![]() |
#41 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Ustka
|
![]() Cytuj:
@down Nie rozumiesz, więc po raz ostatni powiem: Wycofuje ten "projekt" jeżeli chodzi o menelstwo. Czytaj cały temat następnym razem plx. Chwila chwila, tylko co ja komu zrobiłem by być takiemu czemuś poddawany? Jak na razie nikogo nie zabiłem czy nie skrzywdziłem w jakiś większy sposób. Poza tym jeżeli już jesteśmy w sferze badań na zwierzętach i tym razem już nawet nie dla ratowania życia - jest to dla mnie równie obrzydliwe co zdzieranie skór ze zwierząt dla futra, chodź i to jako-tako da się usprawiedliwić, jednak nie musimy bujać się w futrze, mamy syntetyczne tkaniny, które są równie (a nawet bardziej) praktyczne co futro. Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 22:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Białystok
Wpisy bloga: 9
Stan: Na Emeryturze
Imię: (Rencista)
![]() ![]() |
![]() A co z tymi, którzy są "menelami" ze względu na ich niepełnosprawność, choroby, lub po prostu alkoholizm? To nadal ludzie. Nie myśl, że oni chcą być alkoholikami. Poza tym każdy ma swoje życie i ma prawo decydować, jak żyje.
Tak, wiem, że już o menelach to wycofałeś. Ah, i jeśli jesteś taki hardy i dla nauki zrobisz wszystko - już wysyłam ekspertów Avonu, będą na Tobie testowali kremy przeciwzmarszczkowe domięśniowo. W imię pięknej i gładkiej skóry!
![]() Ostatnio edytowany przez Kashek - 26-02-2009 o 22:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Film widziałem parę miesięcy temu, w całości (jest też akcja z sercem). Zawsze rozbawia mnie jak pięknie jest ustawiona kamera, na ujęciach żywego psa, aby ukryć mistyfikację (cóż, drugi miał pecha, w końcu musiały powstać też ujęcia odciętej głowy, ew. to ten sam, a montaż istniał zawsze).
P.S: Przyklejony temat, filmiki i takie tam... Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 27-02-2009 o 00:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Nie będę cytował konkretnych osób, po prostu dam ogólny cytat:
"Dla czego pies, nie człowiek" Wiecie, mówcie co chcecie, ale chętnie bym tam zobaczył człowieka. Zwierzęta są lepsze od ludzi. Jeśli wiedziałbym, że załatwię takiemu psu kilka dodatkowych lat szczęśliwego życia, tak, sam bym poszedł na stół. "Takie życie to tortura gorsza od śmierci" Prawda. I, wiecie co? To świetnie. Genialne zastępstwo. Są zwyrodnialcy, dla których kara śmierci to za mało. Powinno się ich skazać na miesiące/lata takiego, uhm..."życia". "Kim jesteś by decydować o życiu" Świadomym organizmem żywym. Prawie wszystkie istoty na naszej planecie są w stanie zabijać inne. Codziennie zabijamy owady, mikroby i tym podobne. "Zabijanie psów to coś innego niż ludzi" Dla czego? Posiadają mózg, posiadają rozwinięty układ nerwowy. Myślą, czują i wyrażają uczucia. Widziałem jaszczurki okazujące uczucia właścicielowi i wierzę, że wszystkie istoty o minimalnej świadomości bytu (czyt. Aktywnie wykonują cokolwiek poza wzrostem) mają jakiś, prosty chociażby, umysł. Zwierzęta to nie programy komputerowe. "Badania na mieszkańcach Afryki" Aspekt pierwszy-moralny: Niewyobrażalne tortury, nie mogłyby być prowadzone. Aspekt drugi-społeczny: gdyby psy, małpy czy króliki zamienić murzynami, prawda, mało kto by zwrócił uwagę. Społeczeństwo jest okrutne i tak długo, jak w telewizji im ktoś nie powie 'ej, patrz, to jest złe' to nie zwrócą uwagi. "Lepszość Cywilizacji białego człowieka nad czarnoskórymi" Idiotyczny temat. W Afryce nie było warunków by rozwinąć wyższą cywilizację. Za to ludzie tam są lepsi. Nie są aż tak pożarci materializmem jak my. Plemię, jest zgrane, zaprzyjaźnione, ludzie pomagają sobie. Zapewne, gdybyśmy z naszymi białymi dupami się tam nie wepchnęli po $$$ i niewolników, a postanowili pomóc (NIE nawracając i ucząc języków. Wodą, i jedzeniem) rozwinęłaby się tam ciekawa kultura. PS. Czy nie zna ktoś może jakiejś strony typu 'pajacyk' ale wspomagającej afrykę?
![]() |
![]() |
#47 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() [offtopic]
Cytuj:
[/offtopic]
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale ludzie na tym forum są ograniczeni.
(nie wszyscy, ale wększość) Po jaki ch*j mamy trzymać tysiące ludzi skazanych na dożywocie, czy 50 lat gdy mają sami 50 lat? Oni tylko żrą kasę za którą możnaby chociażby wybudować setki kilometrów dróg za to że np. zgwałcili, zabili i jeszcze raz zgwałcili 7 latke. Testowanie różnych leków, eksperymenty itp na ludziach skazanych byłyby ŚWIETNYM pomysłem. A jeśli już nie eksperymenty itp - to tacy bandyci powinni być w więzieniu torturowani, mieszkać w 20 osób w małej klitce bez łóżek itp, dostawać kromke chleba raz na tydzień itp. Ci co siedzą w więzieniu mają lepiej niż niektórzy na wolności to jest chore. I samo to że traktujecie np. psa jako coś lekko mówiąc , "gorszego" od skazańca jest durne. Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 27-02-2009 o 08:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice
Imię: Tomek
Świat: Real life
|
![]() Cytuj:
"Dla czego pies, nie człowiek" Bo zwierzęta są gorsze od ludzi. Zwierzęta nie mają uczuć. To co czuja to instynkty itp. Oczywiscie jestem przeciwny ich bezsensownemu krzywdzeniu, ale jesli musialbym stanac przed wyborem: czlowiek czy zwierze - wybralbym stanowczo zwierze. "Takie życie to tortura gorsza od śmierci" Oczywiscie. I dlatego w przypadku ludzi nie moze miec miejsca. "Kim jesteś by decydować o życiu" Decydowac o życiu zwierząt można, ba, czesto nawet trzeba. Ale nie o ludzkim. Nie po to człowiek budował przez tysiace lat cywilizacje na takim poziomie na jakim jest, zeby teraz powracac do prymitywnych zachowan. Poza tym nie chce decydowac o zyciu innych, zeby inni nie mogli decydowac o moim. "Zabijanie psów to coś innego niż ludzi" Porównywanie zwierząt do człowieka mnie osobiscie obraza. Oczywiscie pod wzgledem biologicznym jestesmy zwierzetami, ale w kwestiach zycia i smierci trzeba nieco poszerzyc sposob patrzenia poza systematyke gatunkowa. I powtarzam: nie usprawiedliwia to absolutnie zadawania zwierzetom bezsensownego bólu. Ale jesli w warunkach humanitarnych i z wyraznym celem, ktory moze przyniesc ludziom korzysc, wykonuje sie eksperymenty na zwierzetach - wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Bo bez tego przypuszczalnie dzisiaj ludzie gineliby na cala mase chorob, na ktorych lekarstwa udalo sie znalezc przy pomocy wlasnie zwierzat, na ktorych prowadzono eksperymenty. A kto wie, czy za pare lat dzieki tym samym zwierzetom nie bedziemy w stanie wyleczyc AIDS czy innych chorób trawiacych dzisiejsza cywilizacje. "Badania na mieszkańcach Afryki" Krótko: NIE WOLNO! "Lepszość Cywilizacji białego człowieka nad czarnoskórymi" Nie ma żadnej lepszości. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Offtopne:
Cytuj:
No więc zbierało się składki pieniężne na dzieci z Afryki, ALE, była też, i nadal jest, możliwość ADOPCJI dziecka zamieszkałego Afryke. W owym czasie nauczycielka podjęła się tego. Chyba dziewczynke adoptowała. Wysyłała Jej pieniądze, dziewczynka odsyłała Jej ciekawe prezenty, dużo korespondowały listami, oczywiście zdjęcia swoje oboje wzajemnie posiadały... Naprawde było czuć miłość. Niestety właśnie nie znam organizacji umożliwiającej to, a szkoda ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() Większość ludzi tak uważa...
A dla mnie taki bezwartościowy człowiek skazany na dożywocie, nie mający kontaktów z rodziną, który np. zabił wiele osób... On nie szanował ludzkiego życia, więc czemu jego ma być szanowane? Oczywiście mówię tu o danym przypadku ( których jest dużo ). Lepiej już by go wykorzystali do swoich - imho - debilnych badań ( tak szczerze to co im to dało? To że człowiek może mieć sztuczne serce, a nawet wiele innych części jest chyba logiczne... No, ale to stary film ;[ ). Swoją drogą to byłby to jakiś lęk przed karą ; ) Tylko wiadomo, wtedy kościół by normalnie oszalał >_<
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
|
![]() Większość ludzi, którzy piszą, że nawet gwałciciel i morderca nie zasługuje na taką karę, zapewne, są chrześcijanami. Jeżeli to jest niehumanitarne, to jak określić WIECZNOŚĆ w piekle? ;<
|
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lepiej żeby szedł do więzienia jak na wakacje? aha, bez komentarza.
Mają ciepło, mają żarcie, mają wyrko, mają dach nad głową - marzenia bezdomnych, huh? Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 27-02-2009 o 15:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, i mają też świadomość tego, że za jakiś czas dostaną zastrzyk z trucizną, tudzież pójdą na krzesło, ewentualnie zostaną uśmierceni w jakiś inny sposób. A to już fajne nie jest.
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Białystok
Wpisy bloga: 9
Imię: (Rencista)
![]() ![]() |
![]() Wydaje mi się, że w braku ciała chodzi o niemoc. W piekle - wnioskując z tej dziwnej książeczki na B po prostu Cię "biczujo i wogle".
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Ustka
|
![]() Zajebiście się za to żyje rodzinie ofiary, która ma świadomość, że oprawca np swojej córki żyje w dostatku(ma ciepło, miejsce do spania, jedzenie), a jedyne co go może spotkać to wpierdol od współwięźnia >.>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Kapłan Preclanski
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Głównie dla tego, że to obejmuje tylko afrykańskie dzieci. Prędzej bym pomógł, jeśli bym wiedział że za to nie jedno dziecko, ale np. jedno plemię będzie miał lepiej. W mniejszym stopniu oczywiście, bo pieniądz idzie na podział, ale to mi by bardziej odpowiadało.
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 27-02-2009 o 16:10. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Cytuj:
![]() To fajna sprawa. Co to dla kogoś naszego typu? 15 zł. miesięcznie- koperta/ paczka+ oczywiście list, ciekawy upominek, drobne pieniądze+ inne tanie, a strasznie ważne dla Takich Osób rzeczy. Czy to jest problem? Nie wydaje mi się, pozatym ile szczęścia Tacy otrzymują. Pomysł z wspomogą plemienia też jest fajny, jest mnóstwo akcji, jestem przekonany, że takie coś też istnieje.
![]() |