|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2008
Stan: Na Emeryturze
|
![]() mogli by wtedy dorobic "second skills" i wtedy bys go robił jakbys walil z 2 broni w monka np. (normalny trening ale bez tarczy) i masz RAZ wybor jaki SS ma być i masz np. skille 70/60 i 40 second skill wiec majac 2 bronie 2 hit jest duzo mniejszy!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak ja kocham gdy Tibia, bądź inna gra jest porównywana do prawdziwego życia
![]() Według mnie pomysł fajny, jakieś urozmaicenie by było ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2008
Lokacja: Warszawa
Imię: Rujewit
Profesja: Knight
Gildia: Yalahu Dranks
Świat: Nerana
Poziom: 39
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Second skill to swietny pomysł moim zdaniem !!! Gra nabrałaby urozmaicenia
![]()
"Contra negantem principia non est disputandum" Mistrz Świata : 08:50 Pixel Fighter [60]: "nie chodze do szkoly bo i tak bym niezdal ; ( a tak to przynajmniej level urosnie" 19:59 Horelix [8]: 19:59 Horelix [8]: Wezcie zrobcie cos w tym ab prosze sorry ze po polsku ale tu botterow wiecej niz trolli 19:59 Please wait patiently for a gamemaster to reply. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2008
|
![]() @Topic
temat fajny, fajnie się czyta wasze pomysły xD Pall, Sorc, Druut: nie mogą używać broni w obu rekach (z wyjątkiem kuszy, luku itp) Knight: Może używać 2 broni jednocześnie ale.. - Obydwie muszą być jednoręczne - Bronie muszą być takie same np bright sword i bright sword a nie Serpent i spike - Muszą posiadać maksymalnie 35 lub 40 ataku (choć 40 było by przegięciem) - Axe, Club i Sword Ringi dzielą się na obydwa miecze (Sword ring daje up 4 skila czyli dawał by tylko 2) - ofc nie można mieć tarczy ale to chyba logiczne @Kastet? Kastet raczej nie ale coś bardziej ala rękawice z sztyletami typu Wolverin czy jak to się pisze XD @Średniowiecze Nie wiem nie miałem okazji tam być xD ale w mojej wyobraźni widział bym w tamtych czasach Rycerza z dwoma mieczami ![]() @Off Topic A Swoja droga jak Paladin może trzymać w jednej ręce przykładowo 60 Włóczni i jednocześnie rzucać jedna z nich? tego sobie nie mogę wyobrazić @Pozdrowienia Pozdrawiam xD
Yo! Ostatnio edytowany przez PabloMage - 04-12-2008 o 05:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2008
Lokacja: Kraków
Imię: Birmil Rodgard
Profesja: Knight
Gildia: Slovian Blood
Świat: Keltera
Poziom: 45
Skille: 75/74
Poziom mag.: 5
|
![]() Według mnie takie rozwiązanie jest możliwe. Wiąże się to jednak ze stworzeniem nowej profesji. Coś w deseń wiedźmina. Taka postać walczyłaby dwiema broniami, uderzając słabo lecz szybko, używałaby magii trochę lepiej niż pall a zamiast tarczownictwa trenowałaby uniki. Wszystko jest do zrobienia, potrzeba tylko chęci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() o,o ..i..? uhm Nie spamuj <$$ij znaki> |
|
![]() |
![]() |
#49 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Dlatego, ze shielding zbiera dokladnie 2 hity w turze, a ataki przeprowadzone przez knighta dwiema broniami wykonywane bylyby w tej samej kolejce. W takiej sytuacji bierzemy 2 knightow, jeden atakuje cel lamiac shielding, drugi wchodzi jak w maslo, zadajac przy niezlych skillach 250-300 obrazen na kazdy atak z kazdej broni w potworka pokroju behe lub demona. Na dzien dzisiejszy zeby cos takiego osiagnac trzeba 4 knightow i kupe zabawy z ustawieniami timingow, tak zeby 2 najslabszych zbieralo bloki a 2 najsilniejszych zadawalo obrazenia.
Ktokolwiek trenowal na monku bitym przez 2 raty wie, ile zabawy jest z takim timingiem ataku, zeby raty zbieraly bloki, teraz wystarczy to pomnozyc przez 2 i robic co kilkanascie sekund przy kazdym kolejnym stworku. Tak to wyglada dzisiaj, w przypadku uzywania dwoch broni upraszcza sie o wiele razy za bardzo. Nie mowiac juz o takim malym szczegoliku, ze z takiego rozwiazania korzystaja w zasadzie tylko uzytkownicy swordow, bo tylko swordy maja wystarczajaco duzy def zeby rezygnacja z tarczy nie powodowala zadnych powaznych konsekwencji. Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 06-12-2008 o 15:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
![]() żal to by było jak fast atak... to nie lepiej jak se na ots wejdziecie?? fast atak i exp x1?? żal myślicie wy ludzie
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 06 2007
|
![]() to wtedy by nie bylo sensu noszenia 2 recznych broni bo po cholere
|
![]() |
![]() |