kogoś kto chce grać w Tibię, te ~3h (nie spiesząc się) na wyjście z rooka to jedynie kropelka w oceanie nałogu. ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Imię: Master of skarpeta
Profesja: Druid
Świat: Isara
Poziom: 18
Skille: 21
Poziom mag.: 17
|
![]() Ogólnie to by było ok te wychodzenie z rooka na 1 lvlu ale po pierwsze: noobki by zalazly carlin i inne miasta, spamowlyby mowiac plz itanz albo plz studded armor i takie inne.
Po 2: Np. są ludzie którzy dzielą konta, jeden woli maina to by przeszedl na maina a drugi graly na rooku albomzasmiecal konto i jednocześnie maina. Po 3: Jest dobrze tak jak jest. Powinni jeszcze dodać taki test rzeby przy przejściu na maina blokował on noobków. Test to byłby taki quest albo pomoc innym noobkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Cytuj:
Wg mnie ten kto uzywa slow typu "noobki" "naby" "NOOBY!!!! ![]()
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Rookgaard jest potrzebny. Zapraszam na tą stronkę. Na Antice jest około trzydziestu pięciu tysięcy postaci z poziomami 1-7, w tym 15 tysięcy na poziomie pierwszym. Tak na oko to jest jakaś polowa graczy, mimo że serwer jest stary. Oczywiście mam świadomość, że większość z nich nie gra, ale zawsze... Zdarzają się tłoki przed depo? Nie możesz wejść do niego? pomyśl co by się działo bez Rooka. I powiedziłbym, że to nie Rook jest od nauki gry, ale podpowiedzi/hintsy, mimo że podstawowe pojawiają sie jeszcze na tej wyspie. Hmmm, nie mam natchnienia. ![]() ![]() O mam! Mam! Grając na Rooku, można się zastanowić jaką się chce mieć profesję. ![]() Pozdro. ![]()
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Pomyśl jakby wyglądały nowe servery... Multum osób zwalało by się na main i niedało by się expić. A tak paru osobom, które naprwadę potrafią grać udaje się wyjść jako jednym z pierwszych i mają ekspowiska do wyboru do koloru przez kilka godzin/dni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Manownik
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
|
![]() "NIE wszyscy potrafia grac w TIBIE
JA akurat potrafie Best Solo:http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...n_skeleton.gif Jak na 17lvl Druid to chyba dobrze. " << <<< <<< << szkoda ze ty wyszedles z rooka -.- p.s tematu gdby nie bylo rooka by bylo za duzo problemow w wiekszoci gier online jest takie cos jak rook :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2007
Lokacja: Polska/Lubuskie/Zbąszynek/Dom
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Taki to ma sens że co byś zrobił na takiej Dolerze z 1 levelem bez EQ jak tam ci high levele mogą bezkarnie bić bo jeśli nie wiesz to jest pvp-enfo. Chyba że masz nadzieje że CipSoft usunie rook i na sam początek da ci setny level Magic Sworda i inne badziewie. Jeśli masz takie nadzieje to mój kolega gra na OTsach i mi mówił ze tam tak jest. I po to jest rook! Żeby mieć troche kasy na start. za którą możesz sobie kupić tego marnego plate seta i rzeczy do skillowania. A rozpisałem się lepiej skończe bo napisze zaraz poradnik pt:"Po co jest rook" i skopiuj sobie tego posta może zapamiętasz po co jest rook.
![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowany przez jedrolek - 29-06-2007 o 21:52. Powód: błąd na końcu |
|
![]() |
![]() |