Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 03-06-2005, 23:28   #41
Sadomaso
Użytkownik forum

Sadomaso's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na emeryturze
Sadomaso ma numer GG 9535663
Domyślny

Jak będę miał troche więcej czasu to sie pobawie w tego "questa". Ciekawe jakie jest prawdziwe rozwiązanie...
Sadomaso jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-06-2005, 07:27   #42
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Str4t0s
A wiec roty sa czescia questa z basiliskiem!
Moja teoriaotem rot kopie tunel do bazyliego i go zabija<przeciez gracz nie moze zabic bazyliego bo go zabije wzrokiem a jak wiadomo roty sa slepe i nie spojrzy mu w oczy.>Zdobywasz cialo bazyliszka i dajesz imperatorowi.MAsz dragon scale legs i mile zwierzatko
Po pierwsze - watpie, zeby Cipsoft dawal klucz do komnaty, w ktorej codziennie respawnuja sie dragon scale legs'y i jakies bajery. Przeciez cos takiego byloby w stanie zaburzyc rownowaga serwera bardziej, niz pojawienie sie na nim Del'Toro.

A rot kopiacy tunel, to juz wierutna bzdura. Widziales kiedys potwora oddzialujacego na otoczenie, na ktore nawet gracze nie moga odzialowywac? Widziales kiedys potwora, ktorego mozesz lurowac po schodach (bo przeciez jakos musisz sie do kopalni niedaleko bazylego)?

Cytuj:
Ja kolo venore znalazlem na bagnach jakiegos death human i w nim lezala licencja tylko niewiem czy to dokladnie ta bede musial isc sprawdzic
Naucz sie angielskiego, a potem spamuj o swoich przygodach w niedostepnych bagnach wokol Venore.
Cytuj:
Wyjoles mi to z ust. dzisiaj na eterni jakis kolo (profesja knight) miał rota i robil na kazdyn pk
a)ortografia
b)masz dowody (ssy)?

Jesli nie, to pozwolisz, ze Twoj spam wloze pomiedzy bajki.

Btw. Gremlin jasno wypowiedzial sie n.t. kupowania rotow, po kija jeszcze spamujecie?
Adolphus Elbragol jest offline  
stary 04-06-2005, 09:24   #43
sceptile
Użytkownik Forum

sceptile's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Zbanowany
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta 4ever
Poziom: 30
Skille: 20/23
Poziom mag.: 41
sceptile ma numer GG 8309315
Domyślny

[quote=Adolphus Elbragol]

"Wyjoles mi to z ust. dzisiaj na eterni jakis kolo (profesja knight) miał rota i robil na kazdyn pk "

a)ortografia
b)masz dowody (ssy)?

[quote]

A słyszałeś kiedyś o takim czarze jak "Convinence creature"? Taka fajna runka, zaurocza część potworów.

Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne. Nie jestem dyslektykiem, dysmózgiem czy dyskimśtam, ale czasami piszę posty w pośpiechu.
sceptile jest offline  
stary 08-06-2005, 07:27   #44
Gensioorek
Użytkownik Forum

Gensioorek's Avatar

Data dołączenia: 04 01 2005
Lokacja: Wolsztyn

Stan: Aktywny gracz
Imię: Pitakon
Profesja: Druid
Gildia: Sayans
Świat: Trimera
Poziom: 33
Skille: 21/26
Poziom mag.: 43
Gensioorek ma numer GG 1147759
Domyślny

Ja osobiście sądzę, że jeżeli licencja na kopanie leży gdzieś na dnie Kazz za ścianą to pewnie jest Quest na nią, a potem gdy już ją zdobędziesz to idziesz do tego agenta w Venore kupujesz rotka i może chodzi o to, że będziesz mógł przywołać rota tzn. po wykonaniu questa na licencję. Czyli: idziesz do kazo do bazyla i przywołujesz rota (sorc i drut rulezzz) on kopie dziurę tak jak kilof tzn. pojawia się dziura, wchodzisz w nią idziesz korytarzem, widzisz rope place włazisz do góry trzymając w ręce mirror (lusterko) dostępne z jakiegoś Questa o ile dobrze pamiętam i bazyliszek chcąc cię zabić wzrokiem zabija siebie xD. Idziesz do Impera w Kazz dajesz mu bazyla on ci daje kluczyk a ty obrabiasz skarbiec... czy to nie cudowne...??
stary 08-06-2005, 08:21   #45
Dared
Użytkownik Forum

Dared's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Warszawa

Dared ma numer GG 1602402
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sceptile

A słyszałeś kiedyś o takim czarze jak "Convinence creature"? Taka fajna runka, zaurocza część potworów.
O Convinence nie, ale o Convince tak =)... Ktoś mówil, że można summonować rota - nie da się...

Powiedzcie mi... Jeżeli do tej pory nikt nie kupił rota to jest to powód, by mówić, że jest to bajka? Może jest to quest, może część Basilisk Quest... A może nie? Lecz nie możecie nic powiedzieć bo to tylko CipSoft wie...

Może kupiony rot inaczej "działa" od normalnego rota?

- Tak czy inaczej jest to gdybanie...
Aldora
50+

---------------------
Jeżeli uważasz, że to nabity post - Napisz na PW.

Ostatnio edytowany przez Dared - 08-06-2005 o 08:23.
Dared jest offline  
stary 03-07-2005, 07:15   #46
SKAJMA
Użytkownik Forum

SKAJMA's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Wysokie Mazowieckie

SKAJMA ma numer GG 4619622
Domyślny Gremlin ma rację

Nie wiem czemu ale wy zawsze za dużo myślicie i bujacie w obłokach.
Gremlin ma rację Cipsoft zrobił sobie żart i tak naprawdę nie da sie kupic rotworma.
OK Uważam że temat należy zamknąć.

edit: A jeszcze jedno to nie jest quest.
SKAJMA jest offline  
stary 03-07-2005, 15:46   #47
Knight of the fredoom
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Gliwice

Profesja: Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 14
Skille: 54/54
Poziom mag.: 3
Knight of the fredoom ma numer GG 6567590
Pergamin

wszyscy ktorzy odbieraja innym nadzieje na to ze to jest do zrobienia sa poprostu hamscy ja osobiscie tez zgarnalem na bagnach kiedys jakas kartke wygladala jak jakas umowa cos na niej pisalo ale wygladalo to bardziej jak karta wstepu gram teraz na innym servie i niemam tej kartki , jak uslyszalem o "licencji" to tez o tym pomyslalem pojde tam teraz i wezme te kartke do tego goscia co niby sprzedaje roty szkoda tylko ze niewiem gdzie on jest jesli ktos gra na hibernie i chce zobaczyc czy cos z tego wyniknie to moze isc zemna do pokonania bedzie behholder 2 slimy i scorpion jesli pojdziemy krotsza droga wiec jak?? idzie ktos zemna?!!!!!

Moj nick "Knight of the fredoom"

03.07.2005
godz. 16:00

Ostatnio edytowany przez Knight of the fredoom - 03-07-2005 o 15:56.
Knight of the fredoom jest offline  
stary 03-07-2005, 17:14   #48
Knight Simon Dark lord
Użytkownik Forum

Knight Simon Dark lord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin

Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
Knight Simon Dark lord ma numer GG 2398454
Domyślny

a wiecie że ten quest jest dostępny nie awno byłem w kazoo tam u tego gościa co roty sprzedaje i wiecie co? jakiś gość wyszedł z tych drzwi to mnie zatkało nie pamiętam nicku ale żałuje że filmiku nie mam to bym wrzucił czyli rozwiązanie musi gdzieś być

p.s jeżeli ktoś gra na harmonii i wie gdzie jest to miejse z tym gościem i jego "licensją" to prosze napisać pw do mnie

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????

Knight Simon Dark lord jest offline  
stary 03-07-2005, 17:29   #49
Prima Scorpio
Użytkownik forum

Prima Scorpio's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2005

Profesja: Druid
Świat: Titania
Poziom: 20
Skille: 21/24
Poziom mag.: 39
Domyślny

Hah mozna niezle sie usmiac z tych bzdur che che che. Qest na basiliska jest CHOLERNIE trudny, tylko z pozorow wydaje sie latwy. Lusterko zdobywa sie u troli przy dwarf bridge (+ wedding ring ) ale to nic nie daje. Poza tym sa tam tak mocne potwory ze moi koledzy: 57 elite Knight i 97 Royal Pal padli w drodze. Temat do kasacji. a moze dla zalozyciela?
Prima Scorpio jest offline  
stary 30-11-2005, 22:59   #50
Kalosz
Guest

Domyślny to coś...

tak to jest rzeczywiscie trudne...siedzialem w bibliotece w kazz ale nic nie znalazlem jesli ktos cos wie to moze na maila lub gg (6499078) to razem pogadamy,moze cos wskóramy i by bylo niezle...zawsze cos ...a i czy ktos zna moze jakies wieksze biblioteki w tibii (ale na Facc terrains)

stary 01-12-2005, 20:06   #51
MadAndBad
Guest

Domyślny

Mam pewną teorie, nie mam czasu aktualnie żeby ja sprawdzić, więc jeśli ktoś może sprawdzić to będe wdzięczny. A teoria idzie tak: pod Femor Hills, wejście od wschodu jest ładny resp rotwormów na dole tzn ten którym można dojść do skeletona na górze i do trumny z żółtą różą Otóż tam na dole była tabliczka mówiąca mniej więcej coś takiego: SKOŃCZYŁEM! Nie będe więcej kopał lochów, dopóki nie dostarczą mi porządnych narzędzi! Możliwe więc, że dwarfowi, który to napisał ktoś dostarczył rotworma z tym pozwoleniem. Być może trza przekopać teren i poszukac ukryej dziury?? Sorka jesli to częsc innego questa ale newbie jestem Prosze o ewentualne sprawdzenie

stary 01-12-2005, 20:16   #52
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
a wiecie że ten quest jest dostępny nie awno byłem w kazoo tam u tego gościa co roty sprzedaje i wiecie co? jakiś gość wyszedł z tych drzwi to mnie zatkało nie pamiętam nicku ale żałuje że filmiku nie mam to bym wrzucił czyli rozwiązanie musi gdzieś być

p.s jeżeli ktoś gra na harmonii i wie gdzie jest to miejse z tym gościem i jego "licensją" to prosze napisać pw do mnie
Oczywiście nie zapamiętałeś nicka, bo po co ?? Skoro tyle osób o tym gada. Nawet "look" na gościa nie dałeś, bo po co ?? Pewnie "spadłeś z krzesła" jak go zobaczyłeś.... Uważam, że to co napisałeś to BUJDA.
Rethfing on Aldora jest offline  
stary 01-12-2005, 22:30   #53
Andrea
Użytkownik Forum

Andrea's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2005

Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
Oczywiście nie zapamiętałeś nicka, bo po co ?? Skoro tyle osób o tym gada. Nawet "look" na gościa nie dałeś, bo po co ?? Pewnie "spadłeś z krzesła" jak go zobaczyłeś.... Uważam, że to co napisałeś to BUJDA.
To nie jest BUJDA. Nic więcej nie mogę powiedzieć.
Andrea jest offline  
stary 02-12-2005, 05:54   #54
fluid
Użytkownik Forum

fluid's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Konoha Vilage!

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Trimera
Domyślny

@topic możliwe że to quest który można jeszcze teraz wykonać lub można było go wykonać przed którymś z update
P.S Jeżeli ktoś niewie gdzie co jest w kazoo to Tu jest wszystko (takie małe przypomnienie) POZDRO !!!!
stary 02-12-2005, 21:46   #55
Thanatos
Użytkownik Forum

Thanatos's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Niegrający
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
Domyślny ???????

Mieszkam w Kazo, wiem o tym NPC i znam te teksty...
Teraz chodzi mi po głowie tylko jedno;
Na co komu rotworm??
proszę, żeby ktoś napisał bo ja nie mam żadnego pomysłu (i nie będę miał bo to strata czasu na myślenie o czymś takim).

Tekkaman & Tibia Rulez!!

Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy.
Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy...
Thanatos jest offline  
stary 02-12-2005, 22:19   #56
Cassius
Użytkownik Forum

Cassius's Avatar

Data dołączenia: 28 11 2005

Imię: Aqeo
Profesja: Paladin
Gildia: Nie mam
Świat: Lunara
Poziom: 9
Skille: 33/31
Cassius ma numer GG 5869018 Send a message via Skype™ to Cassius
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez djr
chodza plotki, ze Drilling licence istnieje i mozna ja zdobyc dajac w zamian Witchesbroom. Niestety nikt nie wiem komu. Poniewaz to tylko plotka, to chyba nie jest quest spoil?

btw - ciekaw jestem ilu z was pomiedzy zdobywaniem kolejnych leveli/skilli znalazlo chwilke na poczytanie ksiazek, czy rozmowe z NPCami?

czy ktos wie, ze mozna np. kupic latajacy dywan?
Ja tam czsami ksiazke poczytam, ale tego ze mozna kupic lataacy dywan niewiedzialem. moze bys powiedzial cos o tym wiecej?
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!
Cassius jest offline  
stary 05-12-2005, 21:12   #57
Nero2005
Guest

Domyślny

powiem krótko sam mieszkam w kazz i widzialem tego goscia co niby sprzedaje roty lecz nie mialem czasu z nimgadac (cienkie skille ) jak skoncze trenic to obczjae co nie co i napsize o tym co udalo mi sie odkryc

stary 06-12-2005, 10:10   #58
blackroose
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 12 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sceptile
hmmm, to całkiem możliwe, n.p. jeden dwarf kupił sobie rota, i chodził sobie po kopalniach, i znalazł niechcący bazyliszka, i ten rotworm wrócił, i jak się go kupi to może nas tam zaprowadzi
Widzialem jak cie demon skeleton zabil.
Dec 04 2005, 14:47:10 CET Killed at Level 30 by a demon skeleton
blackroose jest offline  
stary 24-07-2007, 14:42   #59
danen
Guest

Domyślny

Hmm..... Jesli ktos wie cos o tej licencji jak ja zdobyc to niech napisze nick: Yayia De'fast na pandori lub gg 2300771 moj qmpel mi cos gadal ze ta licencje mozna znalesc na bagnach.....

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania