|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
|
![]() Słuchajcie, też myślałem że axe jest lepszy ale po porównaniu wszystkich statystyk okazało się że swordy są po prostu lepsze...
Swordy dość szybko wyprzedzają axe'y nie tylko w obronie, ale i w ataku... Naprawdę, bardziej opłacalne jest walczenie swordami. Posłuchajcie dobrej rady.
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. ...to czy jeśli stanę na szynach i złapię druty z napięciem rękami, to czy pojadę jak tramwaj? www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy. HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
|
![]() 1) Jeżeli nie zamierzasz osiągać więcej niż 40lvl - wybierz axe
2) Jeżeli wolisz mieć troche trudniej na początku, a lepiej później - wybierz swordy 3) Jeżeli najlepszą częścią gry jest dla ciebie PvP - wybierz swordy 4) Jeżeli masz bogatego sponsora/kolege który da ci equip - wybierz swordy 5) Jeżeli grasz na nowym świecie - wybierz axe 6) Jeżeli jesteś pk-charem, a masz dużo kasy - wybierz axe 7) Jeżeli jestes pk-charem, a masz mało kasy - wybierz club ![]() ad.1 - Na początku zazwyczaj nie ma się dużo kasy, więc gra sworderem jest trudniejsza, bo taki spike/serpent na większości światów kosztuje więcej niż kupowany w sklepie barbarian axe. Od około 30lvlu ceny nie będą dla ciebie dużym kłopotem. ad.2 - Tak jak wyżej, początek trudniejszy, później jednak swordy są lepsze. ad.3 - Ice Rapier. Jedyny sensowny sposób szybkiego zabicia knightem solo - icerapier+exori, może wyciągnąć 400+dmg w późniejszych etapach gry. ad.4 - Wtedy ceny niezbyt cie obchodzą... ad.5 - Barbarian axe, jedyny sposób żeby się szybko wybić. ad.6 - DL jest tańszy od GSa, a i zwykły G-hally będzie dobry dla pkera. ad.7 - Najtańszy. WH prawie nic nie warty. Można jeszcze dodać do 6 i 7 że knight jest najgorszym pk charem jaki można mieć ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2004
Lokacja: P-ń WLKP
![]() |
![]() Dobra zacznijmy od poczatku porownujmy bronie wedlug ataku bronie 1reczne (bo i tak tarcze maja wiekszy def wiec tylko on sie liczy) a w 2recznych atk i def a wiec tak :
Knight Axe(33atk : 21def) Fire Sword(35atk : 20def) Dobra wygrał FS 1pkt dla swordow Fire Axe(38atk :16def) Bright Sword(36atk : 30def) Wygral FA 1:1 Dragon Lance(47atk : 16def) Giant Sword (46atk : 22def) powiedzmy ze wygral GS z mala przewaga jest 2:1 dla swordow StoneCutter(50atk : 30def) Magic Sword(SoV)(48atk : 35def) zdecydowanie wygral SC wiec wynik jest 2:2 lecz z pojedynkiem DL a GS moga byc spory sami ocencie.Ja wybralem axy bo lubie topory wbite w glowy albo walajace sie glowy w okolo ![]() Ostatnio edytowany przez Dudek_13 - 19-01-2005 o 15:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() @Gremlin
dodalabym jeszcze jedno kryterium: Ringi zwiekszające skille: Swordy wypadaja dosc czesto z orc liderow, ale zdecydowanie przegrywaja z axe ringami, ktore poprostu walaja sie po depo u kazdego gracza powyzej 40 lvla... podczas gdy sword ringi kupujemy na sztuki, axe ringi na backpacki. Club ringi wypadaja bardzo zadko z cyclopow, i jest ich zdecydowanie mniej niz sword ringow z liderkow. Club 0 Sword 1 Axe 3 Wiec po dodaniu decydujacego kryterium: Axe 10 Sword 8 Club 7 Axe rulez plx? ~
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Re up up
Mozesz mi wytlumaczyc czemu BS jest silniejszy wedlug ciebie od FA? FA ma wiecej ataku a def sie teoretycznie nie liczy dostepnosc tez jest wieszka (przynajmniej na Aldorze) a cena : FA tansze ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
A.D 1 - spojrz na statystyki axe na roznych serwerach i spojrz jakie lvle maja ludzie nimi walczacy. Chociazby Uncle Barry czy Goethi Mac'Mannus A.D 2 - w czym lepsze? na poczatku nimi latwiej bo mniej uhow schodzi, potem szybciej expi sie z axe A.D 6 nie wszedzie... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
~dodam że jestem z Danubii i aspekt PvP czy chce czy nie jest dla mnie ważny ![]() Cytuj:
Później zaś na odwrót. Expując z FA uhy lecą szybciej niz z BSem... Cytuj:
Cytuj:
With regards~ Norua |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() @Gremlin To według Ciebie noszenie np 2 dragon shieldow daje 62 defa ? cos mi sie nie wydaje bo z 2 MMSami byloby sie prawie niesmiertelnym dla knighta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
eX Moderator
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() @ up : chodzilo o to czy def broni jednorecznej liczy sie gry uzywamy tarczy ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Przeczytaj łaskawie nazwę tematu, potem zedytuj posta i powieś się. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() @Vil
Tu chodzilo o to czy liczy sie def broni/shielda czy broni i shielda bo jezeli broni i shielad to mozna zakladac ze wtedy lizcy sie rowniez shield i shield |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. ...to czy jeśli stanę na szynach i złapię druty z napięciem rękami, to czy pojadę jak tramwaj? www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy. HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() Ja tam w Tibi się dużo nie znam, ale na moje oko lepszy jest Giant Sword, bo ma 1 gorszy atak od tej lancy ale dużo większy def.
P.S. Może by ktoś mi wytłumaczył dlaczego taką wage przywiązuje się do wyboru broni jeśli atak różni się o 1. Czy hity będą dużo się różniły? |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 11 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Thunder Hammer ma "tylko"49 ataku o waży 125 oz. axe najlepsze jeżeli już rozmawiamy o lepszych broniach to zobaczcie na stonecutter axe ma ponad 50 ataku i tak samo magic sword 50 + nie pamiętam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak naprawdę axe'y są tańsze od swordów, a swordy mają lepszą obronę od axe'ów. Ale na starych światach ta różnica jest dość mała... Osobiście polecam swordy - drogie, acz skuteczne.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem nie opłaca się używać tej lancy ze względu że ma tylko o 1 większy atak ( praktycznie hity są takie same), a ma o dużo mniejszy def (to już duża różniaca).
P.S Jeśli używam broni jednoręcznej i tarczy, to liczy się def tarczy czy tarczy i broni??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiem czy isć w axe czy w swordy, bo dla zwykłego Tibijczyka to najlepsze do zdobycia jest Stonecutter Axe (atk 50 def 30) i SoV (atk 48 i def 35) Co jest lepsze? Ważniejsze jest to czy szybciej zabijemy Ston...., czy mniejsze hity będą szły? (sov). SoV ma tylko o 2 mniejszy atak ale o 5 wiekszą obrone. Doradż który plx.
P.S. Sorry że taki newbie ze mnie ale jak masz bron 1 hand z def 20 i tarcze z def 20 to całkowity def postaci sie sumuje z tego czy liczy się tylko def tarczy? Gryzie mnie też to dlaczego w zbrojach i legsach itd. zamiast def masz "arm" (hmmmm może 1 arm to 10 def lol) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 11 2004
|
![]() Moim zdaniem swordy som najlepsze. Mają troszke mniej ataku od axów ale za to maja wiencej obrony. Więc dla knighta polecam SWORD'y
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Formost Empire. Kraina mlekiem, miodem i krwią płynąca...
Stan: Niegrający
|
![]() Vego:
Def (oraz shielding) maja wpływ na szansę zablokowania ciosu, a arm się odejmuje od obrażeń ![]()