|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() A więc:
1. Kumpel opowiadał mi, że klasa (w mechaniku chyba) dostała uwagę o treści: "Klasa się nie myje" 2. Kumple z mojej klasy w podstawówce znalezli sobie kiedyś ambitna zabawę, a mianowicie rozbiegali się przez korytarz, a nastepnie wyskakiwali i odbijali się nogą od ściany. Nauczyciel, ktory ich zlapal, wpisal im uwage o tresci: "Uczniowie chodza po scianach". 3. Kolejna uwaga, ktora dostal kolega z klasy, to: "Uczen spiewa na lekcji muzyki" 4. Znajomy do nauczyciela: "Marian!! Szybciej!!" 5. "Uczen maluje po zeszycie na lekcji plastyki" A teraz texty ludzi z mojej klasy na lekcjach: a) Moj kumpel w 1G tak czyta (w nawiasach poprawne slowa) - pogardział ramak szpakom (pogardzał rumak szkapom) - obok, barok (obrok) - destrecja (depresja) b) Teraz "insza" tworczosc tego kolegi: - orzekająłcy, żów (żółw), słowig, szygieł, renkoma, postanowuje, "Jaki kolor miał skóry murzyn?", "Kto jest malarzem tego obrazu?", "Sklepienie niebieskie nazwal Ziemią, a ciala niebieskie Sloncem i noca." - "Ty nas Stasiu nie wkopaj" - "Grecy opuszczali swoje ziemie, bo brakowalo im ziem uprawnych, czyli zboza, z ktorych przywozili statkami. c) Czas na texty z historii: -"Bóg kazał Izraelitom isc do Ziemi Obiecanej czyli Egiptu" -"Żydzi co tydzien zachowali wiare w jednego Boga" -"Zima w Grecji była letnia" -"Grecy byli dobrymi żeglarzami, aby nie chodzić po górach" -"Ostracyzm dawniej planowal bitwy" d) I teraz the best. Kartkowka na temat: "Opisz starozytny Rzym": W egipicie zyl faraon. Byl pochowany w piramidzie ze swoim skarbem. Egipt byl bardzo duzym miastem, w ktorym biedni zajmowali sie ryboluctwem i zemioslem. Faraon rzadzil ludzmi i rozkazywal im budowac piramidy. I to by bylo chyba na tyle. Ostatnio edytowany przez Arthus Drag'Tail - 11-04-2005 o 17:54. |
![]() |
![]() |
|