|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy ciąża Twoja/Twojej dziewczyny, w aktualnym wieku, byłaby dla Ciebie tragedią? | |||
Zdecydowanie tak, nie chciałbym mieć do czynienia nic z tym dzieckiem ani z tą dziewczyną. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 8.79% |
Zdecydowanie tak, postarałbym się wspierać matkę dziecka i dziecko, ale nie chcę mieć z tym dużo do czynienia. |
5 | 5.49% |
Zdecydowanie tak, ale trudno, stało się - dziecko trzeba wychować. |
23 | 25.27% |
Zdecydowanie tak, uważałbym/uważałabym, że jest to marnowanie życia. |
12 | 13.19% |
Najprawdopodobniej przez długi czas nie przyjąłbym/przyjęłabym tego do wiadomości. |
2 | 2.20% |
Nie, stało się i trzeba podejść do tego realistycznie. |
22 | 24.18% |
Nie - ucieszyłbym/ucieszyłabym się. |
6 | 6.59% |
Nie, przeszedłbym obok tego obojętnie. |
3 | 3.30% |
Zależy od wielu czynników zewnętrznych, jak np. rodzina. |
6 | 6.59% |
Inna odpowiedź (proszę o udzielenie jej w poście). |
4 | 4.40% |
Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ot tak dla offtopa lekkiego:
http://www.pudelek.pl/artykul/15541/..._letni_ojciec/ \o/ @topic Jeżeli "wpadłbym" z dziewczyną, z którą wiążę poważne plany na przyszłość, to po dłuższym czasie pogodziłbym się z tym co się stało. Ale z "pierwszą lepszą"... Wtedy byłoby znacznie gorzej... ; o
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() A mnie zastanawia tylko, dlaczego to jest sonda _publiczna_.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ucho Alkoholik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Frequenter
|
![]() Cytuj:
![]()
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Zreszta, jak pisalem, nie ma nakazu wychowywania dziecka. Poza tym - nie wszyscy za cel w zyciu stawiaja sobie studia, prace, kariere czy wielkie pieniadze, wiec nie mierz wszystkich swoja miara. Cytuj:
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Potem doczytalem ze chodzi o "twoje" dziecko,bo sam w sondzie udzielilem odpowiedzi pod katem takim ze moze a nie musi ;p gdyby bylo moje nie zostawil bym dziewczyny na lodzie i prawdopodobnie bym staral sie jechac na dwa fronty, tj. szkola i praca,poniewaz nie pochodze ze zbyt zamoznej.Teraz czy byloby tragedia,wiadomo jak z dziewczynami,sa takie z ktorymi po krotkim czasie wiesz ze tracisz czas i jest inna niz sie wydawalo,z taka to dziecko byloby tragedia.Z drugiej strony sa takie o ktorej myslisz jako ostatniej,przyszlej zonie. Z taka nie byloby tragedia,aczkolwiek na reke tez by to nie bylo.
![]() |
![]() |
#47 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Żebym mógł później sprawdzić wiek ankietowanych i jakieś wnioski wyciągnąć z podanych odpowiedzi i wieku.
Ostatnio edytowany przez Gonzo - 03-03-2009 o 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na onecie? Ja słyszałem, że to nie on jest jednak ojcem, że to prowokacja. Pogmatwane to jakoś...
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Nie odpowiadam na resztę, bo nie mam ochoty spierać się na ten temat - takie dyskusje są jałowe i niczego nie rozstrzygają. Ja uważam, że zapobieżenie rozpoczęciu się życia za pomocą aborcji jest tylko odrobinę bardziej kontrowersyjne niż np. używanie tabletek hormonalnych. Ty pewnie masz inne zdanie, trudno. A zabić się wcale nie jest tak łatwo, zresztą wymaga to dużej desperacji. Niemal każdy, kto ma już trochę życia za sobą, będzie się go kurczowo trzymał, nawet jeśli jest ono bardzo wątpliwej jakości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Tak odbiegając od tematu; to dlaczego rocznie na świecie umiera ok. 1000000 osób w wyniku samobójstwa, a podejmowanych jest średnio 15000000 (słownie - AŻ PIĘTNAŚCIE MILIONÓW) prób samobójczych?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ależ Ty mi w żaden sposób nie przeczysz. Jako że ludzi na świecie jest ok. 6,7 miliardów, ta liczba wpisuje się w to, co mówiłem o desperacji. Chociaż większość wynika raczej z problemów psychicznych (co oczywiście nie wyklucza poczucia desperacji u tych osób). Zaś piętnastokrotnie większa liczba *prób* samobójczych pokazuje, że rzeczywiście zabicie się nie jest takie proste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() Teoretycznie tak. W praktyce - jeśli nie jesteś lekarzem/kimś z dostępem do środków chemicznych, które mogłyby w miarę bezboleśnie zabić lub nie posiadasz broni palnej, to zabicie się wymaga sporego wysiłku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() przyłóż nóż do skroni(tą ostrą stroną) weź zamach i uwierz mi nic ciebie nie będzie bolało nawet.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Co za filozofia? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() A co do tego 13-latka to polecam http://wolnemedia.net/?p=436. Tu jest ciąża dziecka (5-letnia dziewczynka w ciąży). Nie wiem czy ten 13-latek jest świadomy tego co zrobił. Wyobrażacie sobie tego bachora posuwającego tą 15-latkę? Wydaje mi się, że to raczej jest jej decyzja, ma 5-dzietną rodzinę (korzystają z zasiłku, problemy z kasą itd.) i raczej zrobiła to dla chwilowej sławy i pieniędzy, aby polepszyć swój stan. Ja bym rzucił ją w pizdu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiem, gdzie Ty mieszkasz, ale w moim mieście nie dostaniesz się na dach takiego wieżowca. Na klatkach schodowych nie ma okien. Chyba że chcesz skakać z czwartego piętra, złamać kręgosłup i leżeć sparaliżowanym do końca życia.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 04-03-2009 o 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Krzyżak
|
![]() Odpowiedziałem "nie, stało się trzeba podejść do tego realistycznie" Cóż, tragedią by to nie było, ale lekko pewnie też by mi w takiej sytuacji nie było
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Słitaśny Krulik
|
![]() Taki maly zong.
http://www.bravo.pl/news/temat-bravo...em/ida,382046/ |
![]() |
![]() |
![]() |