|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#23 |
Zbanowany
|
![]() O motyla noga... Jak dla mnie jesteś jedwabnym noobem =]. Ja nie Ty że boisz się expić i jak ktoś Ci napisze hunted to kończysz z grą. Omg ŻAL ŻAL ŻAL ŻAL ŻAL !!!! OMG Nie moge... zaraz padne... śmieszny jesteś ^^. Lepiej milcz =P Scaraby to najgłupszy pomysł... nic dziwnego że przyszedł on do głowy właśnie Tobie xD
Ostatnio edytowany przez Vil - 23-10-2006 o 22:17. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Zakładając, że ty masz 25 ms i chce Ciebie huntować 25 ms, to nie widzę problemu. Weźmie jeszcze 1-2, albo nawet 3 osoby (bo z reguły samemu na new world się nie idzie) i padniesz, zanim się zdążysz zorientować, że czas spier*alać.
|
![]() |
![]() |
#25 |
Zbanowany
|
![]() @ripper
No więc skoro kolega padnie też zawoła kolegów i ubiją tamtego. I będzie wojna. I buum, któraś gildia odpadnie =). |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#28 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2006
|
![]() @up
bye , i nie wracaj @ edit powyżywaj sie na mnie , powyzywaj mnie ... ulżyło Ci ? Ostatnio edytowany przez Mehh - 23-10-2006 o 21:56. |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Zbanowany
|
![]() Super. Niestety mam więcej niż 12 i to dużo więcej. Przynajmniej pomogłem potrzebującemu =).
Ostatnio edytowany przez alkoOholik - 23-10-2006 o 22:30. Powód: Dopisek |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2006
|
![]() Chyba czas już zamknac temat.
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie chce zabardzo robić za mondrale i bossa, ale jak dla mnie to do pvp to paladyn jest najlepsza profesja
![]() Bo tak bolt(dość spory dist)+hmm(po 15mlvl sd) - możliwość noszenia większej ilości rzeczy z czym się wiąże możliwość większej ilości run/manasów podczas walki w stosunku do sorca. Zrównowazona ilość many i życia daje mu ten atut, że może walić w siebie vite i np jak ma z 1000 hp sorc go do 400 podjedzie to znów ma te 1000. Co prawda sorc mający 50 lvl będzie miał te 1600~ many czy tam ile i można powiedzieć, że utamo vita będzie robiła za jego dodatkowe życie, ale nawet jeżeli będzie wyprowadzał ue i będzie lany to mana poleci w dół bo mfami nie wyciągnie całej many (paladyn będzie zawzięcie pruł sdkami i boltami). To chyba troche o podejsciu z strony agresywnej. O biernej teraz... Stosunkowo trudno powiedzieć co lepsze gorsze... sorc na 30+ ma explo,hmm,gfb zato paladyn może bez problemu walić w gsy (no chyba ze ma 55 dysta to tu bym polemizował). PALADYN ROBI SOBIE SAM AMUNICJE (hmm i bolty/strzały). Zresztą porónajmy zakładając, że MS żeby zrobił 8k na hmmach przy średniej cenie servera ~1,7k - ~2k to musiał by zrobić jakieś 4-6 bp run z czego jedno takie bp robi się jakieś 1h 40min (nie żrac manasow ani korzysając z LR) przy prawie 100% zysku [koszy blankow i ew. fooda]. Tedy to paladyn przez ten czas ~8h*mniej wiecej tyle robisz 4-6 bp hmm* ma szanse zlootwać z gs'a loot o 2-3 razy większej wartości przy nie za ogromnych kosztach**. Jednak musze tu stwiedzić fakt... Bez ryzyka nie ma zabawy***. Na koniec o expieniu... tutaj już master sorc ma troche lepiej bo... Paladyn kozaczy na poczatku tak do ~45lvl na dragonach/gsach, później ma dośc dobry zastój do ~70lvl i wreszcie zaczyna się gra i później dostajesz znó w taba na około 130-140lvl i tak mniejwiecej do 180 poziomu. Master Sorc. masz teraz wandy więc na początku jaieś roty pierdoły itp. później tak od 20-25 lvl tomby z ghulami itp. od tak 30+ lvl już woi/summony się przydają na głębszych poziomach (pamiętając jednak o runach itd. żeby nasz mlvl był po przekroczeniu ~20lvl ZAWSZE większy od normalnego aż do mniejwięcej 50-55 normalnego; później siłą żeczy lvl będzie wiekszy od magika ![]() Podsumowywując z własnych takowych doznań i wniąsków PvP : RP Kasa: RP Expieni: MS Ogółem 66,66 2/3 & to na RP 33,33 1/3% to na MS Wynik: Graj RP będziesz wielki ![]() **Jest szansa iż gs będzie dawał dupy i nie da loota, ale po 8h... ***Biega mi o to, że żeby paladynem zarobić tą metodą trza się troche na robić ![]() ------- P.S. post jest pisany połowicznie kalkulacyjnie, a połowicznie z doświadczenia i wniosków oraz dodam, że dla obu jest potrzebne dobre łącze ![]()
Emeryturka i basta Ostatnio edytowany przez RaHak - 23-10-2006 o 22:49. |
![]() |
![]() |
#35 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok
Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
|
![]() Po 1
Powodzenia w wyjsciu z roooka bo to ci sie przyda. Po 2 Palladyn ? Palladyn to syf mialem 72 palla, jezeli warunki ci pozwalaja (great net,prad ktory nigdy nie gasnie czy psa ktory nie zje ci klawy) to graj se nim.Ale to jest nudna profesja Ms ? Ms to mozna powiedziec 1 hitowiec. Przy 1 lepszym combo zgona zaliczysz ale nie ma czasu tutaj na nudy, duzo czarow ofensywnych itp. Swietnie sie gra, a jaki respect wzbudza ms kiedy biegnie pod temple/dp z gran hurem. To tyle Sorc w skorcie ![]() Wycinki : Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() No naprawde wielce pomogles. Daj dla zebraka przynajmniej dycha a ci pogratuluje. Cytuj:
![]() Cytuj:
Alternative. Ostatnio edytowany przez Koronowany rycek - 23-10-2006 o 23:14. Powód: Wycinki |
||||||
![]() |
![]() |
#36 |
Zbanowany
|
![]() Och Koronowany mądry post xD. Pomogłem mu na gg. Przez połowe dnia z nim gadałem =). Pozdro. Temat do zamknięcia.
|
![]() |
![]() |
#37 | ||||||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() zeby ktos sie nie czepil zawartosci merytorycznej:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
wystrzeliwuje ja z pare razy wieksza szybkoscia niz produkuje. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Maksymalny dmg 120 levelowego palka z przyzwoitym mlvl wynosi w przyblizeniu 350 ( bolt + SD, imho nieco zawyzone ). Przyjmujac srednie hity w granicach polowy tego, do tego wchodzace asynchronicznie trudno bedzie tym zabic nawet 50 lev druida. Tyle jesli chodzi o pvp palkiem.
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() dobra to jak ja kogos zwywam i mnie modek zbanuje to znaczy ze jest niedowartosciowanym modkiem ktory cisnie biednych userów za to ze maja inne opinie? (no bo to tylko moja opinia ktos tam np. noobem kretynem no nie?)
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 24-10-2006 o 09:04. |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Piotrek~ & Alko~
Wyjdźcie i na PW się pobluzgajcie. Trolle qrfa :< @topic Palek to chyba najsłabsza obecnie profesja. Bardzo mały dmg z boltów, SD których może używać na początku mają siłę gorzej niż śmieszną. W sumie to ma też zalety, takie jak łatwy start czy szybki wzrost dista, ale i tak nie jest zbyt dobry. Szczególnie później, kiedy jest do wszystkiego, ale do niczego zarazem. Sorcem na początku można klepać roty (larvy może, jak ktoś lubi szaleć) i exp jest jako taki. Od kiedy mamy War Hammera, wbicie 33 lvla to kwestia kilku dni, jeśli lubimy PGować. No a od 33 lvla granie sorcem to sama przyjemność. Od 50~ zaczynam już expić visami (ew visami + woi, jesli mamy za dużo pieniędzy) i zostawiamy inne (może z wyjątkiem druida) profesje daleko w tyle. A zatem - wybierz sorca. |
![]() |