Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-03-2005, 18:01   #41
Vashresamunuh
Użytkownik Forum

Vashresamunuh's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Rybnik

Vashresamunuh ma numer GG 4602308 Vashresamunuh ma login Tlenu tasior91@tlen.pl
Oczko Wy tylko narzekcie

Mowie wam, lepiej zostac na swoim starym serwerze (Arcania rulezzz ) niz przenosic sie na nowy i "Opanowac serwa ) Bedzie to samo co z Pandora

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-03-2005, 18:16   #42
pokemonlol
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2004
Lokacja: Opole -> Czarnowąsy

pokemonlol ma numer GG 5833547
Evul Moja propozycja...

Jeszcze przed powstaniem servera zrobić listę PACC'ów i FACC'ó wraz z ich osiągnięciami na poszczególnych serverach. Trzeba się przekonać kto jest noobem i głośno krzyczy, a kto prawdziwym graczem. Jak powstanie już serwet, wtedy trzeba stworzyć 3 gildie. Jedna - ludzie, którzy chcą ostrej walki, wojen, bitew, rozlewu krwii itp. Oraz drugą, w której by byli ludzie o wysokich levelach, umiejętnościach, którzy nie chcieli by bezpośredniej walki, lecz popierali by Polaków, gdyby byli zaatakowani bezpodstawnie przez inne gildie - "swe","br", czy jakie kolwiek inne. W trzeciej gildii mogli by być ludzie którzy nie grają za duzo, lecz chcą się przyczynić do dobra serveru.
Może mnie będziecie szykanować, lecz jeżeli chcecie wygrać "walkę o server" musicie się bić do końca. Może przypomnę, że na Aldorze rządzili Polacy, a wystarczyło kilka banów dal high-leveli i szwedzi zaatakowali. Więc ostrzegam was, nawet jeżeli wygramy, oni mogą zaatakować po miesiącu, 2, 3 a nawet po pół roku. Jeżeli zaś przegramy, to my możemy stworzyć ruch oporu. Nie namawiam do bezpodstawnych głupich bijatyk, bo ktoś jest ze szewecji, ale jeżeli oni pojadą polską gildię, to ja w depo siedzieć nie będę.

i jeszcze jedno : jak pisał Sapkowski " W kupie siła " < - to hasełko nawet jest w "Kiepskich"

Więc którą gildie wybierzesz ty? 1,2 albo 3, A może sam a może wcale ?
pokemonlol jest offline  
stary 21-03-2005, 18:19   #43
Wielki MarIuSzzo
Użytkownik Forum

Wielki MarIuSzzo's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja bede gral na ger pvp (jesli stworza) i bym sie chetnie przylaczyl do gildii nr.1 .

ps. jestem FACC (niestety :/ )
Wielki MarIuSzzo jest offline  
stary 21-03-2005, 18:22   #44
Mitmex
Użytkownik forum

Mitmex's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Mitmex ma numer GG 1771709
Domyślny

Jestes taki madry to graj na pandorii.

Przyklad ostnio padl Charo 50 ms przez swe za co napisali mu no reason poprostu za lvl, swe zabija kazdego kto ma skulla, red skulla. Taka gra to nie jest za fajna. Zreszta zawsze na poczatku serwera sa starcia a potem juz jest ok! Chce sprobowac na nowym serwerze moze sie udac rzadzic serverem, a jesli nie pojde a wygraja polacy beda zalowac a na pandorie zawsze moge wrocic
Mitmex jest offline  
stary 21-03-2005, 18:22   #45
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Ech, jak ja juz mowilem, nie bede w zadnej gildi, no ew. w 3.
Niestety Pacc juz mi sie skonczyl jakis czas temu, wiec se poczekam ~tydzien :/
A moich osiagow nie podam, po co Wam to, zobaczycie na nowym servie

[email protected]
sir Tifejo jest offline  
stary 21-03-2005, 18:24   #46
ROBI
Użytkownik Forum

ROBI's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2004

Domyślny

ja do number 1 mam pacca,na*******ał bym jak *** "w kupie siła' xD jak chcecie to msg me razem mozemy wiecej oto mine gg :6152986 "w kupie siła"
ROBI jest offline  
stary 21-03-2005, 18:26   #47
Lanatan
Użytkownik Forum

Lanatan's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Park Yellowstone

Lanatan ma numer GG 6270872
Domyślny

Polacy opanowujemy serwa szukam ludzi do glidi to po 1 po 2 ja z kumplem chcemy byc jednymi z najlepszych po 3 szukamy jakiegos sorka zioma zgłaszać sie na GG !! nr 6270872
Lanatan jest offline  
stary 21-03-2005, 18:34   #48
pokemonlol
Użytkownik Forum

Król Lista

Lista chętnych do dołączenia do gildii na nowym servie:
(proszę się wpisywać)
[swiat ger,normal pvp]

1.Wwentualny nejm ( albo kontakta )
2.Chęć do walki wybierz a,b,c
a) od początku
b) po jakimś czasie
c) pacyfista ( nie walcze )
3.PACC/FACC
4.Profesja
5.Preferowane miasto
6.Co robisz na początku
a) expie
b) skille
c) zarabiam kase
d) noobie

tłumaczenie dla noobów:

"Nie grajcie leszcze w Tibie"
pokemonlol jest offline  
stary 21-03-2005, 18:45   #49
tipsman
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 02 2005

Domyślny New serw

Jupi nowy serw ciesze sie
Juz robilem postacie na iridzie ale skoro beda nowe to z checia pujde tylko troche pozniej ... bo nie mam pacc nie zgadzam sie z tym ze pacce maja czas na poczatku :/ Jesli ktos ma zamiar robic palla na jednym z nowych serwow piszcie na gg 7200005 poskillujemy sobie troche a co do opanawania serwera to troche nie wierze ale jakies miasto opanowac mozemy bede pierwszy ktory bedzie mial skille 70 dist

A co do listy to :

1. gg:7200005
2.Chęć do walki wybierz a,b,c
a) od początku
b) po jakimś czasie
c) pacyfista ( nie walcze )
Tutaj powiem tak : jeśli bedzie o co to walcze ale raczej bede sie wstrzymywal z walkami chyba ze to bedzie np obrazanie polakow lub polski

3.niestety FACC
4.Pall (szukam palla ktory bedzie chcial skillowac piszcie na gg )
5.To zalezy do skillowania propanuje venore do expienia thais bo mozna do 30 lvla bic cycki a pozniej dla swietego spokoju ab ale to przy okolo 35-40 lvlu
6.na poczatku bede skillowal jak nabije skille 45/xx to zrobie okolo 13 lvl pozniej bede robiel 70/xx

Dziękuje za wywiad

Na obecnym serwerze mam 30 lvl w ostatnie 2 tygodnie nabilem 220 k expa ale zeby nabijac lvl potrzeba skilli

Przy skillach 70/70 i 25 lvlu moge dojsc do gilii nr 2

Ostatnio edytowany przez tipsman - 21-03-2005 o 19:02.
tipsman jest offline  
stary 21-03-2005, 19:05   #50
pokemonlol
Użytkownik Forum

Król hehe

Jak ty bez pacca chcesz 70 dista jako pierwszy nabić - taki to będzie jak nawet na rooku cie nie bedzie

tłumaczenie dla noobów:

"Nie grajcie leszcze w Tibie"
pokemonlol jest offline  
stary 21-03-2005, 19:08   #51
Grimp
Użytkownik Forum

Grimp's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: Kraków

Świat: Na emeryturze
Domyślny

taaa widze, że tu piszą posty w większości osoby które mało grają w tibie, i dla nich ta gra polega na zabijaniu innych nacji. Powiem wam jedno, nie grajcie w tą grę, rozumeim że all jesteście POL-SWE, VEN-BR, ale taka prawda że tamte noobki nie moga wpłynąć na wasze dalsze życie.

IMHO dlaczego conf~ przegrała na Pandori ?
odp. Dużo dobrych graczy nie chciało sie przyłączyć, przyłączali się na 20-30 i poprostu nic nie robili tłuki swe na 10~ lev i blokowali miejsce do walki, nawet trapnąć nie potrafili porządnie....

1. Na new serwer nie będziemy walczyć z Swe, albo Pl (ja i kumple) ale z pa i pk.

2. Róbcie pa to będzie wy vr reszta serwera ze mną włącznie

3. Chcecie być w rodzinie z osobami których nie znacie? ufacie im? na Xancie jest dużo dedów np Primavero Turi'el zabił Suki Turi'el (jeśli błąd to sry nie gram tam już ponad 0.5 roku)

4. Chcecie hunta bo jednemu z was nie będzie się już chciało grac i zrobi pk ?

5. nigdy nie będziecie rządzić na serwerze bo imho jesteście małe newbe co nasłuchały się o wielkich wojnach rasowych i teraz myślą że będą najlepsi
stary 21-03-2005, 19:10   #52
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

omg na forum szukac ludzi do zalozenia gildi majacej opanowac serwer >.< wlasnie to byl najwiekszy blad yatteringa na pandori - bral on niemal kazdego kto chcial dolaczyc, ew. patrzal tylko na lv. Do takiej gildi nie bierze sie pierwszych lepszych osob z brzegu. W takiej gildi wymagana jest silna, zwarta, zaufana ekipa gotowa do poswiecen dla rezty czlonkow, a na forum takiej ekipy nie znajdziecie. Dlatego zakladanie tej gildi ma sredni sens >.<

edit
@up
popieram. Bedziecie pa, pk - bedziecie walczyc z nami.

kliknij pana garrisona!

Ostatnio edytowany przez Scream - 21-03-2005 o 19:13.
Scream jest offline  
stary 21-03-2005, 19:16   #53
tipsman
Użytkownik forum

Domyślny

nom prawda jesli nie bedzie takiego czegos ze facce tez moga serwer rozkrecac to bedzie do d*py :/ i raczej jako pierwszy nie nabije
tipsman jest offline  
stary 21-03-2005, 19:31   #54
tipsman
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grimp
taaa widze, że tu piszą posty w większości osoby które mało grają w tibie, i dla nich ta gra polega na zabijaniu innych nacji. Powiem wam jedno, nie grajcie w tą grę, rozumeim że all jesteście POL-SWE, VEN-BR, ale taka prawda że tamte noobki nie moga wpłynąć na wasze dalsze życie.

IMHO dlaczego conf~ przegrała na Pandori ?
odp. Dużo dobrych graczy nie chciało sie przyłączyć, przyłączali się na 20-30 i poprostu nic nie robili tłuki swe na 10~ lev i blokowali miejsce do walki, nawet trapnąć nie potrafili porządnie....

1. Na new serwer nie będziemy walczyć z Swe, albo Pl (ja i kumple) ale z pa i pk.

2. Róbcie pa to będzie wy vr reszta serwera ze mną włącznie

3. Chcecie być w rodzinie z osobami których nie znacie? ufacie im? na Xancie jest dużo dedów np Primavero Turi'el zabił Suki Turi'el (jeśli błąd to sry nie gram tam już ponad 0.5 roku)

4. Chcecie hunta bo jednemu z was nie będzie się już chciało grac i zrobi pk ?

5. nigdy nie będziecie rządzić na serwerze bo imho jesteście małe newbe co nasłuchały się o wielkich wojnach rasowych i teraz myślą że będą najlepsi
Popieram ... nie lubie takich ktorzy caly czas chca zabijac bo patrze troche z innej strony co by bylo gdyby mnie tak zabijano :/ raczej bym takiego czegos nie lubil ... Gilie popieram typu: lvl 30+ skille dla knajta 70/70 palla 75/xx mag idruid mlvl 40 to jest gilia a nie to co na iridzie teraz sie dzieje do gilidi sa przyjmowane wszystie osoby od lvla 15+ rozumiem ze narazie wyzszych lvli nie ma ale wg mnie nie ma sensu robic gildi skoro ona jest slaba ... moj kolega zrobil cos takiego przyjmowal lvl 20+ i dal miesiac na zrobienie 30 lvla ja w 2 tygodnie z 22 lvla robilem 30 i wg mnie to jest dobre trzeba szybko expic zebysmy nie byli popychai i terroryzowani przez ine high lvle kazdy kto nie zrobie tego 30 lvla bedzie wyrzuconynie ma ulg nawet dla druidow i magów na poczatku myslalem ze nie dam rady az tylu lvli nabic tak szybko ...a jednak udalo mi sie przed czasem ... teraz jestem zadowolny z decycji lidera ze tak zrobil ... i jestem za dalszym podwyzszaniem poprzeczki lecz niestety jesli poprzeczka bedzie 50 lvl to przejda ja raczej knajcie i palle dla magow wtedy proponuje 45 lvl i drutow tez
tipsman jest offline  
stary 21-03-2005, 19:33   #55
Peace and Love
Zbanowany

Peace and Love's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garen
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 141
Skille: 98/97
Poziom mag.: 8
LOL

w koncu beda nowe servy ^^ jusz skonczylem z starym servem mam nadzieje ze germany pvp - byloby super dzieki tibia.pl czekalem na te info jusz 2 tydzien ale warto wiedziec ze w przeciagu 1-2 tyg bedzie nowy serv ^^ a i paccek sie w koncu zwroci

edit: popieram co do nie zakladania gildi aby miec jak najwiecej czlonkow bo to sensu nie ma, ja wole znalesc sobie qumpli na servi lub starych dobrych ychadzacych z novy i harmoni (bo tam gralem) no i kiledzy z rl, nie mam zamiaru zakladac gldi wole znalesc jakas gilde swe/br/pol bo ci ktozy maja z nich paca to na serio fajni ludzie wystarczy byc milym a pod skorupa stereotypowego br lub swe znajdzie sie bardzo fajna osoba, jak cos to ja na 100% wbijam sie na jakis serv pvp (plx niemczech) i od poczotku szukam przyjaciol nie che ich poznac na forum czy cos lecz na sweicie i tam po ich zachowaniu dowiem sie czy warto sie z nimi przyjaznic,i nie mam zamiaru trzasc" swatem ja w tibi szukam zabicia czasu i drej zabawy ktora coraz wiekszej rzeszy ludzi przeslania eq i kasa w calej histori tibi znalazlem ( na harmoni !!!!) 5-7 osob ktorym moglbym wyzucic eq pod nogi i by nie wziely ( z tego 4 polacy 2 swe i 1 br) wieszcie mi wiekszosc z ludzi dalej mysli rasistowskimi pogladam ( kolega powiedzial ze kolega powiedzial ze 4 br na naiego loornely lub go zabily[lecz to sie zdaza wielu zginelo z mojej reki ja tesz wiele razy zginolem ale to nie jest powod zeby caly narod traktowac z dystansem) TRZEBA SIE NAUCZYC SZACUNKU ( to tesz do wszystkich thiefow zarowno br swe jak i pol [link]zobaczcie co sadza o ludziach obco krajowcy bodajze z angli i przyjzyjcie sie kto zablokowal go na berzerku i niech nooby psujace opinie nazego kraju przestana tak robic bo jusz coraz czesciej mozna uslyszec ze polacy sa gorsi o tak besztanych przez nas brazylyjczykow

Ostatnio edytowany przez Peace and Love - 21-03-2005 o 20:24.
Peace and Love jest offline  
stary 21-03-2005, 19:50   #56
Jeremiasz Pachwina
Użytkownik Forum

Jeremiasz Pachwina's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Kraków_NH

Jeremiasz Pachwina ma numer GG 9492826
Strzałka

Popieram wszystkich którzy chcą pk pa. Żadnych gidli PA. Ja na początku nie zakładam jednak żadnej gidli, ani do żadnej nie wstępuje. Dopiero kiedy znajde jakiś ZAUFANYCH przyjaciól (not noob plz) to wtedy pomyśłe o gildi. Na 100% robie sorka więc cya there!!!!!
Nie zamierzam zabijać ani br, ani swe. No chyba że będzie jakaś wojna i BĘDE MUSIAŁ w niej uczestniczyć. Jeśli nie to jestem raczej neutral.

GREEN DAY R0X !!
Jeremiasz Pachwina jest offline  
stary 21-03-2005, 20:24   #57
Najlepszy Ollie
Użytkownik forum

Najlepszy Ollie's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Elbląg

Najlepszy Ollie ma numer GG 3104483
Domyślny

No i my juz sie szykujemy z kumplami.
Ger pvp plska.

A co do wypowiedzi kolesia Tipsmana to pewnie ze opanoujemy.Ja robie palka od razu mam pacca wiel luzz i ze poskilujemy.zaraz napisze do ciebie na gg to pogadamy
Najlepszy Ollie jest offline  
stary 21-03-2005, 20:28   #58
Xavery
Użytkownik Forum

Xavery's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Dębica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Premia
Domyślny

NIe wiem czy sie smiac czy plakac...
Haselka typu "opanujemy serwer" czy tez "Wojna ze Szwedami", wg mnie wypowiadaja gracze ktorzy albo osiagneli lvl duzo wiekszego niz 20, albo ci ktorym wiek nie pozwala na racjonalne myslenie. Przyklad nawet takiej Galany (w poczatkowej fazie -2miechy serwa) pokazal jak to mozna opanowac serwer i zabic Szwedow. A zeszta nieweim czy Polacy to az taki naro rasistow czy co, ale w Tibii widac jak na dloni nienawisc do Szedow i ew. do Br. (a podobno slyniemy z tolerancyjnosci ). Dla tych ktorzy dawaja takie hasla proponuje serw z wymuszona walka, tam sie w spokoju bedziecie mogli wyzyc i nie bedziecie za bardzo niszczyc wizerunku porzadnych graczy z Polski.
Sam mam zamiar isc na tego serwa (ger,pvp) i mam nadizeje ze wojny nie bedzie a jak bedzie to ze bedzie ona pomiedzy gildiami a nie narodami jak to juz nieraz bywalo. Bo jezeli jakas gildia bedzie PK i PA to sam sie dolacze do wojny z nia nawet jezeli to bedzie gildia polska a mialbym walczyc ramie w ramie ze Szwedzkimi graczami, ktorzy niejednokrotnie sa lepszi od polakow ( nie sa to slowa do dobrych graczyz polski- nie mowie tu o hlvl bo i wsrod nich sa nOObki ale mowie o tych ktorzy cos umieja i chca sobie pograc).

Dobra sie chyba za bardfzo rozpisalem i nikmomu niebedzie sie chcialo tego czytac

P.S. Jak sa jakies bledy to sry, spieszylem sie troche i nie chce mi sie sprawdzac.
Pozdro.
P.S.2 Zaraz pewnie dostane z***ke od paru ludzi...
Xavery jest offline  
stary 21-03-2005, 20:31   #59
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Aż się nie chce czytać tych śmiesznych gade. Nawe trochę mi żal tych, którzy lecą ciagle z serwera na serwer bo nie umieją grać i przenoszą się na nowy serwer bo na starym to są hunted albo co ^.-

A co do wyłączenia serwerów... może im się w końcu coś uda poprawić

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ostry12
offtop:

Znowu, tibia.pl będzie obciążona, i będa tematy typu "wtf?!?111 oe tibia nidzaial" hehe
<wyciaga Shotguna, demonstracyjnie przeladowuje>
Niech no tylko sprobuja.....

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline  
stary 21-03-2005, 20:31   #60
Xahiv
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 01 2005

Imię: Arvit
Profesja: Royal Paladin
Świat: Selena
Poziom: 100
Domyślny

Z Panem Dellasem na nowym swiecie bedziemy stopniowo zabijac wszystkich polakow.

baba?
Xahiv jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania