Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Pokaż wyniki sondy: WoW czy GW2, GW?
GW2, GW 51 56.04%
WoW 40 43.96%
Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-08-2007, 15:48   #41
Meryba
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 02 2006

Stan: Niegrający
Meryba ma numer GG 9779216
Domyślny

Trzeba zagrać w obie gry a Ci co mówią że wow albo gw sux to są debilami bo nie grali pewnie w tą gre. Oddałem głos na NIC WoW jest bardziej rozbudowany nie jest sztywny więcej questów przedmiotów potworów tallentów czarów, profesje np kowal zbieracz skór ziół, krawiec itp. Ale GW też jest fajne więc nie stawiam na żaden chyba.
Meryba jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-08-2007, 17:33   #42
Kyrfal
Użytkownik Forum

Kyrfal's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Meryba Pokaż post
Trzeba zagrać w obie gry a Ci co mówią że wow albo gw sux to są debilami bo nie grali pewnie w tą gre. Oddałem głos na NIC WoW jest bardziej rozbudowany nie jest sztywny więcej questów przedmiotów potworów tallentów czarów, profesje np kowal zbieracz skór ziół, krawiec itp. Ale GW też jest fajne więc nie stawiam na żaden chyba.
sam jestes debilem. gralem w obie gry, dla mnie grafika absolutnie degraduje world of warcraft, klimat gry jest swietny i wspaniale wypady z kolegami na arene bądź elite są extra. z kolei GW ma boską grafike (gralem TYLKO w podstawke, bez dodatkow i nadal lezy sobie na półce) ale sztywe jest.. nie widac nikogo poza miastem chyba ze jestesmy z kims w party.

gralem tez w wowa na piratach troche zeby sprawdzic najpierw i po prostu odrzuca mnie ta grafika troche.

jest jeszcze jedna rzecz ktora cholernie podoba mi sie w wowie- wielkosc swiata i ilosc osob w to grających a zarazem wywazone respawny potworkow

Ostatnio edytowany przez Kyrfal - 20-08-2007 o 17:35.
Kyrfal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2007, 18:01   #43
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2007
Lokacja: Twój ojciec zabawiał MEGO PANA
Wpisy bloga: 6

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Gw Lepsza od WoWa ale żadna nie dorówna Gothicwi 3.Gothic rulez!
Diablczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2007, 18:15   #44
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2005
Lokacja: Płock

Imię: Volrin
Świat: Deathwing
Shiray ma numer GG 7709820
Domyślny

@up
To dopiero dobre porównanie! Gratuluję!

Może napiszesz dlaczego GW jest lepsze od WoWa?
Shiray jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2007, 18:19   #45
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

No cóż lubie takie gry jak GW i uwielbiam walczyć z innymi graczami ponieważ zawsze mogą mnie czymś zaskoczyć a potwory zawsze robią to samo, grafika jest b.dobra(G3 lepsza) ale na tym sie nie porównuje.No cóż szkoda że nie widać innych graczy ale przez to ma się przeczucie że nikt ci nie przeszkodzi w robieniu lvla, a tak to idzie koleś a ty już wież że sobie nie poexpisz spokojnie bo ci jakiś nubek zabije stworki.A co do klimatu to WoW i GW własne klimaty które się od siebie różnią. (G3 lepszy jestem fanem i good playerem gdyby G3 miał multipayera a nadawałby się to można było by te gry porównywać).

Ps:Czemu jak klikam aby wejść na str. główną forum to mnie odsyła do edytowania posta.

Ostatnio edytowany przez Diablczek - 20-08-2007 o 18:24.
stary 20-08-2007, 20:59   #46
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

@Diabliczek:
LMAO ! Padłem. Jak można porównywać grafikę z cRPG do tej z MMORPG (co nie zmienia, że efekt głębi pola wymiata) ?
stary 21-08-2007, 00:12   #47
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shiray Pokaż post
Ehh, zastanów się co piszesz ;/ Twoje porównanie w tym przypadku jest błędne.
Pacmana za strzelankę uważać nie można, a Guild Wars do MMO jakoś podciągnąć jednak się da...
Dobrze jest błędne, ale Mario z CSem już można, nie wmówisz mi, że w Mario się nie strzelało

Cytuj:
I powtarzam jeszcze raz - nie ja zacząłem porównywać GW do WoWa. Zaczął to twórca tego tematu, więc nie wiem dlaczego czepiasz się właśnie mnie.
Ale mamo! To nie ja zacząłem :<

Cytuj:
Bo podałem argumenty, które pokazują, że WoW jest lepszy od GW? A, że tobie się to nie spodobało to stosujesz bezużyteczne w tym temacie powiedzenie, że tych gier nie można ze sobą porównywać (chociaż i tak pewnie uważasz GW za coś lepszego).
Przykro mi, nie uważam GW za coś lepszego z racji tego, że nigdy nie grałem w WoWa, ignorancja to nie moja działka. Weź pod uwagę porównanie "garbuska" i Ferrari Emca, niby też samochody, ale jednak nie powinno się ich stawiać obok siebie.

Dla dobra sprawy, mogę napisać co MI w GW się podoba.
* Ogrom świata
* Świetnie zbalansowane profesje (mowa tylko o podstawce, w resztę nie grałem)
* Zróżnicowane questy, wszystkie w jakimś stopniu związane ze sobą
* Bez drużyny nie mamy praktycznie szans
* Gra nie jest nastawiona na zdobywanie wiekszych cyferek
* Świetna grafika
* Jeśli przypadkiem znudzi nam się gra PvE, zawsze mamy PvP (które wielu uważa za główną rozrywkę w GW)
* Kazdy/a gracz/drużyna dostaje własny kawałek świata, na którym nie spotkamy denerwujących ludzi, którzy uprzykrzają nam grę
* Gdy zginiemy, nie tracimy tygodni ciężkiej pracy (jak w Tibii), tylko mamy utrudnione wykonanie misjii/przejście terenu (-60% )
* Gra na dwie profesje, główną i dodatkową
* więcej grzechów nie pamiętam, jak sobie przypomne to dopisze

Ostatnio edytowany przez Kele - 21-08-2007 o 00:28.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 00:45   #48
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kele
Dobrze jest błędne, ale Mario z CSem już można, nie wmówisz mi, że w Mario się nie strzelało
Nie chodziło o to, że w Pacmanie się nie strzela. Po prostu porównujemy tylko gry tego samego gatunku. I GW i WoW są to RPGi przez neta. Nie biorę pod uwagę żadnych podkategorii RPG. Dlatego IMHO porównywać je jak najbardziej można.

Cytuj:
Weź pod uwagę porównanie "garbuska" i Ferrari Emca, niby też samochody, ale jednak nie powinno się ich stawiać obok siebie.
To nie znaczy, że GW i WoW porównać się nie da.
Ludzie, GW i WoW są porównywane ze sobą na całym świecie i jest to powszechnie uznawane (nie wiem dlaczego miałoby nie być). Co wy ubzduraliście sobie w tym temacie, że tych dwóch gier nie można ze sobą zestawić? Sama nazwa tematu każe nam to robić.

@up (edit)
Tak, tak, ale to są tylko zalety GW, zestaw je teraz z zaletami WoWa i ukaż wyższość tej pierwszej gry.

Ostatnio edytowany przez Shiray - 21-08-2007 o 00:47.
stary 21-08-2007, 11:51   #49
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
Ludzie, GW i WoW są porównywane ze sobą na całym świecie i jest to powszechnie uznawane (nie wiem dlaczego miałoby nie być).
Miliony much nie mogą się mylić, stolec jest smaczny!

Cytuj:
To nie znaczy, że GW i WoW porównać się nie da.
Dobrze, uznajmy, że można je ze sobą porównywać. Tylko bez argumentów typu "otwartość świata WoWa", bo to jest cecha typowa dla MMO nie dla CO, więc to jest tak jakbyś miał pretensje, że w motocyklu nie ma czterech kół.

Cytuj:
Tak, tak, ale to są tylko zalety GW, zestaw je teraz z zaletami WoWa i ukaż wyższości tej pierwszej gry.
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Pisałem o tym co mi się w GW podoba, zaznaczając wyraźnie, że w WoWa nie grałem, więc przykro mi bardzo, ale nie moge zestawić zalet GW i WoWa i pokazać wyższości jednego nad drugim. Dla mnie GW jest po prostu świetną grą i nie czuje potrzeby wydawać masy pieniędzy na WoWa do którego nie jestem przekonany, może przez to, że żaden Warcraft mi nie pasował?

Ostatnio edytowany przez Kele - 21-08-2007 o 11:53. Powód: Kosmetyka
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 12:15   #50
-Joe-
Użytkownik Forum

-Joe-'s Avatar

Data dołączenia: 10 04 2007
Lokacja: Askalon

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mati Axe
Gildia: [GODS]
Świat: Tyria
Poziom: 10
-Joe- ma numer GG 2277963
Domyślny

Guild Wars ma przynajmniej jakąś fabułę. Głos na GW.
stary 21-08-2007, 12:16   #51
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
@Diabliczek:
LMAO ! Padłem. Jak można porównywać grafikę z cRPG do tej z MMORPG (co nie zmienia, że efekt głębi pola wymiata) ?
Przecież napisałem że grafą się nie porównuje! czytaj dokładniej posty! A ktoś powiedział że w WoWie mag jest 100000000000x silniejszy od woja, jedyną grą w której tak jest to Tibia.Przed update knightowie byli najgorsza profesją ale teraz też są słabsi od Sorców.

Ostatnio edytowany przez Diablczek - 21-08-2007 o 12:22. Powód: X(
stary 21-08-2007, 12:54   #52
Pacz_knight
Użytkownik Forum

Pacz_knight's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15

Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
Domyślny

Hmmm... no coz. WoW jest superowa giera pod kazdym wzgledem. Nie mialem okazji w niego zagrac ale widzac filmiki i screeny z tej gry to az chce sie zaglosowac. Ale nie! Glos oddaje na GW. Grafika zarowno ladna no i jest za free (free itans plax).
Pacz_knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 15:21   #53
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Miliony much nie mogą się mylić, stolec jest smaczny!
Haha, zastanów się - twoje porównania nie mają przecież żadnego sensu. Dla muchy stolec rzeczywiście może być smaczny xD

Cytuj:
Dobrze, uznajmy, że można je ze sobą porównywać. Tylko bez argumentów typu "otwartość świata WoWa", bo to jest cecha typowa dla MMO nie dla CO, więc to jest tak jakbyś miał pretensje, że w motocyklu nie ma czterech kół.
Okok.

Cytuj:
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Pisałem o tym co mi się w GW podoba, zaznaczając wyraźnie, że w WoWa nie grałem, więc przykro mi bardzo, ale nie moge zestawić zalet GW i WoWa i pokazać wyższości jednego nad drugim. Dla mnie GW jest po prostu świetną grą i nie czuje potrzeby wydawać masy pieniędzy na WoWa do którego nie jestem przekonany, może przez to, że żaden Warcraft mi nie pasował?
Rozumiem, lubić GW bardziej od WoW nie można nikomu zabronić. Może kiedyś zmienisz swoje zdanie co do WoWa. Pozdro xD

Co do ludzi oddający głos na GW bo jest za free - już nawet nie chce mi się waszych wypowiedzi komentować : )

A tutaj najzabawniejsza wypowiedź w temacie:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -Joe-
Guild Wars ma przynajmniej jakąś fabułę. Głos na GW.
Zdrowo się uśmiałem, czytając to xD
stary 21-08-2007, 15:43   #54
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Cytuj:
[...]w WoWie nie ma silniejszych, czy słabszych klas. To jest jedna z gier, w której profesje są najlepiej zbalansowane[...]
...

@Pacz_knight
No...
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 16:03   #55
Meryba
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 02 2006

Meryba ma numer GG 9779216
Domyślny

No i widziałem gw nie sux i wow nie suxw.W Wowa na pewno mniej osób grało niż w guild wars bo ich nie stać i dają głos na gw, chociaż wow jest bardziej rozbudowany.W wowie tylko druid nie jest zbalansowany bo może być blokerem xD

ps no i mają pewnie za cienkie kompy na wowa xD
Meryba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 16:20   #56
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
...
Proszę bez takich wypowiedzi, przynajmniej nie od ludzi nie mających o WoWie pojęcia.
stary 21-08-2007, 16:43   #57
DuskinessvsVision
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2007

Domyślny

Grałem w gw, nie w wowa.Kupiłem Nightfalla, wbiłem 7 lvl i strasznie mnie to znudziło, bo miałem jaką range uzyskać wykojąc questy i bezsensowni chodzić po mapie.Z chęcią zagrałbym w wowa, bo warcrafty mi sie podobały, ale po co mam płacić jak będe grał najwyżej 2 h dziennie.
DuskinessvsVision jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 16:45   #58
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Domyślny

@up
www.forumwow.net

Btw. Ja nie płacę za WoWa, też gram na privach. IMO jednak różnica jest ;/
stary 21-08-2007, 17:32   #59
DuskinessvsVision
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2007

Domyślny

Zbyt piękne żeby było prawdziwe-sciągnełem ten installer i myślałem ze to instaluje a to mi ściąga, zostało mi 20h ściągania.Nie da sie tak jak flashget że ściągam wyłanczam kompa i mam ten stat co przed wyłączeniem?
DuskinessvsVision jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 17:46   #60
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
Haha, zastanów się - twoje porównania nie mają przecież żadnego sensu. Dla muchy stolec rzeczywiście może być smaczny xD
Mają sens.

Cytuj:
Rozumiem, lubić GW bardziej od WoW nie można nikomu zabronić. Może kiedyś zmienisz swoje zdanie co do WoWa. Pozdro xD
Nigdzie nie napisałem, że nie lubie WoWa.

Cytuj:
Co do ludzi oddający głos na GW bo jest za free - już nawet nie chce mi się waszych wypowiedzi komentować : )
Za free - taki skrót myslowy oznaczający "bez opłat abonamentowych".

Cytuj:
Zdrowo się uśmiałem, czytając to xD
Oj co za pech, GW ma fabułe
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania