Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-10-2005, 22:56   #41
Thanatos
Użytkownik Forum

Thanatos's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
Domyślny Wypraszam sobie

No wielkie sorry Panie Vil - nie wiem jaką profesją grasz ale na 90% to nie jest sorc - na takim eq jak moje (czyli cienkie bo nie będę wydawał fortuny skoro z zaleceń nie muszę) 1 soldek może mnie hitnąć nawet za 25-28hp (przeciętnie za 12) więc jak walcze z 3 to MUSZE łazić żeby kontaktowo biły mnie max 2 a i wtedy obrywam ZA DUZO zeby zabić 3 z axa :/ a UH był PO zabiciu 3 - miałem reda I NIE URZYŁEM ANI RUN ANI MANA SHIELDA!! Więc jak nie wiesz jak sorc jest słaby w takiej walce to sie nie wypowiadaj!

Tekkaman & Tibia Rulez!!

Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy.
Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy...
Thanatos jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-10-2005, 03:06   #42
Elite Mati
Użytkownik forum

Elite Mati's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Ja jak trenilem sheldnig moim palem to ze swordem asz wkoncu mialem 37 sworda ale to jest wogule nie oplacalne bo robilem to bardzo dlugo...
Elite Mati jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 07:27   #43
.:Marta:.
Użytkownik Forum

.:Marta:.'s Avatar

Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
rzadko pisze na forum, wole czytac, ale jak widze takie kretynizmy jak ludzie pisza to zdarza mi sie napisac.

wy ludzie nei wiecie o czym mowicie (ci co mowia ze trening sworda u palla to strata czasu). popatrzcie na taka sytuacje. macie sobie palka 100 lvl, zalozmy ze 92/75. idziecie na anni i nie wiecie co wziac bo wszystko badziewie dla palladyna jest. bierzecie s axe. zaczynacie trening axe. robicie gdzies tak 65 skila i patrzcie teraz. bije was jakis knight, ktory na bank jest od was szybszy. wiec wy zakladacie tarcze, s axe, full def, stajecie w miejscu i ***iecie go z sd. knight jest wielce zdziwiony bo cos was slabo trafia, a wy go niezle jedziecie z runek. taka sytuacja zdarzyla sie naprawde (no podobna, jak pewien knight wielce sie zdziwil kiedy podszedl do niego palek i zaczal go ***ac za 70 bo bil z gsa). podczas treningu do skila 65 w axe podtrenujecie sobie shielda. idac na jakiegos hunta dalej lapiecie za kusze i strzelacie sobie normalnie, jak macie duzo cierpliwosci robicie 100 disata i dalej wracacie do axe. w ten sposob macie cos na wzor slabszego knighta z 15mlvl, strzelajacego z sd i majacego sporego defa. nie jest to calkiem nietrafiony pomysl, wrecz przeciwnie. ci ludzie ktorzy od razu wygwizdali tego kolesia poprostu nie do konca to przemysleli. narazie malo prawdopodobne zeby ten koles doszedl do sova, ale trzeba myslec przyszlosciowo a tak wogole to jak sie jest na axe to na skilu 65-70 z bronia 50 w 1 lapie mozna dcalkiem dobrze i szybko (i za darmo, nie tracac boltow) poexpic, jak nei ma sie kasy na amunicje badz runki.

jestem tego samego zdania co kolega wyzej(cytat) moj kolega pall 47 ktory juz nie gra (hail dedzik) tez trenowal sworda i co z tego ze dlugo trenuje ale ma z tego naprawde duze korzysci a bodajmy kamil wyszedl z rooka nie ma za duzo hajsu zeby sobie odrazu kupic tone spir to przeciez tez kosztuje a wszystkie ciala potworkow sa puste bo ludzie tez zbieraja spiry

Więc moim zdaniem nie zrobil zle trenujac sworda bo dzieki temu ma lepszy shielding co jest potrzebne potem i kase na dalsze spiry jesli trenuje z potworkami
.:Marta:. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 20:16   #44
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

-robimy sobie te 65-70 axe ( nie znam nikogo kto by tego doczekal, zdaje sie ze jest jeden koles na antice ale z oczywistych wzgledow nie da sie tego sprawdzic ), tracac czas ktory moznaby spozytkowac na mocny boost dla naszego palka, robiac hybryde ktora faktycznie niczemu nie sluzy
-knight jest wielce zdziwiony, bo mu palek robi tyle, co duza mucha.. Rownie dobrze sorc moglby go bic z hmm..
-palek nawalajacy po 70 srednio z gsa to chyba tylko w nieuzbrojonego rsa ( moim rycem nie jestem w stanie walic tyle w ludzi a mam niezle skille )
-po kilku miesiacach treningu mamy stforka, ktory bez bardzo silnej broni ( sca .. ) nie bedzie w stanie wydajnie expic nawet na guardach, melee dmg w pvp bedzie zalosny, cos tam robi z sd ale jak to zwykle u palka bywa jest to symboliczny dmg, blokuje tak samo jak normalny pal, znacznie nizszy dist i lev niz konkurencja ( konsekwencja zmarnowanych miesiecy )
-shielding nie liczy sie gdy uzywamy kuszy ( 0 obrony ).

finito.
stary 31-10-2005, 18:05   #45
ViteQ
Użytkownik Forum

ViteQ's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Polska

Profesja: Paladin
Świat: Antica
Poziom: 10
Skille: 33/15
Poziom mag.: 2
ViteQ ma numer GG 3035077
Domyślny

Ja też jestem paladynem i wale z miecza. Dlatego, że nawinął sie jakis typo, co sprzedawał serpent sworda za 500gp i kupiłem. A potem z qmplami mamy zakładać gildie i ja bede blokerem.
stary 31-10-2005, 21:41   #46
Loron
Użytkownik Forum

Loron's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
Domyślny eee tam pierdoły

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy
Ja tam nie wiem, czy na 40 lvlu. Ja moim palkiem z 26 swordem i broad swordem tłukłem mino i orki, a czasami szalałem z wild warriorami i musze przyznać, że jak waliłem po 30 w wild warriora (3 deady zaliczyłem na nich, szczególnie jak po kilka ich było), to miałem radochę z gry. Jak na 12 lvlu przerzuciłem się na dist, to gra stała się monotonna. Co jest fajnego w uciekaniu przed cyckiem albo guardem? Nic. A ile radości daje ww ubity broad swordem, a potem z radości jeszcze cała rodzinka bearów? Dużo.

Moim zdaniem takie używanie broni białej przez palka to ciekawe rozwiązanie, jeżeli znudziło ci się granie twoim 100+ lvlem i ubijanie w kółko demonów w poszukiwaniu MPA . Przy tym można sobie poszaleć, nie mówię, że od razu trzeba sie przyłożyć do tego, ale jakby po prostu wziąć i rozerwać się przez te długie nadchodzące zimowe wieczory
Loron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2005, 05:24   #47
Claymor
Użytkownik Forum

Claymor's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Kraj Kwitnącej Wiśni

Stan: Na emeryturze
Domyślny

A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza.

-dodane-
+ Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD
+ W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5!
Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350.

No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL

Ostatnio edytowany przez Claymor - 04-11-2005 o 05:34.
Claymor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2005, 06:14   #48
pijany rolnik
Użytkownik Forum

pijany rolnik's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia

Profesja: Master Sorcerer
pijany rolnik ma numer GG 2939702
Domyślny

Jak byłem newbie to wybrałem palka i wogle niewiedziałem co to pal. nikt mi w Tibii niepomagał więc miałem palka i walilem ze sworda i miałem go 34 na 22 level
stary 04-11-2005, 08:10   #49
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Claymor
A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza.

-dodane-
+ Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD
+ W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5!
Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350.

No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL
dokladnie.
stary 04-11-2005, 11:19   #50
bad19
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 09 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: astera
Poziom: 16
Skille: 47/46
Poziom mag.: 3
Król

siema ja sadze ze paladyn na cluby,axy lub miecze jest dobry slabijej wali ale ma exure gran i exure vite wiec moze sie szybciej leczyc ja mam palka na 16 lvl 8 mlvl 29 club 31 distans (bo kiedys uzywalem luku)i jest fajnie robie hmm i je sprzedaje wiec kase mam a walenie z luku jest nieoplatne bo strzaly sie szybko konczom jak chcecie pogadac to muj nr gg 5445116 d hammer i hity po 50 wale soldom
bad19 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2005, 14:45   #51
pijany rolnik
Użytkownik Forum

pijany rolnik's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia

pijany rolnik ma numer GG 2939702
Domyślny

Być paladynem i używać clubu czy innych broni jest dobre do czasu. Wbijesz 40 level i załóżmy będziesz expił na dragach, i nagle mówisz jak ja mam expic?? z powiedzmy 30 - 40 skillem cluba ? ^.- Walenie z clubu czy jakiejś innej broni palkiem jest fajne jak sie ma poniżej 30 lv. Póżniej niema już jak grać
stary 04-11-2005, 14:53   #52
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Melee moza byc co najwyzej "fajne". Przydatne nie bedzie nigdy..

A bajki o waleniu po 50 soldom na skillach ~30/30 to postaw na polce kolo Harry'ego Pottera..
stary 04-11-2005, 16:47   #53
Noro
Użytkownik Forum

Noro's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa

Noro ma numer GG 6446790
Pergamin

Kamil-to jest tylko i wyłącznie twój wybór.(możesz się sugerowac innymi ale nie musisz)

Jeśli chcesz się poświęcic to trenuj sword fighting palem.Byc może dojdziesz do czegoś wielkiego.Jest to monotonne i bardzo uciążliwe ale może przynieśc powodzenie.
stary 06-11-2005, 23:03   #54
Thanatos
Użytkownik Forum

Thanatos's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Niegrający
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
Domyślny 50 soldowi?

No cóż jak pisałem sorcem 20/25 z k-axa solda ubiję i hity po 40 sie zdarzają... mój best hit to 49 w rota i 48 w dwarfa więc na skillach 30/30 50 w solda może wejść

Tekkaman & Tibia Rulez!!

Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy.
Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy...
Thanatos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 05:32   #55
Viereoni's
Guest

Domyślny

shelding sie zawsze trenuje do 50 i sie zostawia bo wtedy juz sie nie przyda.Ale rób jak chesz
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 12:56   #56
Simsung
Użytkownik Forum

Simsung's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: Ank

Imię: Xadue
Gildia: North Star
Świat: Refugia
Poziom: 116
Poziom mag.: 68
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thanatos
w solda może wejść
Wchodzisz w soldy ??
a co do tematu, myśle że to bardzo głupi pomysł, jedeynym powidem mogłoby być tylko zbieranie spear, kasy na spear i tyle
Ktoś napisał: PALL TO PALL
A więc: PALL TO PALL !!!
Simsung jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 14:03   #57
Turtle Sikornik
Użytkownik Forum

Turtle Sikornik's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Gliwice

Stan: Na Emeryturze
Imię: -
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Send a message via Skype™ to Turtle Sikornik
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szymon ziom
Jak se chcesz walic swordem to se knighta zrób!!! Pal jest stworzony do dysta a ty chcesz to zmienć!!!

Tylko nooby tak robią. jak nie chcesz byc zjechany, to usuń ten temat!!
Wrzuć na luz. Może on nie wiedział a pozatym to nawet niezły pomysł. Będzie Oryginalny jak tak zrobi.I moim zdaniem nie jest nOOb'em* bo to tylko gra i to tylko pytanie było a wszyscy robią z tego aferę. Eh nie komentujcie tego proszę. To temat o skill'ach a nie o mnie i o moim zdaniu

*nOOb: Człowiek który nie umie się zachować, kradnie, Podmienia teksty bardzo często i czasami naumyślnie(nie chodzi mi o to że tak dla szpanu), i wiele wiele innych.

ludzie dołączcie do wysłanników wielkiego pora!
Turtle ma nowego użytkownika. Tamten sie załamał i oddał wszystko mi, więc nie wińcie mnie za jego błędy(tak na przyszłość).
Turtle Sikornik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 14:33   #58
Turtle Sikornik
Użytkownik Forum

Turtle Sikornik's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Gliwice

Stan: Na Emeryturze
Imię: -
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Send a message via Skype™ to Turtle Sikornik
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
LOL. Nie wiem teraz czy jesteś newbie czy noob. Pytanie pasuje do newbie ale te rasistowskie teksty są typowo noobskie. Nie używaj ich i nie rób z siebie jełopa, dobrze radzę.

Co do sworda dla paladyna- totalny shit. Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy
Nie przejmuj się tym ale rasizm to raczej jest jak komuś się nie podoba inny kolor skóry. Co, ja nie lubię niemców i powiesz że jestem rasistą?

ludzie dołączcie do wysłanników wielkiego pora!
Turtle ma nowego użytkownika. Tamten sie załamał i oddał wszystko mi, więc nie wińcie mnie za jego błędy(tak na przyszłość).
Turtle Sikornik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2005, 22:34   #59
Goox
Zbanowany

Goox's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2005

Świat: Inferna
Domyślny

ja poprostu nierozumiem niekotrych...
"pall to pall" no co ty?! nie wiedzialem! a tak serio:
co zlego jest w melle palka? fakt potrenujesz 3-6 miesiacy ale masz uber postac!
"chcesz walic mieczem zrob sobie knighta" LITOSCI ! ale on chce grac palkiem miec sdki czary exure vite rozumiecie? jeszcze nie? jezeli mu sie chce niech robi polecam. NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PALLEK MUSI BIC NA DYSTANS. jesli to nie ma sensu co mowie to- powiedzcie rookstayerom ze rook to turtorial... glupie to takie z was spoleczenstwo ze zabic i zakopac pozdro! : )
Goox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2005, 08:09   #60
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania