Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-11-2006, 23:38   #41
Khazid
Użytkownik Forum

Khazid's Avatar

Data dołączenia: 03 04 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Prawda jest taka, że w Polsce jednak jest mało ludzi, którzy mają same oryginalne gry. Ja najczęściej nie mam żadnych gier, na kompie tylko CSa mam zainstalowanego z oryginalnym steamem. A mówienie tutaj, że uczciwi, którzy mają tylko oryginalne gry / programy są normalni mija się z celem. A za Photoshopa nie wydałbym ~1kzł. Wolę robić formata co 30dni

Cytuj:
A powiedz mi, czym to się różni? Okradasz właściciela, niezależnie od tego, czy kradniesz bułkę, czy samochód, samolot, płytę albo grę.
Zapewne ceną. Za gre dam 100zł, a za samochód 100k~. Poza tym w większości nie jest to jakaś kradzież bezpośrednia jeśli chodzi o programy - najcześciej takie zgrywamy z sieci.

Nielegalne mp3? Pokazać zawartość mp3playerów!

Cytuj:
jak nie mgoe idz jebac tate
pr0

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-11-2006, 00:01   #42
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

@up: bo fotosklep, 3dstudio itd nie tworzone pod zwykłuch userów, a pod poważne firmy które stać na zakup 10 orginalnych fotosklepów po 3 kafle... dla zwykłych jest Gimp, Blender, Open Office itd... a na dodatek i wiele firm się na freeware przerzuca, tyle, że oni nie załatwią ci obsługi klienta jak photoshop... skoro ktoś jest w stanie zapłacić 3 kafle to warto i wręcz wymaga się dla niego odpowiedniej obsługi...
A co do gier, widzisz, dobrowolnie zaopatrzyłem się niedawno w mienorginalną wersję Paradise, tylko po to by sprawdzić, czy ta gra ruszy na moim złomie. I wiecz co ci powiem? Zainstalowałem, chodzi i USUNOŁEM.... Co? Tak! Usunąłem! Teraz odkładam kesz i idę kupić orginała... teraz pewnie 80% z was mówi "kretyn..." tyle, że ja wiem ile wysiłku zajmuje wyprodukowanie tej gry, ile wysiłku B.Sokala i pozostałych ludzi z White Birds... po prostu wydaję tą kasę bo doceniam ich pracę, a przy okazji chcę mieć orginałą
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 09:50   #43
Adner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2006

Domyślny

A ja nawet jakbym chciał ściągać jakieś gry, to nie mogę, bo mam limit transferu A z nowszych gier w jakie grałem, były Simsy 2, pożyczone od koleżanki... I wcześniej orginalne Traffic Giant, kupione za 20 złotych dobrych kilka lat temu z gazetą A z dwojga złego, wolałbym ściągnąć grę, niż kupić ją od pirata. Wtedy nikt nie traci - bo jakbym miał kupić grę orginalną, to bym jej nie kupił, więc producent tak czy siak nic nie traci
stary 12-11-2006, 10:47   #44
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

następna sprawa Polscy producenci...na zachodzie każdy się już cieszy grą pro evolution soccer 6 ale nie u nas oczywiście(pomijając piratów)
takich przykładów jest wiele
edit:Racja Bambuko ale w pesie to chyba nawet by się zgadzało ,że producenci...Polski komentarz&Żuraw na pudełku

Ostatnio edytowany przez PiXik - 12-11-2006 o 11:15.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 11:12   #45
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

To wydawcy, nie producenci...

EDIT:
Nie wiem, o co chodzi ci z pes6, ale jeśli była to wina producenta, to chyba nie polskiego?

Ostatnio edytowany przez Bambuko - 12-11-2006 o 11:33.
Bambuko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 14:53   #46
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
ps.i nie pisz mi tu o poprawności pisania bo tylko takie V.I.P.Y mogą sobie żartować,ironizować?ew.przeklnąć raz za jakiś czas?
Nie, za to ABSOLUTNIE każdy powinien przestrzegać TAK PODSTAWOWYCH ZASAD interpunkcji, ortografii, gramatyki i stylistyki. A ty nie przestrzegasz żadnej, pokazując swoją prostotę.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
następna sprawa Polscy producenci...na zachodzie każdy się już cieszy grą pro evolution soccer 6 ale nie u nas oczywiście(pomijając piratów)
Stary, akurat PES6 to mała ryba - sprawdź sobie gdzieś w necie, ile fani w Polsce musieli czekać na dodatek Creature Isle do Black & White.
stary 12-11-2006, 15:12   #47
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

@up: a ile minęło od preiery GTA VC? Pół roku? zanim ukazała się w EUROPIE!... ale to już nie jest wina polskich dystrybutowór, a raczej producentów, bo wątkie by ktoś nie interesował się wydaniem takiego GTA:VC czy PES6 w polsce... (Z Polskich producentów ofkors, bo wydawcy mogą się nad tym zastanawiać...)
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 15:22   #48
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany Pokaż post
Stary, akurat PES6 to mała ryba - sprawdź sobie gdzieś w necie, ile fani w Polsce musieli czekać na dodatek Creature Isle do Black & White.
No ba! A ile musieli czekac na Wiedzmina czy DNF...
NMSP
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 15:30   #49
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

przykład z pes6 podałem,bo akurat jest mi najbliższy wiem, że były większe przekręty
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania