Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-09-2009, 12:27   #521
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

To co, Albertus, mam rezygnować ze swojej przyszłości i iść do zetki, bo mam problem ze sklejeniem pieprzonych 450 słów wypracowania? Hahahahahaha, nieźle. Chcą nas tego nauczyć? Ale po co mi to w życiu? Rozumiem, jak każą pisać CV albo podanie, ale nie rozprawki, czy inne pierdoły.
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-09-2009, 12:30   #522
Tibijczyk222
Użytkownik Forum

Tibijczyk222's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

To jak już jest temat wypracowań to wie ktoś może jak się pisze interpretację obrazu? Tj. co w 1 akapicie , co w 2 ,co w ostatnim.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ?
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
Tibijczyk222 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 12:32   #523
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snopeczek Pokaż post
puste. On wybrał zawodówkę, bo chciał. Ty wybrałeś liceum, bo chciałeś. I co w tym złego?
A kto mówi, że to złe? Złe to jest morderstwo.

Cytuj:
Ludzie z zawodówki, dla Ciebie zapewne 'tępe drechy',
A dla ciebie zapewne intelektualna elita świata...

Cytuj:
są często dosyć wartościowymi ludźmi, którzy nie spędzają pewnie jak Ty 'człowieczku z liceum' popołudnia i wieczora przed książkami.
Popołudniu to ja śpię, a wieczorem grywam w Left 4 Dead.
Cytuj:
Nie neguję tego, ale no kurwa, co masz do cudzych wyborów?
Nic. Co wcale nie oznacza, że nie mogę się z nich śmiać.

Cytuj:
Ja np mogłem się dostać do lepszych liceów w moim mieście, a wybrałem technikum. Bo chciałem. I co z tego?
No i to, że masz rok w plecy

Cytuj:
Liceum > Zawódówka? Dlaczego? Ty masz mature, on ma prace.
ElektryK? Piekarz? Pardon, ja wolę poświęcić więcej czasu na edukację i się cieszyć np. prywatnym gabinetem.
stary 12-09-2009, 12:47   #524
Jest_nas_wielu_Targensuw
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post

ElektryK? Piekarz? Pardon, ja wolę poświęcić więcej czasu na edukację i się cieszyć np. prywatnym gabinetem.
Na prywatny gabinet zasługują tylko ci najlepsi, a nierzadko po skończeniu studiów trzeba poczekać kilka / kilkanaście lat żeby takim czymś się poszczycić ;]
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 12:49   #525
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jest_nas_wielu_Targensuw Pokaż post
Na prywatny gabinet zasługują tylko ci najlepsi, a nierzadko po skończeniu studiów trzeba poczekać kilka / kilkanaście lat żeby takim czymś się poszczycić ;]
Tylko przykład. Mi na gabinecie nie zależy, ja chcę być psychologiem klubowym.
stary 12-09-2009, 13:09   #526
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Yoh, technikum to rok w plecy? Przedstawię prostą, przykładową sytuację. Chcę dostać się do pracy, skończyłem po technikum studia na politechnice. Ja mam studia, mature, dyplom technika i doświadczenie w pracy. Ktoś po liceum chcąc sie pracować tu gdzie ja ma mature i studia. Kogo wybierze pracodawca?

Okej, własny gabinet, ślicznie. Też bym tak chciał. Ale dobre oceny to nie wszystko, trzeba mysleć. Ja np czuję się ubezpieczony. Po technikum załatwię sobie pracę na czas studiów, a Ty będziesz jednym z tych nastu tysięcy ludków, którzy nie wiedzą co teraz zrobić.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 13:13   #527
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Yoh, technikum to rok w plecy? Przedstawię prostą, przykładową sytuację. Chcę dostać się do pracy, skończyłem po technikum studia na politechnice. Ja mam studia, mature, dyplom technika i doświadczenie w pracy. Ktoś po liceum chcąc sie pracować tu gdzie ja ma mature i studia. Kogo wybierze pracodawca?
Ty kisisz się w technikum, ja już studiuję :*

Cytuj:
Okej, własny gabinet, ślicznie. Też bym tak chciał. Ale dobre oceny to nie wszystko, trzeba mysleć. Ja np czuję się ubezpieczony. Po technikum załatwię sobie pracę na czas studiów, a Ty będziesz jednym z tych nastu tysięcy ludków, którzy nie wiedzą co teraz zrobić.
Ja po liceum idę na studia (na pewno się dostanę), w czasie studiów dorabiam sobie w weekendy CDA (Wrocław welcome to), potem idę pracować w Arsenalu jako psycholog klubowy i możesz mi possać pytonga
stary 12-09-2009, 13:21   #528
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Tia. Właśnie dlatego ostatnio zacząłem mieć dylemat, czy nie zjebałem sprawy z pójściem do LO. Już po dwóch tygodniach
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 13:25   #529
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

Cytuj:
Ty kisisz się w technikum, ja już studiuję :*
Dla niektorych rok nie jest az tak duzo, jak ty sobie wyobrazasz. Znam wielu ludzi, ktorzy go poswiecili po to, by miec doswiadczenie i w/w dyplom. W koncu tak czy tak bedziesz pracowal okreslona ilosc lat az do emerytury.
robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 13:25   #530
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Cytuj:
Ja po liceum idę na studia (na pewno się dostanę), w czasie studiów dorabiam sobie w weekendy CDA (Wrocław welcome to), potem idę pracować w Arsenalu jako psycholog klubowy i możesz mi possać pytonga
no, to powodzenia w Left 4 Dead i miłego wieczoru w domu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 13:29   #531
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
no, to powodzenia w Left 4 Dead i miłego wieczoru w domu.
A dziękuję, widzę, że w technikum to nie tylko barbarzyńcy.
stary 12-09-2009, 13:51   #532
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Nie musisz se "zycia marnowac" ale skoro wiedzialem ze jak ide na piekarza to bede uczyl sie tego i tego to byl moj swiadomy wybor , skoro ty idziesz do LO i wiesz ze bedziesz uczyl sie tego i tego to tez twoj swiadomy wybor , Mi w szkole tez niektore rzeczy sa nie potrzebne (tak mysle , a jak jest to sie zobaczy) , ale wiedzialem ze to bedzie i tam poszedlem.

Wiec skoro wiedzieliscie jak jest w liceum i tam poszliscie to teraz siedzcie cicho i starajcie sie skonczyc ta szkole jak najlepiej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 14:10   #533
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Tak was czytam i zaczynam się zastanawiać czy nie było błędem pójście do LO o.o
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 14:15   #534
Jest_nas_wielu_Targensuw
Guest

Domyślny

Ja tam nie żałuję, chociażby ze względu na ludzi których poznałem.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 14:24   #535
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Tak was czytam i zaczynam się zastanawiać czy nie było błędem pójście do LO o.o
wiesz co mnie w tamtym roku doprowadzalo do tego ze zwijalem sie na podlodze ze smiechu?

To ze wszystkie kozaki co na wakacje mówili ze sa lepsi bo ida do liceum w pazdzierniku/listopadzie/grudniu przychodzili do nas do dyra i chcieli do zawodowy , myśleli ze bez problemu sie dostana ale dyro odmawial kazdemu. Przez 1 tydzien przychodzilo kolo 4-7 osob przez 3 miesiace , smieszne byly wyrazy ich twarzy gdy slyszeli ze w zawodowce nie ma dla nich miejsca ;D

Czy zrobiles dobrze czy zle to twoj wybor , jak masz predyspozycje do tego , chcesz sie uczyc itp. to zrobiłeś dobrze. Ale jak poszedłeś tak sobie to z czasem bedziesz zalowal.

Wiec zycze Ci zebys w zyciu nie miał sytuacji ze będziesz tego żałował

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
stary 12-09-2009, 15:29   #536
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Piekne marzenia, ciekawe, jakie bedzie wykonanie

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes
Dobrze, że chociaż wiesz, co chcesz robić. Nie ma smutniejszego widoku niż uczeń III klasy LO, który decyduje się zdawać jak najwięcej przedmiotów na maturze tylko dlatego, że sam jeszcze nie wie, gdzie chce iść i które z nich będą mu potrzebne.
Gorzej, gdy ktos wie, co chce robic, a nie dostaje sie na odpowiedni kierunek - np. ja ^^.
stary 12-09-2009, 16:06   #537
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
...przychodzili do nas do dyra i chcieli do zawodowy , myśleli ze bez problemu sie dostana ale dyro odmawial kazdemu. Przez 1 tydzien przychodzilo kolo 4-7 osob przez 3 miesiace , smieszne byly wyrazy ich twarzy gdy slyszeli ze w zawodowce nie ma dla nich miejsca ;D
1. Przez 1 tydzien przez 3 miesiące mówisz?
2. Jezeli dyrektor odmawial kazdemu to znaczy tylko tyle, ze jest kretynem. Jezeli skresla kogos dlatego ze chcial pojsc do innej szkoly, ale zmienil zdanie, to jest zalosny
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 16:08   #538
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
wiesz co mnie w tamtym roku doprowadzalo do tego ze zwijalem sie na podlodze ze smiechu?

To ze wszystkie kozaki co na wakacje mówili ze sa lepsi bo ida do liceum w pazdzierniku/listopadzie/grudniu przychodzili do nas do dyra i chcieli do zawodowy , myśleli ze bez problemu sie dostana ale dyro odmawial kazdemu. Przez 1 tydzien przychodzilo kolo 4-7 osob przez 3 miesiace , smieszne byly wyrazy ich twarzy gdy slyszeli ze w zawodowce nie ma dla nich miejsca ;D
a wiesz czemu tak było? bo w liceum był dla nich za wysoki poziom i poszli do was, czyli, jak to wasza bizneswoman od pp mówi, 'do elity intelektualnej', a dyrektor imo konkretny debil

Cytuj:

Wiec skoro wiedzieliscie jak jest w liceum i tam poszliscie to teraz siedzcie cicho i starajcie sie skonczyc ta szkole jak najlepiej.
skończ już to pieprzenie, bo głowa boli >.<
ja nie poszedłem do liceum, bo nie chciałem iść do technikum albo zetki, tylko dlatego, że chcę potem zdać maturę i pójść na studia
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2009, 16:26   #539
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kele Pokaż post
1. Przez 1 tydzien przez 3 miesiące mówisz?
2. Jezeli dyrektor odmawial kazdemu to znaczy tylko tyle, ze jest kretynem. Jezeli skresla kogos dlatego ze chcial pojsc do innej szkoly, ale zmienil zdanie, to jest zalosny
1. Przez 1 tydzien przychodzilo x osob i tak przez 3 miesiace

2. Dyro nie bral ich dlatego ze nie bylo juz miejsc , klasy sa 30 osobowe a nowych nie chcial robic bo z tego same problemy (nauczyciele itp. ) pozatym nasza szkola jest bardzo mala i i tak musi kombinowac z klasami wiec tu dochodzi dodatkowy problem. Mowil nam ze jakby jeszcze przez wakacje bylo ludzi na wiecej klas to by kombinowal z wf itp. ale ze jak mu przychodza ludzie w srodku semestru to juz za pozno. Pozatym wiekszosc tych co przychodzila nie miala praktyki zalatwionej co nie jest takie latwe ( wiekszosc zalatwia kwiecie-czerwiec) , dochodzi sprawa kursu ktory jest raz w roku i niektore zawody mogly juz miec go przed przyjsciem tych z liceum.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez domin3x Pokaż post
skończ już to pieprzenie, bo głowa boli >.<
ja nie poszedłem do liceum, bo nie chciałem iść do technikum albo zetki, tylko dlatego, że chcę potem zdać maturę i pójść na studia
Prosze bardzo , nikt Ci tego nie zabrania , tylko jak tam poszedles to licz sie z tym ze bedziesz musial np. pisac wypracowania na iles tam slow.

PS. Dyrektor u nas ma naprawde glowe na karku , wyprowadza ta szkole na dobre (ciagle kupuje jakies nowe sprzęty itp.) A jedyna skladka uczniowska to 25 zl rocznie. (w kazdej klasie jest telewizor plazma i dobre dvd) , kompy teraz beda nowe zajebiaszcze , + bedzie atlas na silke , ogolnie dyro dobrze szkola zarządza. Zalatwia kursy i szkola je oplaca. To jest koles z glowa na karku.

Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Albertus - 12-09-2009 o 16:29.
stary 12-09-2009, 21:21   #540
Otakuma
Użytkownik Forum

Otakuma's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin

Otakuma ma numer GG 3378616
Domyślny

Trochę wstyd się przyznać, ale ja właśnie w ostatnim momencie wyciągłem papiery z technikum(kierunek mechanik) i potem często ten fakt wspominałem jako błąd. Teraz skończyłem LO(z całkiem przyzwoitym wynikiem, żeby nie było ;P) i idę na politechnikę w Gliwicach na wydział Mechaniczny Technologiczny, kierunek Mechanika i Budowa Maszyn. Kierunek podjąłem tyle, że bez wcześniejszej praktyki, czy będzie mi jej brakować okaże się za niespełna miesiąc. A samego przebycia przez liceum nie żałuję.

@Liceum>[?]zawodówka
Moim zdaniem zawodówka to miejsce dla ludzi o obniżonych zdolnościach intelektualnych(przykładem może zabłysnąć Albertus), nie mogę powiedzieć że wszyscy tam są tacy, ale wszystkie osoby po zawodówce które znam takie właśnie są. Zgodnie z światopoglądem Albertusia
Cytuj:
i tu przypada wiekszosc , jak wiekszosc takich jest to opinia idzie na calosc , jak jest to grupka to wtedy mowi sie ze to mniejszosc taki margines

Ogolny rzecz biorac moje zdanie jest takie ze "większość mówi o całości."
. A jak ktoś jest rozgarnięty i chce mieć zawód to idzie do technikum, a jak nie ma i idzie do technikum/liceum to po tygodniu spie...la do zawodówy. Sorry, live is brutal :*

PS. Jak komuś tak bardzo zależy na zawodzie, to po liceum można zrobić sobie kurs, wiadomo że to kosztuję ale za to ma się papierek w duuuużo krótszym czasie.

@Albertus
Jestem ciekawy do jakiej szkoły chodzisz skoro masz plazmę w każdej klasie(zapewne 50cali+) i do tego dobre dvd(NIE ODPOWIADAJ, zaklinam cie!!!)
Btw. Pierwszy tydzień to nie środek semestru

Ostatnio edytowany przez Otakuma - 12-09-2009 o 21:23.
Otakuma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania