|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Ech, w sumie w kazdym filozoficznym temacie(czy istnieja kosmici, kiedy nastapi koniec swiata) to ni stad ni z owad byl poruszany temat zycia po smierci
![]() ![]() A co do zycia po smierci-ja CHCIALBYM zeby istnialy kolejne wcielenia, czy tam reinkarnacja(jak zwal tak zwal), z wstepnym wykasowaniem wczesniejszej pamieci. Czemu? Bo nie moge sobie wyobrazic WIECZNEGO lezenia, czy tam WIECZNEGO siedzenia w jakimstam niebie czy piekle. Po prostu wg mnie po jakims czasie powinien byc jakis 'format mozgu' zeby on mogl sobie odpoczac... Po czym zabawa zaczyna sie od poczatku. Ale w sumie, czy nie powinno kiedys byc konca? Jak cos moze powtarzac sie w nieskonczonosc? Z tego znowu wynika, ze mozg tez kiedys moze sobie zrobic fajrant. I co wtedy? Ja zawsze jak pomysle o tym, ze odradzamy sie w kolko, i racjonalnie dodam 'ale keidys musi byc koniec', to zawsze wtedy lapia mnie dreszcze. Jedno jest pewne-predzej czy pozniej, wszyscy poznamy odpowiedz na to jedno pytanie ![]()
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Śpieszy się wam by poznać tajemnice śmierci? Bo mi jakoś nie za bardzo
![]() Co jest po śmierci? Ja wierzę w to co mówi religia Chrześcijańska. @Math: Ci co byli w śmierci klinicznej mówią, że to Niebo to naprawdę... wspaniałe miejsce i nie wróciliby, gdyby sam Pan Bóg ich "nie wygodnił" spowrotem ![]() Mam pytnie do Scora: Czy to, żę źli ludzie trafiają do Piekła nie wyklucza wszechmiłosierdzia Boga? Bo ja sam już nie wiem. Ja osobiście nie wysłał bym kogoś na wieczne męczarnie jakby przepił całe życie, kradł lusterka samochodowe, a zarazem nie chodził do kościoła. Nie wiem co o tym sądzić ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: in ur Nightmare
![]() |
![]() Cytuj:
Wiec nie badz taki pewien bo nie wiesz kiedy zrobi sie ciemno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
@Baron Kaldrick: Po mnie napewno przyjdzie szczur ![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ja znam przypadek. Moja babcia (mająca wtedy 86 lat) powiedziała: "Dziś umrę". Często sobie tak żartowała i jak zwykle powiedziałem "przestań gadać głupoty". Gdy już wyglądała mizernie kazała zawołać księdza. Gdy szukaliśmy modlitwy babcia jeszcze powiedziała na której stronie. Odmówiliśmy modlitwy, babcia westchnęła dwa razy powiedziała "Boże jestem gotowa" i umarła
![]() ![]() @topic Widze że większość piszących tu to ateiści albo 12-14 letni co chcą się popisać że nie boją się śmierci i myślą że boga nie ma itp. Pomyślcie ktoś kto myślał, coś lub ktoś rozumny musiał stworzyć wszechświat, dopasować wszystko do siebie. Więc coś musi tam być. Pozatym jestem chrześcijaninem i mam wiare.
Retired... Ostatnio edytowany przez Belefiz - 17-03-2005 o 10:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja wierze w 2 świat raz miałem sen jak umarłem i widziałem nawet biało przed oczami nie wiem jak wy ale ja sądze że jest świat z aniołami z panem Jezusem i Bogiem dlatego jestem katolikiem bo wierzę niech inny myślą co chcą ja wiem że niebo i piekło istnieją i kiedyś każdy z nas tam się znajdzie ( tylko nie wiem kto w piekle a kto w niebie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() A ja jeszcze niedawno wierzyłem, że po prostu nie ma nic. Ale teraz stwierdziłem, że musi istnieć reinkarnacja. Bo jak to tak. Przecież coś musi być... nie będzie czarnego ekranu(co do reinkarnacji, to wiadomo, że nie będziemy znać swojego poprzedniego "Ja")
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ale .. po reinkarnacjii.. bedziemy mieli taki sam charakter?.. wiem ze nikt nie wie i nikt sie tego nie dowie.. ale mnie to zastanawia ;]
Tak sobie czasami pomyslcie (ci co wierza w reinkarnacje) kim byliscie w poprzednim wcieleniu... ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() hmm... ja bym osobiście chciał żeby była autostrada bez ograniczenia prędkości i jakiś fajny samochód
![]() ![]() autostrada niebieska plx plx plx ![]() <EDIT>: tylko ma być żółty tuningowany golf (progi, neony[niebieskie], przyciemniane szyby, zderz(?)aki, spoilery etc.) i oczywiście nie taki classic flaki tylko jakieś turbo ![]() Ostatnio edytowany przez joey - 19-03-2005 o 00:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Gdzies w czasoprzestrzeni
Stan: Na emeryturze
![]() ![]() |
![]() Powiem jedno... Ja moge zyc do 40 ale jak prawdzimy czlowiekpalic pic co jakis czas i nie miec zony tylko same kolezanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
A moje zdanie? Pomyśle za jakieś 30 lat na łóżu śmierci. Narazie mi sie nigdzie nie spieszy.
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() a jezeli to mozg jest odpowiedzialny za wszystko co sie z czlowiekiem dzieje, to czemu by nie zaplacic jakiemus doktorkowi za wyciecie swojego mozgu i wcisniecie go jakiemus noworodkowi
![]() nie wiem czy to by bylo mozliwe....... patrzac od strony religijnej, to w sumie reliigii jest mnostwo, i jezeli Bóg nie istnieje (oczywiscie istnieje, ale to z nie istnieniem to tylko teoria ;]) to przeciez mogli bysmy sie znalesc w "niebie innej religii".... a z reszta ![]() ale jeszcze porusze temacik "Arki" (noego ![]() (tej z tymi pokruszonymi tablicami z X przykazaniami ![]() to zworccie uwage na to, ze gdyby ja odnaleziono! ILE RELIGII BY UPADLO???
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Wszystkie religie (prawie) sprowadzaja sie do jednego-ze Bog istnieje. Co kogo obchodzi, czy nazywa sie tak, tak czy tak(nie bede wzywal imienia Pana nadaremno
![]() A co do reinkarnacji-w takim razie pomyslcie, dlaczego macie swiadomosc zycia wlasnie w tym wcieleniu? Skoro pamiec nam sie po kazdej smierci 'lasuje', a czas jest rzecza wzgledna ![]()
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ehhh.. skad wiesz ze my za iles tam lat bedziemy cyberborgami? -.-
Fox Kids rlz? -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() @Maniek: chociażby zważywszy na obesyjne zainteresowanie człowieka budową neuronową mózgu czy funkcjonalną protezą obsługiwaną impulsami ze sztucznych synaps (co stało się już faktem). Poza tym człowiek cały czas bezrozumie dąży do przedłużenia sobie życia, opierając swoją rację na sztucznej moralności czy prawach człowieka...
@Topic: Pismo Święte w miare jednoznacznei opisuje los nieśmiertelnej duszy ludzkiej po śmierci. Jako praktykujący i głęboko wierzący katolik nie mam zamiaru szukać innych rozwiązań, niż te wyjawnione przez Boga, któremu ufam... ech... kiedyś - pamiętam - zastanawiałem sie, jak by wyglądało całkowite zakończenie swojego istneinia po śmierci... świadomośc, że nie ma już nic dalej, że przestajemy myśleć, egzystować, obserować, słuchać. Że nasze życie kończy się, a my sami nie czujemy już nic. Po prostu nas nie ma. Zawsze wtedy ogarniał mnie irracjonalny lęk, spowodowany przyzwyczajeniem do obserowania świata z perspektywy pierwszej osoby. Podobny lęk pojawia podczas próby obejrzenia siebie z innej perspektywy, zauważenia że wcale nie jest się kimś tak wyjątkowym, by nasza egzysencja (materialna czy nie) musiała być nieskończona.
![]() |
#59 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Wrocław
![]() ![]() |
![]() hmmm... co do teorii z nicością, dziwicie się jak może być po prostu nic... ciemno, cicho i nie pachnie (
![]() ![]() A co do waszej teorii o 10-14 latkach ateistach, to powiem wam, że nie zawsze się sprawdza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Aaaj pierdoły gadacie
![]()