Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Filmy

Notki

Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-01-2009, 17:30   #41
Shass Enre
Użytkownik Forum

Shass Enre's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2006
Lokacja: Ełk

Stan: Na Emeryturze
Imię: Shass Enre
Profesja: Elder Druid
Poziom: 266
Poziom mag.: 90
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ziomalek'boss Pokaż post
hehe nie zawsze się ek zwraca? Chyba nigdy... On tam wastuje o wiele więcej no chyba że expi bez exori/exori gran , a druga sprawa że bez siochera to on tam nie wyrabia... Do tego nie widziałem nigdy 150 ek expiącego SOLO na behe a ms/ed/rp bardzo często ;p
150ek nie wyrabia góra/dół z e-granem?? Wbije trafi e-gran zejdzie uleczy się do fulla wchodzi znów i tak w kółko

Ostatnio edytowany przez Shass Enre - 20-01-2009 o 17:32.
Shass Enre jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-01-2009, 17:50   #42
Ziomalek'boss
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oini Pokaż post
HAHAHA najbardziej to mnie rozjebal ten Ziomalek~.

'on tam wastuje o wiele więcej no chyba że expi bez exori/exori gran'
Widac ze najwiekszy level jaki miales to 20. Jak moze knight bic behe z melee? n/c
Chodziło mi o to że ma mniejsze waste jak expi z melee ale nie sam... bo solo to temu behe on może jajca podrapac

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shass Enre Pokaż post
150ek nie wyrabia góra/dół z e-granem?? Wbije trafi e-gran zejdzie uleczy się do fulla wchodzi znów i tak w kółko
wyrabiac wyrabia ale jakie ma waste? exori gran zabiera prawie 400 many behe ma 4k hp ek z grana walnie gdzieś z 400-500 (nie wiem dawno ekiem nie grałem - jakieś pół roku) to żeby ubic tego behemota będzie musiał walnąc 10 razy (10 x 400 many = 4k many + mana na leczenie ,a taka exurka to dużo mu nie daje więc musi jej dużo użyc) więc nie sądzę żeby taki ek miał profit na behe i to solo...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:04   #43
Nowohucianin
Użytkownik Forum

Nowohucianin's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: hiberna
Poziom: 102
Poziom mag.: 64
Domyślny

na behe raczej expi się z exori które wymaga 3 razy mniej many od grana i jest jakieś 2 razy słabsze tylko
Nowohucianin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:21   #44
Ziomalek'boss
Guest

Domyślny

UP
no dobra ale będziemy musieli częsciej do behe schodzic (bo będziemy wolniej je bic) przez co będziemy musieli się częsciej leczyc , więc wyjdzie (prawie) na to samo.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:31   #45
k.cron
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nowohucianin Pokaż post
na behe raczej expi się z exori które wymaga 3 razy mniej many od grana i jest jakieś 2 razy słabsze tylko
tos dowalil... jak solo bijesz up/down to tylko z granek, inaczej bedziesz je miesiac bil, chyba ze po 1 bijesz.... ja mowie o biciu 5-6 na raz
k.cron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:36   #46
Overlord
Użytkownik Forum

Overlord's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Domyślny

Nikt nie widzi lekkiego offtopa?
Overlord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:39   #47
Xevez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shass Enre Pokaż post
#Ktoś odnośnie skilli
Tylko w moim przypadku 1% z 75% mlvl na 76 to jest tyle (promoted): 5h 39m 10s (1% = 5h 39m 10s)
u knighta 15:59 Shass Enre [150]: ile czasu wpada 1% skilla na 95~15:59 xxxxxxxx [17x]: z 94 na 95 to z 1.5h~
Jeśli Twój wniosek jest taki, że nam jest łatwiej wbić skilla niż Wam mlvl, to Cię trochę rozczaruję. Przecież gdy wypijacie te hektolitry manasów na jakimkolwiek expie, to mlvl leci 20x szybciej... a my nie mamy jakichkolwiek 'przyspieszaczy' skilla...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ziomalek'boss
a i jeszcze dodając kolejny argument ms/ed nie musi skilowac miecha żeby na np 30 lvlu bic dragi bez waste po prostu wbija 30 lvl (a mi to zajeło 1 dzien , 2 noce na bocie) i je leje luzem.Dodatkowo skilowanie u ms/ed jest o wiele bezpieczniejsze np. koło banku w ankh nie ma żadnego monstera ani nie można żadnego zlurowac a jak przyjdzie GM to można miec ustawionego skrypta na to że postac się lognie od razu jak zobaczy GMa - i nic ci wtedy nie mogą zrobic.
Akurat do tych skilli 75/75 (z takimi można powoli lecieć na dragi) skilluje się przy pomocy bota w bardzo banalny sposób... Kilka nocek na trolle z knifem + full def i z głowy, więc nie mów mi, że miesiąc skillowania, bo w tyle czasu byś luźno 85-88 skill zrobił...
Xevez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:39   #48
Ziomalek'boss
Guest

Domyślny

A ja chciałbym dodac jeszcze np. tak jak na tym filmiku -> http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=wfjvnbkbstn7zonj 71 rp leje behe up/down (pewnie na bocie) nie tracac prawie że wcale hp.

Co prawda długo je bił ,ale na 150 lvlu będzie je klepal o wiele szybciej i z mniejszym waste niż ek. (no i ek na 71 lvlu to by temu behe dużo nie zrobił )

Ostatnio edytowany przez Ziomalek'boss - 20-01-2009 o 18:41.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 18:47   #49
Ziomalek'boss
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xevez Pokaż post
Akurat do tych skilli 75/75 (z takimi można powoli lecieć na dragi) skilluje się przy pomocy bota w bardzo banalny sposób... Kilka nocek na trolle z knifem + full def i z głowy, więc nie mów mi, że miesiąc skillowania, bo w tyle czasu byś luźno 85-88 skill zrobił...
tak wiem troche przesadziłem ale nie zmienia to faktu że mag druid może od razu iśc ,,robic PG'' a knight musi trochę poskilowac + jeśli skiluje tak jak napisałeś czyli na bocie ma szansę padnięcia (jeśli chodziło Ci o swamp trolle to jest to nawet bardzo prawdopodobne) no i te skile 75 to raczej kwestia kilkunastu a nie kilku nocek - tak szybko skile nie idą a i ludzi na trolach dużo

edit
kurde sory za double posta
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 20:25   #50
Oini
Użytkownik Forum

Oini's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2007
Lokacja: Kraków

Imię: Oini
Profesja: Elite Knight
Świat: Pandoria
Oini ma numer GG 1889736
Domyślny

O kurwa i ty masz 80 ms'a? Wez lepiej sie nie wypowiadaj.

Wytlumacz mi jak mozna pasc na swamp trollach. Nawet jak wezmiesz na noc ten bp potionow i ustawisz zeby jadl samego fooda to nie masz szans pasc.

Co do skili to po co teraz komu skille. Jak wbijesz to 70/70 na poczatku to na 100 lvlu bedziesz mial z 86 a jak nie bedziesz wogole skilowal to z 82. Czy to taka wielka roznica ze trzeba siedziec i skilowac tych kilka dni? I tak Ci to duzo roznicy nie zrobi.

Na 80 lvlu palkiem robilem mniej wiecej tyle samo exp na godzine(behemoty) co na 120 lvlu wiec na 150 tez pewnie duzej roznicy nie bedzie widac
Oini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 20:40   #51
Ziomalek'boss
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oini Pokaż post
Wytlumacz mi jak mozna pasc na swamp trollach. Nawet jak wezmiesz na noc ten bp potionow i ustawisz zeby jadl samego fooda to nie masz szans pasc.

Na 80 lvlu palkiem robilem mniej wiecej tyle samo exp na godzine(behemoty) co na 120 lvlu wiec na 150 tez pewnie duzej roznicy nie bedzie widac
U mnie na serverze więcej jest anty boterów na swampach niż bottów a miejscówka z beholderem (ropasz goscia i pchasz go w te miejsce) jest zajęta prawie cały czas - cały czas kogoś tam ubijają.

A z tym lvl na palku to chodziło mi o to że wyższy lvl ma o wiele łatwiej - więcej hp , o wiele szybszy , lepsze skile = lepsze hity.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2009, 22:26   #52
quack
Użytkownik Forum

quack's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2007
Lokacja: Białystok

Profesja: Elder Druid
Świat: Shivera
Domyślny

wiecie ludzie wy se robcie co zechcecie ale chyba powinnismy tu mowic o danym filmie a nie ze knight jest do doopy ,gdzie ma waste i inne pierdoly?; p

@topic
film moim zdaniem dosc nudny szoda ze robiony na pojedynczym respie ale z dsami lepszego wyjscia sam nie widze ; ]
quack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania