Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-01-2010, 19:42   #41
Wojtek19
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 03 2009

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Furora
Smutny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gula Pokaż post
jak można zgłaszac do tych co botują oproćz ctr+r i strony? Nie ma jakichś komend?
Jest komenda: !banbot "nick gracza" ;P
To jest zenada ze nie mozna zglaszac najbardziej uciazliwych botow- sami wybieraja kogo banuja - a powinni w pierwszej kolejnosci tych "najbardziej uciazliwych" - zglaszanych. No ale wtedy stacili by ladnaa kase za pacc'e jak ktos juz tu obliczal.

Boty (szczegolnie chodzi mi o funkcje Cavebota) zniszczyly ta gre... Kiedys bilo sie ten 20 lvl dluzej i taka wyprawa z kumplami na dragona, czy nawet trenienie w gronie kumpli (teraz - po co ? Bot na expa, co wleci ze skilla to nasze), czy nawet robienie runek z kumplami (runy lecznicze - obecnie potiony kupujesz w sklepie, kiedys zalatwienie se providera, to byla rzecz nadajaca klimacik grze, hmm'y - nikt nie byl bogaty i nie bylo opcji kupienia w sklepie - chcesz expic wypalaj runki; teraz praktycznie kazdy kto gra to desperat - koles ktory gra juz w ta gre x lat i posiada taki majatek w tej grze, ze expienie nowej postaci to wastowanie) w kącie to byla fajna sprawa Nawet takie strzelanie z sd, czy leczenie sie uhami - niezle cisnienie na war'ach - to byla niezla zabawa

Co zostalo zmienione w polityce gry dzieki botom ?
Wiele - stairhopping, mage bomb, stamina, soule, robaki do lowienia, anti-bot monsters.

Ostatnio edytowany przez Wojtek19 - 27-01-2010 o 19:51.
Wojtek19 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2010, 09:46   #42
Yali
Guest

Domyślny

Czyli co. Dostalem bana za bota na 30 dni i ban mi zejdzie to mam jakis warning lub cos?ze next taki ban to delete?. Moim zdaniem ban powinien byc na ta postac która botuje. Poniewaz gram sobie z bratem na 1 acc ale innymi postaciami. Ja uzylem nielegalnego programu a on gral fair play. I co?Musi cierpiec przezemnie;/. A jak nie ban na 1 postac to chociaz delete.. Bez przesady ze cale konto o.OOO

Jest taka sytuacja.

xxxxx to moja 1 postac
yyyy druga

Jan 21 2010, 16:07:15 CET xxxxxxxx AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days

Bota mialem na postaci yyyy a nie na xxxxx. A pisze ze mam bana na postaci xxxxx;/. Normlanie z postaci xxxx dalem loga wlogowalem na yyyyy expilem se manual ale mialem nielegalny program odpalony. Pisalem z innym typem o bocie, i on mowi ze za takie pisanie o bocie jest ban. No to ja chcialem przelogowac bota i bota wylaczyc. Loguje a tu co?ban. Patrze na strone i ban nie na ta postac z ktorej dalem loga ino na ta co siedzialem 1h przed tym;;/.

stary 31-01-2010, 09:58   #43
atw93
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 01 2010

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yali Pokaż post
Czyli co. Dostalem bana za bota na 30 dni i ban mi zejdzie to mam jakis warning lub cos?ze next taki ban to delete?. Moim zdaniem ban powinien byc na ta postac która botuje. Poniewaz gram sobie z bratem na 1 acc ale innymi postaciami. Ja uzylem nielegalnego programu a on gral fair play. I co?Musi cierpiec przezemnie;/. A jak nie ban na 1 postac to chociaz delete.. Bez przesady ze cale konto o.OOO

Jest taka sytuacja.

xxxxx to moja 1 postac
yyyy druga

Jan 21 2010, 16:07:15 CET xxxxxxxx AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days

Bota mialem na postaci yyyy a nie na xxxxx. A pisze ze mam bana na postaci xxxxx;/. Normlanie z postaci xxxx dalem loga wlogowalem na yyyyy expilem se manual ale mialem nielegalny program odpalony. Pisalem z innym typem o bocie, i on mowi ze za takie pisanie o bocie jest ban. No to ja chcialem przelogowac bota i bota wylaczyc. Loguje a tu co?ban. Patrze na strone i ban nie na ta postac z ktorej dalem loga ino na ta co siedzialem 1h przed tym;;/.
Z tego co wiem, to nie można sharować konta. Tak mi się wydaje. Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest. Cipsoft nie dogodzi wszystkim.

Btw. Ja narazie botuje i mam nadzieję, że mnie nie wyłapie. Tego ostatniego mass bana przetrwałem. Mam nadzieję, że uda mi się następnego.
atw93 jest offline  
stary 31-01-2010, 10:02   #44
Yali
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez atw93 Pokaż post
Z tego co wiem, to nie można sharować konta. Tak mi się wydaje. Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest. Cipsoft nie dogodzi wszystkim.

Btw. Ja narazie botuje i mam nadzieję, że mnie nie wyłapie. Tego ostatniego mass bana przetrwałem. Mam nadzieję, że uda mi się następnego.
Czemu nie mozna ?Przeciez ja gram swoja postacia a brat swoja. Poprostu chcemy we 2 pacca i mniej tracic rl kasy;/. No ale cóz jak nie mozna.....;/

stary 31-01-2010, 10:05   #45
Guardian97
Guest

Domyślny

ja sie dzisiaj loguje i wyskakuje mi napis jakby server byl zamkniey to ban czy cos innego? na kilka postaci moge sie logowac a na kilka nie oco chodzi?

stary 31-01-2010, 10:45   #46
Synthesised
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 07 2009

Profesja: Royal Paladin
Świat: Azura
Pytanie

wszystkie servery niemieckie są wyłączone... ciekawe co cipsoft robi
Synthesised jest offline  
stary 31-01-2010, 10:48   #47
KomornikST
Guest

Dumny ... :]

jak byś był choć trochę kumaty to byś sprawdził na Tibia.com ...

wszystkie niemieckie serwery off powód:
Jan 31 2010 - Due to unexpected technical difficulties in one of our german data centres, players from all german game worlds currently cannot login into the game. We are working on getting this fixed as soon as we can. Please excuse the inconvenience.

stary 31-01-2010, 10:56   #48
Synthesised
Użytkownik forum

Dumny

patrzyłem na strone dużo wcześniej i nie było tego komunikatu.. wiec teraz tutaj sie zapytalem mule
Synthesised jest offline  
stary 31-01-2010, 11:15   #49
Veyro
Guest

Domyślny

Ja bym dał jakąś małą nagrode lub nową możliwość w zamian za granie fair.
Uważam też,że bezsensem jest banowanie za mc,bo np na 1 postaci skilluje,a na drugim kliencie Tibii ogladam cos w stylu TibiaCam,TibiaCast etc.

stary 31-01-2010, 11:20   #50
Pomocny_Duszek
Użytkownik Forum

Pomocny_Duszek's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2009

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor Pokaż post
@up
Skoro wy łamiecie zasady, to czemu oni sobie nie mogą? Nie ma to jak pluć się za wszystko dookoła, a samemu grać nie fair.
To jest tak jak by jakis koles za jakies przestepstwo trafil do wiezienia na 5 lat odsiedzial wyrok 4 lat i 11 miesiecy i nagle wchodzi ustawa ze za to popelnione przestepstwo zostaja do konca zycia w wiezieniu xD , ciekawe jak by sie czul ^^.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Veyro Pokaż post
Ja bym dał jakąś małą nagrode lub nową możliwość w zamian za granie fair.
Uważam też,że bezsensem jest banowanie za mc,bo np na 1 postaci skilluje,a na drugim kliencie Tibii ogladam cos w stylu TibiaCam,TibiaCast etc.
Tak czy inaczej ty tej nagrody bys nie dostal za uzywanie MC wiec nie łudz sie ^^ ,

Ostatnio edytowany przez Pomocny_Duszek - 31-01-2010 o 11:24. Powód: .
Pomocny_Duszek jest offline  
stary 31-01-2010, 11:20   #51
Synthesised
Użytkownik forum

Domyślny

ale w tym momencie oszukujesz bo zamiast ogladania filmiku to mozesz grac druga postacia.. albo nawet trzema charami
Synthesised jest offline  
stary 31-01-2010, 21:44   #52
Zymelka
Guest

Problem Brak słów

To tak:
Brak mi słów na działania Cipsoftu. Co komu przeszkadza, że na rotach parę osób bd więcej biegać? A z tym pomysłem o trwałej zakładce criminal record to juz kompletna przesada... Komu się tak wogóle chce się skilować ręcznie lub trenić mlvl? No chyba nikomu! Za takie czyny nie powinno dawac sie bana! Lub także za MC! Tibia schodzi na psy i coraz bardziej mi się nie podoba! Jeśli będzie tak dalej to przestane grac i wielu moich kumpli na rożnych servach. Zresztą mam nadzieję, że trochę się uspokoją z tymi "massbanami", z powodu mniejszej ilości zakupów PACC. Z miesiąca na miesiąc mniej lubię CIPSOFT!
P.S. Jestem ciekaw czy jest ktoś taki, co nie używał nielegalnego oprogramowania!

stary 01-02-2010, 00:03   #53
Robmen
Użytkownik Forum

Robmen's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2008
Lokacja: Poznań

Świat: Yanara
Poziom: 250
Domyślny

No ok , mówicie że niechcą banować bo kasy będzie mniej ... Ale pomyślcię ile oni już zarobili do tej pory i napewno starczy im kasy żeby 'przetrwać' ten okres gdy hlvl boty będą odpadac z gry .
A później, jak gracze zobaczą ,że w tej grze liczba botów jest tak mała dzięki dobremu sposobowi na botterów to może zaczną grać , może kiedyś tibie 'zaleje' fala nowych graczy którzy lubią grać utrzciwie...? Według mnie jest to jedyna szansa żeby chociaż w małym stopniu polepszyć jakoś gry .
Robmen jest offline  
stary 01-02-2010, 04:20   #54
tibijeczka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 01 2010

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zymelka Pokaż post
To tak:
Brak mi słów na działania Cipsoftu. Co komu przeszkadza, że na rotach parę osób bd więcej biegać? A z tym pomysłem o trwałej zakładce criminal record to juz kompletna przesada... Komu się tak wogóle chce się skilować ręcznie lub trenić mlvl? No chyba nikomu! Za takie czyny nie powinno dawac sie bana! Lub także za MC! Tibia schodzi na psy i coraz bardziej mi się nie podoba! Jeśli będzie tak dalej to przestane grac i wielu moich kumpli na rożnych servach. Zresztą mam nadzieję, że trochę się uspokoją z tymi "massbanami", z powodu mniejszej ilości zakupów PACC. Z miesiąca na miesiąc mniej lubię CIPSOFT!
P.S. Jestem ciekaw czy jest ktoś taki, co nie używał nielegalnego oprogramowania!
mi to przeszkadzalo np bo po cholere ja musze siedziec i i skilowac manualnie by sie piac w gore jak drugi robi to na bocie, po co mam zbierac gp skoro to bot robi, na cholere grac jak mozna isc spac i samo sie wszystko robi, ludzie pekuja i widza w tym super zabawe bo jak padna to bot sam to odrobi a ja robie to wszystko manualnie 3*wolniej. Padne to mam kolejne 10h przed kompem odrabiajac to. moze niech kazdy sobie bota ustawi i po 10 MC i niech kazdy wyjedzie na wakacje mialem bota na wypadek jak 2 sorki wleca i na raz (przez bota puszczaja kombo) lecz mnie dorwali a sorki nadal wala na botach, spawny pozajmowane kazdy ma po 10 charow na roznych acc. wchodzac na spawna list "dont msg xxx hunting here if msg i kill you" i jak sie z takim dogadac? kiedy zwolni spawna?
inny jak sie obudzi bo mu dzwonek zadzwoni gdy sie pisze na prv o 14 odpowiada ze bedzie expil na spawnie do ss gratulacje zdrowia albo chcecie grac albo tylko bezsensownie zajmowac spawny - dajcie pograc tym ktorzy chca grac. co do lamania zasad przez cipsoft za podwojne karanie tego samego nadal mowie NIE. skilowac na bocie? nie skilujesz nie ma skili proste nie chcesz expic nie masz levela itd.
tibijeczka jest offline  
stary 01-02-2010, 10:59   #55
Eipiq
Użytkownik Forum

Eipiq's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2010

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zymelka Pokaż post
Brak mi słów na działania Cipsoftu. Co komu przeszkadza, że na rotach parę osób bd więcej biegać?
Użytkownikowi bota nie będzie przeszkadzać. Uczciwemu graczowi, posiadającemu 2-3 godziny dziennie na grę już tak. Zajmujesz expowisko.
stary 01-02-2010, 16:09   #56
wojtek515
Guest

Domyślny bany

no chyba tu kogoś pojebało na rl teraz bedzie gralo po 60 typa bo zauwazcie ze polowa to boterzy tez boce i nikomu tu nie prszeszkadza. polowa harow zdeletowana zobaczycie jak obniży się ilosc osob grajacych na danych serwerch. POZDRO CIPSOFT POCWICZ

--- wojtek515 dodał 2 minut i 24 sekund później ---

No ok , mówicie że niechcą banować bo kasy będzie mniej ... Ale pomyślcię ile oni już zarobili do tej pory i napewno starczy im kasy żeby 'przetrwać' ten okres gdy hlvl boty będą odpadac z gry .
A później, jak gracze zobaczą ,że w tej grze liczba botów jest tak mała dzięki dobremu sposobowi na botterów to może zaczną grać , może kiedyś tibie 'zaleje' fala nowych graczy którzy lubią grać utrzciwie...? Według mnie jest to jedyna szansa żeby chociaż w małym stopniu polepszyć jakoś gry .
no i w tym momencie cie pojebalo downie zauwazysz polowa graczy co grala lvl dzieki botowi noobie a co to tych co graja uczciwie niech zalatwia sobie bota i graja

Ostatnio edytowany przez wojtek515 - 01-02-2010 o 16:09. Powód: Automerged Doublepost
  Received Infraction
stary 01-02-2010, 21:49   #57
Eipiq
Użytkownik Forum

Eipiq's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2010

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wojtek515 Pokaż post
tez boce i nikomu tu nie prszeszkadza.
Spytaj uczciwie grających, czy nie przeszkadza im bot na expowisku.
stary 01-02-2010, 22:46   #58
Robmen
Użytkownik Forum

Robmen's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2008
Lokacja: Poznań

Świat: Yanara
Poziom: 250
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wojtek515 Pokaż post
no i w tym momencie cie pojebalo downie zauwazysz polowa graczy co grala lvl dzieki botowi noobie a co to tych co graja uczciwie niech zalatwia sobie bota i graja
ogarnij botku...

a chuj Cie obchodzi ze bedzie mniej ludzi gralo w tibie ? wole 10k normalnych graczy niz 50k botów..
Robmen jest offline  
stary 02-02-2010, 17:44   #59
sebito2000
Użytkownik Forum

sebito2000's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2007

Domyślny

to ten ich system jest jakis lipny do wykrywania botów prosty przykład koleś boci praktycznie cały czas i nic mu nie zrobia

2009-12 660h
45m
2009-09 615h
0m
2009-08 587h
15m
2009-07 486h
0m
7 6 5 4 3 2 1
24h 0m 24h 0m 24h 0m 21h 0m 10h 45m 19h 45m 24h

jeśli mi nie wierzycie to sobie sami wejdzie na pskonejott.com nick Garbelyer

i jak tu normalnie grac jak gość ma 133 lvl i expi w kopalniach w kazz przy dp
sebito2000 jest offline  
stary 02-02-2010, 18:11   #60
Embross
Użytkownik Forum

Embross's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2006
Lokacja: Oleśnica

Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
Gildia: Patenciarze
Świat: Pacera/Luminera
Poziom: 198
Skille: 90/88
Poziom mag.: 9
Embross ma numer GG 300078
Domyślny

Boty są i zawsze będą....

Jedno mnie ciekawi...
Why CipSoft produkuje BOTY ????

Embross jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania