|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Eee... nie jestem ateistą, ale z tego co widać, niektórzy userzy znają mnie lepiej niż ja siebie samego xd O tak, oceniajmy się po jednym słowie, to bardzo katolickie <3
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() dzisiaj rano wyszedlem z ciala wylaczyc budzik.
co to w ogole za bzdura to cale zycie po zyciu. dlaczego cos mialoby sie stac po smierci? koniec kropka, karma dla robali. pamietasz co sie dzialo miliardy lat przed twoimi narodzinami? co wtedy czules? nie? good, bo po smierci bedziesz tak lezec jak ten buc jeden z drugim, az cie nie wrzuca na pendrive'a a potem na jakis emulator by cie 'wskrzesic'. obojetnie. takie moje zdanie, masz inne? super. ile ludzi, tyle opini i zdan, i mysle, ze nie ma sensu przekonywac jednego z drugim do swoich racji, bo to nic nie da. jedni wierza w jaskólki, drudzy w duchy, i jak im z tym dobrze, to tylko lepiej dla nich. takie dyskusje i tak tylko zmierzaja nieuchronnie do flame war'a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
a) interesują mnie źródła tych informacji b) interesuje mnie w szczególności źródło zacytowanej informacji. Przejrzałem 2 encyklopedie jakie posiadam, sprawdziłem Wikipedię PL, ENG, GER oraz włoską i nie znalazłem żadnej wzmiance o ekskomunikowaniu miasta w 1275r... (ani żadnym innym, sprawdzałem również hasło ekskomunika). Ogólnie, wiele z tych argumentów wydaje się być ciekawymi, wiele z nich jest dość mocnymi i na pewno wiele jest prawdziwymi, ale w tej chwili, brak oparcia argumentu o Florencji podważa moją wiarę w cały ten spis. (a przynajmniej w to, czego sam nie byłem w stanie sprawdzić w źródłach). Jeszcze raz będę wdzięczny za jakąś bibliografię to tych ciekawostek.
![]() |
![]() |
#44 |
Fallen Angel
|
![]() @Flamewar
Jeśli każdy ma prawo głosić Jezusa Chrystusa, każdy ma prawo głosić że jest to bzdura. Wmawianie mi istnienia Boga jest mniej wiecej tozszame z wmawianiem katolikowi ze Bóg jest wymyślony. @topic Nie muszę umierać żeby wyjść z siebie i stanąć obok. Ten film to czysty kretynizm. Człowiek którego mózg przestał działać i coś zobaczył? I niby jak sprawdzili czy mózg nie funkcjonuje? Badanie aktywności mózgu odbywa się poprzez sprawdzenie przebiegu impulsów elektrycznych między synapsami(o ile dobrze pamietam lekcje biologii). Nawet jeśli nie nazywa się to synapsy, to na pewno te impulsy między czymś tam przebiegają. Już widzę jak lekarze w trakcie reanimacji podłączają gościowi elektrody do czaszki żeby to sprawdzić. Reasumując: jak ktoś chce, niech wierzy sobie w tunele, światła i co tam jeszcze chce. Ale nie na podstawie takich kretynizmów, jakie ten film prezentuje.
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 07 2008
Lokacja: Częstochowa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Skrapcio
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 25
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() ja sadze ze strefa 11 to jakies gowno ksiadz opowiadal ze jak bylo z blachowni o domu co straszy to zaplacili pijokowi zeby wszedl oni to tylko zmontowali jakos grozne a facet wzial kaske i dziekuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2008
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Prostynick - 07-10-2008 o 02:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 24 10 2006
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Juz wiele osób się prze mną wypowiedziało lecz muszę dodać coś, a może po tym przejściu na koniec "tunelu" jest.... no właśnie jest to wszystko co ciebie dotyczy, czy ucieszyło by cie trafienie pomiędzy nieznajomych ludzi albo nawet trafienie gdzieś w pustkę gdzie nie ma niczego? Według mnie nie. Jak dla mnie to przejście w ta światłość czy coś o podobnym znaczeniu jest symboliczne po przekroczeniu tej bariery trafiasz do miejsca które sobie sam stworzyłeś oczywiście to tylko moja teoria nikt nie musi się z tym zgadzać ale możne być w tym chociaż ziarenko prawdy. Poza tym całe to przemyślenie na temat co będzie po śmierci to jest jak rozmowa czy Jezus miał brata ?!
Pozdrawiam dani
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Stąd
|
![]() a według mnie te wszystkie objawienia podczas smierci kliniczej to <uwaga trudne slowo ,12 latki zamkąc oczy)WYIMAGINOWANE wyobrażenie przez umierający mózg
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Tentotrix - 07-10-2008 o 09:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Z tego co ja wiem OOBE jest stanem mózgu podobnym do stanu alfa, beta itp. Gdy jesteś w jednym z nich widzisz z perspektywy trzeciej osoby, tak też właśnie zapamiętujesz (chyba, że ktoś sobie przypomina obiad z perspektywy osoby patrzącej na talerz). Tak więc argument nijaki. Nie ma czegoś takiego jak wychodzenie z ciała, ponieważ wg. KK jest to możliwe tylko poprzez śmierc a jak dotąd szłyszałem tylko o jednej osobie, która zmartwychwstała ;-;. Wg. ateistów nie ma wychodzenia z ciała, bo nie ma duszy, proste.
Co do filmu: kolejny shit. Rozumiem słowo nawracac, ale wciskac komuś na siłę?
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Hm, podejrzewam, że jesteś katolikiem - trochę Cię oświecę: katolicy wierzą w szatana. Ponadto wyznają Jahwe (a właściwie ponoć od niedawna Adonai), a Muzułmanie, jeśli się nie mylę, uznają Chrystusa za proroka czy coś, więc też w niego wierzą ; )
![]() |
![]() |
#53 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Sam nie potrafię powiedzieć, czy nie ma czegoś takiego jak "dusza". Chciałbym, żeby nasza świadomość ginęła razem z mózgiem, ale z drugiej strony daje wiarę tworom takim jak upiory. Wypowiem się ostatecznie gdy zgromadzę z załogą odpowiedni sprzęt i zbadam parę miejsc. Póki co zostanę skołowany. Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 07-10-2008 o 11:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
Imię: nie powiem
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 90+
Skille: -.-
Poziom mag.: 63
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Nauka nie ma dowodów na istnienie życia po życiu (chociaż to zależy od człowieka), ale i również sceptycy dowodów na fałszywość takowych teorii nie posiadają. Jedno wyklucza drugie, ale to pierwsze (teoria) może nawiązywać do już udowodnionej parapsychicznej teorii. Moim zdaniem właśnie pierwsza strona jest bardziej prawdomówna niż druga. Ostatnio edytowany przez janek@ - 07-10-2008 o 14:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() UP: No tak, ale bardzo często też ludzie przeżywają LD i brną w zaparte i twierdzą że to było OOBE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 24 10 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: stąd
Imię: nie rozumiem
Profesja: Sorcerer
Gildia: kiedys Ormo
Świat: Arcania
Poziom: 5+
Skille: nie
Poziom mag.: 1
|
![]() poniewaz usuneli moj post, ktory prawdopodobnie zostal uznany za herezje, powtorze jeszcze raz:
po smierci logujemy sie w temple mam nadzieje ze to przerwie wasze bezsensowne dyskusje prowadzace do niczego.
![]() |
#60 | |
Słitaśny Krulik
|
![]() Cytuj:
![]() @ Bullshit. Co nas czeka po śmierci? Nic, tracisz panowanie nad ciałem, mózg robi "off" i amen. ![]() |
|
![]() |
![]() |