![]() |
#521 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
skoro grasz od 2001 i TYLKO na saphirze miales chary to gdzie grales wczesniejszymi?: O w 2001 to saphiry nawet w planach jeszcze nie bylo
![]() |
|
![]() |
#522 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Kozienice
Stan: Zbanowany
Imię: Tritzum
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masterplan
Świat: Saphira
|
![]() kaz + arth = : *****
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() Hah... nie spodziewałem się tego po sławnym Olorionie który jest (był?) wielbiony przez wielu newbie.
![]() Grałem na Saphira od września 2005, byłem w top 100 pod koniec wojny np vs. drac xD, to był dobry wyczyn BEZ BOTA (60 lvl), grałem od czasu do czasu do lutego 2006. Wojna - No Pain vs. Draconias - sprawa była dosyć prosta, Polacy mieli na początku znaczną przewagę, wydaje mi się że ostro zlekceważyli przeciwnika, oczywiście zostali zmiażdżeni przez Chompa. Draconias pod dowództwem Moro Drake'a (wybranego w demokratycznych wyborach - powaga) zdobyli ogółem chyba 2 fragi - Shonne na 70 lvlu (?) oraz jaki Sir R~ 90 RP (chcieli go "przestraszyć" - olor bił go z lmm), niezły wynik ;] Ten server można porównać do Nebuli - istnieją tam BRy 100+, ale każdy rozsądny gracz nie uważa ich za zagrożenie, ponieważ: - Mają w stosunku do polaków dużo mniejszą średnią level'a - Są całkowicie niezgrani - Liżą polakom Nie przypomina wam to czegoś? Grałeś kiedyś w szachy? Jak tak, to zapewne wiesz że samymi pionkami nie wygrasz... W Tibii jest podobnie" hm.. właściwie ilu jest polaków aktywnie grających na saphirze powyżej 90? co najwyżej można zrobić wojnę podjazdową (partyzantka/sneaki). Jeżeli ktoś będzie łaskaw to niech wymieni polaków którzy są wstanie walczyć (mają kase, lvl, VENTRILO/ts i wiedzą coś o wojnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Violent Vel'Tisse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Mortals
Świat: Hiberna/Saphira
Poziom: 120
|
![]() Bierzesz pod uwage tylko wojne swe Vs pl? :S!
![]() |
#525 |
Użytkownik Forum
|
![]() no chyba o tym toczy się tu rozmowa "polak polaka etc".
Oczywiście pl vs swe byłoby bezsensu, chodzi mi bardziej o dołączenie do lootara/robina |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Kozienice
Stan: Zbanowany
Imię: Tritzum
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masterplan
|
![]() @up
tyyyyyyyyyyyyy za miesiac war bedzie :@ mieszaniec vs. swe ; z fajnie co?; |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 04 2006
|
![]() Wtrącę się tu... ;]
Cała ta sprawa SWE PA to bullshit. Nie wychylasz się, nie narażasz się, nie umierasz... proste prawda? Gra jest grą, a zabijanie jest częścią tej gry... dlatego nie wiem dlaczego możecie mieć żal do kogoś o to, że "oł maj gad, moje bohhhy ![]() ![]() Osobiście nigdy nie spotkałem się z PA Szwedów na tym serwerze, być może dlatego że za mało gram. Ale Polaków nikt nie przebije. Rozumiem, łatwy zarobek no ale to już trochę chamskie. Mianowicie: Vocation Quest (lub DQ) - najpierw pomagają wykonać quest a później zabijają. Widziałem tą paniczną ucieczkę 20 lvlków, od 40,50 lvl. Po co im te 20 k? (dwie osoby były podstawione)? Nie mam żalu do nikogo, do Szwedów czy Polaków - zabiją mnie, okej może kiedyś się odegram. Sam mam jakieś poczucie swojej nacji i nigdy nie zaatakowałem Polaka bez powodu, niestety to nie działa w inną stronę. Polak zawsze atakował mnie :} Własciwie to nie zginąłem jeszcze od innej narodowości ^.^ Dlatego też uważam, że cały ten ruch i cala ta organizacja 'ratujmy saphire' - jest nie potrzebna. Polacy dorwą się do władzy, będzie to samo PA PA PA. Już chyba wolę Szwedów ^.^ Am3n. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2007
Lokacja: Lublin
Profesja: Elite Knight
Świat: non-pvp
Poziom: 100
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2007
Lokacja: Tomaszów Maz.
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @up
Kolega ma racje. Czesto sie pada, za to ze zajelo sie dobre expowisko ;s Albo przynajmnej jest sie straszonym, jakims h lvlem. A jesli chodzi o PA... zawsze bedzie niewazne kto bedzie rzadzil...chociarz wydaje mi sie, ze fajnie byloby jakby do wladzy doszlo OOoB. Z tego co widze Brazylijczycy na Saph sa calkiem spoko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Taeguki
Wiesz co? Wydaję mi się że masz 30-40 lvl max, grałeś pewne na saphira 2 miesiące i Twój najlepszy exp place to guardy kopa nr. 3, prawda? Osobiście nigdy nie padłem, ani od Polaka ani od Szweda, lecz zajęcie Edl/Vdl/Adl/cyclopolis/ graniczyło z cudem. Nie dlatego że ktoś tam expił, ponieważ na saphirze gra(ło)? 350-400 osób (pomijam exp x2) i takie miejsca były dosyć często wolne, ale dlatego że gdy jakiś MR. SWE chciał wbić to było "leave" lub coś w tym stylu. Hah.. chyba nie trzeba wspominać o tym że jak ktoś szybko expił to automatycznie miał hunta (powyżej 60-70 lvla). Pamiętam jak raz dostałem paymenta za to że zabiłem pkerów którzy mnie bili - 150k (nie zapłaciłem bo to i tak był noobchar 40 lvl). Wyjaśnię wam coś, wydaję mi się to logiczne ale chyba nie wszyscy to dostrzegają: Saphira powstała w maju 2005, stosunkowo młody server, gra tam średnio 350 osób, jeszcze do niedawna nie było tam 200 lvla, a ilość 100 lvli była najmniejsza ze wszystkich serverów jakie istnieją. Topka zaczyna się od 60 lvla, na każdym innym jest to koło 80 +. Expowiska są wolne, resp też nie jest tragiczny ponieważ jest mało aktywnych graczy, a więcej newbie stojących pod DP. Hm.. czemu ludzie tu nie zaczynają grać? Jaki jest tego powód? Przecież wszystko jest takie PIĘKNE! Na żadnym serverze nie ma takiego PA - kontrola lvla, paymenty za expienie. Teraz sytuacja wygląda nieco inaczej. Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać" oao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() Zresztą, ja nie mówie że nie ma PA bo na każdym serwerze jest (chyba że non pvp) . Paymenty za expienie - racja nic o tym nie mogę wiedzieć bo mam niski poziom doświadczenia i nikt się na mnie nie rzucił. Ale nic nie zrobisz, trzeba żyć ;} |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 12 2007
Imię: Axevudit Mananug
Profesja: Rookstayer
Gildia: Lazienka jest Zamknieta
Poziom: 37
Skille: --
Poziom mag.: 15
|
![]() Plx eq... aj nided, haj saphira baj mi :<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Użytkownik Forum
|
![]() @NinJA
[Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać"] Ja nie podlizuje sie Szwedom, o placeniu im za hunty za nic to juz wogole nie mam mowy i jakos gram. Wiadomo bili mnie juz sporo razy, ale zawsze dawalem rade uciec ;]. A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p), wiec mam nadzieje, ze bede mial spokoj. Chociarz wiadomo, ze jesli Nobz bedzie chcial mnie ubic to i tak ujebie nie wazne w jakiej gildii bym sie chowal ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Użytkownik forum
|
![]() "A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p)"
Wystarczy, że liżesz komu innemu <joke> W ogóle, dlaczego wy odrazu zakładacie że ktoś komuś się podlizuje? - Nie wiem jak Wy, ale ja mam jeszcze jakiś honor i nie będę się płaszczył przed jakimś wyższym poziomem o coś (często ktoś się tak poniża jeżeli chodzi o fri itans, "no kill plax plax"). Z tego co widziałem powstało kilka nowych gildii Polskich na Saphirze (Aristocracy - logo to godło Polski). Nie wiem czy było to dobrym posunięciem (to godło) jeżeli na Saphirze naprawdę jest tak jak to piszecie ;}. Ja tam nie ingeruję w sprawy tego świata... za bardzo :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Użytkownik Forum
|
![]() Te niedawno powstale polskie gildie nie sa zbyt dobre...wyzsze lvle raczej do nich nie wchodza poprostu sa i juz, a wydaje mi sie (moze sie myle), ze nie istnieje na Saphirze zadna dobra gildia Polakow. Zreszta nie dziwie sie temu... ;s
|
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Użytkownik forum
|
![]() to może ktoś się odważy na to i otworzy Polską gildie?., Chociaż poco i tak nikt nie wejdzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehh jaki jest sens w tworzeniu polskiej gildii? I tak od razu by ja huncili i dobrzy gracze, ktorzy byliby w niej musieliby odejsc z servera :/ Narazie trzeba expic i postarac sie zeby jak najwiecej Polakow mialo spore lvle. Zreszta chyba po tej ostatniej wojnie nie jest az tak zle na Saphirze jak bylo wczesniej, wiec narazie nic nie zmieniajmy ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Imię: Lord Grassworld
Profesja: Druid
Poziom: 27
Skille: --/21
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() @up
100% racji a pozatym Nobztrakt znowu upiepszył dziś swojego w Thais kto wie może kiedyś najlepsza gildia się sama rozwali i problem zniknie ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
Może kiedyś?, nie ma człowieku na co czekać tylko ściągać ludzi z innych servów i dać jakieś na początek free p sety, a nie czekać "Aż może kiedyś się sami rozjebią", czekaj babko lata aż się nie doczekasz ![]() |
![]() |
![]() |