|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Osiek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Alman Mylad
Profesja: Druid
Świat: Pacera
Poziom: 32
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Guest1900 Juz moge się logowac ;p Ale jedno mnie dręczy dlaczego na forum w takiej popularniej grze jest takie coś dostępne ;/
![]()
Lord Who ;s ![]() Ostatnio edytowany przez Bartasek - 28-01-2007 o 17:15. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
najlatwiej jest przeinstalowac program... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
@up avast to jest największy syf. Ten "antyvirus" nie wykrywa 80% wirusów, które są najczęściej używane do zdobywania cudzych kont w tibii. Polecam NOD32, Arcavir lub Kasperskiego. Cytuj:
I TERAZ DAM WAM DWA NAJLEPSZE SPOSOBY NA TO JAK NAJLEPIEJ ZABEZPIECZYĆ SWOJE KONTO: 1) Jeżeli ktoś się zna i ma taką możliwość niech używa Linuxa. Na niego nie ma keyloggerów itd. dlatego osoby grające w tibie na linuxie mogą się czuć bezpieczne. Ja osobiście mam zainstalowanego win xp i linuxa i do gry w tibie używam wyłącznie tego drugiego(linuxa;p). 2) Jeżeli gracie w tibie na windowsie to przede wszystkim nigdy nie podawajcie nikomu passów na gg itp, nie trzymajcie passów w plikach na komputerze i teraz najważniejsza rada! ZAWSZE I WSZĘDZIE WPISUJCIE PASSY Z KLAWIATURY EKRANOWEJ(start->programy->akcesoria->ułatwienia dostępu->klawiatura ekranowa). Dzięki temu ryzyko złapania hacka zmaleje praktycznie do 0, ponieważ wszystko co zostanie wpisane z klawiatury ekranowej jest niewidoczne dla keyloggera. @all i jeszcze jedno. W rec nie ma wirusów, a jeżeli nawet gdzieś tam są w nim ukryte to żaden z nich nie uaktywni się przez otworzenie go w tibicam. Tak samo w jpg. .bmp itd. nie ma wirusów. Nie ściągajcie nigdy filmów ***** . s c r ***** .bat(w samym ***** nie ma wirusa, ale na pewno w środku będzie plik z wirusem). I nie ściągajcie ots'ów i innych gówien bo w nich są często wirusy(w plikach ***** z ots'ami ![]() @down zrobiłem edita ![]() @EDIT jednak się pomyliłem. Podobno ostatnio pojawiły się wirusy w jpeg. Ale co nie zmienia faktu, że jak zastosujecie się do rad up to nie zostaniecie shakowani;] Ostatnio edytowany przez Bastek89 - 28-01-2007 o 17:51. |
||
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Osiek
Imię: Alman Mylad
Poziom: 32
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Według ciebie odpowiednie wpiswanie acc to?? Bbo inni mogom nie wiedziec
![]()
![]() |
#45 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
http://www.youtube.com/watch?v=oU1gcprFEPU Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Aha, taka mała uwaga... exploit który był na tym forum tydzień temu zainstalował mi się mimo tego, że używałem mozzili. Taka mała uwaga.
Ostatnio edytowany przez Always hunted - 28-01-2007 o 18:19. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek
Imię: Donalt Musk
Gildia: Dark Imperium
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() A jeżeli nie moge ?? Bo mam np. zje****** starego i gdyby zobaczył że się bawie w takie rzeczy pewnie odcioł by mi dostęp do komputera.
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
|
![]() Zmien antywira...Avast jak ktos juz wspomnial to syf...przezuc sie np na Noda,albo Kasperskyego i wytlumacz mu ze sa lepsze ;p
Ostatnio edytowany przez Lotress - 28-01-2007 o 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
![]() Przeskanowalem komputer skanerem kaspersky online i mi wykrylo 2 exploity.Jak moge je usunac? Prosze o pomoc!!!!
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
@up jezeli kaspersky wywalil je z komputera to juz ich nie ma, skaner on-line jezeli cos znajdzie pyta czy wyleczyc, zostawic, skasowac, przemianowac plik za kazdym razem wybieraj usun i po sprawie Ostatnio edytowany przez Sir Emilio - 28-01-2007 o 19:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
![]() -"A nie łatwiej keyloggera zainstalować? Po co ma buszować po kompie skoro nie wie czy znajdzie coś czy nie." - jakbyś się trochę znał to byś wiedział, że są trojany, które mają w sobie wbudowanego keyloggera jak i również możliwość posiadania dostępu do komputera ofiary. Innymi słowy ma włączonego keyloggera, a jak ktoś kopiuje np. passy z pliku to ten plik może ściągnąć. Do tego może odczytać jego nr i hasło gg z pliku i włamać mu się na gg i spróbować namówić kumpli do uruchomienia trojana itd.
-"To żeś się popisał. Dzisiaj chyba wszystkie keyloggery widzą co piszesz na klawiaturze ekranowej.Zapisują też zawartość schowka. I nigdy nie ma 100% pewności że nie zostaniesz shakowanym." niestety muszę cię rozczarować. Studiuje informatykę i keyloggery nie są mi obce i uwierz mi, że miałem okazje przeglądać kody źródłowe wielu, oraz testować keyloggery i niestety żaden z nich nie odczytywał tego co jest wpisywane w klawiaturze ekranowej. Bo tak jak wiadomo keylogger odczytuje klawisze wciskane na klawiaturze, a nie sprawdza na co i gdzie klikamy myszką ![]() -"LOL. W rec mogą być wirusy, które się uaktywniają poprzez włączenie filmu w TibiCam. Gdzieś to było dokładnie opisane. W jpg też są wirusy. Aha, taka mała uwaga... exploit który był na tym forum tydzień temu zainstalował mi się mimo tego, że używałem mozzili. Taka mała uwaga." "Gdzieś to było dokładnie opisane" - to ma być argument? Ja was zapewniam, że w rec nie ma keyloggerów i to na tyle. Jeżeli nie będziecie wchodzić w linki, które podają osoby na filmikach to nic wam nie będzie. Zresztą na tibia.pl wiele rzeczy piszą, tak jak to, że jeżeli się kupi od kogoś z allegro pacca i uaktywni to nawet po ~roku może wycofać wpłatę co jest oczywiście kłamstwem. W jpeg mogą być wirusy to się zgadza, ale żaden plik nie ściągnie ci się firefoxem na dysk, gdyż nie ma w niej opcji ściągania kontrolek ActiveX. Ale jak wiadomo technika idzie cały czas naprzód i nie wiadomo co dzisiaj lub jutro ludzie wymyślą. I zgodzę się z tobą, że nigdy nie ma 100% pewności, że nie zostanie się shakowanym. Jednak klawiatura ekranowa bardzo pomaga, a z tego co sprawdzałem naaby, którzy dają linki do trojanów na tym forum korzystają z kiepskich keyloggerów. Polecam używanie klawiatury ekranowej do wpisywania passów, ale najlepszym wyjściem jest przerzucenie się na linuxa. |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
down@ Tydzień temu, był temat "Co to jest?" w nim cośtam i zawirusowany plik jpg w tagu IMG. Ściągnął się na dysk, a że to naprawdę był plik wykonywalny, zamieniony na jpg, zaczął szambo robić. Używałem mozzili...
Ostatnio edytowany przez Always hunted - 28-01-2007 o 22:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2006
Lokacja: in da hell
Profesja: Knight
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() Aaaa! Kryjcie się! Niedługo będzie trzeba komputer w klatke zamykać, bo będą się ściągać tygrysy w kompa.
Za moich czasów tego nie było. Noobki atakują! @edit A czy napewno na 100% klawiatura ekranowa jest bezpieczna? Czytałem że nie.
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
@2up Niestety nie mam pojęcia czy klawiatura ekranowa jest dostępna w win98. Obawiam się, że nie:/ |
|
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() tak klawiatura ekranowa jest bezpieczna<duzy_lol>
100% ironii
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2006
Lokacja: Przeworsk
Stan: Na Emeryturze
Imię: Adi przyjaciel
Profesja: Knight
Poziom: 132
|
![]() A ja mam pytanie bo używam Norton Internet Security ale od jakiegoś czasu czas od czasu włącza mi się jakis proces początek nie pamiętam końcówka W32***** wiem ze wcześniej jakieś 3 litery czy jakbym zrobił na HijackThis scanloga to by mi pokazało czy to bezpieczny proces <gdy się włączy uzycie procesora idzie od 0 do 50% mam 3.06 Ghz> używam opery
![]() |
![]() |