Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-05-2005, 16:13   #41
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

W moim mieście będzie pewnie za miesiąc ;/

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-05-2005, 16:35   #42
Galarion
Użytkownik Forum

Galarion's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Heh, więc poszedłem dziś (właśnie jestem świeżo po filmie ^^). Niestety ... byłem na SW z Dubbingiem.... i tu wielka klapa... początek tragiczny ( Mowa robotów, Głos "Kenobiego" (nie wiem jak to się pisze dokładnie, więc sry ^^) ).

Potem już można było przywyknąć ale.... pod konieć jak Anakin był już w masce Darth Vadera ... jego głosik -.- ....

Kolejna wada, jak była walka w ...Biurze (?) Kanclerza to gdy została wybita szyba był wielki wiatr.... a po chwili już go nie było (taki przeciąg)...

Ale ogólnie wrażenia dobre (tylko że nie polecam wersji z Dubbingiem !!! Idźcie na bez niego ....).

^^ Cya ^^

Mam nadzieje że fabuły nie zdradziłem ^^ .
Wow, nie wiedzialem, ze juz III zrobili z dubbingiem, ale jesli ten glos Kenobiego jest taki jak w II to juz nie radze na to isc(w orginale ma taki fajny angielski akcent ). Po wybiciu szyby przez chwile byl przeciag, bo cisnienie wewnatrz i nazewnatrz musialo sie wyrownac, pamietajcie ze budynki Coruscant sa wyyyyysoko nad ziemia(moglem cos pokrecic bo slaby z fizy jestem ).
stary 19-05-2005, 17:26   #43
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Galarion
Wow, nie wiedzialem, ze juz III zrobili z dubbingiem, ale jesli ten glos Kenobiego jest taki jak w II to juz nie radze na to isc(w orginale ma taki fajny angielski akcent ). Po wybiciu szyby przez chwile byl przeciag, bo cisnienie wewnatrz i nazewnatrz musialo sie wyrownac, pamietajcie ze budynki Coruscant sa wyyyyysoko nad ziemia(moglem cos pokrecic bo slaby z fizy jestem ).

Mimo to że się wyrównało to na takiej wysokości powinien byc wiatr.... ale jak Anakin stał to jego włosy poprostu były w miejscu (nawet najmniejszego wiatru), tak samo kaptur..... em..... Nie będę mówił kogo ^^ .
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2005, 18:14   #44
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smiti
JA bylem na premierze ^^ o 23.59 w katowickim kinie HELIOS (taki wyyysoki budynek) film ogulnie bardzo mi sie podobal ale moim zdaniem troche zabardzo przepakowany efektami(moglobybyc ich troszke mniej) jak bede se chcial za 2 lata na dvd obejzec caala sage to bedzie sie okropnie zucalo w oczy ze w III czesci bylko tak duzo zaawansowanej techniki a w nastepnych(starszych) jush nie -.- . Ok ale zostawmy jush film ja chcialbym poruszyc temat samej atmosfery ktura towarzyshyla calej premierze ( przynajmniej w tym kinie) wiec tak wchodze a tu co drugi czlowiek z mieczem swietlnym i w przebrankach a'la star wars potem jush na sali kinowej bezposrednio przed filmem wszedl "LORD VADER" i rozdawal nam (widzom) nagrody ( maski lorda vadera i miecze swietlne) seans skonczyl sie okolo godziny 3 w nocy. Na drugi dzien starsi powiedzieli ze niemusze isc do szkoly YUPIII!!!!!!!!!

1)
Słownik ortograficzny
2)
Wiesz, zazdroszcze ci.... ŻE TEŻ MUSIAŁO MI COŚ WYPAŚĆ I NA PREMIERE NIE POSZEDŁEM .
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2005, 17:33   #45
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

@up: Szczęściarz...
EDIT: Już byłem! "Zemsta..." była najlepszym filmem trylogii (a nie sagi)
i oceniam go na 5=. Żeczywiście film był mroczny, i nawet bałem się czy pokażą jak Anakin likwiduje młodych Jedi, ale po chwili odetchnąłem z ulgą
Fajne były pojazdy, więc już czuło się klimacik części IV-VI. Jest nawet żarcik Lucasa w postaci Sokoła Millenium

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"

Ostatnio edytowany przez Krzesław - 22-05-2005 o 17:50.
Krzesław jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2005, 17:43   #46
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Ja byłem wczoraj wieczorem na wersji oryginalnej. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Najlepsza część Gwiezdnych i to wszystko

Hallabard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2005, 19:34   #47
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Przed chwilą obejżałem III część SW i muszę powiedzieć, że nie spełniła ona moich oczekiwań. Prasa i media ubóstwiają tę część, jednak moim zdaniem nie jest tego warta.
Dla ludzi nie znających zbyt dobrze serii jest ona tylko produkcją przepełnioną efektami specjalnymi i sporą ilością walk. Pod tym względem "Zemsta Sithów" jest jednym z wielu.
Oczywiście film jest warty zobaczenia, m.in. dowiadujemy się w jaki sposób Anakin założył 'Vaderowską maskę', jednak sama droga ku ciemnej stronie mocy była troche niedokładnie ukazana. Równie wątpliwy jest fakt, że Anakin stając się Lordem Vaderem, stał się potężniejszy.

<SPOILER CUT>

IMHO część III pod względem rozwinięcia fabuły jest kiepska. Całkowity brak treningu jako 'ciemny Jedi', czy widocznego zwiększenia siły.
Byłem przekonany, że Lord Vader będzie zabijał Jedi po kolei, jednak Lucas miał inny pomysł: potężnych Jedi zabijali jakieś 'klony'.
W drugiej części Jedi robili sieczkę z armii droidów, w tej 2-3 żołnierzy ich wykańczali. Tylko Joda domyślił się o co chodzi, i uciekł...

Ostatnio edytowany przez Polinik - 22-05-2005 o 17:06.
Bulboglowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2005, 19:54   #48
Thimburd
Użytkownik Forum

Thimburd's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
Thimburd ma numer GG 8659724
Domyślny

Ahhh... oglądałem film wczoraj w kinie i... jestem pod WIELKIM WRAŻENIEM! Jest to zdecydowanie najlepsza część ze wszystkich 6! Naprawdę, bardzo mi się podobało. Przez 80% filmu miałem dreszcze! Nie, że tam jeden dreszcz, to były ciągłe dreszcze... Ahh te walki na miecze i ten klimat!!!

Teraz tylko załatwić divixa muszę... ma ktoś może to? Chętnie kupię!
stary 21-05-2005, 20:04   #49
pabloxxl
Użytkownik Forum

pabloxxl's Avatar

Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Wieczna kraina Hefalumpów

pabloxxl ma numer GG 5207970
Domyślny

Ja byłem w kinie dzisiaj rano. IMHO jest to najlpesza z 3 ostatnio kręconych częsci. 1 była taka bajkowata, 2 to takie jakies nie wiadomo co.
Za to trójka to było to czego oczekiwałem. Dużo walk, zwroty akcji i świetna, mroczna fabuła.
pabloxxl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2005, 20:12   #50
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Cool

Byłem, zobaczyłem, wróciłem. Nie ma co, jest to druga najlepsza część Gwiezdnych wojen (Pierwsza jest Nowa nadzieja)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bulboglowy
Po przejściu na złą stronę Vader zabija kilka dzieci (ahh ta potęga) i przegrywa w walce z byłym mistrzem, od którego miał być silniejszy dzięki mocy ciemności.
Jest taka niepisana zasada: Uczeń nigdy nie może pokonać swoje mistrza. Może być silniejszy Mocą, ale nie może go pokonać.
Przypomnij sobie walkę Obi-wana i Vadera z IV części. Kenobi bawi się z Vaderem, aby w końcu dać się zabić. Paradoksalnie, jest to największe zwycięstwo Obi-wana nad swoim uczniem.
Cytuj:
Tylko Joda domyślił się o co chodzi, i uciekł...
Yoda
stary 21-05-2005, 20:19   #51
Maciosek
Użytkownik Forum

Maciosek's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005

Imię: Spiney
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Maciosek ma numer GG 1513626
Domyślny

Nie no, film był cool.
Szczere wyznanie: JA nie mogę, to był za***isty film, normalnie ze śmiechu się prawie posikałem jak R-2 tak porozwalał te roboty, ta część mi się najbardziej podobała, była naprawdę za***ista.

Ostatnio edytowany przez Maciosek - 21-05-2005 o 20:21.
Maciosek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2005, 20:48   #52
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciosek
Nie no, film był cool.
Szczere wyznanie: JA nie mogę, to był za***isty film, normalnie ze śmiechu się prawie posikałem jak R-2 tak porozwalał te roboty, ta część mi się najbardziej podobała, była naprawdę za***ista.
nie zebym sie wtracal... ale za***istosc ROTS nie polega na tym ze r2 rozwalil kilka droidow i bylo smiesznie, tylko na tym ze bylo mrocznie...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2005, 22:43   #53
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Jest taka niepisana zasada: Uczeń nigdy nie może pokonać swoje mistrza. Może być silniejszy Mocą, ale nie może go pokonać.
Przypomnij sobie walkę Obi-wana i Vadera z IV części. Kenobi bawi się z Vaderem, aby w końcu dać się zabić. Paradoksalnie, jest to największe zwycięstwo Obi-wana nad swoim uczniem.
To może przypomnisz sobie historię jaką kanclerz opowiedział Anakinowi: najpotężniejszy mistrz Sithów został zabity przez swojego ucznia.
Po drugie to właśnie o to chodzi, żeby uczeń przerósł swojego mistrza, dzięki temu świat się rozwija. Jakby nowi mistrzowie byliby gorsi od swoich to następcy stawaliby się coraz słabsi, a wtedy...
Bulboglowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2005, 08:45   #54
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bulboglowy
To może przypomnisz sobie historię jaką kanclerz opowiedział Anakinowi: najpotężniejszy mistrz Sithów został zabity przez swojego ucznia.
Po drugie to właśnie o to chodzi, żeby uczeń przerósł swojego mistrza, dzięki temu świat się rozwija. Jakby nowi mistrzowie byliby gorsi od swoich to następcy stawaliby się coraz słabsi, a wtedy...
Wśród Sithów była to normalka. Uczeń Sith stawał się mistrzem, jeżeli zabił swojego mistrza. Następnie przyjmował nowego ucznia, który go zabijał ...i tak w kółko.
To o czym pisałem dotyczyło tylko zakonu Jedi.

Ostatnio edytowany przez Polinik - 22-05-2005 o 17:08.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2005, 13:01   #55
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Jestem świerzo po obejrzeniu i stwierdzam, że film jest bardzo dobry. Jurek Lukas poszedł po rozum do głowy i w końcu dało się w tym epizodzie poczuć klimat starej sagi. Przypomniały mi się moje wizyty w kinie jeszcze jako mały przedszkolak na 'odkurzonych' wersjach spizodów IV, V i VI ech.... W tym epizodcie udało się zgrać świetne efekty specjalne i dobry scenariusz.
Trochę żałuję tych osób które obejrzą Star Wars'y w kolejności od 1 do 6 epizodu .
stary 22-05-2005, 17:10   #56
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Przypominam o nie zdradzaniu elementow fabuly. Nie wszyscy jeszcze obejrzeli, a wiele ludzi nie chce wiedziec nic o tresci filmu przed obejrzeniem, zeby miec jeszcze wieksza przyjemnosc.

Ogolnie przyjetym zwyczajem na listach i grupach dyskusyjnych jest okres 2 tygodni, ale mysle, ze tu mozna zastosowac okres krotszy - powiedzmy tydzien od czasu premiery.
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-05-2005, 09:47   #57
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Wiele wersji pirackixh (gdzie gość z kamerą przemycona w majtkach nagrywał) krąży już po necie... Moim zdaniem na to warto wydać pare złotych na bilet do kina...
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-05-2005, 06:49   #58
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Tandeta straszna.
3/10
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2005, 17:29   #59
Nozuman
Użytkownik Forum

Nozuman's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2003
Lokacja: mieszkanie ;>

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Moim zdaniem czesc najlepsza ze wszystkich- chociasz szczerze to bylem troche zdziwiony bo ostatnie czesci zazwyczaj sa naciagane na maxa - a jednak zostalem mile zaskoczony, swietne efekty, fabula wiaze wszystkie pozostale czesci a nawet jest cos czego sie nie spodziewalem - jest wyjasnione dlaczego Obi Van dal sie zabic w 4 czesci
Ale mysle ze glownym "hakiem" ktory ciagnie do tego filmu jest ciekawosc jak Ciemna strona mocy przeciagnela tak silnego Jedi.
Nie podobalo mi sie to, ze od mniejwiecej srodka filmu bylo wiadomo ze przejdzie na ciemna strone mocy ;-]
Ogolnie filmowi niczego nie brakuje co ma kazdy dobry film a przedewszystkim akcja NIE PRZYMULA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Moim zdaniem warto bylo wydac te pare zlotych na bilet do kina
zgadzam sie w 100%, w domu to nie ten sam efekt co w kinie

Ostatnio edytowany przez Nozuman - 28-05-2005 o 17:31.
Nozuman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2005, 17:34   #60
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

@up
no i co z tego ze było wiadomo (nie od środka tylko od początku )
wiesz jak się zaczyna Romeo i Julia?
Wychodzi kole na środek sceny i mówi coś w tym stylu : "Opowiem wam teraz opowieść o dwójce kochanków którzy zgineli z miłośći bla bla bla" -nie wiem jak to szło dokładnie- a widz siedzi w napięciu i zastanawia sie jak to się stanie. To że wiadomo "mniej więcej" co się stanie to nie jest odrazu złe.

PS. Filmu nie widziałem ;/

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania