Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Saphira

Notki

Saphira Wydarzenia z Saphiry.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-11-2007, 23:10   #521
Siergiey
Użytkownik Forum

Siergiey's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Gildia: Draco~ 4ever
Świat: j3bac tibie
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Heihaki Pokaż post

W tą badziewną grę (ale jakże wciągającą ) gram od 2001 roku (ofkors z przerwami) i wszystkie postacie miałem tylko na Saphirze. Mam mały sentyment do tego serwera i nie mam go zamiaru kiedykolwiek opuszczać ;]
ale pierdolisz
skoro grasz od 2001 i TYLKO na saphirze miales chary to gdzie grales wczesniejszymi?: O
w 2001 to saphiry nawet w planach jeszcze nie bylo
Siergiey jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-12-2007, 01:03   #522
SzuyA
Zbanowany

Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Kozienice

Stan: Zbanowany
Imię: Tritzum
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masterplan
Świat: Saphira
Send a message via Skype™ to SzuyA
Domyślny

kaz + arth = : *****
SzuyA jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 01:35   #523
NinJa
Użytkownik Forum

NinJa's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2005

Domyślny

Hah... nie spodziewałem się tego po sławnym Olorionie który jest (był?) wielbiony przez wielu newbie.

Grałem na Saphira od września 2005, byłem w top 100 pod koniec wojny np vs. drac xD, to był dobry wyczyn BEZ BOTA (60 lvl), grałem od czasu do czasu do lutego 2006. Wojna - No Pain vs. Draconias - sprawa była dosyć prosta, Polacy mieli na początku znaczną przewagę, wydaje mi się że ostro zlekceważyli przeciwnika, oczywiście zostali zmiażdżeni przez Chompa.
Draconias pod dowództwem Moro Drake'a (wybranego w demokratycznych wyborach - powaga) zdobyli ogółem chyba 2 fragi - Shonne na 70 lvlu (?) oraz jaki Sir R~ 90 RP (chcieli go "przestraszyć" - olor bił go z lmm), niezły wynik ;]
Ten server można porównać do Nebuli - istnieją tam BRy 100+, ale każdy rozsądny gracz nie uważa ich za zagrożenie, ponieważ:
- Mają w stosunku do polaków dużo mniejszą średnią level'a
- Są całkowicie niezgrani
- Liżą polakom
Nie przypomina wam to czegoś?

Grałeś kiedyś w szachy? Jak tak, to zapewne wiesz że samymi pionkami nie wygrasz... W Tibii jest podobnie"

hm.. właściwie ilu jest polaków aktywnie grających na saphirze powyżej 90? co najwyżej można zrobić wojnę podjazdową (partyzantka/sneaki). Jeżeli ktoś będzie łaskaw to niech wymieni polaków którzy są wstanie walczyć (mają kase, lvl, VENTRILO/ts i wiedzą coś o wojnie ).
NinJa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 12:52   #524
Violent
Użytkownik Forum

Violent's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: Gliwice

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Mortals
Świat: Hiberna/Saphira
Poziom: 120
Domyślny

Bierzesz pod uwage tylko wojne swe Vs pl? :S!
stary 01-12-2007, 14:54   #525
NinJa
Użytkownik Forum

NinJa's Avatar

Domyślny

no chyba o tym toczy się tu rozmowa "polak polaka etc".
Oczywiście pl vs swe byłoby bezsensu, chodzi mi bardziej o dołączenie do lootara/robina
stary 01-12-2007, 20:37   #526
SzuyA
Zbanowany

Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Kozienice

Stan: Zbanowany
Imię: Tritzum
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masterplan
Send a message via Skype™ to SzuyA
Domyślny

@up

tyyyyyyyyyyyyy za miesiac war bedzie :@ mieszaniec vs. swe ; z fajnie co?;
SzuyA jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 21:01   #527
Taeguki
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 04 2006

Domyślny

Wtrącę się tu... ;]

Cała ta sprawa SWE PA to bullshit. Nie wychylasz się, nie narażasz się, nie umierasz... proste prawda? Gra jest grą, a zabijanie jest częścią tej gry... dlatego nie wiem dlaczego możecie mieć żal do kogoś o to, że "oł maj gad, moje bohhhy ((( sad sad". .

Osobiście nigdy nie spotkałem się z PA Szwedów na tym serwerze, być może dlatego że za mało gram. Ale Polaków nikt nie przebije. Rozumiem, łatwy zarobek no ale to już trochę chamskie. Mianowicie: Vocation Quest (lub DQ) - najpierw pomagają wykonać quest a później zabijają. Widziałem tą paniczną ucieczkę 20 lvlków, od 40,50 lvl. Po co im te 20 k? (dwie osoby były podstawione)?

Nie mam żalu do nikogo, do Szwedów czy Polaków - zabiją mnie, okej może kiedyś się odegram.

Sam mam jakieś poczucie swojej nacji i nigdy nie zaatakowałem Polaka bez powodu, niestety to nie działa w inną stronę. Polak zawsze atakował mnie :} Własciwie to nie zginąłem jeszcze od innej narodowości ^.^

Dlatego też uważam, że cały ten ruch i cala ta organizacja 'ratujmy saphire' - jest nie potrzebna. Polacy dorwą się do władzy, będzie to samo PA PA PA. Już chyba wolę Szwedów ^.^

Am3n.
Taeguki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 22:43   #528
Czesio_wlatca_ratuf
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 04 2007
Lokacja: Lublin

Profesja: Elite Knight
Świat: non-pvp
Poziom: 100
Czesio_wlatca_ratuf ma numer GG 5133719
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taeguki Pokaż post
Nie wychylasz się, nie narażasz się, nie umierasz... proste prawda?
Obawiam się, że Szwedzi trochę szeroko pojmują "wychylanie się" i "narażanie sie" tj. Zaliczają do nich np. expienie bez pozwolenia, czy nawet grę bez pozwolenia.
Czesio_wlatca_ratuf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2007, 00:35   #529
Rafix17
Użytkownik Forum

Rafix17's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2007
Lokacja: Tomaszów Maz.

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@up
Kolega ma racje. Czesto sie pada, za to ze zajelo sie dobre expowisko ;s Albo przynajmnej jest sie straszonym, jakims h lvlem.

A jesli chodzi o PA... zawsze bedzie niewazne kto bedzie rzadzil...chociarz wydaje mi sie, ze fajnie byloby jakby do wladzy doszlo OOoB. Z tego co widze Brazylijczycy na Saph sa calkiem spoko , nie widzialem PA z ich strony i nie sa jacys konfliktowi...tak mysle ;] A Polacy... wiadomo narod waleczny ;] wiec lubimy pk i pa...nie lubimy tylko jak nas pkuja i kaza nam placic ;p
Rafix17 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2007, 01:08   #530
NinJa
Użytkownik Forum

NinJa's Avatar

Domyślny

@Taeguki
Wiesz co? Wydaję mi się że masz 30-40 lvl max, grałeś pewne na saphira 2 miesiące i Twój najlepszy exp place to guardy kopa nr. 3, prawda?

Osobiście nigdy nie padłem, ani od Polaka ani od Szweda, lecz zajęcie Edl/Vdl/Adl/cyclopolis/ graniczyło z cudem. Nie dlatego że ktoś tam expił, ponieważ na saphirze gra(ło)? 350-400 osób (pomijam exp x2) i takie miejsca były dosyć często wolne, ale dlatego że gdy jakiś MR. SWE chciał wbić to było "leave" lub coś w tym stylu. Hah.. chyba nie trzeba wspominać o tym że jak ktoś szybko expił to automatycznie miał hunta (powyżej 60-70 lvla). Pamiętam jak raz dostałem paymenta za to że zabiłem pkerów którzy mnie bili - 150k (nie zapłaciłem bo to i tak był noobchar 40 lvl). Wyjaśnię wam coś, wydaję mi się to logiczne ale chyba nie wszyscy to dostrzegają:
Saphira powstała w maju 2005, stosunkowo młody server, gra tam średnio 350 osób, jeszcze do niedawna nie było tam 200 lvla, a ilość 100 lvli była najmniejsza ze wszystkich serverów jakie istnieją.
Topka zaczyna się od 60 lvla, na każdym innym jest to koło 80 +.
Expowiska są wolne, resp też nie jest tragiczny ponieważ jest mało aktywnych graczy, a więcej newbie stojących pod DP.
Hm.. czemu ludzie tu nie zaczynają grać? Jaki jest tego powód? Przecież wszystko jest takie PIĘKNE! Na żadnym serverze nie ma takiego PA - kontrola lvla, paymenty za expienie. Teraz sytuacja wygląda nieco inaczej.

Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać"

oao
stary 02-12-2007, 02:22   #531
Taeguki
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
@Taeguki
Wiesz co? Wydaję mi się że masz 30-40 lvl max, grałeś pewne na saphira 2 miesiące i Twój najlepszy exp place to guardy kopa nr. 3, prawda?
Mmmm, właściwie to na Sapce gram ot tak. Z poziomem racja 30-40 lvl Grałem na Saphirze 3 miesiące i gram dalej, mój najlepszy exp place? Nie gram dla expa, gram dla znajomych dla role-playa ;].

Zresztą, ja nie mówie że nie ma PA bo na każdym serwerze jest (chyba że non pvp) . Paymenty za expienie - racja nic o tym nie mogę wiedzieć bo mam niski poziom doświadczenia i nikt się na mnie nie rzucił.

Ale nic nie zrobisz, trzeba żyć ;}
stary 02-12-2007, 10:53   #532
Axe123
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 12 2007

Profesja: Rookstayer
Poziom: 37
Skille: --
Poziom mag.: 15
Domyślny

Plx eq... aj nided, haj saphira baj mi :<
Axe123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2007, 13:56   #533
Rafix17
Użytkownik Forum

Rafix17's Avatar

Domyślny

@NinJA
[Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać"]

Ja nie podlizuje sie Szwedom, o placeniu im za hunty za nic to juz wogole nie mam mowy i jakos gram. Wiadomo bili mnie juz sporo razy, ale zawsze dawalem rade uciec ;]. A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p), wiec mam nadzieje, ze bede mial spokoj. Chociarz wiadomo, ze jesli Nobz bedzie chcial mnie ubic to i tak ujebie nie wazne w jakiej gildii bym sie chowal ;]
stary 02-12-2007, 14:14   #534
Iks.de
Użytkownik Forum

Iks.de's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006

Stan: Początkujący
Imię: Fuj
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 27
Domyślny

nie ma sprawy rafix
Iks.de jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2007, 19:52   #535
Taeguki
Użytkownik forum

Domyślny

"A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p)"

Wystarczy, że liżesz komu innemu <joke>

W ogóle, dlaczego wy odrazu zakładacie że ktoś komuś się podlizuje? - Nie wiem jak Wy, ale ja mam jeszcze jakiś honor i nie będę się płaszczył przed jakimś wyższym poziomem o coś (często ktoś się tak poniża jeżeli chodzi o fri itans, "no kill plax plax"). Z tego co widziałem powstało kilka nowych gildii Polskich na Saphirze (Aristocracy - logo to godło Polski). Nie wiem czy było to dobrym posunięciem (to godło) jeżeli na Saphirze naprawdę jest tak jak to piszecie ;}. Ja tam nie ingeruję w sprawy tego świata... za bardzo :>
stary 03-12-2007, 16:52   #536
Rafix17
Użytkownik Forum

Rafix17's Avatar

Domyślny

Te niedawno powstale polskie gildie nie sa zbyt dobre...wyzsze lvle raczej do nich nie wchodza poprostu sa i juz, a wydaje mi sie (moze sie myle), ze nie istnieje na Saphirze zadna dobra gildia Polakow. Zreszta nie dziwie sie temu... ;s
stary 03-12-2007, 17:37   #537
Axe123
Użytkownik forum

Domyślny

to może ktoś się odważy na to i otworzy Polską gildie?., Chociaż poco i tak nikt nie wejdzie
stary 03-12-2007, 21:33   #538
Rafix17
Użytkownik Forum

Rafix17's Avatar

Domyślny

Ehh jaki jest sens w tworzeniu polskiej gildii? I tak od razu by ja huncili i dobrzy gracze, ktorzy byliby w niej musieliby odejsc z servera :/ Narazie trzeba expic i postarac sie zeby jak najwiecej Polakow mialo spore lvle. Zreszta chyba po tej ostatniej wojnie nie jest az tak zle na Saphirze jak bylo wczesniej, wiec narazie nic nie zmieniajmy ;]
stary 03-12-2007, 22:03   #539
Grassworld
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 11 2007
Lokacja: Bielsko-Biała

Profesja: Druid
Poziom: 27
Skille: --/21
Poziom mag.: 20
Grassworld ma numer GG 193703
Domyślny

@up
100% racji
a pozatym Nobztrakt znowu upiepszył dziś swojego w Thais kto wie może kiedyś najlepsza gildia się sama rozwali i problem zniknie ;]
Grassworld jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2007, 22:38   #540
Axe123
Użytkownik forum

Domyślny

@up
Może kiedyś?, nie ma człowieku na co czekać tylko ściągać ludzi z innych servów i dać jakieś na początek free p sety, a nie czekać "Aż może kiedyś się sami rozjebią", czekaj babko lata aż się nie doczekasz .. wtedy to już może wreszcie new serv powstanie, więc sądzę że wszyscy się tam odpalą.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania