Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-09-2009, 09:59   #561
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2009

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Domyślny

http://www.youtube.com/watch?v=KutOc5ceXeY
I przez takie zachowania jest 60% burd na stadionach . Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

" A teraz jesteśmy tymi, przed którymi ostrzegali nas rodzice.."
MasterofPuppets jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-09-2009, 10:39   #562
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Może czegoś nie dosłyszałem w tym dzikim ryku, ale film rozpoczyna się piękną piosenką na cześć policji, a nie tępymi tekstami policjantów. Analogicznie odebrałem dalszą część filmu - już z daleka dało się słyszeć okrzyki "pasibrzuch" zanim ten człowiek w jakikolwiek sposób zdążył zareagować.

Poza tym IMHO komentarz jak najbardziej adekwatny do sytuacji - to była hołota i zasadniczo to w tym miejscu dyskusja z kimś, kto nie potrafi tego dostrzec powinna się zakończyć. Próba usprawiedliwiania tak zwierzęcego zachowania poprzez zwalenie winy na prowokację z drugiej strony jest co najmniej niepoważna; wystarczyłoby to puścić mimo uszu, a nie dolewać oliwy do ognia i pozwalać chorym emocjom wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem. Najwidoczniej zbyt wiele oczekuję od takich ludzi - kultura i samokontrola to nieznane im pojęcia.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 10:50   #563
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets Pokaż post
Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?
Aha. Jak policja prowokuje to jest źle, i trzeba jej przywalić, ale jak ktoś prowokuje policję, to ta ma siedzieć cicho?

Przecież to jest jakiś absurd, te całe przykłady jaka to policja nie jest zła. Stereotyp kibica nie wziął się znikąd, to wy, kibice, zasłużyliście sobie na miano chuliganów. Że wy, albo większość jest spokojna? A kogo to obchodzi, skoro jesteście gotowi rzucić się na policjantów, gdy ci zrobią najmniejszy ruch w waszą stronę.

Ratować przyjaciela? Przyjaciel był najwyraźniej idiotą, skoro spowodował dym, i od takich ludzi trzymałbym się z daleka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby policjanci tłukli kogo popadnie. Nie widzę tu żadnych zdjęć pobitych dzieci czy kobiet (a pewnie też na mecze czasem chodzą).

Policjant nie jest idiotą, dobrze wie że rzucicie się na niego gdy ten nie będzie widział. I co ma w takiej sytuacji zrobić? Czekać na wasz ruch i wtedy działać? On pilnuje bezpieczeństwa innych, ale też swojego.

Bardzo ciekawe jest to, że takich burd było z pewnością wiele, a ta okropna, bezczelna policja wciąż się nad wami znęca. Wyższe jednostki nic nie widzą! Nie dochodzą do nich żadne słuchy! No proszę, a mówi się jaki ten świat mały. Z mojego punktu widzenia wszyscy się po prostu boją, bo zaczęli. Może jestem w błędzie, ale patrzę na to jak członek społeczeństwa. Kibicowanie kojarzy się z agresją, bo czemu tylko tam dochodzi do "pobić" przez policję (a przynajmniej na tak dużą skalę)? Alkohol + nienawiść = mieszanka wybuchowa, a wcale bym się nie zdziwił, gdyby duża część naszych poszkodowanych była pod wpływem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets Pokaż post
Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?
Zdajesz sobie sprawę, że gdyby każdy, kto został obrażony, miał daną osobę atakować, to sytuacja na świecie byłaby beznadziejna?

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 01-09-2009 o 10:51.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 10:53   #564
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Wysłuchać jednej strony, to jak nie wysłuchać żadnej.
stary 01-09-2009, 11:52   #565
Arka_Sath_Wielki
Użytkownik Forum

Arka_Sath_Wielki's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Bdg

Arka_Sath_Wielki ma numer GG 8017890 Send a message via Skype™ to Arka_Sath_Wielki
Domyślny

0wn3d

@topic
Ja nic do policji nie mam. Nigdy mi nic nie zrobili ani nikomu z rodziny ;o
stary 01-09-2009, 12:02   #566
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
@Argen
Moje przyjaźnie są wieloletnie. Przyjaźń nie rodzi się ot tak. Trzeba wybierać odpowiednich ludzi, którym ufasz. O przyjacielu to wiesz wszystko. A jak bym się dowiedział, że kogoś zabił? Na policje na pewno bym nie doniósł. Nigdy nie słyszałeś historii o księdzu, który wyspowiadał mordercę, ale na niego nie doniósł?
Księdza obowiązuje tajemnica spowiedzi tak jak lekarza tajemnica lekarska lol.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 12:10   #567
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla

Domyślny

O ile mi wiadomo policja na meczu ma obowiązek nie dać się sprowokować.
To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny,
Dla wariatów z polskich trybun i osiedli !

"Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku,
co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło
wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę
by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel."
Sey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 12:12   #568
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 12:13   #569
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sey Pokaż post
O ile mi wiadomo atak na policjanta jest zagrożony karą do 4 lat pozbawienia wolności.
stary 01-09-2009, 12:14   #570
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 12:18   #571
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.
To akurat nie są race, no ale co tam, nie wiem to i tak się wypowiem żeby być fajniejszym, no nie?

Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.

Ostatnio edytowany przez Sey - 01-09-2009 o 13:11.
stary 01-09-2009, 12:20   #572
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sey Pokaż post
Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.
Ciekawe skąd jednostki wyższe mają o tym wiedzieć jeśli nikt im tego nie mówi.
stary 01-09-2009, 12:20   #573
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008

Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
@Seeleesee1992
Kumpli, którzy atakują nie masz. Ale jak policjant zaatakuje kumpla w tłumie to co zrobisz? To, że atakują większą ilosć osób, gdy kilka dymi zostało powiedziane.
No kurde… Przecież napisałem wcześniej że:
- Jeżeli policjant (lub ktokolwiek inny) zaatakowałby mojego kumpla (niesłusznie, bo jeżeli kumpel zasłużyłby sobie na pałowanie [od policjanta] to już jego sprawa…) to stanąłbym w jego obronie, jak najbardziej.
- Nie stanąłbym po stronie kumpla, jeżeli chodzi o atak na policjanta/cywila gdybym nie miał osobistych powodów by to zrobić.
Atak =/= Obrona

Uff musiałem to napisać, żeby choć w oczach niektórych nie być „tym co nie pomoże potrzebującemu przyjacielowi”.
stary 01-09-2009, 12:32   #574
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
wiadomo, że jak jest jakikolwiek mecz między drużynami, których kibice mają kosę, to jakaś burda będzie, ale to nie znaczy, że każdy kibic to chuligan, a policja tak sądzi i tyle
Policja musi tak zakładać. Także, że każdy obywatel może być przestępcą. Przezorny zawsze ubezpieczony.
Cytuj:
jak pomoge dla kumpla , to on bedzie wiedzial ze moze na mnie liczyc w kazdej sytuacji. A ty bys mogl stac i patrzec jak ci bija kolegow ? ( niekoniecznie policja powiedzmy ze dresu czy cos) wtedy byc uciekl? albo sie patrzyl? i czy moglbys pozniej w oczy kumplom spojrzeć.
Jeśli przez dresów jest on zaczepiony - pomoge.
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne.
Jeśli coś związanego z policją - j/w
Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista.
Cytuj:
Policja na meczu ma utrzymywać porządek.
I pacyfikować buntowniczy element

Cytuj:
sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...
To w okolicy 1:30?
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy?
Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 12:40   #575
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Domyślny

@up

Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ? Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami

stary 01-09-2009, 12:54   #576
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Domyślny

@up
Jeżeli kumpel ma prze*ebane u policji i to słusznie, to sorry, nie chcę mieć takich kumpli. Już raz się na podobnej sytuacji przejechałem i więcej nie mam zamiaru.
stary 01-09-2009, 12:55   #577
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Policja musi tak zakładać. Także, że każdy obywatel może być przestępcą. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Jeśli przez dresów jest on zaczepiony - pomoge.
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne.
Jeśli coś związanego z policją - j/w
Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista.

Policja na meczu ma utrzymywać porządek.
I pacyfikować buntowniczy element

To w okolicy 1:30?
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy?
Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.
no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie... to tak jakbys pod klatke pelna jakis drapieżników rzucił baranka... efekt bylby podobny. Wiec po co drażnić ? Staneli by dalej a podbiegli dopiero gdy by bylo goraco.

PS. O tych racach

dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2009, 13:12   #578
Arka_Sath_Wielki
Użytkownik Forum

Arka_Sath_Wielki's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Bdg

Arka_Sath_Wielki ma numer GG 8017890 Send a message via Skype™ to Arka_Sath_Wielki
Domyślny

A jak przyjaciel ćpa, to będziesz mu kupował działki, czy będziesz go próbował od tego odciągnąć?
stary 01-09-2009, 13:14   #579
Seeleesee1992
Użytkownik Forum

Seeleesee1992's Avatar

Domyślny

@up
A co ma ćpanie do bójek? Raczej że bym się starał go z tego wyciągnąć… Chociaż do końca nie wiem jakbym się zachował, bo w takiej sytuacji jeszcze nie byłem.
stary 01-09-2009, 14:07   #580
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:

Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ?
Sam sobie z własnej winy nawarzył - niech sam wypije. Jak sprawa się rozwiąże - np. wezmą go z komisariatu to go podwiozę do domu, itp. Po prostu się w samą sprawę nie mieszam.
Cytuj:
Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami
Buahahaha. Jakoś przez 21 lat nigdy nie miałem takich problemów. Nigdy zaczepek z policją, nigdy niczego. Przypadek? Moi kumple tak samo.
Co do odwrócenia się do mnie plecami - To ja nie chce, żeby ktoś się pakował w moje sprawy i sobie dodatkowo biedy napytywał.
Moje problemy biorę na moje barki.
Aha, ta próba obrażania poprzez manipulowanie wielkimi i małymi literami - żałosna. Nie potrafisz podyskutować bez naskoków?
Cytuj:
no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie...
W miare spokojnie? Masa ludzi śpiewająca zaczepne piosenki nie może być uznawana za spokojną. Spokojni to są kibice w japonii, którzy na meczach po prostu siedzą.

Cytuj:
to tak jakbys pod klatke pelna jakis drapieżników rzucił baranka... efekt bylby podobny.
Co za porównanie. Sorka, ale jeśli jedna strona ma jakieś głupie uprzedzenia i z niczego się robi agresywna koło innej grupy - to nie jest problem tych drugich, ale tych pierwszych (w tym wypadku kibiców)
Cytuj:
Wiec po co drażnić ? Staneli by dalej a podbiegli dopiero gdy by bylo goraco.
Tylko, że oni mogą być z tego rozliczeni. Tam gdzie może być gorąco - muszą być. Takie ich zadanie i nic im do tego, że komuś się to nie podoba.
Zacznij patrzeć z innej perspektywy.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania