Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-12-2008, 17:30   #41
Remciol
Użytkownik Forum

Remciol's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brave Heroes
Świat: Lunara
Poziom: 53
Poziom mag.: 50
Remciol ma numer GG 6283394
Domyślny

Ja też gram od wersji Tibii 7.4 bodajże, albo 7.3. Na 8.1 zatrzymałem się (wtedy jak nowy trade system wszedł). Pamiętam, moim marzeniem było potrzymanie przez chwile Magic Sworda, a teraz? Co 2 knight ma SoVa, a nawet jeśli nie, to ich cena nie przekracza 300 k na moim serverze, kupujesz za 90 zł kase na allegro i kupujesz SoVa. Wcześniej nie było aż tylu Allegro sellerów, teraz jest tam 20 stron ofert z Tibii. Nie było tylu PRoo EfUl ELLo Graczy, w wieku 10-15 lat. Hotkeye ożywiły PVP? W czasach 7.6 bycie dobrym na pvp to była klasa, nie każdy mógł być dobry, a teraz? Pierwszy lepszy Sorc czy Drut zabije Cię z SD. Jak dla mnie, Tibia schodzi na psy, niedługo całkiem straci klimat RPG. Jedyne, co przez ostatni czas weszło i jest dobre, to addony, które jednak mocno urozmaiciły grę, przez co każdy wygląda inaczej . A co do Paladyna, mogą zmienić nazwę jego profesji na łucznik, czy cuś takiego
16:10 Acon Pagon [22]: wiesz ja jestem bratem slepego
<wcisnołem wcześniej kit, że znam Ślepego, 201 EK>
Sir Mefix [15]: Buhahaha XD
Sir Mefix [15]: to gdzie on mieszka?
Acon Pagon [22]: co cie to masz hunta od mojego brata
<Przybiega kumpel>
Acon Pagon [22]: sorki brat cie muj bil
Acon Pagon [22]: sory
Sir Mefix [15]: ten tekst wchodzi na forum xD
Remciol jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-12-2008, 18:05   #42
Aae
Użytkownik Forum

Aae's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2008
Lokacja: Oln <3

Stan: Niegrający
Poziom: xx
Domyślny

Yhy. Racja.

Teraz umiejętności-refleks nie mają takiego znaczenia na pvp.
stary 20-12-2008, 21:30   #43
Bykunn
Użytkownik Forum

Bykunn's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki

Stan: Na Emeryturze
Bykunn ma numer GG 6050652
Domyślny

Nie podobały mi się bo się przyzwyczaiłem ... po prostu były zajebiste, a teraz co masz do dyspozycji ? Jakiegoś śniegowego bałwana, kolesia który sobie podtrzymuje sygnalizator (Yalahar). Po co takie udziwnienia ? Kiedyś było w porządku, a nie było takiego urozmaicenia, bo nie grało się po to żeby sobie dorobić toporek na plecach, tylko w innym celu, ale chyba nie jesteś w stanie tego zrozumieć.
Bykunn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2008, 22:12   #44
Aae
Użytkownik Forum

Aae's Avatar

Domyślny

o0

Pokaż mi post, w którym napisałem iż zdobywanie addon'ów jest celem gry!

Też lubiłem stare outfity i sądze, że były one najlepsze i niezastąpione, a jednak próbuję przyzwyczaić się i polubić te nowe.

Życie jest pełne zmian. Musisz się z tym pogodzić.
stary 21-12-2008, 18:21   #45
Saatis
Użytkownik Forum

Saatis's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2008

Profesja: Sorcerer
Poziom: 36
Poziom mag.: 33
Domyślny

ehh Tibia schodzi na psy ...
CipSoft chce tylko kase a nie dobro graczy ...
tibia miała w sobie coś takiego co inne gry nie mają
a te ubdate ...
H-keye - np. wchodze do orc fortress i F1 F2 F1 F2 -.-
Hi Sell 5 chain armor - to było coś a nie hi zakładka sell i łąduje w to
tee zbroje niektóre jak z Bajki o Barbie
Rare golden bootsy ma kilka-naście osób w tibi a teraz bedą szli na hunt i 1 osoba 3 golden 4 golden bootsow :/
zaraz z rata bedzie leciec plate armor i rat leather xD
POZDROWIENIA DLA Cip Soft :*
Saatis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2008, 18:55   #46
Aae
Użytkownik Forum

Aae's Avatar

Domyślny

Oj tam już nie przesadzajcie.

Piszecie takie głupoty, a połowa z was ciągle(wciąż) gra w Tibie.

Nie wyolbrzymiajcie tego tak bardzo i cieszcie się, że jeszcze nie możemy dropnąć "plate armorów i rat leatherów" z rata.
stary 21-12-2008, 19:01   #47
.N3pt3r.
Użytkownik Forum

.N3pt3r.'s Avatar

Data dołączenia: 15 12 2008
Lokacja: In Da Haus

.N3pt3r. ma numer GG 9243587 Send a message via Skype™ to .N3pt3r.
Domyślny

Za niedługo w tibi będą cyborgi i będzie można mieć laptopa w backpacku
stary 21-12-2008, 19:07   #48
Aae
Użytkownik Forum

Aae's Avatar

Domyślny

Taa.

Będą miecze świetlne, ak-47, granaty i inne średniowieczne bronie.
stary 22-12-2008, 16:20   #49
Saatis
Użytkownik Forum

Saatis's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2008

Poziom: 36
Poziom mag.: 33
Domyślny

i guma do żucia -.-
Saatis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2008, 17:52   #50
Aae
Użytkownik Forum

Aae's Avatar

Domyślny

Yhy.

Będzie można zrobić balona przyczepić do koszyka i sobie latać. >,<
stary 22-12-2008, 20:23   #51
Ascaron
Użytkownik Forum

Ascaron's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Ascaron ma numer GG 5952097
Domyślny

Miło wspominać stare czasy. Ja zaś grałem i gram od tibi 7.5. Pamiętam jak jeszcze się wchodziło do tibi i była ta kobitka w zielonym . W tej tibii było coś co mnie wciągało, ale nie chodzi o to, że byłem młodym niedoświadczonym graczem. Ludzie byli inni. Nie liczył się lvl. Liczyły się kontakty międzyludzkie. Ludzie stali przed GH i sobie rozmawiali robiąc uszki ;D (te uhy od 11 lvla (chyba) ). Kolejki w sklepach. Stare outy, amazonki nad carlin. Tajemnicze DC. Sorka, łezka się w oku zakręciła. Czas wrócić do teraźniejszości.

Radze od czasu do czasu zajrzeć do tego tematu.

Link:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=176681
Ja mam 20 lvl kingh i mi nie muwcie ze nie mam takich skilluw

mam druga postac i mam 178 lvl i mam skille 278/298

nie muwci ze nie mam takich skillów bo mam a jak sądzicie że nie mam to jesteście noobami

JAK TAK UWAżASZ TO Z CIEBIE NOOB !

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KaCzKa.pl Pokaż post
Cyclops - stare ma gacie i śmierdzą

Ostatnio edytowany przez Ascaron - 22-12-2008 o 20:25.
Ascaron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2008, 21:32   #52
Lord_Piterek
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007

Domyślny

bardzo mi sie podobala tibia 7.5 bo na tej zaczalem grac. nie liczyl sie wbity lvl... pozniej na 7.6 juz sie zaczelo chrzanic, te rozdzki :/ ale nie bylo najgorzej.
najbardziej tibia zaczela sie pierdolic od 7.8 z tymi nowymi outfitami
Lord_Piterek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 11:28   #53
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

1. dlaczego wam sie nie podobaja te nowe golemy? przecie tibia to nie jest gra o jaskiniowcach (uga buga sel maczuga)

2. no kurwa czy to ja żyję w jakimś innym świecie czy 7.7 to był tylko techniczy uptade?

notka here
Ukryty tekst:
Cytuj:
gdzie najlepiej expić pallem na rooku?
Cytuj:
12:05 CM Andasstra on Askara [2]: no kurwa in here.. thats not nice-.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf
Cytuj:
daj, ja ci zrobie ludzika
..O
./|\
../\/
./
Ja przeczytalem zamiast ludzika, to "lodzika" i cale 60 sekund szukalem w tym obrazku czegos zboczonego HAHA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Miał swoje 5 minet.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OwntibiaForFree
Nie zdziwcie sie jak anty vir bedzie wam szalal wkoncu to keylogger
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azris- Pokaż post
Mikolaj upil sie kakalem ;d

Ukryty tekst:
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 00:48   #54
Zarandiel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2005

Świat: Refugia
Domyślny

Kiedyś pojawiła się propozycja od strony graczy na stworzenie serwerów Tibii 7.4 (oficjalnych oczywiście), ale gdzieś to umarło. Pomogłoby to pewnie na tych narzekaczy. Dla mnie niezrozumiałe jest po prostu po co pisać takie służące tylko do narzekania tematy na forum fanowskim, to i tak przecież nic nie da. Chcecie zmian, jakichś powrotów do przeszłości czy innych cudów to piszcie na oficjalnym forum tibia.com .

@down
Wygląd wilka to nie porażka... przynajmniej teraz nie wygląda jak szczeniak.
No fajnie ale niezla mialem beczke ja sie wbijam a tu nie hu** mojej kasi
w piz** 1kk nie liczas eq wartego 2 tyle i co teraz zrobic na dodatek zaliczyl na haku 2 gleby niewiem czy skakac z okna czy isc sie utopic albo moze powieci jak to szybko odrobic 65 pallek ze skilami 83/61 jak nie pomozecie to ide skakac przyjemnieszy zgon
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gormitas Pokaż post
a co to Crominal Record rekord w banie?

Ostatnio edytowany przez Zarandiel - 28-12-2008 o 03:01.
Zarandiel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 01:39   #55
Inferno3031
Użytkownik Forum

Inferno3031's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Grudziądz

Świat: Arcania
Poziom: 47
Poziom mag.: 45
Inferno3031 ma numer GG 1569478 Inferno3031 ma login Tlenu inferno3031@tlen.pl
Domyślny

Etam przesadzacie. Jak chce się wykazać refleksem to ide w quake pograć a nie w tibie

Co do outfitów to te które są teraz w porównaniu do tych które były w wersjach rzędu 7.4 są świetne. Klimatyczne i przynajmniej JAKOŚ wyglądają... Do teraz pamiętam jak mój kumpel kiedyś zobaczył tibie i powiedział "Co oni tu w dżinsach zapierda****?!" xD. Ale jest jedna rzecz która ostatnio mi się nie podoba... zaczynają się zmieniać grafiki o których byśmy nawet nie pomyśleli, że mogą zostać zmienione. Np. wygląd wilka teraz to porażka według mnie...Tak czy inaczej tibia się zmienia i wszyscy będą musieli się z tym pogodzić
stary 28-12-2008, 03:13   #56
Bakuo
Użytkownik Forum

Bakuo's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez laxiu Pokaż post
Ta, też mi się to nie podoba, bez sensu!!!
A te Golemy roboty -.-
Wybacz, ale co się robi bez sensu, to że mamy nowe możliwości, nowe bronie, nowe monstery?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qusq Pokaż post
Ale czy nie zdaje Ci się ,ze nagle dopiero co byl update i juz widzimy temat "Golden Boots Zdobyte" to dzieje sie za szybko jednego update dodali za dużo rzeczyi zdaje mi sie ,ze tibi powoli chce zrobic ,zeby wszystkie itemki byly dostepne i to bedzie glupie nikt nie bedzie sie trudzil bo bedziemy widzieli na trade "16:20 Xx xx [xxx]: . . : : Sell golden boots : : . . 300k . . : :"
Nie widzę nic złego w tym by upowszechniać rare itemy. W końcu nie zostały one stworzone po to by je oglądać zza ściany tylko właśnie po to by je zdobyć. Zresztą większość tych 'rarów' spada z bossów, więc na pewno nie dojdzie do sytuacji gdzie 14334 osób na serverze będzie w posiadaniu tego samego itemka.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koksowy Pokaż post
Moim zdaniem prawie nie wszystkie lecz prawie wszystkie rzeczy wprowadzane od tibia 7.6 + psuja tibie
Oczywiście, post bez jakiegokolwiek potwierdzenia. Może raczyłbyś się wysilic i napisać kilka słów, dlaczego tak myślisz?

Cytuj:
Kiedyś jeszcze było coś w tym...Bieganie po kazzo, dialogi z npc aby wyłowić choć jedną informację, a może uda się zdobyć g axe czy inną niebywale rzadką broń.Teraz to już można to prawie normalnie zdobyć jak g shield, g axe czy g boots...
Masz rację, ale zapytaj się najpierw, co tak na prawdę zepsuło klimat. Imo dzisiejsza dostępność do informacji. Jestem więcej niż pewien, że 4/5 tibijczyków, żeby wykonać questa zagląda do spoilerów i innych stron, które zazwyczaj ułatwiają wykonanie zadania w 90%. Jak łatwo wywnioskować, to głównie nasza wina, nie CipSoftu.

Cytuj:
Skillowanie?:
A to śmieszne. Po poprawie loota wystarczy zapoznać 100 lvl gościa aby pomógł ci w expieniu. Rzuca on buffa i skill ci skacze...Co prawda kosztowne ale co z tego jak loot jest lepszy?
No tak, bo stanie z dwarfami przez XXh jest dużo ciekawszym zajęciem, niż bicie potworów i zdobywanie kolejnych poziomów, prawda?

Cytuj:
Miałem małą nadzieję co do tego update, ale wyszło jak zwykle...spierdolili wszystko.
Dalej nie mogę tego pojąć, czy nowości są dla was czymś złym?

Cytuj:
Tibia naprawde traci swój klimat i nie wmawiaj mi, że mówie tak dlatego, że tęsknie za byciem newbie i padaniem na ratach -.-
Oh, Ah, przyszedł 'elo manz0r' i pozamiatał, powiedz mi, w którym momencie ta tibia traci swój klimat bo nie wiem ;\

Cytuj:
Goł Goł Cipsoft and plajers(Ci prawdziwi). Nie dajcie się "znoobować"(znóbić)

Ps. Gram od 7.4
Widzę, że chciałeś być fajny, ale ci trochę nie wyszło. Wydaje ci się, że jak powiesz 'gram od 7.4' to wzbudzisz u każdego szcunek, a twoje zdanie się będzie liczyło na pierwszym miejscu? No to się mylisz bo każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie musi przyjmować z góry narzuconych stereotypów (tj. 7.4 rox, reszta sux.)

Cytuj:
Pamiętam, moim marzeniem było potrzymanie przez chwile Magic Sworda, a teraz? Co 2 knight ma SoVa, a nawet jeśli nie, to ich cena nie przekracza 300 k na moim serverze, kupujesz za 90 zł kase na allegro i kupujesz SoVa. Wcześniej nie było aż tylu Allegro sellerów, teraz jest tam 20 stron ofert z Tibii.
Myślę, że to bardziej kwestia przemijania czasu. Więcej graczy, większe lvle, więcej możliwości, więcej itemów, więc zrzędzenie na update'y w tym momencie to fail, proste.

Cytuj:
Hotkeye ożywiły PVP? W czasach 7.6 bycie dobrym na pvp to była klasa, nie każdy mógł być dobry, a teraz? Pierwszy lepszy Sorc czy Drut zabije Cię z SD.
Nie chcę za mocno poruszac tego tematu, ale prawda jest taka, że kiedyś liczył się lepszy bot, a nie zdolności pvp. Pytając się starszych graczy z wyższymi wówczas lvlami, właśnie taką odpowiedź otrzymałem.

Cytuj:
Kiedyś było w porządku, a nie było takiego urozmaicenia, bo nie grało się po to żeby sobie dorobić toporek na plecach, tylko w innym celu, ale chyba nie jesteś w stanie tego zrozumieć.
Jestem graczem właśnie z tych czasów, o których jest właśnie mowa. Z tego co pamiętam grałem dla zabawy, a dokładniej mówiąc dla spędzeniu czasu z kolegami rozwalając potwory, ludzi i rozwiązując questy. Właściwie była i nadal jest to jest jedyna rozrywka w tej grze, z tym, że dzisiaj, masz więcej do dyspozycji.

Podsumowując; to nie tibia upada, tylko gracze, widzący (i chcący oglądać) jedynie coraz większą cyferkę obok Experience.

Pozdrawiam,
Bakuo

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arack Pokaż post
ale zal chłopie oszmiesyzłes sie teraz xD
w moich oczach jestes głupi lekko muwiąc
Bakuo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 05:33   #57
Zarandiel
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Saatis Pokaż post
CipSoft chce tylko kase a nie dobro graczy ...
Zrób grę i zarabiaj na niej, bez żądania żadnych pieniędzy, jak Ci się to uda to masz ode mnie milion dolców za darmo!!!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Saatis Pokaż post
Hi Sell 5 chain armor - to było coś a nie hi zakładka sell i łąduje w to
Rzeczywiście... to było coś... coś co było totalnie przestarzałe, bez sensu, utrudniało rozgrywkę i było spotykane tylko w Tibii. Wszystkie inne MMO miały już system podobny do tego jaki mamy teraz gdy tylko ujrzały światło dzienne.
w piz** 1kk nie liczas eq wartego 2 tyle i co teraz zrobic na dodatek zaliczyl na haku 2 gleby niewiem czy skakac z okna czy isc sie utopic albo moze powieci jak to szybko odrobic 65 pallek ze skilami 83/61 jak nie pomozecie to ide skakac przyjemnieszy zgon
Cytuj:
stary 28-12-2008, 16:29   #58
MoonEowan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 02 2008

Imię: Moon Eowan
Profesja: Paladin
Gildia: szukam
Świat: Honera
Poziom: 37
Skille: 65/44
Poziom mag.: 10
Domyślny

1)
Wy tu gadu-gadu o tych "robotach" , a pokażcie mi JEDNEGO erpega klasycznego (tzn. ksiazki, karty postaci, kostki różnoscienne) w którym golemów nie ma. W D&D jest ich 6 lub 7 rodzajów. więc się nie czepiajcie.
2)
ojej, ojej, wy biedni, ile wy tracicie tymi updatami... pomyślcie, ile pacc teraz ma? przyjmujac ze facc arena to "1" to pacc ma PRZYNAJMNIEJ "3" (razy wiecej)
i nie mowie tutaj o łąkacz lasach, czy szajsie w którym są szczury. Chodzi mi o miejsca do expa.
Podajcie mi faccową alternatywę dla kopalni. pacc ma skarabeusze, cyclopolis, tiquandę PEŁNĄ potworów.

Nie mówcie że sie nie znam, bo na pacc'u CipSoft zarabia, ja o tym DOSKONALE wiem. Wiem o tym, i rozumiem to. Ale może by coś k***a dodał dla facca? kiedy ostatnio cos facc dostal? chybya w 8.2, i co to było?
brawo! Magican Tower przy mount sternum, 50% z was pewnie nie wie co to jest, i ŻE to tam jest.

pozdrawiam.
pozdrów krewnych
MoonEowan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 16:34   #59
Zarandiel
Użytkownik Forum

Domyślny

Czy wy jeszcze ludzie nie możecie zrozumieć, że FACC to jest taka wersja demo? Za większość gier trzeba zapłacić, a płakanie, że FACC nic nie dostaje jest jak najbardziej głupie i totalnie bez sensu. CipSoft nie ma żadnych korzyści w tworzeniu nowych terenów dla FACC i to w zupełności rozumiem. W darmowym koncie chodzi o to aby poznać świat itp., a gdy już będziesz gotowy na prawdziwą grę - kupujesz PACC.
Jak chcesz się męczyć na FACC to twój wybór, to nie jest gra w pełnej wersji, tylko okrojona i tyle. Wszystko kiedyś staje się płatne, inaczej nie byłoby to opłacalne, a o to właśnie chodzi. O ZYSK, wszystko się robi dla zysku, nic nie jest za darmo.
Cytuj:
stary 28-12-2008, 17:46   #60
Prototyp
Użytkownik Forum

Prototyp's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2008

Domyślny

Spoko, za 2-3 update napisza ze jacys mieszkancy wyspy Bambahar polecieli w kosmos, pojawia sie kosmici i benda nowe itemy z kosmosu. Bo co, przeciez swiat idzie do przodu hahaha.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania