|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | ||||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 20-11-2008 o 22:12. |
||||||||
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Kojarzysz Jezusa z dłonią na twarzy a poniżej dopisek 'ja p@#$@le'? Myślę, że to zdjęcie najlepiej skomentowałoby twoją wypowiedź. Yoh@ Nie chodzi o czekoladkę. Chodzi o całokształt twórczości.
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2008
|
![]() Yoh Asakura to taki Scrooge tegorocznych świąt. Wyluzuj ziomuś bo inaczej będziesz miał rycie bani w noc wigilijną.
|
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() nawet on wkoncu sie przełamał.... a yoh ma serce skute prehistorycznym lodem
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zastanawia mnie jedna sprawa.
Jest szansa pomóc drugiemu człowiekowi. Zamiast podać rękę, uśmiechnąć się, to kilku wrednych ludzi czepia się. Yoh, Fred, czy to naprawdę jest konieczne?
#46 |
Redaktor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Made my day.
Cytuj:
Ok, już się tłumaczę - nigdy nie lubiłem Yoh'a, (choć wyżej wspomnianą ripostę uważam za wybitnie udaną), natomiast śmieszą mnie te ataki oburzonych ludzi na kogoś, kto zachowuje się kontrowersyjnie. Nie interesują mnie jego (zapewne niezbyt skomplikowane) motywy, ale strasznie śmiesznie brzmicie, ludzie. Czekam na akcję z owocami. |
|
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale ja się nie czepiam. Nie mówię, że to głupie. Nie zabraniam brać udziału. Ale skoro oni mogą dostać czekoladki, to ja chcę quada.
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Drunk
Gratuluje specyficznego poczucia humoru. Mi to bardziej chcialoby sie plakac niz smiac ![]() @Yoh Nieno, quada masz juz zalatwionego. Z tym, ze czekam na nowe Evo na parkingu! |
![]() |
![]() |
#50 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Wypowiem się o Tobie tak - nie wiem, czy na prawdę taki jesteś, czy po prostu się zgrywasz. Mam tylko nadzieję, że gdy sam kiedyś będziesz miał dzieci, to nie będziesz uczył ich takich postaw. |
|
![]() |
![]() |
#51 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Drunk
Nie kontrowersyjnie, a dziecinnie. Mała różnica.
#52 | |||||
Redaktor
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Dla nich ma to być niespodzianka, takie usłodzenie gorzkości w życiu. I też bez tego wora 18 kg słodyczy będą żyć dalej, tak jak TY, JA i KAŻDY INNY. Ale w życiu liczą się gesty ... ![]() Cytuj:
Ty nie masz quada, bo widocznie rodzice twierdzą iż nie jest ci potrzebny. Oni też go nie mają, pewnie nawet nie do końca wszystkie wiedzą co to jest. Gdyby nie bezinteresowna pomoc ludzi to nie miały by dachu nad głową, śniadania, obiadu, kolacji. Połowa z nich mogła by już nie żyć, a kolejna część mogła by kraść itp itd ... BG zapracował na wszystko co ma i teraz korzystają z tych dobrodziejstw jego dzieci. Ale nawet BG mając tyle kasy nie zapomniał o ludziach i wraz z żoną od lat prowadzi własną fundację. Chodzi o to by każdy pomagał tak jak może. Czy ja proszę cię byś zrezygnował z neta, komórki i kasę to wpłacił na konto domu dziecka ?? Uczepiłeś się tego Quada, ale jak możesz jedno porównać z drugim ?? Nie ma rodziców nie ma miłości ... Cytuj:
A one zjedzą tą darmową czekoladkę i tyle, zaspokoi to ich brzuszki na jakiś czas. Co dzień dostają też owoce i ciepły posiłek. I jakoś nie widać byś ty miał tak źle jak i oni mają. Bo np 1 komputer i to taki z czasów Quake 3 mają na 10 osób. Ubrania to mają takie jakie im ktoś ofiaruje lub kup - wpływu co to będzie to raczej nie mają. Mają śniadanie, drugie śniadanie do szkoły, obiad, podwieczorek i kolację. Nie mogą iść do lodówki i jak tam czegoś nie ma pójść do rodziców i poprosić o $$ na coś i pójść po to do sklepu. Cytuj:
I ludzie biorą udział w takich akcjach bo to nic nie kosztuje, nasz szarych ludzi. A twój quad ktoś musiał by zasponsorować, znajdź sponsora niech zrobi taką akcję to ja osobiście sam wypełnie taką tabelkę i się przyłącze do tego byś miał tego quada. Ale ciekawi mi czy ktoś ci pomoże, baaa czy ktoś uzna że warto jest ci pomóc i zasponsorować tego quada. Bo przecie quad jest super hiper pro ... Ale tylko dla ciebie ... I policz ile dzieci można uszczęśliwić dając im czekoladki kupione za cenę takiego quada ... Więc jest to akcja masowa a nie jednostkowa ... |
|||||
![]() |
![]() |
#53 | ||
Redaktor
|
![]() Cytuj:
A co innego ma zaproponować producent czekoladek, by się rozreklamować i by nie wydawać pieniędzy na inne "prezenty". Każdy daje to co może. A tutaj nie staje nic na przeszkodzi byś w ramach pracy społecznej sam spróbował chodz dla jednego domu dziecka wyszukać sponsora który zorganizuje dla nich taką akcję. Cytuj:
Więc nie żal się do nas że jesteś nie kochany, że twe życie usłane jest osobistymi traumami. Od tego są specjaliści, bardziej odpowiedni ludzie niż my. No i oni nie liczą że ktoś im coś da za darmo, życie je tego nauczyło. Poprostu jak coś dostaną to się z tego cieszą, nie oczekując tego wcześniej. Bo przecie nie można im powiedzieć iż bierze się udział w takiej akcji i że MOŻE coś wygramy. Bo to by mogło być dla nich za ciężkie, jak by się nie udało ... A tak mówi im się jak osiągnie się już dany cel ... I dzieli się nowiną, radością. W tym roku wymieniają u nich dach, przywieziono masę sprzętu i materiałów do tego celu. Chodź prosiło się i mówiło tym dzieciakom by nie nosili tego to nawet 2 i 3 latki brały po dachówce same z siebie i na 4 piętro biegały z tym wszystkim. I co ich to powinno obchodzić czy im cieknie na głowę czy nie ... przecie to nie ich problem, mają od tego masę ludzi i opiekunów. Ale one poprsotu cieszyły się z faktu iż ktoś im pomaga ktoś robi coś dla nich i nie oczekuje niczego w zamian od nich. Ostatnio edytowany przez Scobel - 20-11-2008 o 23:01. |
||
![]() |
![]() |
#54 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Redaktor
|
![]() Cytuj:
To jest akcja nie obowiązkowa, nie chcesz nie bierz udziału. ![]() Czy ktoś cię zmusza do tego ?? Przecie można zwrócić na siebie uwagę w 100 innych sposobów i w dodatku nie zachowując się tak jak ty to robisz obecnie ![]() Dziękuje, chodź uważam to za normalny, zwykły tekst ![]() Ostatnio edytowany przez Scobel - 20-11-2008 o 23:11. |
|
![]() |
![]() |
#56 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#57 | |
Redaktor
|
![]() Cytuj:
![]() No to skoro cię nie interesują tego typu akcje to czemu się tutaj wypowiadasz ... ![]() Ostatnio edytowany przez Scobel - 20-11-2008 o 23:23. |
|
![]() |
![]() |
#58 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 20-11-2008 o 23:28. |
||
![]() |
![]() |
#59 | |||||||||||||||||||||||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak on to przeżyje ![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
#60 | |||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Wiecie jak to jest, w sumie wszelkie takie akcje rzadko kierowane są empatią, raczej czystą chęcią zysku i szansą na dobrą reklamę, tudzież pokazanie się w dobrym świetle samarytanina. A kiedy nawet jest to odruch empatii to jest to dla mnie jakby śmiechu warte. Life is brutal itd, nie interesują mnie ci którym wiedzie się gorzej. Taki los, co na to poradzę, że ich rodzice nie kochali... Zasadniczo dla ogółu lepiej by było gdyby te dzieciaki wymarły, bo nie pomagają nam iść naprzód. No co? Brzmi nieludzko i bezdusznie? Wielu ludzi umiera lub wiedzie przykre żywota, tak było zawsze, i do czasu aż nie "wyewoluujemy" jako rasa na wyższy poziom (dla tibiomanów, patrz: "You advanced") tak aby być w stanie załatwić sobie wszystko to zawsze będą ci mniej szczęśliwi. Za 20 lat może się okazać, że z powodu braku ropy masz prąd w chacie 1h dziennie, a przez brak tlenu musisz kupować sprężony w butlach... Więc martw się o swoją dupę. Dzieci umierają cały czas. Będą nowe i też będą umierać aż się coś znacznie nie zmieni. A nic się nie zmieni puki zamiast się rozwijać będziemy się starali dogodzić wszystkim jak komuna. Survival of the fittest, jeżeli pozwolą szanowni koledzy na parafrazę. Masz pecha, umierasz... nie mamy kontroli nad losem i ta sytuacja się nie zmieni aż takowej nie zdobędziemy. Jest tylko jedna rzecz która mnie zachęca do klikania itd. Bo coś za "nic". Nic nie tracę, a ktoś zyskuje. Może następnym razem ja będę wśród tych co będą mogli zyskać a ten drugi dla mnie kliknie.
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 21-11-2008 o 00:03. |
|||
![]() |