![]() |
#561 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2009
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
|
![]() http://www.youtube.com/watch?v=KutOc5ceXeY
I przez takie zachowania jest 60% burd na stadionach ![]()
|
![]() |
#562 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Może czegoś nie dosłyszałem w tym dzikim ryku, ale film rozpoczyna się piękną piosenką na cześć policji, a nie tępymi tekstami policjantów. Analogicznie odebrałem dalszą część filmu - już z daleka dało się słyszeć okrzyki "pasibrzuch" zanim ten człowiek w jakikolwiek sposób zdążył zareagować.
Poza tym IMHO komentarz jak najbardziej adekwatny do sytuacji - to była hołota i zasadniczo to w tym miejscu dyskusja z kimś, kto nie potrafi tego dostrzec powinna się zakończyć. Próba usprawiedliwiania tak zwierzęcego zachowania poprzez zwalenie winy na prowokację z drugiej strony jest co najmniej niepoważna; wystarczyłoby to puścić mimo uszu, a nie dolewać oliwy do ognia i pozwalać chorym emocjom wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem. Najwidoczniej zbyt wiele oczekuję od takich ludzi - kultura i samokontrola to nieznane im pojęcia.
![]() |
#563 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Przecież to jest jakiś absurd, te całe przykłady jaka to policja nie jest zła. Stereotyp kibica nie wziął się znikąd, to wy, kibice, zasłużyliście sobie na miano chuliganów. Że wy, albo większość jest spokojna? A kogo to obchodzi, skoro jesteście gotowi rzucić się na policjantów, gdy ci zrobią najmniejszy ruch w waszą stronę. Ratować przyjaciela? Przyjaciel był najwyraźniej idiotą, skoro spowodował dym, i od takich ludzi trzymałbym się z daleka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby policjanci tłukli kogo popadnie. Nie widzę tu żadnych zdjęć pobitych dzieci czy kobiet (a pewnie też na mecze czasem chodzą). Policjant nie jest idiotą, dobrze wie że rzucicie się na niego gdy ten nie będzie widział. I co ma w takiej sytuacji zrobić? Czekać na wasz ruch i wtedy działać? On pilnuje bezpieczeństwa innych, ale też swojego. Bardzo ciekawe jest to, że takich burd było z pewnością wiele, a ta okropna, bezczelna policja wciąż się nad wami znęca. Wyższe jednostki nic nie widzą! Nie dochodzą do nich żadne słuchy! No proszę, a mówi się jaki ten świat mały. Z mojego punktu widzenia wszyscy się po prostu boją, bo zaczęli. Może jestem w błędzie, ale patrzę na to jak członek społeczeństwa. Kibicowanie kojarzy się z agresją, bo czemu tylko tam dochodzi do "pobić" przez policję (a przynajmniej na tak dużą skalę)? Alkohol + nienawiść = mieszanka wybuchowa, a wcale bym się nie zdziwił, gdyby duża część naszych poszkodowanych była pod wpływem. Zdajesz sobie sprawę, że gdyby każdy, kto został obrażony, miał daną osobę atakować, to sytuacja na świecie byłaby beznadziejna? Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 01-09-2009 o 10:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() 0wn3d @topic Ja nic do policji nie mam. Nigdy mi nic nie zrobili ani nikomu z rodziny ;o
![]() |
![]() |
#566 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla
|
![]() O ile mi wiadomo policja na meczu ma obowiązek nie dać się sprowokować.
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#571 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." Ostatnio edytowany przez Sey - 01-09-2009 o 13:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2008
Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
|
![]() Cytuj:
- Jeżeli policjant (lub ktokolwiek inny) zaatakowałby mojego kumpla (niesłusznie, bo jeżeli kumpel zasłużyłby sobie na pałowanie [od policjanta] to już jego sprawa…) to stanąłbym w jego obronie, jak najbardziej. - Nie stanąłbym po stronie kumpla, jeżeli chodzi o atak na policjanta/cywila gdybym nie miał osobistych powodów by to zrobić. Atak =/= Obrona Uff musiałem to napisać, żeby choć w oczach niektórych nie być „tym co nie pomoże potrzebującemu przyjacielowi”.
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne. Jeśli coś związanego z policją - j/w Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista. Cytuj:
I pacyfikować buntowniczy element ![]() Cytuj:
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy? Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ? Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami ![]()
Na rewirach kwiat młodzieży polskiej, Polska młodzież w której siła, W której chęć zaistnienia się rozwija, To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny, Dla wariatów z polskich trybun i osiedli ! "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku, co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel." |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Jeżeli kumpel ma prze*ebane u policji i to słusznie, to sorry, nie chcę mieć takich kumpli. Już raz się na podobnej sytuacji przejechałem i więcej nie mam zamiaru.
![]() |
![]() |
#577 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
PS. O tych racach dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Użytkownik Forum
|
![]() A jak przyjaciel ćpa, to będziesz mu kupował działki, czy będziesz go próbował od tego odciągnąć?
![]() |
![]() |
#579 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
A co ma ćpanie do bójek? Raczej że bym się starał go z tego wyciągnąć… Chociaż do końca nie wiem jakbym się zachował, bo w takiej sytuacji jeszcze nie byłem.
![]() |
![]() |
#580 | ||||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Co do odwrócenia się do mnie plecami - To ja nie chce, żeby ktoś się pakował w moje sprawy i sobie dodatkowo biedy napytywał. Moje problemy biorę na moje barki. Aha, ta próba obrażania poprzez manipulowanie wielkimi i małymi literami - żałosna. Nie potrafisz podyskutować bez naskoków? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Zacznij patrzeć z innej perspektywy.
![]() |
![]() |