Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-08-2007, 18:01   #41
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec
http://www.youtube.com/watch?v=GXW31CEqjR8 UWAGA
Pełna anarchia, nie?
O QW ALE TRV FILMIK!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arczeron Pokaż post
ok, to w takim razie powiem ze kazda inna religia to syf poza tym co ja wyznaje lepiej? ; ddd
malo mnie obchodzi co o tym myslicie . dla dodatkowego wnerwienia dodam jeszcze mala charakterystyke:
ateizm- religia niedowiarków
buddyzm- religia wojenna

@3 x down
racja, posralo mi sie z swiadkami ale reszta jest 100% prawda
Koleś, widać, że masz max. 13 lat, bo takie bzdury gadasz.
Ateizm to nie jest religia.
Cytuj:
Ateizm – przekonanie mówiące, że Bóg, względnie bogowie nie istnieją. Ateizm tłumaczy zjawiska świata bez odwoływania się do przyczyn nadnaturalnych; jako składnik refleksji filozoficznych łączy się ze stanowiskiem racjonalistycznym i materialistycznym.
Z buddyzmem Ci sie powaliło, ale z takimi poglądami nadajesz się do armii Tadeusza "WSZYSTKIE INNE RELIGJE TO GUWNO HSZESCIJANIZM JEST NAILEPSZY I MORZECIE SOBJE MYSLEC CO HCECIE!!!11111".
Gównem to co najwyżej jesteś Ty, bo nie masz ani krzty tolerancji i wiedzy.

PS Pewnie i tak gówno zrozumiałeś z tej definicji ateizmu, bo strasznie trudne i długie słowa tam są.

Ostatnio edytowany przez Gogar - 09-08-2007 o 18:11.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-08-2007, 18:24   #42
thoro
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
Domyślny

Ja chodze na etyke i jest zupelnie inna niz religia. Etyka jest pod tym względem lepsza ze, przynajmniej u mnie, nie trzeba chodzic na wszystkie lekcje, jak sie nie chce isc to ide i mowie ze dzisiaj mnie nie bedzie i tyle, a po drugie jest jedna godzina w tygodniu a nie dwie.
stary 09-08-2007, 19:12   #43
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Ha lepsza średnia będzie.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 19:37   #44
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Ha lepsza średnia będzie.
Zalezy czyja...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 19:55   #45
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Przez połowę życie szkolnego na religii oglądaliśmy jakieś filmy. Rzadko kiedy ksiądz coś powiedział. Jak już coś powiedział, to wyzwał samobójców od przyszłych upadłych aniołów, homoseksualistów chciał leczyć i twierdził, że tylko wierzący wedle wiary Chrześcijańskiej mają szansę na zbawienie. A jak tego nie notowałeś (np. ja) to pod koniec roku sprawdzał zeszyty i stawiał za nie ocenę... jedyną ocenę. Więc od tego zależała cała ocena z religii. Gadałem z nim, że jadę na szkolną wycieczkę, i zeszyt przyniosę dzień po niej, czyli 2 dni po terminie. Powiedział, że ok, nie ma problemu itepe. Przyjeżdżam z wycieczki i co się okazuje? Ksiądz zrobił mnie i kumpla w jajo i wystawił pały, tłumacząc się, że nie mówiłem o wycieczce. Załatwił mnie. Miałem w katoliku pałę z religii i dołożyło się to do wydalenia mnie ze szkoły. Ale oczywiście nie było to wszystko. Razem:

-niby ja napisałem na murze "kurwa",
-użyłem w szkole słowa "seks" co było nieczyste i trzeba było mi wytłumaczyć, ze w szóstej klasie to zboczenie oraz, że jestem "inny",
-wspomniana pała,
-dopisanie przed napisem "damska" na toalecie litery "a" żeby wyszło "Adamska" jak to miała na nazwisko nasza wychowawczyni. Oczywiście najlepsze było to, że kiedy to napisali, ja byłem chory przez 2 tygodnie. Ostatecznie 4 osoby poległy za ten napis. Łatwo wyliczyć, że przynajmniej 3 zostały wywalone za "niewinność"

Religia złem nie jest. Złem są kolesie zostający księżmi w nadziei na dobry zarobek i ze smutku, że wyglądają tragicznie, więc i tak będą sami. Dziękuję.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 19:56   #46
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Żeby przedstawić wam sytuację przedmiotu 'religia' w naszym kochanym (?) państwie powiem wam, że bez bierzmowania miałem 5 z religii (na koniec gimnazjum - jestem z października dlatego pisze, że mam 15 lat). A ten co miał bierzmowanie miał bodajże 2 albo 3 (?). I co to kurwa ma być leje na religie, jestem prawie ateistą (moi rodzicie nie zmuszają mnie, żebym chodził do kościoła a sprawę bierzmowania zostawili mi) a mam 5 z religii. Że tak powiem 'Oh my god!'...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 20:04   #47
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Wprowadzenie oceny z religii do średniej to skrajny idotyzm. Dlaczego? Otóż religia jako przedmiot nie ma opracowanego konkretnego programu nauczania i oceniania. Obecnie przyjmuje sie (glownie w szkolach podstawowych ze glownym miernikiem oceny jest zaangazowanie w przedmiot oraz w zycie religijne parafi czyt. chodzenie do kosciola i znajomosc wszystkich mozliwych modlitw, piosenek, w najmniejszym stopniu wiedza na temat pisma i w ogóle religii). Oceniana jest wiec czyjas wiara, a wiare jako raczej byt niekonkretny (trudno ocenic czy ktos wierzy w istnienie Boga i Maryi zawsze dziewicy czy nie) nie powinna podlegać ocenie. Ogolnie niski poziom lekcji zarowno tych w liceum jak i w gimnazjum i podstawowce daje pytanie: "Co wy tutaj chcecie kurwa oceniac?". Przedmiot w zadnym wypadku nie naucza o religiach, tylko jest wpajaniem ideologii chrzescijanstwa, z ktora nie kazdy musi sie zgadzac, bynajmniej nie w 100%.
Drugim kryterium dlaczego religia nie powinna zaliczac sie do sredniej jest to ze istnieje jako przedmiot nieobowiazkowy - tak wiec uczniowie na nia nieuczeszczajacy moga byc pokrzywdzeni, ze wzgledu na nizsza srednia.

W moim przypadku wprowadzenie oceny z religii bedzie raczej uciazliwe. Otoz moj ksiadz jest po prostu moherem, fanatykiem wierzacym w wielebnego o. Rydzyka i jego radio. Pierdoli takie herezje na temat liberalizmu, socjalizmu i komunizmu ze glowa mala. Nie tylko przedstawia je w zlym swietle, ale rowniez stara sie to wmowic nam (mimo ze 90% ma go gleboko w dupie i robi ciekawsze rzeczy na religii). Dodatkowo nie usmiecha mi sie pisanie prac domowych z religii, a raczej 2 na swiadectwie to niezadowolenie rodzicow. Ten rok to takze klasa maturalna, a ksieza poczuja ze maja wladze i beda szalec z ocenami, mysle ze u nas jakby chcial moglby udupic tak z 3-4 osoby dla przykladu. Wole przygotowac sie do matury niz uczyc sie dla jakiegos klechy.

@do kogos tam hen daleko
Świadkowie Jehowy to uznana religia przez kilka panstw na swiecie (siedziba USA afair), w Polsce istnieje jako sekta.
stary 09-08-2007, 20:16   #48
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

A co z wuefem? Ludzie (płeć żeńska raczej) zwalniają się z niego, żeby mieć lepszą średnią. Nie chce im się ćwiczyć tylko po to, żeby i tak mieć niezadowalające wyniki i gorsze świadectwo. Na dodatek są różni nauczyciele. Jeden stawia piątki wszystkim, bo to tylko wuef, a przecież wszyscy ćwiczą, kryterium może być najwyżej obecność na lekcjach (faktyczna, czyli w odpowiednim stroju), a drugi faworyzuje wysportowanych, a słabi nie mogą liczyć na dobrą ocenę za to, że się starają. Więc może zbojkotujcie również ten przedmiot?
stary 09-08-2007, 20:20   #49
Ancient900
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Początkujący
Imię: ancient~
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 90+
Domyślny

Jeżeli byłem zwolniony z zajęć religii zarówno w podstawówce jak i w dwóch klasach gimnazjum, i nie miałem z tym problemów, to czy w nowym roku szkolnym coś się zmieni? Znów matka będzie musiała pisać podanie, czy coś więcej?
Bo namieszali tak że już się gubię troche.
Ancient900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 20:34   #50
Vansider
Zbanowany

Vansider's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006

Domyślny

Popieram że Giertych zadużo sobie pozwala ;[ A na religie i tak będę chodził bo i tak Siostra daje 5 za nic,pozatym grzejemy z kolegami na religi ^^
Vansider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 21:05   #51
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

Cytuj:
a ja jeszcze spytam- filozofia w koncu bedzie zaliczania do sredniej w gimnazjum (w moim przypadku 3 klasie)?!
Pierwsze slysze, by filozofia była przedmiotem w gimnazjum... Jeśli u ciebie tak jest, to jako przedmiot dodatkowy - nie byla i nie bedzie wliczana do sredniej.... chyba, ze jako 'etyka'

Tupac Amaru Shakur

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 21:14   #52
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
a ja jeszcze spytam- filozofia w koncu bedzie zaliczania do sredniej w gimnazjum (w moim przypadku 3 klasie)?!
Szkoła specjalna?
stary 09-08-2007, 21:42   #53
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
hm? chodzi ci o to ze dziwne iz jest w mojej szkole? no coz, dyrektorka wprowadzila i nie widze powodu dla ktorego mialbys mnie wyzywac ze wzgledu na wprowadzona filozofie ze chodze do szkoly specjalnej =]
czyli mam rozumiec ze nie wliczy sie? i 2 x up- nie jest to etyka, po prostu filozofia i jej wszystkie dzialy (juz niestety w 1 klasie mialem :/)
Nie chodzi ze jest to dziwne ale twoje wypowiedzi oraz sposb myslenia sklaniaja do refleksji ze normalny to ty nie jestes ( najazd na inne religie, ogolny fanatyzm dotyczacy chrzescijanstwa)
stary 09-08-2007, 21:48   #54
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny

@Do tej osoby, co pisała coś w stylu:
'A gdyby wprowadzono Islam'

Wtedy chodziłbym na etykę, lol.
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .
Milan ognia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 21:51   #55
ripper
Użytkownik Forum

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
nigdy nie pisaliscie nic na forum troche podpici?
Cytuj:
(w moim przypadku 3 klasie)
Toś zaszpanował. Zły katol = <
Cytuj:
jak ja jestem pijany to pisze to co tak naprawde mysle, jestem bardziej pewny siebie. normalnie ubralbym to w jakies inne slowa zeby nie robic takiej burdy
Co tylko świadczy o tym, że masz zdrowo najebane w głowie. Takie poglądy, nawet delikatnie wyrażone, stawiają cię w szeregu z fanatykami.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 22:00   #56
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
A co z wuefem? Ludzie (płeć żeńska raczej) zwalniają się z niego, żeby mieć lepszą średnią. Nie chce im się ćwiczyć tylko po to, żeby i tak mieć niezadowalające wyniki i gorsze świadectwo. Na dodatek są różni nauczyciele. Jeden stawia piątki wszystkim, bo to tylko wuef, a przecież wszyscy ćwiczą, kryterium może być najwyżej obecność na lekcjach (faktyczna, czyli w odpowiednim stroju), a drugi faworyzuje wysportowanych, a słabi nie mogą liczyć na dobrą ocenę za to, że się starają. Więc może zbojkotujcie również ten przedmiot?
Otóż, poruszyłeś bardzo ciekawą kwestie wf-ów. Dlaczego? Mam dość wf-ów na macie (Macie i gracie). W klasach 4-6 miałem może z 15 godzin kosza, z 6 siatkówki, 4 jakies ćwiczenia, 0 ręcznej, pare godzin gimnastyki i ze 2 godziny testow. Reszta, dawali nam piłkę- grajcie. W tym roku - pare lekcji z ćwiczeniami, pare testów, 1 godzina siatkówki. Co przy 4 godzinach wf-u tygodniowo jest żartem. Jak tu się masz nauczyć zasad, grać na jakimś poziome (nikim bo niskim, ale umiesz grać) kiedy wf-ista sobie stoi i rozmawia --?

Cytuj:
hm? chodzi ci o to ze dziwne iz jest w mojej szkole? no coz, dyrektorka wprowadzila i nie widze powodu dla ktorego mialbys mnie wyzywac ze wzgledu na wprowadzona filozofie ze chodze do szkoly specjalnej =]
czyli mam rozumiec ze nie wliczy sie? i 2 x up- nie jest to etyka, po prostu filozofia i jej wszystkie dzialy (juz niestety w 1 klasie mialem :/)

@down
dobra kurwa, czy wy jestescie nolife? nigdy nie pisaliscie nic na forum troche podpici? nie przeprosze was bo i tak mi nie wierzycie ze nie bylem trzezwy ale przyjmij to do wiadomosci
* Dark Sven zbiera się z podłogi.

Też bym chciał mieć filozofie w szkole ; <.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 22:10   #57
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Otóż, poruszyłeś bardzo ciekawą kwestie wf-ów. Dlaczego? Mam dość wf-ów na macie (Macie i gracie). W klasach 4-6 miałem może z 15 godzin kosza, z 6 siatkówki, 4 jakies ćwiczenia, 0 ręcznej, pare godzin gimnastyki i ze 2 godziny testow. Reszta, dawali nam piłkę- grajcie. W tym roku - pare lekcji z ćwiczeniami, pare testów, 1 godzina siatkówki. Co przy 4 godzinach wf-u tygodniowo jest żartem. Jak tu się masz nauczyć zasad, grać na jakimś poziome (nikim bo niskim, ale umiesz grać) kiedy wf-ista sobie stoi i rozmawia --?
Ja, on the other hand, miałem na tej samej zasadzie 80% lekcji zapełnione siatkówką. Z tym, że nauczyciel gwizdał jak był punkt itp. Ale to też się robi nudne... bardzo szybko. Zwłaszcza, że ja nieszczególnie lubię siatkówkę, a na poziomie 'gry na WF' wygląda to śmiesznie: serw > punkt > serw > punkt > serw > punkt.
stary 09-08-2007, 22:16   #58
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar Pokaż post
Teraz te klechy sie przeniosły do szkół, 'uczą' religii i jeszcze dostają za to kasę...
Ol zebys sie kur*** nie zdziwil ile dostaja... Za takie peniadze to nawet gornik by nie poszedl. U nas katechetka bardzo sie stara poprawic mlodziez i rozwiazywac ich problemy, zapier*** 18 godzin na dobe pracujacych dla tych niedoleznych dzieci, a mimo to dobrowolnie stara sie nawet za tak marne grosze.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossma Pokaż post
Z drugiej strony co cie obchodzi średnia?
Czy gdziekolwiek jest to brane pod uwagę? Nie czy w liceum czy szkole wyższej są brane pod uwagę tylko poszczególne przedmioty.
I od tego posta powinno sie zamknac ten temat. ;p

Moim zdaniem taka decyzja jest sluszna poniewaz pozbedziemy sie wielu "robakow" udawajacych katolika. ;/ Druga prawa jest fakt, ze katolicym (i cale chrzescijanstwo) jest wspolna historia europy stanowiaca czesc jej fundamentu dlatego nie wiem czemu ta, a nie inna nauka ma byc nie doceniana.

Tak czy siak nikt wam nie narzuca religi... ale skoro chcecie miec "lerza siredniom" to juz wasza sprawa. ;/ Coz polska mentalnosc...

@edit to down
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Bo w szkole "religia" to nie nauka o religii, tylko wbijanie dzieciom tępych modłów do głów, w nie wiadomo jakim celu (oczywiście uogólniam, bo są i zdolni katecheci, ale ze wszystkich 4 czy 5, których miałem wątpliwą przyjemność poznać, tylko jeden nie był fanatykiem). Religia niech się liczy do średniej, proszę bardzo, tylko niech polega na nauce o różnych wyznaniach na świecie, ich porównaniu, dyskusjom o nich itd. Działania w stylu Jechowych pozostawmy Jechowym.
No wlasnie u mnie takie lekcje sa prowadzone. Uczymy sie nie obrazac innych, postepowac zgodnie z naukami Jezusa itp itd Jednym slowem dyskusje i madre lekcje.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 09-08-2007 o 22:43.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 22:24   #59
ripper
Użytkownik Forum

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
wspolna historia europy stanowiaca czesc jej fundamentu dlatego nie wiem czemu ta, a nie inna nauka ma byc nie doceniana.
Bo w szkole "religia" to nie nauka o religii, tylko wbijanie dzieciom tępych modłów do głów, w nie wiadomo jakim celu (oczywiście uogólniam, bo są i zdolni katecheci, ale ze wszystkich 4 czy 5, których miałem wątpliwą przyjemność poznać, tylko jeden nie był fanatykiem). Religia niech się liczy do średniej, proszę bardzo, tylko niech polega na nauce o różnych wyznaniach na świecie, ich porównaniu, dyskusjom o nich itd. Działania w stylu Jechowych pozostawmy Jechowym.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 22:24   #60
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Ja, on the other hand, miałem na tej samej zasadzie 80% lekcji zapełnione siatkówką. Z tym, że nauczyciel gwizdał jak był punkt itp. Ale to też się robi nudne... bardzo szybko. Zwłaszcza, że ja nieszczególnie lubię siatkówkę, a na poziomie 'gry na WF' wygląda to śmiesznie: serw > punkt > serw > punkt > serw > punkt.
Właśnie, to się robi nudne. Jak piłka nożna. Jak jest ten wf, to warto go spożytkować jakoś sensownie. Wy macie to szczęscie, że wf-ista się choć troche interesuje.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post

Tak się zastanawiam... Gdzie wy kurwa mieszkacie? Przecież jak narazie miałem lekcje z 5 katechetami, 1 księdzem i z klerykiem Waldkiem. Tylko jeden z nich wierzył w świętość Rydzyka, co dawało nam przewage, że dwóch podejmowało temat, a reszta siedziała. Ale to nie była fanatyczność.

Jakie dupiate miasto... zawsze chciałem mohera podrażnić ; <
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.

Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 09-08-2007 o 22:29.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania