Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Selena

Notki

Selena Wydarzenia z Seleny.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-01-2007, 00:21   #421
Shifos Wielki
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Piła

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 195
Skille: 106/87
Poziom mag.: 24
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gaucho10 Pokaż post
Witam. Chciałem się waz zapytać jakim Selena jest serwem ? Czy jest duże PA no i czy można w spokoju wbić sobie lvl, a nie sobie będę exp i przybiegnie jakiś hlvl i mnie zacznie bić bez powodu. Chciałbym się też dowiedzieć jakie są ceny na Selenie. Wcześniej grałem na Arcanii i zrobiłem tam nawet niezły lvl no ale teraz chciałem sobie zmienić serwa i szukam jakiegoś fajnego do gry. Z góry dzięki i pozdrawiam.

PS. Sorry za offtopa
selena to serw gdzie jest duze pa i pk tez istnieje jak wyrobisz 30lev+ to nobki na facc juz nie bija zrobisz 60+ zacznie sie pa typu "pay poh"
Shifos Wielki jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-01-2007, 05:12   #422
DodoZ
Użytkownik Forum

DodoZ's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2006
Lokacja: Chicago

Stan: Niegrający
Imię: Dodozia
Profesja: Elite Knight
Świat: Selena
Poziom: 40+
Skille: 65/65+
Poziom mag.: 5+
DodoZ ma numer GG 8690033
Domyślny

uwaga: jak bedziecie mieli bohy, zawsze ze soba noscie zwykle buty ;P przynajmniej jak taki puge przyleci i zacznie gadac: Pay Boh. to wy mu buciki skorzane pokazecie ;S
stary 17-01-2007, 13:29   #423
Pieczarmistrz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Elbląg

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shifos Wielki Pokaż post
selena to serw gdzie jest duze pa i pk tez istnieje jak wyrobisz 30lev+ to nobki na facc juz nie bija zrobisz 60+ zacznie sie pa typu "pay poh"
"Pay BOH" ale moze cos sie zmienilo

Co do Cruoris to ciezko jest mi sie wypowiedziec, moge jednak powiedziec slow kilka na temat jednego z członków którego znałem - chyba tego o którym ostatnio najgłosniej - Gadego - znalem go troche przed wakacjami (przez cale wakacje [czerwiec-wrzesien włacznie] nie mialem neta i kontakt sie urwal) i musze powiedziec ze z tamtego okresu wspominam go bardzo mile, zawsze chetny do pomocy - np. kiedy zabito jednego druida z naszej gildii tylko ja z gady'm z naszej gildii poszlismy po odwet - okazalo sie ze niepotrzebnie bo juz Nocturni tam byli ale liczy sie fakt
Po powrocie na Selene kilka razy gadalem z gadym ale nie bylo juz to samo.

Ogolnie uwazam ze jest on "wporzo" dla tych ktorzy sa w porządku wobec niego.

Ogolnie pozostaje jednak na stanowisku ze wojna ta jest dla mnie calkowicie obojetna bynamniej na razie, o wiele wiecej razy spotkalem sie z nieprzyjemnosciami ze strony Polakow niz ze strony Szwedów.
Pieczarmistrz jest offline  
stary 17-01-2007, 15:53   #424
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Kraków

Gildia: Silent Hill
Poziom: 180
Skille: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pieczarmistrz Pokaż post

Co do topiku to nie mam nic do powiedzenia, mnie ta wojna nie dotyczy
I tak wlasnie mowi duza czesc Polakow ktorych ta wojna "nie dotyczy".
Ja NIGDY nie mialem najmniejszego problemu ze Szwedami ale jednak doszedlem do wojny przeciwko nim poniewaz jak juz zostalo stwierdzone przeginali pale i nie moglem patrzec jak Polacy sa wszem i wobec power abusowani( or however I should spell it). Skutek mojej pomocy jest mizerny - przynajmniej na razie; ale liczy sie to ze gotow bylem poswiecic chara aby pomoc znajomym.
Jezeli nawet nie wygram tej wojny to za jakis czas moze rok moze wczesniej znow pewnie bede wolny, a wtedy pamietal bede kto byl sklonny pomoc a kto sie tylko wypial mowiac " mnie ta wojna nie dotyczy". Z faktu ze nie jestem Jezusem nie omieszkam zrobic tego samego w stosunku do takich ludzi
Mysle, ze wiekszosc gildii podziela moje zdanie
KotiConqueror jest offline  
stary 17-01-2007, 15:59   #425
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Kraków

Gildia: Silent Hill
Poziom: 180
Skille: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quivee Pokaż post
Poznalem Gadiego zanim oboje mielismy lvl 30+ Wtedy na selenie byly czasy wzglednego spokoju. Nie bylo takiego rasizmu jak teraz. A skad sie wzial??
Wlasnie stad, ze nieodpowiedni ludzie dostali wladze na servie. Mowa tutaj np. o Danym Karde. To jest mlodszy brat Gadiego. Wcale go nie lubie, wiem jakie ma zdanie na temat polakow. Jego tlumaczenia "ze jestem inny niz reszta polakow" nie powoduja usmiechu na mojej twarzy. Wiem co on gada, ale to jest tylko jego sprawa. Jak dla mnie to jest niestety dziecinne i nieprzemyslane... Kompleks bycia gorszym, podejrzewam. Wbrew pozorom polacy nie roznia sie zbytnio od slovakow, nawet jezykiem... Ale problem jest w tym, ze oni chca zwalczac innych... Z rozmow z Karde, wywnioskowalem, ze oni nienawidza Serbow. Dlaczego ? Bo serbowie to druga liczebnie "nacja" w Sloweni. Stad nienawisc do polakow, moim zdaniem. Nienawisc to moze przesadzone slowo - niechec, jest odpowiednia. Ale spotegowana poczuciem wladzy i bezpieczenstwa. Krotko mowiac: "Zabijam pl, bo moge".

Prawda jest taka, ze polacy i brazylijczycy to najwspanialsze narodowosci swiata. Takze pewnego dnia na selenie bedzie sie mowilo po polsku. (Co z drugiej strony mnie troche martwi... to jest inny watek)

Wlasnie, nie mozemy od razu generalizowac. Alphon (swe) spoko koles, Puge (swe) na odstrzal.... Gady (slo) swietny koles, Dany (slo) na odstrzal... z polakami jest tak samo... nie bede sie powtarzal.

Zauwazylem, ze na selenie 70% ludzi to polacy... To dobry znak, moze czesc z nich sie wybije 8)
W gruncie rzeczy sie z Toba zgadzam ale co do tych 70% Polakow to w wiekszosci mowisz chyba o levelach do 50. Ktorzy w duzej mierze sa noobkami. A powazni gracze sa i beda czsto power abusowani ( slynne pay boh) dlatego beda woleli isc na inny serwer - moze nowy . Tak btw to obstawiam ze bedzie nowy serwer na przelomie lutego i marca.
Jesli chodzi o mnie to nie wykluczam ze pogram na nowym; lecz od razu dementuje plotki ze opuszczam Selene... W zadnym wypadku... zawsze chodze na nowe serwery aby sie tam "wyszalec" robie chara na ktorym mi nie zalezy i dawaj PA xDDD Jednak moje miejsce jest na Selenie
KotiConqueror jest offline  
stary 17-01-2007, 16:39   #426
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

kto jest bardziej szanowany na selenie, puge czy evalor? kto z nich ma wieksze wplywy?
Lenrock jest offline  
stary 17-01-2007, 16:41   #427
Marczio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
Marczio ma numer GG 1065481
Domyślny

Twierdzicie, ze pomoca jest wysylanie kasy run etc. A skad ja mam wiedziec dla kogo ta kasa idzie? Czy liderzy jej sobie po prostu nie 3maja zamiast dac potrzebujacym members. To jest brak zaufania i chyba nie dziwi to was. Wole sie sam osobiscie zaangazowac w to (jest to ma sens) i sam cos wniesc niz naiwnie myslec ze sie pomoglo wyprozniajac swoj depot na rzecz liderow gildii x.
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one?
Marczio jest offline  
stary 17-01-2007, 17:51   #428
Pieczarmistrz
Użytkownik Forum

Domyślny

@Koti
To może tak - ta wojna nie dotyczy mnie bezpośrednio. Oprócz Mortecha i Barztara nigdy nie zostałem przez nikogo zABUSE'owany (or however spell it). Niestety nie jest kolesiem, który ma w cholerę znajomości u h-lvl, poprostu jak kogoś poznam to staram się utrzymać friendship, ale dupy daleko szukać nie będę lizać np. Tobie żebyś był moim kumplem. Co za tym idzie poprostu osobiście nie dotknęło mnie w ostatnich czasach zjawisko PA u Swe (jedynie ze słuchu) i nie mam prawa wypowiadać się na ten temat, right? Tak samo jak nie mam prawa wypowiadać się publicznie na temat przegranej bitwy, bo też nie uczestniczyłem...
Inna sprawa że nawet chciałbym dołączyć do tej wojny, w jakkolwiek możliwy sposób (czyt. nie koniecznie być w gildii, ale np. pomagać w bitwach UHać etc.), ale nic więcej - jestem tylko śmiesznym, słabiutkim knightem, voc która w PVP jest zerem. A nawet w blokowaniu nie pomogę bo jest na 1 combo Cruoris. Po co mają zdobywać śmieszne fragi?
Więc w głębi ducha, jeżeli macie swoje "reasony" i swoje ideały to za nie walczcie i trzymam za Was kciuki (walczy z Wami mój dobry kumpel z RL to też powód dla którego jestem z Wami).
Pozdrawiam i sorry jak namąciłem ale ucze sie z prawoznawstwa i udzielło mi się...
~Seleniyan
stary 17-01-2007, 18:21   #429
Quivee
Użytkownik forum

Quivee's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Poznan - Poland

Imię: Quivee
Profesja: Knight
Poziom: 50
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KotiConqueror Pokaż post
(...) co do tych 70% Polakow to w wiekszosci mowisz chyba o levelach do 50. Ktorzy w duzej mierze sa noobkami. A powazni gracze sa i beda czsto power abusowani ( slynne pay boh) dlatego beda woleli isc na inny serwer - moze nowy (...)Jednak moje miejsce jest na Selenie
Niestety, wiekszosc to noobki lvl 50- . Z takimi ciezko sie pracuje. Ale mozna !
Ja z pewnoscia tez sprawdze nowy server ofkorz druidem, o ile dostane pacc do tego czasu :|
Quivee jest offline  
stary 17-01-2007, 21:07   #430
crosscut
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: Wrocław

Poziom: 70+
Skille: 80+/50+
Poziom mag.: 17
crosscut ma numer GG spytaj :o
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quivee Pokaż post
Niestety, wiekszosc to noobki lvl 50- . Z takimi ciezko sie pracuje. Ale mozna !
Ja z pewnoscia tez sprawdze nowy server ofkorz druidem, o ile dostane pacc do tego czasu :|
msg me kolo 23 stycznia... powinieniem wtedy dostac kase za polewka.pl ;p
edit : a nie sry " nie mozemy sobie ufac"
crosscut jest offline  
stary 17-01-2007, 21:33   #431
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

@Koti:
czyli mowisz ze ci co sie teraz "wypieli" [czyt. probuja pozostac neutralni] beda hunceni przez Ciebie i znajmoych JESLI wygracie wojne? Ja to tak odbieram, a takimi tekstami udawadniasz ze wcale nie jestes lepszy od szwedow, ktorzy rzekomo PAuja [or whatever spell it] wszystkich i wszystko co sie rusza.

Co do tej kasy, ktora ludzie wysylaja Macavelliemu:
http://allegro.pl/item158194614_tibi...o_szybko_.html
Podejrzewam ze tak konczy :-)

@lenrock:
Oczywiscie ze Evalor, ktorego nawet znam i szanuje, w przeciwienstwie do Puge'a, ktory bywa porywczy. Aczkolwiek da sie z nim pogadac.

[email protected]
sir Tifejo jest offline  
stary 17-01-2007, 21:52   #432
Pieczarmistrz
Użytkownik Forum

Domyślny

@Koti
Zmienilem troche zdanie, ta wojna mnie dotyczy az za bardzo:
20:42 Master Wrath [104]: 100K EACH
Wpadl po mnie z Dany'm i jesczez Cord Anesa dodatkowo zaczeli huncic -.-'
stary 17-01-2007, 21:53   #433
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny

@Pieczarmistrz
Bardzo madrze mowisz... w sumie to nawet troszke mi do myslenia dales nt. mojej wlasnej persony (wnioski pozostawie dla siebie )

EDIT: Minuta przede mna Twoj ostatni post Czy to oznacza, ze przylaczasz sie do wojny?

@sir Tifejo
uh... to sie zdzwiliem... mam tylko nadzieje, ze kasa, ktora wysylali mu gracze, rzeczywscie szla na cel, o ktorym mowil, a nie na allegro

Zaje*iste koszulki ^_^
Poradnik korzystania z HijackThis
www.ortografia.pl

Ostatnio edytowany przez zalfik - 17-01-2007 o 21:55.
zalfik jest offline  
stary 17-01-2007, 22:19   #434
Pieczarmistrz
Użytkownik Forum

Domyślny

@Zalfik
Teraz jestem w diametralnie innej sytuacji niz bylem 20 minut temu (Szpakowski by powiedzial ze sytuacja zmienila sie diametralnie o 360 stopni ).
To czy przylacze sie do wojny a wiec do Ultimation lub Rise Against nie zalezy ode mnie. Mysle ze chcialbym, nadal jednak uwazam ze moim charem nie jest wiele zdzialac - ktos pomysli no dobra bedziesz chociaz sdki zbierac - a prawda jest taka ze jestem mimo tego 1,1k HP na 1 COMBO Cruoris a niestety oni sa tak zgrani ze co tu duzo mowic. sam nie wiem co robic.
Ogolnie to nawet dobrze sie stalo, sesja przedemna niechce zawalic studiow bedzie czas na nauke A po ZDANEJ sesji przyjdzie czas na rewanz...

EDIT: Master Wrath to bardzo miły człowiek, pogadałem z nim troche i mysle ze mozemy byc przyjaciolmi xD oczywiscie dalej hunted =]

Ostatnio edytowany przez Pieczarmistrz - 17-01-2007 o 22:44.
stary 17-01-2007, 23:13   #435
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

puge

Jan 17 2007, 22:00:17 CET Died at Level 123 by Minishabaal
Lenrock jest offline  
stary 17-01-2007, 23:27   #436
Quivee
Użytkownik forum

Quivee's Avatar

Domyślny

Wydaje mi sie ,ze przylaczenie do wojny nie ma celu... Niestety nie potrafimy sie zgrac, tudziez poswiecic. Z jednej strony nie dziwie sie szefom Ulti~, Rise~ za selekcje w doborze sojusznikow, jednak z drugiej strony taka akcja na fibuli moglaby wypalic, gdyby mostu na fibule oprocz 3 knightow (co nie bylo zlym pomyslem) blokowalo takze 5-10 noobcharow. Powiem nawet, ze szczegolnie wazne sa noobchary. Osobiscie nie widze opcji aby wygrac te wojne bez ludzi takich jak ja czy Seleniyan, ktorzy niedoleznymi najcikami nie moga dolaczyc do wojny a chetnie wskoczyliby na nooby i poblokowaly. Nigdy nie ruszam na ciezka akcje bez pewnych noobow, ktorzy mi pomoga. Kiedys kumple blokowali Ezekiela przez 12 minut, zebym mogl sie wylogowac (pz). Ostatecznie padlem, jednak Ezekiel nabil rs'a. Takie motywy warto przeprowadzac... To jest chyba jedyna opcja.

Byc moze dobrym pomyslem jest odczekanie kilku dni az Cruoris zacznie sie panoszyc (powoli juz zaczynaja) i wybic jednego z nich potem ukryc sie za falanga noobcharow. Jestem w stanie zebrac 15 PEWNYCH noobow co daje ogromna szanse na wytrwanie 15 minut. Grunt to dobra idea...
Poza tym mozna wpuscic do pozornie blokowanego pomieszczenia takiego zorlana. Na haslo - wlogowac sie 438573948 noobami i spokojnie ubic zorlana... Watpie, ze przy ilosci unjustow, ktore maja beda chetni zabijac lvl -15

Tak robilem na Xerenie z ekipa z Vision z Furory. Bylo nas 10 na 50. Padlismy wtedy wszyscy co do jednego. Ale fragow mielismy sporo. Wiecej niz oni, chociaz cos. Polakow jest na tyle duzo, ze spokojnie przerosniemy ich liczebnie (noobcharami).
Jedyna wojna, ktorej nie mozna wygrac jest na Xerenie obecnie
Tutaj mozna jeszcze wiele zmienic, a przynajmniej zepsuc komus dzien

Ostatnio edytowany przez Quivee - 17-01-2007 o 23:37.
Quivee jest offline  
stary 17-01-2007, 23:49   #437
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lenrock Pokaż post
puge

Jan 17 2007, 22:00:17 CET Died at Level 123 by Minishabaal
:-)

@Quivee

No i kolejna madra wypowiedz. Coraz bardziej podoba mi sie poziom dyskusji o wojnie. Ja rowniez z mila checia poswiece swoj czas, gpsy i noobchary do tej walki

Zaje*iste koszulki ^_^
Poradnik korzystania z HijackThis
www.ortografia.pl

Ostatnio edytowany przez zalfik - 17-01-2007 o 23:51.
zalfik jest offline  
stary 18-01-2007, 00:06   #438
Pieczarmistrz
Użytkownik Forum

Domyślny

Aha...No ja tez sie zgadzam z Quivee. tylko z tymi noobcharami mialbym maly problem - raczej natury technicznej, zalezny od mojego providera internetu i dzieciakow z mojego miasta - IP block - kto wie o co chodzi...ten wie :/

Gz Puge

Plz Trzymac jutro za mnie kciuki - zaliczam prawoznawstwo -.-'
stary 18-01-2007, 00:15   #439
Quivee
Użytkownik forum

Quivee's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zalfik Pokaż post

@Quivee

No i kolejna madra wypowiedz. Coraz bardziej podoba mi sie poziom dyskusji o wojnie. Ja rowniez z mila checia poswiece swoj czas, gpsy i noobchary do tej walki
Cytuj:
Aha...No ja tez sie zgadzam z Quivee. tylko z tymi noobcharami mialbym maly problem - raczej natury technicznej, zalezny od mojego providera internetu i dzieciakow z mojego miasta - IP block - kto wie o co chodzi...ten wie :/
Zawsze mozna cos wykombinowac... Grunt to zwarta ekipa, chyba nikomu nie zal lvl 8, moze byc nawet lvl 6 Byle ktos tym dowodzil i bylo wystarczajaco duzo sd-shooterow

Cytuj:
Plz Trzymac jutro za mnie kciuki - zaliczam prawoznawstwo -.-'
Doskonale Cie rozumiem, a zatem bede trzymal kciuki... moja sesja wkrotce ON
... poki co zaliczenia i kolokwia... Powodzenia!
Quivee jest offline  
stary 18-01-2007, 00:44   #440
crosscut
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: Wrocław

Poziom: 70+
Skille: 80+/50+
Poziom mag.: 17
crosscut ma numer GG spytaj :o
Domyślny

http://polew.com/index.php?action=fi...rney&697400041

cos dla tych ktorzy maja sesje przed soba...
crosscut jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania