Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-01-2008, 22:48   #41
Batman666
Użytkownik Forum

Batman666's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
Domyślny

nie no spoko mozecie pisac tu takie rzeczy mnie to tez ciekawi
@down
ke ? zartujesz ;D?

Ostatnio edytowany przez Batman666 - 04-01-2008 o 23:05.
Batman666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-01-2008, 22:53   #42
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

A kto to ten Magik?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2008, 23:08   #43
Arfyd
Użytkownik Forum

Arfyd's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2006
Wpisy bloga: 2

Domyślny

To chyba był jakiś raper, bodajże śpiewał w Kaliber44 czy coś takiego. Nie słucham hh/rapu więc pewien nie jestem, ale wiem, że popełnił samobójstwo. : P

Signed,
Arfyd.

Ostatnio edytowany przez Arfyd - 04-01-2008 o 23:10.
Arfyd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2008, 23:08   #44
Batman666
Użytkownik Forum

Batman666's Avatar

Domyślny

Ja tez nie slucham hh i nie sluchalem ale jakos wiem kto to ciezko nie wiedziec ;f
stary 04-01-2008, 23:09   #45
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

@4x up

Nie każdy słucha hip-hopu.

@4x up

Piotr "Magik" Łuszcz, raper. Wpisz w google: Magik, znajdzie Ci sporo informacji o nim.

@2up

Jeszcze w Pfk

Ostatnio edytowany przez Onori - 04-01-2008 o 23:10. Powód: Wpakował mi się pan up ;))
Onori jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2008, 23:11   #46
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

W piosence Rihanny "Shut Up And Drive" od tyłu da się często uslyszeć słowo CRASH, co oznacza stłuczkę, wypadek. Ciekawe, bo piosenka jest o szybkiej jeździe samochodem...

W piosence Britney "Piece of Me" gdy śpiewa "You want a piece of me", od tyłu brzmi to IDEALNIE "I'm still in home with you".

A takich ciekawostek jest więcej... Mogą to być tak jakby ukryte znaczenia jakichś piosenek i nie tylko, ale takie, które nie są przeznaczone dla każdego.
stary 05-01-2008, 00:05   #47
Karl0ss
Użytkownik Forum

Karl0ss's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Karl0ss ma numer GG 7304295
Domyślny

Zazwyczaj w filmikach o tym (np. na Youtube) na konću coś wyskakuje, bo trzeba się wsłuchać i wtedy jak coś "Wyskoczy" jest lepszy efekt.
A "Stairway to Heaven" od tyłu nawet lubie słuchać xD.

Pozdrawiam
stary 05-01-2008, 02:36   #48
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Słyszałem, że backmasking występuje w 99% kawałków Trivium, da się to nawet usłyszeć na koncertach, jednak ich fani stoją tam z groźnymi minami i założonymi rękoma w swoich obwisłych spodniach i kontemplują a reszta szerokim łukiem omija tych pedałów.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arfyd Pokaż post
To chyba był jakiś raper, bodajże śpiewał w Kaliber44 czy coś takiego. Nie słucham hh/rapu więc pewien nie jestem, ale wiem, że popełnił samobójstwo. : P
Fajnie, że pokazujesz jak wielkim debilem jesteś. Na tej zasadzie ja nie słucham muzyki klasycznej i nie wiem kim był Bach.
Tak, udawaj, że nie pamiętasz jak się zespół nazywa, tak samo ja nie potrafię zapamiętać KoRnów, Linkin Parków, Triviumów, Iron Maidenów i Metallicuw, bo ich nie lubię, to udaję, że nie do końca znam nazwę. Jak to jest, że niektórzy potrafią z pamięci wypisać Papyrus Containing The Spell To Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is In The Water, Neurofotoreceptoreplotyka Jako Magia Bytu, czy Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis a banda kozaków, która pokazuje, że jest trendy i nie słucha rapu, nie potrafi zapamiętać prostej jak y = ax+b nazwy, dodatkowo zawierającej w sobie dwie cyferki znane w dzieła wieszcza narodowego?

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 05-01-2008 o 02:47.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 03:02   #49
Batman666
Użytkownik Forum

Batman666's Avatar

Domyślny

@up
dokladnie ..
stary 05-01-2008, 11:56   #50
Marsseel
Użytkownik Forum

Marsseel's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7

Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
Marsseel ma numer GG 12726512
Domyślny

Trivium od tyłu i od przodu brzmi strasznie

"Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go."

Marsseel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 13:55   #51
Duch Niespokojny
Moderator

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Fajnie, że pokazujesz jak wielkim debilem jesteś. Na tej zasadzie ja nie słucham muzyki klasycznej i nie wiem kim był Bach.
Rozumiem, że na tej samej zasadzie obowiązkowo muszę też znać skład zespołów takich jak Boys etc.?
stary 06-01-2008, 01:12   #52
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Rozumiem, że na tej samej zasadzie obowiązkowo muszę też znać skład zespołów takich jak Boys etc.?
Czy Ty rozumiesz co czytasz, czy podłączyli Cię przez kroplówkę do neta i tak zostawili?
Nikt od nikogo nie wymaga, żeby zapamiętał, znał składy, pełne dyskografie, każdego bitcha członków np. wspomnianego tutaj Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosisa. Uważając się za obywatela świata, kogoś wykształconego i obeznanego w kulturze powinien już wiedzieć kto to są Beatlesi, czy Mozart. Powinien "liznąć" każdy rodzaj kultury i chociaż trochę kojarzyć jego kamienie milowe. Jest też obywatelem Polski, a K44 jest niewątpliwie ogromnym postępem w dziedzinie polskiej muzyki. Równie dobrze może nie znać Pana Tadeusza, Misia a Hemingway kojarzy mu się z puszką fasolki. Jeżeli chociaż nie słuchać/czytać/oglądać, to przynajmniej znać. Dla mnie taki człowiek po prostu zmarnował część swojego życia na durną wegetację.

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 06-01-2008 o 01:14.
stary 06-01-2008, 03:12   #53
Duch Niespokojny
Moderator

Domyślny

Cytuj:
Czy Ty rozumiesz co czytasz, czy podłączyli Cię przez kroplówkę do neta i tak zostawili?
Może jak jeszcze trochę się oczytam, osłucham i będę wiedział kto jest kim w muzyce itp., to też stanę się człowiekiem na poziomie jak ty i tak samo będę mógł wyzywać i obrażać innych z byle powodu...
* Duch Niespokojny bierze się za szukanie książek na temat "jak pokazywać swoją intelektualną wyższość bluzgając innych za nieznajomość hiphopowych wykonawców"

I wyobraź sobie, że nie każdy się musi interesować hip-hopem i znać chociażby i klasykę tego gatunku. To, że teksty ww. Magika uważasz za przekaz ważniejszy niż większości innych wykonawców, nie znaczy że inni muszą podzielać ten pogląd, a tym bardziej, że jest to już Biblia wszystkich ludzi, którzy nie chcą być uważani za totalnych ignorantów. A już na pewno nie zwalnia cię to z poszanowania zasad kultury i dobrego wychowania. Idąc twoim śladem, mógłbym np. rzucić nazwiskiem jakiegoś słynnego rysownika mangi, nazwą zespołu metalowego etc. (gwarantuję ci, że nie znasz wszystkich, które ktoś mógłby uznać za kultowe i pozycję obowiązkową dla wykształconego człowieka), po czym zwyzywać cię od idiotów, kiedy spytasz "kto to taki?"...

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 06-01-2008 o 03:31.
stary 06-01-2008, 03:14   #54
Batman666
Użytkownik Forum

Batman666's Avatar

Domyślny

relax ziomy nie klucic sie w moim temacie xD
stary 06-01-2008, 03:36   #55
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Domyślny

Nie szpanuj metalem, trzeba być ołpen majnded.
Zresztą czy manga nie zalicza się do 'obowiązkowych' działów kultury 'reprezentowanych' przez muzy. Znajdź mi tu coś związanego z rysunkiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzy

Zresztą Ci brakuje postrzegania czegoś co jest ujęte jako kamień milowy za kamień milowy. Oczywiście, że jak będziesz rzucał jakimś Szczerskim, modnym ostatnio (czemu?) Dream Theater, czy innym pedałem spod znaku Trujillo, to ktoś może nie znać, ale już Bentona, Åkerfeldta, Townsenda, Kinga, Lombardo, Sandersa, Count Grishnackha, czy Deada przynajmniej wypada chociaż kojarzyć, jeśli nie po nazwisku to po dokonaniach. I nie, nie uważam Magika za kogoś wyższego od innych ludzi. On po prostu zapoczątkował rap w Polsce, tak samo jak Lennon i spółka rozpromowali muzykę rozrywkową w ogóle. A Magik był też samobójcą, każdy samobójca = idiota.
Dla przypomnienia Lombardo to nawet mogą hiphopowcy kojarzyć, bo nagrał niezłe Drums of Death.

Eot z mojej strony. Odpisz sobie, pociesz się troszkę, że wygrałeś i popracuj nad ironią, bo Ci na razie słabo wychodzi.

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 06-01-2008 o 03:49.
stary 06-01-2008, 03:45   #56
Duch Niespokojny
Moderator

Domyślny

Cytuj:
www.last.fm/user/rylek90 Nie szpanuj metalem, trzeba być ołpen majnded.
Zresztą czy manga nie zalicza się do 'obowiązkowych' działów kultury 'reprezentowanych' przez muzy. Znajdź mi tu coś związanego z rysunkiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzy
To były tylko przykłady...
A na jakiej zasadzie wydzielasz obowiązkowe i nieobowiązkowe działy kultury?
stary 06-01-2008, 10:38   #57
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Domyślny

A ja nie wiem kto to Magik i nic wam do tego naabsy.
stary 06-01-2008, 11:00   #58
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
I wyobraź sobie, że nie każdy się musi interesować hip-hopem i znać chociażby i klasykę tego gatunku.
Nie musisz, ale wypadałoby. Sam hiphopu nie słucham, ale takich wykonawców, jak choćby Kaliber 44 czy Paktofonika wypada kojarzyć, zwłaszcza, że mają conajmniej kilka piosenek, które nielubiącemu hiphopu mnie przypadły do gustu.
stary 06-01-2008, 11:58   #59
Osore
Użytkownik Forum

Osore's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Wpisy bloga: 1

Osore ma numer GG 7723005
Domyślny

Czyli na tej ("Nie musisz, ale wypadałoby.") zasadzie wypadałoby wiedzieć również o japońskiej kulturze, strukturze geologicznej Karpat, życiu małżeństw w Grecji, ceny podczas obniżki we francuskich sklepach, znać zasady gry w brydża, szachy (toż to królewska gra!), chińczyka, umieć zbudować samolot, wymienić z pamięci wszystkich członków The Beatles, Gorgoroth'a, Boys'ów, znać dokładny życiorys wspomnianego Magika, znać cztery języki, zasady savoir-vivre'u podać dokładne daty panowania wszystkich polskich królów i królowych, a na koniec dokładny przepis na ciasto malinowe w polewie karmelowej. Nie wiesz czegoś? Toż to przecież ogólnie ujęty 'kamień milowy', a ty jesteś ignorantem.
Bo z kimkolwiek byś nie rozmawiał, jego własnie będzie interesować coś innego i wypadałoby wiedzieć coś na ten temat.
Jeden powie wszystko o Nietzsche, drugi poda dokładną dyskografie Slayer'a, trzeci wytłumaczy zjawisko korozji, inny poda genezę Unii Europejskiej. Wiesz kto to był Yamato Takeru? Nie? Dla Japończyka jesteś ignorantem i nie dostrzegasz tego, co jest uznane za kamień milowy.

Bezsensowny flame sobie urządziliście.

@topic
Przesłuchałem kilkunastu piosenek od tyłu i nic tam nie słysze :< Podobnie zresztą jak przy wspomnianej piosence K44. Nawet w openingu do pokemonów nie usłyszałem wezwania do składania ofiar Szatanowi, chociaż wszyscy go tam widzą. :<
Osore jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2008, 12:37   #60
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Nie musisz, ale wypadałoby. Sam hiphopu nie słucham, ale takich wykonawców, jak choćby Kaliber 44 czy Paktofonika wypada kojarzyć, zwłaszcza, że mają conajmniej kilka piosenek, które nielubiącemu hiphopu mnie przypadły do gustu.
Większych bredni już dawno nie słyszałem. Dodam, że do dzisiaj nie słyszałem równiez o kimś takim jak "Magik", czy Kaliber 44 i mam z tego powodu czuć (wg Ryłka), że zmarnowałem sobie życie. Ludzie, zacznijcie MYŚLEĆ zanim coś piszecie, bo naprawdę zalatuje tutaj zajebistą ignorancją na wszystko co odbiega od waszego toku myślenia 0o. A ja teego nie lubię i to baardzo.
A na pewno już nikt nie ma prawa, pod groźbą trwałej deformacji twarzy, mówić mi jakie piosenki powinny mi przypadać do gustu, bo dla mnie muzyka to rzecz święta. Święta!
Glacial jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania