Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-01-2004, 18:42   #41
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Sephiroth masz rację ale pamiętaj że teoretycznie wszysko może uzależnić .. zależy to od człowieka i jego postrzegania na dane "coś" jak i od jego psychiki

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-01-2004, 18:46   #42
Olga Sorc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 01 2004

Domyślny

Heh widze że wypowiedz jedego pana Bardzo poruszyła forum....a teraz dla przypmnienia Pewnie sa wśrud nas tacy jak ja którzy pamiętają co działo sie na forum gdy tibia padla na pare dni (pamietacie) I co się działo // Wszyscy zrozumieli jaka tibia jest uzałezniajaca że bez niej nie mamy co robic..ja miałam wtedy nick kortex i z nudow nabiłam sobie chyba z 100 postow tak jak wiekszość....wszyscy Wiedzieli ŻE TIBIA JEST UZALEŻNIAJĄCA....zreszta napewno to pamiętacie bo nie było to tak dawno wiec przypomnijcie sobie jak wtedy sie czuliście
Olga Sorc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 19:04   #43
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

Taaak...bardzo dobry przykład pamiętam że gdy padła Tibia padło coś we mnie,wtedy nudziłem się jak cholera ale dzisiaj bym wytrzymał
Bloody_Izual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 19:42   #44
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Cytuj:
Hegemmon
Sephiroth masz rację ale pamiętaj że teoretycznie wszysko może uzależnić .. zależy to od człowieka i jego postrzegania na dane "coś" jak i od jego psychiki
Uzależnieć może wszystko, ale mimo tego co można sądzić na pierwszy rzut oka gry kompyterowe mogą uzależniać nie tylko psychicznie, ale również fizycznie.
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 20:14   #45
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Olga Sorc
Heh widze że wypowiedz jedego pana Bardzo poruszyła forum....a teraz dla przypmnienia Pewnie sa wśrud nas tacy jak ja którzy pamiętają co działo sie na forum gdy tibia padla na pare dni (pamietacie) I co się działo // Wszyscy zrozumieli jaka tibia jest uzałezniajaca że bez niej nie mamy co robic..ja miałam wtedy nick kortex i z nudow nabiłam sobie chyba z 100 postow tak jak wiekszość....wszyscy Wiedzieli ŻE TIBIA JEST UZALEŻNIAJĄCA....zreszta napewno to pamiętacie bo nie było to tak dawno wiec przypomnijcie sobie jak wtedy sie czuliście
Byłem ofcors niepocieszony, że nie ma Tibii ale nie przejmowałem się tym zbytnio.. to zajrzałem tu, to tam.. ja jak nie moge grać z jakiegoś powodu w Tibię to nie przejmuję siębo mogę robić wiele rzeczy

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Sephirot
Uzależnieć może wszystko, ale mimo tego co można sądzić na pierwszy rzut oka gry kompyterowe mogą uzależniać nie tylko psychicznie, ale również fizycznie.
Hmm trudno tu się doszukać uzależnienia fizycznego... przecież tibia nie wprowadza do naszych organizmów żadnych związków chemicznych... co prawda stymuluje organizm do wydizelania adrenaliny co może faktycznie w niektórych przypadkaach uzależnić ale adrenaline możemy sobie dostarczać w efektowniejsze sposoby. np skok na spadochronie ( lub bez spadochronu co dostarcza jeszcze większą adrenalinę ale kończy sięśmiercią )
no i jeszcze jedno
Cytuj:
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Tibia

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 20:23   #46
Keb
Zbanowany

Data dołączenia: 16 11 2003

Wyślij wiadomość przez ICQ do Keb Keb ma numer GG 2066479
Domyślny Może tak może nie

Wiesz może to jednak wciąga tak bardzo i najlepsze jest to że nie ma końca gry!!!!!!!!!
Ciongle jestes coraz lepszy [lub gorszy (chyba, że się cabiją)]
Nie wiem co daję ciągłą chęc grania ? Ale dobrze że nie przechodą mi te chęci. Przeciarz zanim zacząłem w to grać to mówiłem "Co to za gówno jaka grafa hahahaha"
a teraz brechatm tych co tak mówią i powtarzam im, że jak zagrają to nie bedzie lepszego rodzaju na relaks niż tibia (bez lagów oczywiscie).

Pozdro all
Keb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 20:39   #47
Kowalski
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 01 2004

Domyślny

OMG!!!Troche sie rozpisaliscie Napewno nie jest narkotykiem A co do tego ze nie da jej sie przejsc to dobrze bo zwala jak gra sie konczy i musisz szukac swojej nowej milosci Ja gram tylko w nocy i nie sadze zeby to byl nalog
Kowalski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 21:42   #48
piotrek1000
Użytkownik Forum

piotrek1000's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2003

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
Domyślny

Cytuj:
pozatym to nie jest narkotyk bo narkotyk co cos co sie bierze i po tym masz odlot
Po tibi tez jest odlot jak umrzesz i twoja dusza musi poleciec do swiatyni .
Tibia jest switena jestem chory i gram przez 7 godzin dzienie(byloby dluzej gdyby nie rodzice) to mi sie podoba
i mozna powiedziec ze prawie sie uzaleznilem no ale niestety nic nie trwa wiecznie wyzdrowieje i znow do szkoly no i wtedy moje uzaleanienie sie skonczy

Oftopic: Chyba nie bylo jeszcze tematu ktory by w tak krotkim czasie tak bardzo sie rozwinol To swiadczy o tym jak dla wielu Tibijczykow wazna jest ich wirtualna ojczyzna
piotrek1000 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 22:12   #49
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Cytuj:
Hegemmon
przecież tibia nie wprowadza do naszych organizmów żadnych związków chemicznych... co prawda stymuluje organizm do wydizelania adrenaliny co może faktycznie w niektórych przypadkaach uzależnić
Co tylko ułatwia znalezienie substytutu, a nie zmienia charakteru uzależnienia.

Cytuj:
Hegemmon
adrenaline możemy sobie dostarczać w efektowniejsze sposoby. np skok na spadochronie ( lub bez spadochronu co dostarcza jeszcze większą adrenalinę ale kończy sięśmiercią )
Porównaj koszt takiego hobby... za kurs+kilka skoków miałbyś pacc do końca życia. (nawet jeśli nie zapomniałbyś spadochronu )
A jak chodzi o kończenie się śmiercią to teoretycznie można przeżyć skok bez spadochronu, pod warunkiem że nie zabraknie nam tlenu po drodze, ani nie rozsadzi skoczka ciśnienie jeśli wyskoczy zbyt wysoko . Opór aerodynamiczny ludzkiego ciała nie pozwoli skoczkowi przekroczyć prędkości 192 mph (około 350 km/h) i zdarzały się przypadki (chyba 2 w historii aeronautyki) odnalezienia żywej osoby która na jakiejś wysokości wypadła z samolotu (np z powodu przełamania kadłuba) bez wspomnianego spadochronu. Oczywiście te osoby spadły na jakieś rośliny, więc nie sprawdzajcie tego w środku miasta .
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 21:49   #50
Glock termbest
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 01 2004

Glock termbest ma numer GG 3826228
Domyślny OMG!!!

CZŁOWIEKU JEZELI TY MASZ JAKIS PROBLEM Z SOBA TO NIE MYSL ZE WSZYSCY TAK MAJA JA GRAM W TIBIE DLA PRZYJEMNOSCI I MOGE SIE ODNIEJ ODERWAC JEZELI WPADLES W NAUK NIE MOJA WINA....
Glock termbest jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2004, 19:55   #51
Czkowron
Zbanowany

Czkowron's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Głuchołazy

Wyślij wiadomość przez ICQ do Czkowron Czkowron ma numer GG 5079155 Czkowron ma login Tlenu puchacz13@tlen.pl
Domyślny

Tibia to na 999999999999999999999999999999999% nie narkotyk . Ja już NA DOBRE SKOŃCZYŁEM !!!

A dlaczego ? tyle o wieeeeeeeeeeeele lepszyche gierek mi przeleciało koło nosa i teraz żałuje.

BTW.jak myślićie że tibia jest narkotykiem to sie mylicie.
To nic w porównianiu z diablo 2 . Kiedys ałem artyulże kolo podobno non-stop na BN , a i udalo mu sie osiągnąć 99 lvl !!!! :O

A tak na serio : Każdy moze przestać , trza se tylko uświadomić : "i co ja takiego widze w tych kwadracikach ??"
Czkowron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2004, 11:34   #52
Olga Sorc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 01 2004

Domyślny

Tak wam powiem że miałam pewną przerwę w tibi (około 1,5 miecha) i grałam w wiele gier (Never Winter nights + dodatki,hellbreath,diablo 2:lod,Morrowind itp.) I powiem Wam jedno (już ktoś to kiedys powiedział) ]
Im Lepsza gRafika Tym Mniejsza Grywalność...i ja sie pod tym podpisuje.Newer Winter Nights-Zajebista niby grafa,peło przedmiotow ale liniowa w 3 akcie mi sie znudziła, ile można grac na singiel pleyer,multi pleyer do dupy.Hellbreath (dla niewtajemniczonych powiązanie diablo z mulitpleyerem (tylko gorsza grafika))-Niby Fajnie polski server szybko level rośnie itp. ale thiefu i hamstwo strasze nie mozna zabijac wiec czuja sie bezkarni,niby wielka woja miedzy 2 miastami ale kurde wali sa tak malo widowiskowe ze tylko ktos ma blizza zabija wszystkich (blizzard-najlepszy czar(zdobywa sie go srednio szybko)),Zero loota a jak cos wypednie to raz na 500 godzin,w jeden dzień robisz 70 lv a ogranicznik lv wynosi 185.diablo 2:lod-Wajnie tylko taz ile można tepic potwora,masakrczna rzeż sie wkońcu nudzi (nie mam orginalnego cd-keya wiec nie wiem jak jest z battle.netem).Morrowind-w ta gra trzeba grac chba z rok by ja zrozumiec
Wiec podsumowujac tibia nie ma dobraj grafiki ale jest gra zaj**ą i może i uzależna bo wkoncu wruciłam i gram ale mówie wam nie warto jej żucać bo " tyle o wieeeeeeeeeeeele lepszyche gierek mi przeleciało koło nosa i teraz żałuje".
ps.jesli sie nie zgadzacie napiszcie jakieś swoje gry (rpg.mmorpg itp.) przedstawcie zalety wady itp.
Olga Sorc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2004, 20:14   #53
Czkowron
Zbanowany

Czkowron's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Głuchołazy

Wyślij wiadomość przez ICQ do Czkowron Czkowron ma numer GG 5079155 Czkowron ma login Tlenu puchacz13@tlen.pl
Domyślny

Re@Up :

Chciałaś/eś żeby napisackies RPG - cRPG to prosze :

1.Diablo 1 !!! (Battle.NET rulez)
2.Morrowind (trzeba pograć z kilka dni żeby zrozumieć
3.Disciples 2 : Powrót Galleana

Tyle
Czkowron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 01:10   #54
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Kalisz, Łódź

Domyślny

Tibia rulez. W diablo,baldury gralem i mi sie nudzily tym bardziej im wiekszy numerek przy nich stal.Baldura 2 juz nie zmeczylem do konca bo mi sie znudzil.Morrowind fajny przeszedlem w miecha chyba i co ? Koniec nic nie ma daley i to jest bol bo w tych wszystkich pudelkowych grach robi sie jedno: pakuje bohatera na maxa i pozniej rozpierducha,na koncu troche trudniejszy boss i intro koncowe.Nie ma to jak tibia...grasz grasz i ciagle masz nowe cele przed soba.

Hail LoV !!!
SkiLo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 22:29   #55
Dechsta
Użytkownik Forum

Dechsta's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783

Stan: Tutor
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dechsta Dechsta ma numer GG 3038867 Dechsta ma login Tlenu orin11@tlen.pl Adres Jabbera do Dechsta Send a message via Skype™ to Dechsta
Domyślny LoL

Gorcik idz sie lepiej sam lecz ... Masz racie ta gra nie ma końca , ale cały czas coś zdobyasz przechodzisz ze świata do miasta , zdobywasz levele i skile, robisz runy itp ... I tak jest lepiej ... Gdyby ta gra miała koniec to już połowa graczy by w to nie grała

[img]http://www.stibia*********/2/Sathariel.png[/img]
Dechsta jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 22:37   #56
Monoron
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003

Monoron ma numer GG 2232620
Domyślny Nie będę oryginalny

1. Tibia nie jest narkotykiem
2. Da się z niej zrezegnować
3. W tibii odechciewa ci się grać po którymś tam zgonie, w realnym życiu odechciewa ci się brać już po pierwszym 8)
Monoron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2004, 01:42   #57
limenu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Domyślny

a ja znalazlem sposoby na oduzaleźnienie się od tibi

1-przeczytaj fają książke
2-zamij się dzielami plastycznymi, rysunkiem, rzeźbą
3-zrób ctrone www o tibii ;p

Co o tym sądzicie?

-król mikolajus III nowy władca tibi
limenu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2004, 19:34   #58
Bigvirus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 02 2004

Bigvirus ma numer GG 1493652
Domyślny he

Tibia Narkotyk??He moze i tak ale nie tak bardzo szkodliwy
Bigvirus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2004, 19:47   #59
egg
Użytkownik Forum

egg's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Słubice
Wpisy bloga: 12

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dao
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nox
Świat: Nerana
Poziom: 148
Skille: 130/76
Poziom mag.: 23
Domyślny

A ja powiem że nie mam nałogów

"nie pale, nie pije, nie przeklinam...
o kur... papieros wpadł mi do kieliszka" (c)

You want peace? Prepare for war!
Punisher.

egg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2004, 19:56   #60
she_devil
Użytkownik Forum

she_devil's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez MaRs.Pl
tibia nie jest narkotykiem.... ale w niektórych przypadkach działa jak narkotyk ... znam typka ktory przez tibie przestał odrabiać lekcje

To chyba o mnie. Wypracowania pisze na przerwach.
she_devil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania