|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Niegrający
Imię: Blackness Thanatos
Profesja: Sorcerer
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
|
![]() No wielkie sorry Panie Vil - nie wiem jaką profesją grasz ale na 90% to nie jest sorc - na takim eq jak moje (czyli cienkie bo nie będę wydawał fortuny skoro z zaleceń nie muszę) 1 soldek może mnie hitnąć nawet za 25-28hp (przeciętnie za 12) więc jak walcze z 3 to MUSZE łazić żeby kontaktowo biły mnie max 2 a i wtedy obrywam ZA DUZO zeby zabić 3 z axa :/ a UH był PO zabiciu 3 - miałem reda I NIE URZYŁEM ANI RUN ANI MANA SHIELDA!! Więc jak nie wiesz jak sorc jest słaby w takiej walce to sie nie wypowiadaj!
Soon Earth will be ours!! ![]() Tekkaman & Tibia Rulez!! ![]() Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy. Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Ja jak trenilem sheldnig moim palem to ze swordem asz wkoncu mialem 37 sworda ale to jest wogule nie oplacalne bo robilem to bardzo dlugo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
|
![]() Cytuj:
jestem tego samego zdania co kolega wyzej(cytat) moj kolega pall 47 ktory juz nie gra (hail dedzik) tez trenowal sworda i co z tego ze dlugo trenuje ale ma z tego naprawde duze korzysci a bodajmy kamil wyszedl z rooka nie ma za duzo hajsu zeby sobie odrazu kupic tone spir to przeciez tez kosztuje a wszystkie ciala potworkow sa puste bo ludzie tez zbieraja spiry ![]() Więc moim zdaniem nie zrobil zle trenujac sworda bo dzieki temu ma lepszy shielding co jest potrzebne potem i kase na dalsze spiry jesli trenuje z potworkami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() -robimy sobie te 65-70 axe ( nie znam nikogo kto by tego doczekal, zdaje sie ze jest jeden koles na antice ale z oczywistych wzgledow nie da sie tego sprawdzic ), tracac czas ktory moznaby spozytkowac na mocny boost dla naszego palka, robiac hybryde ktora faktycznie niczemu nie sluzy
-knight jest wielce zdziwiony, bo mu palek robi tyle, co duza mucha.. Rownie dobrze sorc moglby go bic z hmm.. -palek nawalajacy po 70 srednio z gsa to chyba tylko w nieuzbrojonego rsa ( moim rycem nie jestem w stanie walic tyle w ludzi a mam niezle skille ) -po kilku miesiacach treningu mamy stforka, ktory bez bardzo silnej broni ( sca .. ) nie bedzie w stanie wydajnie expic nawet na guardach, melee dmg w pvp bedzie zalosny, cos tam robi z sd ale jak to zwykle u palka bywa jest to symboliczny dmg, blokuje tak samo jak normalny pal, znacznie nizszy dist i lev niz konkurencja ( konsekwencja zmarnowanych miesiecy ) -shielding nie liczy sie gdy uzywamy kuszy ( 0 obrony ). finito.
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Polska
Imię: Abysus Invocation
Profesja: Paladin
Świat: Antica
Poziom: 10
Skille: 33/15
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Ja też jestem paladynem i wale z miecza.
![]()
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Hui hqui qui ki
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem takie używanie broni białej przez palka to ciekawe rozwiązanie, jeżeli znudziło ci się granie twoim 100+ lvlem i ubijanie w kółko demonów w poszukiwaniu MPA ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Kraj Kwitnącej Wiśni
Stan: Na emeryturze
|
![]() A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza.
![]() -dodane- + Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD + W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5! Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350. No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL Ostatnio edytowany przez Claymor - 04-11-2005 o 05:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia
Profesja: Master Sorcerer
![]() |
![]() Jak byłem newbie to wybrałem palka i wogle niewiedziałem co to pal. nikt mi w Tibii niepomagał więc miałem palka i walilem ze sworda i miałem go 34
![]() ![]()
![]() |
#49 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: bartosz tarik
Profesja: Knight
Świat: astera
Poziom: 16
Skille: 47/46
Poziom mag.: 3
|
![]() siema ja sadze ze paladyn na cluby,axy lub miecze jest dobry slabijej wali ale ma exure gran i exure vite wiec moze sie szybciej leczyc ja mam palka na 16 lvl 8 mlvl 29 club 31 distans (bo kiedys uzywalem luku)i jest fajnie robie hmm i je sprzedaje wiec kase mam a walenie z luku jest nieoplatne bo strzaly sie szybko konczom jak chcecie pogadac to muj nr gg 5445116 d hammer i hity po 50 wale soldom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia
![]() |
![]() Być paladynem i używać clubu czy innych broni jest dobre do czasu. Wbijesz 40 level i załóżmy będziesz expił na dragach, i nagle mówisz jak ja mam expic?? z powiedzmy 30 - 40 skillem cluba ? ^.- Walenie z clubu czy jakiejś innej broni palkiem jest fajne jak sie ma poniżej 30 lv. Póżniej niema już jak grać
![]()
![]() |
#52 |
eX Moderator
![]() |
![]() Melee moza byc co najwyzej "fajne". Przydatne nie bedzie nigdy..
A bajki o waleniu po 50 soldom na skillach ~30/30 to postaw na polce kolo Harry'ego Pottera..
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa
![]() |
![]() Kamil-to jest tylko i wyłącznie twój wybór.
![]() Jeśli chcesz się poświęcic to trenuj sword fighting palem.Byc może dojdziesz do czegoś wielkiego.Jest to monotonne i bardzo uciążliwe ale może przynieśc powodzenie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Niegrający
Imię: Blackness Thanatos
Profesja: Sorcerer
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
|
![]() No cóż jak pisałem sorcem 20/25 z k-axa solda ubiję i hity po 40 sie zdarzają... mój best hit to 49 w rota i 48 w dwarfa więc na skillach 30/30 50 w solda może wejść
![]()
Soon Earth will be ours!! ![]() Tekkaman & Tibia Rulez!! ![]() Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy. Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
![]() shelding sie zawsze trenuje do 50 i sie zostawia bo wtedy juz sie nie przyda.Ale rób jak chesz
|
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: Ank
Imię: Xadue
Gildia: North Star
Świat: Refugia
Poziom: 116
Poziom mag.: 68
|
![]() Cytuj:
![]() a co do tematu, myśle że to bardzo głupi pomysł, jedeynym powidem mogłoby być tylko zbieranie spear, kasy na spear i tyle ![]() Ktoś napisał: PALL TO PALL A więc: PALL TO PALL !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
*nOOb: Człowiek który nie umie się zachować, kradnie, Podmienia teksty bardzo często i czasami naumyślnie(nie chodzi mi o to że tak dla szpanu), i wiele wiele innych. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2005
Świat: Inferna
|
![]() ja poprostu nierozumiem niekotrych...
"pall to pall" no co ty?! nie wiedzialem! a tak serio: co zlego jest w melle palka? fakt potrenujesz 3-6 miesiacy ale masz uber postac! "chcesz walic mieczem zrob sobie knighta" LITOSCI ! ale on chce grac palkiem miec sdki czary exure vite rozumiecie? jeszcze nie? jezeli mu sie chce niech robi polecam. NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PALLEK MUSI BIC NA DYSTANS. jesli to nie ma sensu co mowie to- powiedzcie rookstayerom ze rook to turtorial... glupie to takie z was spoleczenstwo ze zabic i zakopac pozdro! : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
eX Moderator
![]() |
![]() Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.
Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..