Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Titania

Notki

Titania Wydarzenia ze świata Titania

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-07-2007, 10:27   #521
Skrzator
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Madreth Pokaż post
Bolter ty sie nigdy nie zmienisz;] dalej bedziesz zachowywal sie jak idiota gadajac rzeczy o NG bocie ktorego i tak ci przyznam ze kurwa nie uzywamy, poprostu nie wiem w ogole o chuj ci chodzi i do czego ta twoja droga dazy z posadzaniem ze uzywamy NG combo bota jak kurwa nie uzywamy do sd combo. Nie wiem moze wy macie jakies problemy z odliczaniem combo ale ja w ogole z moim lojalnym teamem nie mam takich problemow i nie potrzebuje zadnego bota do odliczania combo zreszta combo bot sam walnal mojego e wave? Zastanow sie czasem czy jestes OK w stosunku do innych oskarzajac ich o jakies rzeczy ktore naprawde nie sa wazne i ktore nie sa prawdziwe, zachowujesz sie jak typowy moherowy beret z pod bloku ktory kazdego wytyka palcami
Nie wiem czy mamy problemy z combem (zobacz na dedzikona treblona <3)

@Ader
chciałem sobie z vilumkiem pogadać ale mi nie odpisywał :<
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-07-2007, 10:43   #522
Bolter
Zbanowany

Bolter's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2006
Lokacja: Wawa

Profesja: Royal Paladin
Świat: Titania
Poziom: 121
Skille: Dist 96
Poziom mag.: 21
Domyślny

Dobrz dobrze kazdy wie swoje jestescie załosni i tyle NIEKTORZY mogli by sie przyznac ze ustawiaja combo ^^ szczególnie na battlach .

I przestancie juz pierdolic bo mnie glowa boli jak czytam wasze wypowieddzi aliance tez bylo bardzo lojalne to polowa zaplacila i jeeszcze pare osob chce.
Bolter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 11:42   #523
Morii
Użytkownik Forum

Morii's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

i pomyslec ze jeszcze dosc nie dawno ktos tu pisal, iz to juz koniec Eiv i sobie nie pogramy, teraz zmieniacie swoje stanowisko na " czasami was ponekamy atakami" na poczatku bylo, czemu uciekacie z open battle, a teraz sami dajecie x loga, jedyni unici ktorzy pozostali do konca z wyjatkiem tchorza Rosteina ktory bardziej martwi sie o dead liste swoja niz innych, juz nie gadajcie ze was to bawi, bo doskonale wiem ile czasu poswiecacie na ta gre i wojne, i nie mowcie ze to dla przyjemnosci bo ktos uczony i napewno madrzejszy od was napisal kiedys ze spedzanie przy pc 30h/ miesiac to juz nalog, zastanowcie sie i policzcie sobie ile wy przy nim spedzacie, a potem gadajcie jakies farmazony ze tu chodzi o zabawe, nie tu nie chodzi o zabawe, nie w waszym przypadku posty sa tylko i wylacznie po to aby zatrzec wrazenie fatalnego nastroju panujacego w waszym obozie i zrozumcie wkoncu ze to jest tylko gra ktora zabiera cenny czas waszego jedynego zycia ktory marnujecie bez sensu...

// Emerytowany w Tibi juz Mori .
Morii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 11:46   #524
Bolter
Zbanowany

Bolter's Avatar

Domyślny

Jul 10 2007, 21:53:56 CEST Killed Phero at Level 111 ok
(za rasimz to ma ok)
Jul 10 2007, 21:43:54 CEST Killed Vaigo at Level 121 unjustified
(jest czarny nazywamy go unas w gildi Choco Vaigo , zabijajac go stalem sie rasista dlatego UNJUST)

Pewnien Na-Uczony powiedzial
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morii Pokaż post
i pomyslec ze jeszcze dosc nie dawno ktos tu pisal, iz to juz koniec Eiv i sobie nie pogramy, teraz zmieniacie swoje stanowisko na " czasami was ponekamy atakami" na poczatku bylo, czemu uciekacie z open battle, a teraz sami dajecie x loga, jedyni unici ktorzy pozostali do konca z wyjatkiem tchorza Rosteina ktory bardziej martwi sie o dead liste swoja niz innych, juz nie gadajcie ze was to bawi, bo doskonale wiem ile czasu poswiecacie na ta gre i wojne, i nie mowcie ze to dla przyjemnosci bo ktos uczony i napewno madrzejszy od was napisal kiedys ze spedzanie przy pc 30h/ miesiac to juz nalog, zastanowcie sie i policzcie sobie ile wy przy nim spedzacie, a potem gadajcie jakies farmazony ze tu chodzi o zabawe, nie tu nie chodzi o zabawe, nie w waszym przypadku posty sa tylko i wylacznie po to aby zatrzec wrazenie fatalnego nastroju panujacego w waszym obozie i zrozumcie wkoncu ze to jest tylko gra ktora zabiera cenny czas waszego jedynego zycia ktory marnujecie bez sensu...

Powiedzmy ze
// Emerytowany w Tibi juz Mori (na jakis czas).
Shuahsaus Pozdro Mori

Ostatnio edytowany przez Bolter - 11-07-2007 o 11:50.
stary 11-07-2007, 12:35   #525
Komisarzyk
Zbanowany

Data dołączenia: 12 01 2007

Imię: Eter Rael
Gildia: Avis
Świat: Morgana
Poziom: 196
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morii Pokaż post
// Emerytowany w Tibi juz Mori .
Mowiz ze my marnujemy czas, wiec pojrz na siebie.

Pytam sie kto ma/mial chara 170 Ek + oraz 120 RP + zrobionych przed updatem kiedy expilo sie gorzej?Kot teraz siedzi dzien i noc expiac bo ma wreszcie ma mozliwosc?

A propos Rosteina cos ci sie chyba pomylilo :O Blokowalismy z mim wejscie do konca zeby Partyzanci mogli sie wylogowac, to byla pewna smierc. A pozniej juz kazdy sam ratowal siebie, bo rozdzielenie sie bylo najlepszym wyjsciem.

NIe da sie ukryc ze teraz jest to najgorszy czas dla nas, nie wiem czy sie podniesiemy czy nie. Ale byl rozniez okres w ktorym wy sie przechwalilscie a to my prowadzilsmy. My zmieniamy stanowisko?? Jest inna sytuacja wiec chyba logiczne ze nie bedziemy sie teraz przechwalac. Co mamy wyjsc na opena teraz ? Chyba proste ze nie wyjdziemy bo tej chwili nie mamy zadnych szans. Ale ok i tak beda infantylne stwierdzenia typu "chickens, daja x loga lala" a co mamy hnorowo wszyscy zginac ?

Nie boj sie o to czy mamy przyjemnosc z tej gry czy nie ;o Nie sadze zeby ktos siedzial na vent z przymusu. Sa tez inne zajecia niz granie na titani. Akcje sa przygotowywane sporadycznie w porownaniu z tym co kiedys bylo.

I jescze jedno powiem chyba pamietasz mam nadzieje jak kiedys rozmawialismy za czasow naszej przewagi ze to sie na pewno zmieni i my bedziemy przegrywac za jakis czas. Wiec przynajmniej mnie nie oskarzaj o zmiane stanowiska.

Ciao
Kazdy ma swoje chwile chwaly, cieszcie sie poki jest was czas.

Ostatnio edytowany przez Komisarzyk - 11-07-2007 o 12:39. Powód: .
Komisarzyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 13:19   #526
Crazy Misiek
Użytkownik Forum

Crazy Misiek's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: Chorzów

Profesja: Elder Druid
Gildia: Castus
Poziom: 91
Domyślny

Oskarżacie nas o nałogowe granie, chatowanie dniami i nocami przed PC-tem, ale przecież to Wy nie znacie godzin i dat naszym snaekow, a mimo to po kazdym
sie masslogujecie. Świadczy to o tym, że to WY chatujecie przy kompie 24/h.
Bynajmniej ja tak na to patrze.

Bolter, zapewniam Cię, stając z Vaigo twarzą w twarz na Rl nie powiedziałbyś mu " jesteś jeb**** Murzynem, do pieca z Tobą, Heil Hitler!" , więc nie zgrywaj kozaka przez kabel. Nie chce Cię obrażać, ale przemyśl, zanim na kogoś najedziesz, szczególnie, gdy ma to podteksty rasistowskie.

Pozdro i good luck =***
And make sure we talk no shit !

Ostatnio edytowany przez Crazy Misiek - 11-07-2007 o 13:43.
Crazy Misiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 14:57   #527
Wesha
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 04 2007
Lokacja: Poznań

Stan: Na Emeryturze
Imię: Veshgar
Profesja: Elite Knight
Poziom: 61
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luk4a5 Pokaż post
paparatatata filmy z wojny (rzadne hacki wszystko w wmv)
Wyjdz i nie wracaj paszla mendo -.-

Ostatnio edytowany przez emilok - 11-07-2007 o 19:14.
Wesha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 15:12   #528
Crazy Misiek
Użytkownik Forum

Crazy Misiek's Avatar

Domyślny

Wesha, nie tak agresywnie, chłopak się postarał, aż rok poczekał zanim syf zaczął wciskać. Nalać mu, do dna , cierpliwość to cnota !
stary 11-07-2007, 16:15   #529
Morii
Użytkownik Forum

Morii's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Komisarzyk Pokaż post
Mowiz ze my marnujemy czas, wiec pojrz na siebie.

Pytam sie kto ma/mial chara 170 Ek + oraz 120 RP + zrobionych przed updatem kiedy expilo sie gorzej?Kot teraz siedzi dzien i noc expiac bo ma wreszcie ma mozliwosc?

A propos Rosteina cos ci sie chyba pomylilo :O Blokowalismy z mim wejscie do konca zeby Partyzanci mogli sie wylogowac, to byla pewna smierc. A pozniej juz kazdy sam ratowal siebie, bo rozdzielenie sie bylo najlepszym wyjsciem.

NIe da sie ukryc ze teraz jest to najgorszy czas dla nas, nie wiem czy sie podniesiemy czy nie. Ale byl rozniez okres w ktorym wy sie przechwalilscie a to my prowadzilsmy. My zmieniamy stanowisko?? Jest inna sytuacja wiec chyba logiczne ze nie bedziemy sie teraz przechwalac. Co mamy wyjsc na opena teraz ? Chyba proste ze nie wyjdziemy bo tej chwili nie mamy zadnych szans. Ale ok i tak beda infantylne stwierdzenia typu "chickens, daja x loga lala" a co mamy hnorowo wszyscy zginac ?

Nie boj sie o to czy mamy przyjemnosc z tej gry czy nie ;o Nie sadze zeby ktos siedzial na vent z przymusu. Sa tez inne zajecia niz granie na titani. Akcje sa przygotowywane sporadycznie w porownaniu z tym co kiedys bylo.

I jescze jedno powiem chyba pamietasz mam nadzieje jak kiedys rozmawialismy za czasow naszej przewagi ze to sie na pewno zmieni i my bedziemy przegrywac za jakis czas. Wiec przynajmniej mnie nie oskarzaj o zmiane stanowiska.

Ciao
Kazdy ma swoje chwile chwaly, cieszcie sie poki jest was czas.
odnosilo sie to raczej do tych waszych forumowych trolli, Twoje zdanie pamietam do dzisiaj " nie wiem jakim cudem w ogole wygralismy te pare openow " ,I tak przyznam miales wtedy racje i ty stanowiska nie zmieniles, ale Ty nie jestes pokroju innych graczy z partyzantow/kazadum spamujacych to forum
Morii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 16:22   #530
albert0
Użytkownik Forum

albert0's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Warszawa

Imię: Drings
Poziom: 120
Poziom mag.: 70
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Crazy Misiek Pokaż post
Oskarżacie nas o nałogowe granie, chatowanie dniami i nocami przed PC-tem
Na czym chatujesz? Interia czy onet ? xD
albert0 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 16:33   #531
Crazy Misiek
Użytkownik Forum

Crazy Misiek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez albert0 Pokaż post
Na czym chatujesz? Interia czy onet ? xD
Chodziło mi o czatowanie, mój błąd. Ale chyba można było się domyślić, o co mi chodzi.
stary 11-07-2007, 17:03   #532
Torpedo
Użytkownik Forum

Torpedo's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: Wlkp

Imię: Torpeseq
Poziom: 119
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Chodziło mi o czatowanie, mój błąd. Ale chyba można było się domyślić, o co mi chodzi.
Jak juz tak bardzo chcesz spolszczac to slowo to chyba czitowanie a nie czatowanie lol

In Memory of Morita De'Vrie
Torpedo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 17:12   #533
Crazy Misiek
Użytkownik Forum

Crazy Misiek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Torpedo Pokaż post
Jak juz tak bardzo chcesz spolszczac to slowo to chyba czitowanie a nie czatowanie lol
czatować «czaić się, wyczekiwać»
Zapożyczone ze strony sjp.pwn.pl

Czy tak trudno zorientować się, że o taki rodzaj "czatowania" mi chodzi?
Z resztą, jaki sens miałoby moje zdanie "czatowanie przy PC-tach" w Twojej interpretacji?
stary 11-07-2007, 17:35   #534
Raziel4ever
Użytkownik Forum

Raziel4ever's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny Gracz
Poziom: 99
Skille: =/=
Raziel4ever ma numer GG 3979069
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ader Pokaż post
Wiecie czemu nigdy tego nie wygracie?
Wszyscy mają wisielczy humor, wszyscy się świetnie bawią =D

Niektóre teksty mnie rozwalają:
~~~~~~~~~~~~~~
- Vaigo, jak to możliwe że zginąłeś?
- Drapałem się po jajach
~~~~~~~~~~~~~~
- Idę spowrotem!
- Co?
- Lecę, wymorduję sk....ów jednego po drugim, od tylca!
- LoL o.0
~~~~~~~~~~~~~~
- Padłem hahahahhah
- Bez blessów...
- A po co mi blessy =D
~~~~~~~~~~~~~~
- Panowie, chodźcie teraz się zabić, nie dajmy im satysfakcji
~~~~~~~~~~~~~~
- Hmmm może wpuśćmy ich do środka i zróbmy mass ue? ]=>
~~~~~~~~~~~~~~
- Vaigo co Ty robisz?
- Poszedłem do green djinna, wyszedłem ich powkurzać, dostałem może ze 2 paralize i wróciłem
~~~~~~~~~~~~~~
- Ej jest bezpiecznie iść teraz na żółwie!
~~~~~~~~~~~~~~
- Komisarz, rządzisz. Jesteś moim mentorem.

Jak widzicie, nie macie szans tego wygrać. Co jakiś czas będziemy wam ubijać Ullvarra po prostu

To że oni padają z uśmiechem na ustach i tak nie bardzo zmieni statystki na korzyść Alliance, wy im zabijecie jednego, który później nabije z 5 lvl up i niczego to nie zmieni. A oni za jednym razem nabiją na was z 5 fragów, w sumie to tylko gra, liczy się zabawa, ale statsy jednak też się liczą. I wytłumacz mi ocb w tym ze nie mają szans tego wygrać, bo bedziecie im zabijać jednego membera a oni wam 3 albo 5 =/

Jestem neutralny żeby nie było

Ostatnio edytowany przez Raziel4ever - 11-07-2007 o 17:46. Powód: literówka
Raziel4ever jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 17:46   #535
Torpedo
Użytkownik Forum

Torpedo's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: Wlkp

Imię: Torpeseq
Poziom: 119
Domyślny

Cytuj:
czatować &laquo;czaić się, wyczekiwać&raquo;
Zapożyczone ze strony sjp.pwn.pl

Czy tak trudno zorientować się, że o taki rodzaj "czatowania" mi chodzi?
Z resztą, jaki sens miałoby moje zdanie "czatowanie przy PC-tach" w Twojej interpretacji?
Moja wtopa sorki, nie chcialo mi sie czytac postow wyzej a myslalem ze chodzi ci o oszukiwanie Hehe zwracam honor

In Memory of Morita De'Vrie
Torpedo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 22:50   #536
Bolter
Zbanowany

Bolter's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raziel4ever Pokaż post
To że oni padają z uśmiechem na ustach i tak nie bardzo zmieni statystki na korzyść Alliance, wy im zabijecie jednego, który później nabije z 5 lvl up i niczego to nie zmieni. A oni za jednym razem nabiją na was z 5 fragów, w sumie to tylko gra, liczy się zabawa, ale statsy jednak też się liczą. I wytłumacz mi ocb w tym ze nie mają szans tego wygrać, bo bedziecie im zabijać jednego membera a oni wam 3 albo 5 =/

Jestem neutralny żeby nie było
Staty to tylko liczby wygrywa cierpliwszy i ten co ma wiecej szczescia =)
niepowiedzane ze na 100% ja przegrali beda atakowac lepiej/mniej skutecznie ale beda mimo ze opuszcza ich wielu graczy.(zato kiedys podziwiałem Kazadum a teraz byłem zmuszony byc przeciwko nim ).

@ Misiek niezapewniaj bo niewiadomo co bym powiedzial co bym zrobil niewiadomo ale niestoje jesli obrazamy go mowieniem ze jest Choco Vaigo to trudno tak sie przyjelo

A moje Ddopiski przy fragach miały byc w podtekscie żartu ^^
stary 11-07-2007, 23:11   #537
Yapan
Użytkownik Forum

Yapan's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2006
Lokacja: Międzyzdroje

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Genkotsu
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Partyzanci
Poziom: 100
Poziom mag.: 63
Domyślny

Śmieszą mnie trochę wasze wypowiedzi, ta wasza cała przewaga EiV opiera się na tym, że na ostatnich akcjach jest 10-12 partyzantów i 5-10 alliance. Nie chcę wspominać że przy pierwszym sneaku na ullvarze mało nie straciliście lare, boa, doomzora i bóg wie kogo jeszcze. Śmieszą mnie jakiekolwiek teksty że nie mamy z wami szans, ostatnimi czasy poprostu szala delikatnie przechyliła się na waszą stronę, a wy piszecie jakbyście mieli jakąś miażdżącą przewagę. Skoro mieliście taką miażdżącą przewagę to czemu męczycie się z nami tyle miesięcy? Szczęście też się liczy A co do unitu i ich odwagi... te ich deady to były w zasadzie pierwsze i ostatnie, bo w unicie to tylko vaigo chyba miał jaja i szczerze mówiąc śmierdzi mi tu zagraniem pod publiczkę w obliczu klęski, oraz odejścia na emeryturę. Ani Unit, ani EiV tak naprawdę nie ma jaj, potrafią walczyć tylko ze słabszym przeciwnikiem.

Bolter: Skończ już z tym NG botem bo jesteś żałosny, to że zazdrościcie organizacji i zgrania partyzantom, to nie znaczy że bezpodstawne oskarżanie o używanie combo bota podniesie wasze walory;]

Ostatnio edytowany przez Yapan - 11-07-2007 o 23:15.
Yapan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 23:27   #538
Bolter
Zbanowany

Bolter's Avatar

Domyślny

Blablabla tak tak Yapanku Szkoda ze byles tym partyzantem anie swoim MAster SOrcem wylogowanym w Ankr Depot :< (i czemu kochanego Vazza wyzywales :< przeciez on tak ladnego fraga zrobil) skoro tylko to nam pomoglo bylo isc swoim Masterem i zebrac wiecej osob z Aliance a co ng bota wiem swoje i mowielm niebede z wami sie klucic czy macie czy uzywacie wy na nas oskarzaliscie a huj wiedzieliscie.

Ostatnio edytowany przez Bolter - 11-07-2007 o 23:30.
stary 12-07-2007, 00:20   #539
SeQ_PL
Użytkownik Forum

SeQ_PL's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2005

Stan: Początkujący
Gildia: Oven
Poziom: 178
Poziom mag.: 76
Domyślny

Mhmm wydaje mi sie ze szala jest nie rowna ze wzgledu na wakacje. Coz ludzie wyjerdzaja i maja w dupie miasto i komputer. A zreszta wisi mi obecnie polozenie wojny tylko czasem brakuje mi pobicia wrl szczegolnie kiedy sie nudze i nie mam alternatywy (np. kiedy pogoda jest z dupy).
stary 12-07-2007, 00:27   #540
Skrzator
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yapan Pokaż post
Śmieszą mnie trochę wasze wypowiedzi, ta wasza cała przewaga EiV opiera się na tym, że na ostatnich akcjach jest 10-12 partyzantów i 5-10 alliance. Nie chcę wspominać że przy pierwszym sneaku na ullvarze mało nie straciliście lare, boa, doomzora i bóg wie kogo jeszcze. Śmieszą mnie jakiekolwiek teksty że nie mamy z wami szans, ostatnimi czasy poprostu szala delikatnie przechyliła się na waszą stronę, a wy piszecie jakbyście mieli jakąś miażdżącą przewagę. Skoro mieliście taką miażdżącą przewagę to czemu męczycie się z nami tyle miesięcy? Szczęście też się liczy A co do unitu i ich odwagi... te ich deady to były w zasadzie pierwsze i ostatnie, bo w unicie to tylko vaigo chyba miał jaja i szczerze mówiąc śmierdzi mi tu zagraniem pod publiczkę w obliczu klęski, oraz odejścia na emeryturę. Ani Unit, ani EiV tak naprawdę nie ma jaj, potrafią walczyć tylko ze słabszym przeciwnikiem.

Bolter: Skończ już z tym NG botem bo jesteś żałosny, to że zazdrościcie organizacji i zgrania partyzantom, to nie znaczy że bezpodstawne oskarżanie o używanie combo bota podniesie wasze walory;]
0 Ofensywy w tym poście:
@Genkotsu
Na mój rozum (morze nie najlepszy) to wygląda to tak:
Jeśli chodzi o walke alliance + partyzanci. Musze przyznać że wy to macie wielkie owłosione bollsy (przekaz do tych ludzi z alliance) żeby zdecydować się na atak z partyzantami. Osobiście bym nie poszedł bo bym sie bał że padne. Jeśli chodzi o tą miażdżąca przewage to myśle jednak że jej troche mieliśmy, ponieważ przed update po openie w ank jednak troche was nie ciągneło do openów a przecież prawdziwa wojna opiera się na openach (tu proponuje obejżeć filmiki z wojny na Novej).
@Bolter
A co do ciebie jeśli się nie chcesz kłucić to kurwa nie zacznyaj wogóle tematu.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania