Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-11-2004, 18:36   #41
Hanibal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez roland
Po pierwsze edytuj, a nie pisz 2 posty pod rząd, po drugie sam dizsija zostałem zabity przez 89 lvla, bo bił "n00bów"(mam 21 lvl tym charem)
Przepraszam Cie najmocniej ale nie zrozumiałem o co Ci chodzi. Ten cytat który wybrałes nie był zbyt fortunny, bo troche zabrakło w nim logiki. To dlatego że sie śpieszyłem. A dwa pod rząd ,bo..... mi prąd wyłączyli.....albo kopłem se w gniazdko i wtyczka od kompa wyleciała...albo zawsze lubiłem bohatera na którego wołali Johny 2x... Przykro mi że umarłeś z ręki jakiegos "twardziela".
Hanibal jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-11-2004, 19:40   #42
Hanibal
Użytkownik Forum

Domyślny

[quote=Matfiej]@Hanibal przedstawiasz spojrzenie 15lvl, zginiesz trudno godzina i strata odrobiona więc rzucasz się na każdego, a taki gość na tym 70lvl to musi pokombinować, bo grając Twoją taktyką po miesiącu by miał 40lvl a nie 80.
Widzisz te hlvl też się nie przeniosą na non-pvp bo tam ptrzeba mieć mocne nerwy, podbiegnie taki debil na 15lvl (którzy właśnie na pvp są tępieni profilaktycznie) i ukradnie ci lootbaga, a jak nie uniesie to wwali do wody.
Tu nie chodzi, że ludzie wykazują się supermeństwem w stosunku do low lvl, tylko raczej zimnym wyrachowaniem. Na niskim lvl można być pieniaczem, ale na wysokim to nie popłaca.

Ten post ma taki tytuł, zeby przyciągnąć uwage. Nie ma tam powiedziane wszyscy to tchórze, ani wysokie levele bez wyjątku to cykory.Zachowywac sie honorowo to miedzy innymi być szlachetnym ,pomagać itd...Oczekiwałbym od wszystkich high levelów takiego postępowania, bo jedną z zasad wychowania jest dać przykład. To tylko gra ,ale potem wszyscy sie dziwia ,ze Szwedzi to są KUL , najlepiej grają , Polacy Nooby jak c.h.o.lera.I nie próbujcie mi wciskać,ze na high levl. nie ma prawdziwych idiotów. Ok niech pekuje jak kończy > To tylko świadczy o tym ," ze Jaś jesce głupsy nim nie końcył" Troche zbaczam z tematu może , ale jestem zboczony na punkcie RPG. Nie rozumiem dlaczego sie tłumaczysz. Skoro jestes High lvl, to gratulacje .Ja nie powiem jaki mam ale napewno nie 15. Zresztą nie istotne.Wiesz...łatwo jest sie śmiać z niskich leveli obrażać ich wszyscy to nooby,zabiłem nooba, ale noob. Jak ktos coś powie o wysokich ,to jakby zaatakował korporacje nikotynową. Niestety chyba czekają nas nadal czasy pt: "Uśmiech numer dwa i ukłony tu przed świnią na XXL levelu" Taki folwark.
stary 25-11-2004, 20:56   #43
Not Just Another Teenage
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 09 2004

Domyślny

Gildie na lvlu ponizej 50tego nie maja wiekszego sensu. Osobiscie nie zdazyło mi sie nigdy zeby koledzy z gildi mi nie pomogli kiedy bylem atakowany .Chcialem zaznaczyc ze gildi w ktorych bylem nie byly polskie a wrecz przeciwnie tak znienawidzone przez wielu Polaków gildie Szwedzkie. Zawsze gdy ktos byl atakowany padalo tylko jedno pytanie "where are u?" i tak naprawde nic innego sie nie liczylo. Dochodzilo nawet do tego ze koledzy z gildi dzwonili do siebie w rl tylko po to zeby tamci sie zalogowali i pomogli. Prawie nigdy nie dochodzilo do tzw dyplomacji co najwyzej polegala ona na omowieniu wysokosci zaplaty. Dlatego wlasnie na Danubii bo o niej mowa rzadko kiedy jest pokoj. Moim zdaniem jedyna rzecza jaka wplywa na to czy gildia bedzie zgrana czy nie jest lider. W mojej gildi wszyscy w pewien sposob bali sie lidera bardziej niz smierci i straty expa,skilli itp. Podczas wojen gildie w ktorych bylem liczyly kolo 60 ludzi. Naprawde trudno bylo wszystkich znac i "kochac" a jednak zdazalo sie ze ludzie gineli za siebie nie znajac sie. Gildie takie jaka byla moja sa jedyna rzecza dla ktorych warto jest grac.
Not Just Another Teenage jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-11-2004, 20:57   #44
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Znowu ci prąd wysiadł?? Dwa razy, pisałeś dwa posty pod rząd...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 01:05   #45
Rikimaru
Zbanowany

Rikimaru's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2003
Lokacja: Międzyzdroje

Imię: Saigai
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Air
Świat: Titania
Poziom: 66
Skille: 86/67
Poziom mag.: 17
Rikimaru ma numer GG 3171131
Domyślny

Hmm no cóż...szacunek dla Hannibala i Lukasza. Przy okazji wychodzi kto jest tutaj tchórzem. Ja akurat za czasów grania na novie byłem w za***istej gildii gdzie liderem był za***isty kumpel z rl i chociarz zdażały się tam n00bki to w razie kłopotów zwykle padało pytanie "name, gdzie jesteś".

I nie prawdą jest że rzucanie się na wyższe lvle to kamikaze... poprostu do tego trzeba dorsnąć i ćwiczyć pvp,a nie tylk lać slabsze lvle od siebie. Ja jestem 57 royalem i rzucam się na ludzi do 70 lvla jeżeli zajdzie taka potrzeba. na 80 lvla już nie skacze bo to raczej kamikaze No chyba że atakuje się w pare osób. Ale zwykle to jes tak: obmyślam jakiś plan, wszystko ma pójść dobrze, umawiamy się, a jak przychodzi co do czego to zostaję sam;] No w końcu "on ma 3 lvle więcej, a jego kumple nawet 8 lvli więcej! to straszne zmasakrują nas!". Prawda jest taka, że tibia jest pełna tchórzy, którzy potrafią tylko bić znacznie slabsze lvle od siebie(róznica ze 20 lvli minimum), wynika to z tego, iż gra pełno dzieciaków, ktorzy nie mają pojęcia co to honor. W dodatku Stefan pociągnał Józka z laczka w gimnazjum i teraz się trzeba wyżyć na kimś innym.
Tu jest tak jak w życiu: stado tchórzy i paru którzy coś robią.

Nie chcę tu nikogo dyskryminować ale szczególnie widać to zjawisko u ludzi z Piły( na novie tego pełno). Pełno gówniarzy, dzieciaczkow, co słownika j.polskiego na oczy nie widzieli a o ortografii tylko w legendach słyszeli.

Temat jest bardzo głęboki, więc póki co daje sobie na luz. Mam dużo do powiedzenia, jeszcze więcej do przekazania, ale nie każdy jest w stanie to zrozumieć, śmiem twierdzić że tylko nieliczni;]

Ostatnio edytowany przez Rikimaru - 26-11-2004 o 01:10.
Rikimaru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 01:25   #46
shae
Użytkownik Forum

shae's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Babylon 5, green sector

Gildia: Ψ Corps
Poziom: P12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hanibal
(...) a na cyklopach widze 15 lv. No coment. Ta gra jest tak zbudowana, ze trzeba dobierac potworki odpowiednie do skilli i lv chyba nie odkrywam ameryki..ale niektórzy ze strachu przed smiercią dalej swoje....No coment.
A nie sądzisz, że ten 15-lvlowiec może gra pierwszy raz i postanowił odkrywać mapę na własną rękę, a nie łazić z kumplem który go obroni?
stary 26-11-2004, 09:18   #47
Hanibal
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shae
A nie sądzisz, że ten 15-lvlowiec może gra pierwszy raz i postanowił odkrywać mapę na własną rękę, a nie łazić z kumplem który go obroni?
Ten 15 lv nie jest, az tak bardzo istotny. Moge sądzić ze ma wyższe skille od tego 40 ale nie o tym jest ta gadka. On jest tylko przeciwagą ,zeby pokazac pewne zjawisko. Tak jak 8 do 80 levela i 9 do calej guildi w pierwszym tekście.Przyznaje ze proprcje sa troche na wyrost ,za co sry.
@Dziadziuś@Rikimaru,@Not Just Another Teenage, ---Pozdrawiam. Pozdrawiam wszystkich szlachetnych Polaków.
@Dziadziuś nie denerwuj sie tak. W ogóle wszyscy sie nie denerwujcie ,przeciez święta idą i nowy update.
Mam dzisiaj dobry "humer"
stary 26-11-2004, 10:04   #48
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

co do honoru... hmmmm.... przez honor moj char 33lv jest hunted raz jeden gosc wyzywal moja mama pod gh swojego brata. brat(lider gildi) i kilku czlonkow gildi stalo przy mnie a ja pociaglem temu co moja mama wyzywal z sd ;] zaliczyl deda ;] tak dostalem deda i hunted od tej gildi :S. jeszcze wczesniej zabilem pk ktory atakowal mojego kolege. Mialem oddac loot z zabitego pk albo hunted przez 26 royal,30 master,48 elite,90 elite. Pozniej cena za wolnosc zmniejszyla sie do 2k co byla dla mnie mala suma, ale wolalem byc nawet zrookowany niz placic.... moj chaktory jest hunted: scary sorcerer-xantera-przed hunted 33lv 43mlv.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 10:36   #49
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

Hmmm, ale ja widzę, że tutaj dyskusja się trochę rozmywa, bo potworzyły się jakby różne wątki.
1. Ktoś zabija (w obecnej chwili kolegę) gildia nie reaguje.
2. Ktoś zabił kolegę gildia nie czyni wojny
3. Hlvl woli zabiegi dyplomatyczne od wojny.

Więc jeśli chodzi o mnie to tak:
1. Gildia powinna zareagować od razu, należy się rzucić, żeby pomóc koledze wykaraskać się (ale uwaga moim zdaniem głównym celem nie ma być zabićie napastnika, tylko uratowanie kolegi od zgona, no chyba, że uda się przy okazji zabić napastnika to nie zaszkodzi).
2. Jak już jest po śmierci to nie ma co od razu się rzucać. Najpierw trzeba pokombinować, co jest dla gildi najlepsze, czy da się rozjechać przeciwnika, czy może lepiej spróbować wymusić na nich opłacenie kosztów śmierci + odszkodowanie. Jak kolega już zginął to strata się już stała, należy przemyśleć jak najlepiej mu to wynagrodzić/wspomóc go.
3. Wiadomo, że im wyższy lvl to każdy staje się ostrożniejszy, każdy zgon zaczyna kosztować coraz więcej czasu włożonego w postać. Coraz bardziej jest żal osiągniętych wyników. Wszystko też zależy ile dana osoba gra, więc ile będzie zgon odrabiać, czasami na 50lvl odrobienie zgona to dzień, czasami tydzień lub więcej.
Jakby co to dopiszcie jeszcze jakie wątki są poruszane.

@Hanibal ja nie śmieje się i nie nabijam z niskich lvl. Po prostu co niektórzy nie wyszli poza 15lvl (mówie ogólnie nie personalnie), i nie orientują się jak wygląda tibia na wyższych lvl, ale są wielkie pieniacze. W końcu taki char jak ich można w tydzień zrobić.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 10:53   #50
Dziadzius Lukasz (nova)
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 11 2004

Domyślny Dance Macabre

Na wejsciu mojego postu chciałbym cos zakomunikowac, bądzmy szczerzy bo to tez jest honor. Wstaje sobiee dzisaj rano patrze na forum - wszystko ok. Mam jedną nieprzeczytaną wiadomość. Tytuł jej juz doprowadził mnie do szewskiej pasj , a był on następujący "hyh". Mimo ze nie jest to forum na ten temat musze powiedziec ze wszelkie takie odzywki nieartykułowane, są dla mnie denne i porażająco nisko świadczące o osobach które je używają. To tyle na temat tych hyhów. Wiadomość od Estrie o tresci "ale głupi jestes", więc pytam sie z kim ja rozmawiam? Boisz sie na forum tak stwierdzic, ja bym to przyją i zainterweniował. Nie lubie takich ludzi co zachowują sie jak judasze i robią wszystko za plecami ; Widze ze niektórzy rozumieją to co chciałem im przekazac w swoich wypowiedziach. Do niektórych nigdy to nie dotrze oni wolą stć w miejscu i zawsze znajdą wytłumaczenie dla swoich postępowań.

@@@Pozdrowienia@@@ Hanibal,Not Just Another Teenage,Rikimaru,Scream

(Gildia z wami była by prawdziwa !!!!!!!)

Ostatnio edytowany przez Dziadzius Lukasz (nova) - 26-11-2004 o 10:57.
Dziadzius Lukasz (nova) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 17:37   #51
n0ob
Użytkownik forum

n0ob's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Ełk

n0ob ma numer GG 1142093
Domyślny

Nie rozumiem jednej rzeczy.., Przygladam sie tej dyskusji i kiedy widze, ze na temat dyplomacji czy pvp wypowiadaja sie ludzie ktorzy graja na non-pvp dostaje zawalu... Jak mozna prowadzic jakas dyplomacje skoro nie ma argumentow silowych? Czym mozna zagrozic innemu graczowi w razie niespelnienia warunkow? Zlurujesz mu 2 guardy pod domek? o_O A moze przyblokujesz go na huncie czy ukradniesz loota? Gdzie tu jest dyplomacja? Co to za gra gdzie 8 lvl moze podejsc do Ciebie pod depo i zwyzywac z przeproszeniem Twoja matke od najrozniejszych a Ty nie mozesz nic takiemu ........ zrobic? 0 respektu, 0 szacunku dla Twojej osoby, wieczny ROOK... Co taki ktos moze wiedziec o swiecie PvP, o sytuacji gdy podbija koles o 20 lvli wyzszy i zaczyna lac za darmo? Powiedz, ze nie chcesz zobaczyc jego gnijacego scierwa nawet jesli przyplacisz to zyciem.... Spoko... i tak nie uwierze =/ Skoro ktos kogos pknie na PvP to po to ma 15 minut pz i skulla zeby mozna bylo mu zrobic ostra jatke czy to samemu czy to z kumplami. Pytasz co to zmieni - powiem ze duzo. Loot po padnietym gosciu trzyma sie w BP ktory przy deadzie wypada zawsze... No, chyba ze ktos lata z AOLem, ale swoja droga strata 50 k czyli jego rownowartosci wcale tak nic nie znaczaca nie jest. Nastepna kwestia-mowisz ze atak na gracza o wyzszym lvlu nie ma szans na powodzenie. To stwierdzenie skwitowalem usmieszkiem ironii... Ja mam knighta lvl 5x skille 80+ i wystarczy mi 1 kumpel zeby po uprzednim dorwaniu lepka w kopalni o lvlu i 20 wiekszym ode mnie skopac mu ostro tylek. To czy sobie poradzisz zalezy tylko od tego jak potrafisz wykorzystac mozliwosci swego chara i WLASNE SZARE KOMORKI. To byla taka mala dygresja <lol>. Nienawidze ludzi, ktorzy wioza sie pod dp atakujac kogo popadnie czy wyzywajac rl rodzicow. Dyplomacja? LOL? Zbierasz paru PRAWDZWYCH friendow z Tibii [nie kumpli z gildii] i sprzedajesz lepkowi ciosy z GSa czy pare SDkow. Gwarantuje ze koles sie uspokoi i nastepnym razem pomysli 2 razy zanim sie wychyli i znowu zacznie podobne szopy odstawiac. Ten high lvl to tez czlowiek ktory boi sie deada, nie jest niesmiertelny.
Grasz ... nabijasz lvle, skille... zbierasz na EQ, runki etc... tylko i wylacznie po to zeby zabijac stworki? KK zrobisz Anihilator, jestes dobry. Ale co dalej? Po to zdobyles SoV ScAxe zeby lezalo w domku? Walka PvP jest stalym elementem Tibii... A expisz/trenisz po to zeby byc silniejszym zeby zwiekszyc szanse na wygrana w walce PvP. Moim zdaniem chowanie glowy w piach na jakimkolwiek lvlu jest bezcelowe. Expic zdobywac eq mozna w Diablo... Lepsza grafa etc... skoro wolisz expic i zdobywac eq a panicznie boisz sie walki PvP wybierajac pseudodyplomacje, polecam ten tytul...
HAIL Kajzer, Kuro, Neit, Tibor, Mordii 4ever loyal -.^
n0ob jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 17:59   #52
Leo
Użytkownik Forum

Leo's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Titania, Venore, Łódź

Stan: Na Emeryturze
Leo ma numer GG 7184087
Evul

Nom! Jaffne! I to mnie właśnie wqrza!
Podchodzi high-lvl i mówi "Runes or you ded"! No i co miałem zrobić - oddałem 0.5 BP GFB - NIENAWIDZĘ ludzi którzy patrzą na Tibię jako bicie innych!

~quit edit

nie chce mi się pisać dalej TYLE!

papa

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lololol Pokaż post
http://i3.tinypic.com/7w7nuvd.jpg
ja pierdole, to przechodzi ludzkie pojecie.

Ostatnio edytowany przez Leo - 26-11-2004 o 18:01.
Leo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 18:11   #53
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

@n0ob mówisz, że na non-pvp ludzie się nie znają na dyplomacji ? To g.. wiesz. Gram na non-pvp, ale nie tylko. Pozatym to jest właśnie pokaz niewiedzy co to jest dyplomacja, według Ciebie dyplomacja to jest to kiedy mówisz gościowi, dawaj albo Ci dowale. Echh bez komentarza. Ludzie dyplomacja zawiera w sobie elementy straszenia siłą, ale nie są one niezbędne. Dla was poza siłą się nic nieliczy, jest to żałosne, dorośnijcie wreszcie.
Wtracasz się w dyskusję nie czytając jej uważnie, to nie jest kwestią, że każdy by chciał zobaczyć gnijące ścierwo kogoś, kto go zaatakował. Ale trzeba wychylić się trochę i spojrzeć poza czubek własnego nosa. Jak dowodzisz gildią decyzje przestają być już takie oczywiste, prywata musi i powinna zawsze zejść na drugi plan. I kto tu mówił, że atak na gracza o wyższym lvl nie ma szans powodzenia ? Nauczcie się wreszcie czytać ze zrozumieniem, bo to jak walenie grochem o ścianę.
Jak czytam Twojego posta to już wiem czemu wybrałeś taki nick. Masz mocno zawężony światopogląd, PvP nie jest głównym celem tibii z wyłączenie światów enforced PvP, I kto tu mówi o panicznym strachu przed PvP ? Polecam Ci przeniesienie się na Infernę, bo masz poglądy odpowiadające tamtym światom.
I zwróć uwagę, że dyskusja dotyczy nie pojedynczej jednostki, a jednostki będącej w gildi i działań jakie powinna podjąć gildia.
Pseudodyplomacja .... jeśli jeszcze nie dorosłeś do czegoś innego poza bitką, to nikt Cię nie zmusza do dyplomacji, kiedyś dorośniesz to zrozumiesz, że pięść to nie wszystko. Ale jako taki na razie nie nadajesz się na lidera poważniejszej gildii..
A Tobie polecam DarkEden, gra odpowiednia dla Ciebie, młócka i walka z innymi graczami, coś idealnie dla Ciebie.

@Leo ja tam bym niedał, niech sobie zarabia gość na czaskę, próbował bym zwiać a w ostateczności plecak do kosza albo do wody bym wywalił, niech nic ze mnie gość nie ma.

Ostatnio edytowany przez Matfiej - 26-11-2004 o 18:17.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 02:16   #54
n0ob
Użytkownik forum

n0ob's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Ełk

n0ob ma numer GG 1142093
Domyślny

Dobra spoko ziom... tylko powiedz mi co Ci da Twoja dyplomacja jezeli swoich argumentwo nie mozesz poprzec sila ? wylumacz mi plx ... dla mnie to jest DZIWNE do granic mozliwosci... jaka dyplomacja skoro nie masz najmniejszych argumentow przeciw agresorowi ... co mozesz zrobic na tym swiecie co grasz ... pojsc w 4 sorcow na anihilator ? omfg...rzucic 4 lub wiecej UE ? lol... czlowieku.... skoro chcesz sie wypowiadac w tkaich kwestiach przenies sie na PvP ...i zobacz co to jest zemsta, strach, tespekt przed tymi WIEKSZYMI, trening PvP... By The Way nie znasz mnie nie znasz mojego poziomu intelektualnego wiec nei gadaj mi tutaj o tym co powinienen robic... lol ... graj sobie na jakiejs securze- nie szanuje ludzi ktorzy tam graj - rook rox ... lol ? try 2 kill me ... ;p

/post pisany po 0.7 wodki ... wybaczcie orty ;]

nie chcesz zobaczyc scierwa kogos kto cie tlukl namietnie ? to jestes .. DZIWNY o_O pacyfista? zabil mnie to Bog tak chcial? chwala mu za to ?sec zrobie sobie skulla i niech mne zgnoi jezcze raz ...
lol ... ja tylko zapodaje ze ty nigdy nie stales na huncie i nie zadarles wczesniej z 80lvlem bo nie powiedizales mu U are the best tylko U are fuckin powerabuser... sprobuj... wejdz na serv ze systemem ze skullami i sprouj cos osiagnac..... ;cala ta dyskusje czytalem kilkakrotnie ... nie pisze postow
beznamietnie nie znajac meritum sprawy
be Te Wu nie mowie ze nie znasz sie na dyplomacji ale mozesz takiemu byle - komu co nahjwyzej ZASSAC ... bueheheh ... co mu powiesz ... 'zluruje na ciebie 353463 135325 guardow i masz w*******' jaki mozna wywrzec nacisk bez uzycia sily? zaden.. koro tak kozaczysz chloipcze to SAM zancznij grac na infiernie z rozwiajzuj sprawy dyplomatycznie ... <lol>
wiesz ziom jak masz zamiar po mnie jechac to prosze bardzo ty tez krysztalowy nie jestes... GILDIA to nie PRYWATA ... z reszta idz na cycki na non-pvp bo mi szkoda juz literek powoli... pgraj na swiecei PvP to pogadamy ;p
mam nadzieje ze sie natest servie kiedys spotkamy i wtedy chce wdziec twoja yplomacje i humanitaryzm ...

skoro wykazujesz sie TAKA OGROMNA WIEDZA to powinienes wiedziec ze jeslui wyrzucisz backpack to szansa na strate ekwipunku po dedzie rpsnie ... K-O-Z-A-K... graj sen a tym non/pvp i siedz cicho jak o bitwach pvp i zemscie wiesz tylko z legend ,,, brak mi slow ... ;;/

Ostatnio edytowany przez n0ob - 27-11-2004 o 02:21.
n0ob jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 03:57   #55
Estrie
Użytkownik Forum

Estrie's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Tiya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Privateers
Świat: Inferna
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dziadzius Lukasz (nova)
Na wejsciu mojego postu chciałbym cos zakomunikowac, bądzmy szczerzy bo to tez jest honor. Wstaje sobiee dzisaj rano patrze na forum - wszystko ok. Mam jedną nieprzeczytaną wiadomość. Tytuł jej juz doprowadził mnie do szewskiej pasj , a był on następujący "hyh". Mimo ze nie jest to forum na ten temat musze powiedziec ze wszelkie takie odzywki nieartykułowane, są dla mnie denne i porażająco nisko świadczące o osobach które je używają. To tyle na temat tych hyhów. Wiadomość od Estrie o tresci "ale głupi jestes", więc pytam sie z kim ja rozmawiam? Boisz sie na forum tak stwierdzic, ja bym to przyją i zainterweniował. Nie lubie takich ludzi co zachowują sie jak judasze i robią wszystko za plecami ; Widze ze niektórzy rozumieją to co chciałem im przekazac w swoich wypowiedziach. Do niektórych nigdy to nie dotrze oni wolą stć w miejscu i zawsze znajdą wytłumaczenie dla swoich postępowań.

@@@Pozdrowienia@@@ Hanibal,Not Just Another Teenage,Rikimaru,Scream

(Gildia z wami była by prawdziwa !!!!!!!)

na privat bo nie chce spamować forum z moimi subiektywnymi ocenami twojej osoby ;> Jesteś głuchy na wszelkie kontrargumenty i jedyne co robisz to dalej i dalej przepisujesz swoje bzdury, post po poście ;], ręce opadają ;<

@n0ob

Nie oceniaj z góry n pvp, jeżeli cieszą sie tak dużym zainteresowaniem, a nie są pełne jedynie 15-o levelowych thief'ów, to znaczy, że jest w nich jakiś sposób na przetrwanie i dobrą grę. Tobie nie pasuje n-pvp, mi z resztą też nie i nie wyobrażam sobie, żebym kiedykolwiek mogła tam grać, ale
znam sporo ludzi, którzy to lubią i, co ważniejsze, umieją. A i, gra na serwerze n pvp nie oznacza małych umiejętności w pvp, tak samo jak gra na pvp nie oznacza dobrych umiejetnosci~ nie bądź taki zaślepiony nazwami tych serwerów ;>
14:32 Bork Toots: Mama was queen of the mambo Papa was king of the Congo deep down in the jungle I started bangin' my first bongo.Everymonkey'd like to be In my place instead of me Cause I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong
Estrie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 10:36   #56
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Domyślny

Jeśli masz takich fajnych kolegów którzy ci nie pomogli to trudno;/pozatym na non pvp można się nieźle odegrać jakby nie byłó.Grałem na pvp i hardcore pvp i gdy kolege zaatakował wyższy lvl przyszłem pomogłem choć nie mieliśmy szans pps.to były pk chary;p|||Pozatym u nas w gildi były takie fajne zamieszania na non pvp że trzeba było czasem ratować loota ze zmarłych ciał w dziwnych miejscach(demony,poh itp itd)I zawsze pomoc się znalazła
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 11:29   #57
Cors Ent
Użytkownik Forum

Cors Ent's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa

Świat: Azura
Poziom: 111
Cors Ent ma numer GG 2525795
Domyślny

Na kazdym serwerze PvP jest tak ze jak zrobi sie wiekszy lvl to nie mozna zostac neutralnym.
Łatwo ludzim pisac co mieli najwiekszy w zyciu 30lvl o honorze i ratowaniach kolegów przez h lvli.

ale na kazdym serwie taki char 80lvl predzej czy pozniej bedzie musiał walczyc.Imho nie ma takiej opcji zeby 70-80 lvle chary były wiecznie neutralne na jakims serwie. jak sa w gildi to inna gildia wymysli głupi pretekst do zaatakowania ich, jak sa sami to tez jakis byle pretekst sie znajdzie.

taka sytuacje miałem na azurze- zostalismy zaatakowani bo inni chceli miec władze na serwerze i udało im sie to. i przegralismy. wtedy mozna mowic o honorze - kiedy ktos zostanie i przyjdzie ci pomagac a kiedy odejdzie - jesli stawka bedzie cały jego char i dalsza gra na serwrze.

i czasem naprawde nie warto nararzac sie dla jakiegos 20lvl bo go bija random pk- ktorzy potem sie okarze jakims bratem czy siostra kogos duzego i zaczyna sie zabawa.
Zgadzam sie z Gremilinem chyba
tylko za ja uwazam ze Tibia to jednak gra pvp i to pvp jest najciekawszym jej elementem. wtedy naprawde sa emocje jak sd lataja w powietrzu.

One of the founders and ex-member of Defenders of Fangorn.
"the swedish one" Warrior of DödsMetal and Vision.

rl boyfriend of Floaterka
Cors Ent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 13:49   #58
Estrie
Użytkownik Forum

Estrie's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Tiya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Privateers
Świat: Inferna
Domyślny

@ up

Jest taka opcja, moja gildia tak ma (Underground Society - dlatego też jesteśmy najdłużej istniejącą gildią na danubii ;]);<, jeżeli ktokolwiek z niej chciał brać udział w wojnie, to na jej (to jest wojny)czas poprostu zmieniał gildię, a jedyną wojnę jaką my mieliśmy to z jedną postacią, Vanessa Ice ;<
14:32 Bork Toots: Mama was queen of the mambo Papa was king of the Congo deep down in the jungle I started bangin' my first bongo.Everymonkey'd like to be In my place instead of me Cause I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong
Estrie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 15:06   #59
Cors Ent
Użytkownik Forum

Cors Ent's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa

Świat: Azura
Poziom: 111
Cors Ent ma numer GG 2525795
Domyślny

Generalnie to zawsze tak wyjdzie za zabijesz 15lvl złodzieja a potem sie okarze ze to rl dziewczyna jakiegos bonza z tibi. i tak sie zaczyna.
generalnie na wiekszosci serwerów obowiazuje hegemonia jednej gildi ktora trzyma wałdze nad serwerm.

sytuacji na danubi nie znam i niegdy mnie danubia nie interesowała wiec sie dalej nie wypowiem
ale dalej twierdze ze gildia z ludzimi pow 50-60lvlu nie uchroni sie od walk
jesli ktos chce miec wałdze to trzeba pozbyc sie konkurencji. a kto majac przewage nie siegnie po władze? "posiadanie serwera" to całkiem fajna perspektywa. kazdy skrawek od ankh po carlin to twoje podworko, mozesz zabijac kogo chcesz bo nikt nie jest dosc silny zeby sie przeciwstawic.
ze o takich del toro wspomne i wiadomo o co chodzi

One of the founders and ex-member of Defenders of Fangorn.
"the swedish one" Warrior of DödsMetal and Vision.

rl boyfriend of Floaterka
Cors Ent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2004, 18:57   #60
Hanibal
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Estrie
@ up

Jest taka opcja, moja gildia tak ma (Underground Society - dlatego też jesteśmy najdłużej istniejącą gildią na danubii ;]);<, jeżeli ktokolwiek z niej chciał brać udział w wojnie, to na jej (to jest wojny)czas poprostu zmieniał gildię, a jedyną wojnę jaką my mieliśmy to z jedną postacią, Vanessa Ice ;<
Tak sobie pomyślałem po przeczytaniu tego posta; ile można grać w Tibie???Swoją drogą, ciekawe czy była już taka sonda? Pewnie tak. No ile mozna grać? 2 lata? 5lat? 10? ile? Twoja gildia Esterie będzie istnieć cała wieczność.
Twoją gildie poznają Twoje wnuki z pamiętników. Twoja gildia będzie super pokojową gildią ,z której na czas wojny wynoszą sie wszyscy i zostajesz tylko Ty-Babcia Esterie. Mozna zawsze do Ciebie wrócić bo pocieszysz po stracie."Mów do mnie jeszcze..." Uwielbiam Twe ciepło. Uspokuj mnie.Tak bardzo potrzebuje czułości. On mnie pobił .Do kogo mam iść Babciu by nie zakłócić prządku wszechświata? Nie chce działac na niekorzyść rodziny. Wiem , ze jestes z nas dumna kiedy skulamy sie u Twych stóp....
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania