Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-05-2005, 14:59   #41
Dimix
Użytkownik Forum

Dimix's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: W Polsce

Dimix ma numer GG 6402392
Domyślny ja mam ropozycje

zaproponuj rodzicą np: że bedziesz sie lepiej uczył zrezygnuj z kieszonkowegopopytaj o wiecej obowiązków domowych o prezent na urodziny (pacc) na samych rodzicach jest sporo możliwości!
Dimix jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-05-2005, 15:12   #42
Mikelp
Zbanowany

Mikelp's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Na emeryturze
Problem Omg

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez boberman
jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
Na Pacca mnie stać (mnie a nie moich rodzicow ale ich na pewno tez) tylko ze jak mamie powiedzialem ze chce kupic premium accounta do Tibii to powiedziala "nigdy..." pytam sie "czemu? Kupie za swoje" "do tibii nigdy" -.-. OMG wkurza mnie takie podejscie... swojej kasy mam jakies 2000 zł (to nie pomylka)....uzbieralo sie z komunii i z innych duperelow (urodziny, gwiazdka etc.).....i leza tak od wielu lat nieruszone (nawet nie wiem gdzie sa)....dla mnie 71 zł (w dolarach) to nie tak duzo biorac pod uwage moje "roczne" zyski ...wlasnie sie zastanawiam jak lepiej..czy uzbierac 120 k czy moze lepiej gdzies kiedys je schowac i np. dac kumplowi zeby przelewem na moja postac przy okazji jak bedzie kupowal dla swojej.....zreszta ludzie..po co pracowac? wam babcia albo jakas ciocia nie przysyla kasy na urodziny, dzien dziecka (lol) albo inne gwiazdki czy cos?
Mikelp jest offline  
stary 09-05-2005, 15:17   #43
boberman
Użytkownik Forum

boberman's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Fortera
Poziom: 12
Skille: 36/36
Poziom mag.: 2
Domyślny

hehe ja za kaske z komuni kupilem wiele zeczy b odostawalem tylko kase:/ miedzy innymi komputer ale to kiedys wtedy jescze drogie jak hu.............. kompy byly za 6 tysow taki szajs ze sie mozna bylo serwac czekajac az ci sie gra wczyta
boberman jest offline  
stary 09-05-2005, 15:18   #44
Nozuman
Użytkownik Forum

Nozuman's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2003
Lokacja: mieszkanie ;>

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

nie mozna spokojnie?
ale nie zgodze sie z tym ze to czy mamy na pacca zalezy od wyksztalcenia rodzicow.
np. moi sa w separacji, mama ciezko pracuje, znajduje na wszystko czas, nie brakuje nam nic ale wiesz, 3 rodzenstwa to tez a to brat chce na kino a to siostra na plyte...
uwazam ze sprawa pacca nie zostanie rozwiazana znizka cen...
ale jak juz wspomnial ktos mozna zarobic powolo
Nozuman jest offline  
stary 09-05-2005, 15:21   #45
boberman
Użytkownik Forum

boberman's Avatar

Domyślny

moji rodzice sa wyksztalceni na tyle ze moge miec co chce , ale tez nie zawsze siostra :/ pol kieszonkowego mi zabiera
boberman jest offline  
stary 09-05-2005, 15:24   #46
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Cytuj:
dobijacie mnie:/ wy myślicie ze komuś chce się zbierać puszki z trawników lub myć samochody???? nie dość że cała buda was wyśmieje jak się o tym dowie to jeszcze ile ludzi patrzy na ulicy:/ jeśli się nie bojicie opciachu na całe miasto to prosze :/ a potem podejdzie jakis bogacz i 1 złoty żuci pod nogi z pogardą jak nie macie kasy na pacca to powiem jedno : to czy macie kase czy nie , to zalezy od waszych rodzicow i ich wykształcenia , jedni bardziej zdolni ale leniwi nie ucza sie a potem do niczego nie dochodza a inni przykladaja sie do nauki i wlasne domy buduja :/ jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
To gratuluje ludzią którzy wyśmieją Cię za to że zarabiasz i masz pieniądze. Śmieją się z czego ? Z własnej głupoty ? Z tego że oni mają gładziutkie łapki i jak poproszą o co chcą tatusia i mamusie to dostaną to ? Z tego że są dziećmi które nie potrafią sobie poradzić w życiu ? No to gratuluję. I jaki "opciach" na całe miasto ? Jeżeli sam zarabiasz (częściowo) na swoje potrzeby czyli można powiedzieć że jesteś odpowiedzialny i wkraczasz powoli w dorosłe życie, to tutaj nie ma się z czego śmiać. Tylko inni mogą zazdrościć Tobie że masz pieniądze i nie musisz każdego grosza żebrać od rodziców.

Hallabard jest offline  
stary 09-05-2005, 15:27   #47
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
moji rodzice sa wyksztalceni na tyle ze moge miec co chce , ale tez nie zawsze siostra :/ pol kieszonkowego mi zabiera
Nie zabardzo rozumiem. Co ma wyksztalcenie do zdobywania rzeczy, ktore sie chce?

Ja jak narazie mam wysztalcenie srednie a na kase nie narzekam?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 09-05-2005, 15:29   #48
boberman
Użytkownik Forum

boberman's Avatar

Domyślny ok:P

widzisz mieszkales kiedys w Warszawie? lub w miastach bliskich od warszawy? naprzuklad Mińsk mazowiecki? tam jest inaczej niz w np Sokółce , tam nikogo nic nei obchodzi nie ma plotek itp a w warszawie to jak ktos z twojej kalsy zobaczy cie na ulicy zbierajacego puszki to rozpowie calej budzie jescze dolozy co nieco dla lepszych efektow i juz masz przekichane zycie w szkole
boberman jest offline  
stary 09-05-2005, 15:33   #49
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Wiem coś o tym. No ale co się poradzi jak osoby w wieku 14 < lat zachowują się jak dzieci śmiejąc się ze wszystkiego albo jak stare bapcie (specjalnie) plotkując co krok że ten robił to ten tamto. Poprostu nie zwracać na to uwagi. Ten kto mądry będzie wiedział że rozpowiadający takie głupoty to debil.

PS: proponuję zrobić oddzielny temat/przeniesć te posty do OWION pod nazwą "Praca dla młodzieży i co się z tym wiąże"

Hallabard jest offline  
stary 09-05-2005, 15:34   #50
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
widzisz mieszkales kiedys w Warszawie? lub w miastach bliskich od warszawy? naprzuklad Mińsk mazowiecki? tam jest inaczej niz w np Sokółce , tam nikogo nic nei obchodzi nie ma plotek itp a w warszawie to jak ktos z twojej kalsy zobaczy cie na ulicy zbierajacego puszki to rozpowie calej budzie jescze dolozy co nieco dla lepszych efektow i juz masz przekichane zycie w szkole
Jestem innego zdania. Wlasnie w mniejszych miastach latwiej o takie 'przekichanie' bo tam cie prawei wszyscy znaja.

Ale dalej nie odpowiedzials mi na pytanie. i gdzie ja wspomnialem, ze zbieram puszki? Juz jestem na tyle stary, ze moge zalozyc wlasny biznes.

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 09-05-2005, 15:41   #51
boberman
Użytkownik Forum

boberman's Avatar

Domyślny

bez wyksztalcenia nie masz dobrej pracy a sa takie prace ze nawet nie musisz sie podniesc z krzesla a zarabiasz forutne wszystko zalezy od tego z jaka ocena zdales studia
boberman jest offline  
stary 09-05-2005, 15:45   #52
Maly =]
Użytkownik Forum

Maly =]'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja

Maly =] ma numer GG 4154227
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Druid'ek Miyakishi
A jak mieszkam w mieście mam 13 lat to jak mam zarobić ?? W miescie to troche wstyd łazić i zbierać puszki itp.
(..) Żadna praca nie chańbi... (..)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez "Bolek z lasu"
Gdzie jest NPC ktury zamienia w barda?
Maly =] jest offline  
stary 09-05-2005, 15:47   #53
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

@boberman: NIe... wszystko zalezy od tego jak sie zaangazujesz we wlasna dzialalnosc. To, ze magisterke zdales na 5 nie oznacza, ze bedziesz zarabial niewiadomo ile.

Trzeba pracowac, miec pomysly, poparcie, dzialac aktywnie... przynajmniej na poczatku. Bez tego nic ci nie wyjdzie. myslisz, ze Bill Gates od razu dorobil sie fortuny?

Moj sasiad po zawodowie zalozyl firme i kasy ma wkrocie. Moj znajomy po studiach pracuje ze mna w UP i zarabia mniej niz ja. Kasa nie jest pochodna wyksztalcenia ale TWORCZEGO MYSLENIA.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 09-05-2005 o 15:48.
Matek jest offline  
stary 09-05-2005, 16:35   #54
PalAnonim
Użytkownik Forum

PalAnonim's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Kraków

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:

To sie ciesz...bez rodzicow bys to takiego stanu nie doszedl i nie ma co na nich zwalac wine za to, ze nie moga ci kupic pacc, za to na pewno wydadza lepiej te pieniadze na jakies ubranie czy cos innego. Trzeba im dziekowac, za to ze zyjemy, a nie j***** im do glowy o jakims paccu.
Jedni moga miec co chca i inni zyja od 1 do 1, ja gdybym chcial to mysle pacc bylby w zasiegu reki, ale nie odczuwam na razie potrzeby kupna pacc-a moze kiedys sie to zmieni.
OWN3D
PalAnonim jest offline  
stary 09-05-2005, 18:56   #55
Wipigi
Użytkownik Forum

Wipigi's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2005

Imię: Wipigi
Świat: Harmonia
Domyślny

Ok. jak skoncze zbierac na komorke to zaczne zbierac na PACC (lato idzie ) no wiec zalozmy ze mam juz na PACC no i co? Prosze mame: Mamo przelejesz pieniadze na konto takiej firmy, bo chce wykupic platne konto? A mama mi na to: Ze nie bede wywalal kasy na glupoty jakies
Wipigi jest offline  
stary 10-05-2005, 14:42   #56
Druid'ek Miyakishi
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wipigi
Ok. jak skoncze zbierac na komorke to zaczne zbierac na PACC (lato idzie ) no wiec zalozmy ze mam juz na PACC no i co? Prosze mame: Mamo przelejesz pieniadze na konto takiej firmy, bo chce wykupic platne konto? A mama mi na to: Ze nie bede wywalal kasy na glupoty jakies
Dokładnie i mówi żebym uzbierał sobie na coś innego.

stary 10-05-2005, 17:03   #57
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

CipSpft nie jest instytucją charytatywną. Przecież tam też pracują zastępy ludzi, którym trzeba zapłacić za ich pracę. Utrzymanie serwerów, tworzenie nowych ... to wszystko kosztuje.
Mylicie się, że Cipsoft nie idzie na rękę graczom, których nie stać na płacenie. Tibia jest jedną z nielicznych gier online, w które można grać za darmo. Na co wy liczycie, że zaczną pracować za darmo lub dopłacać do interesu ?
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline  
stary 10-05-2005, 17:40   #58
Stefan12532
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ravage
Tak jak w temacie
Dlaczego PACC jest taki drogi??
tak dla jaj -.-

Topic:

po co takie pytania przeciez wiadomo ze cipsoft musi na czyms zarabiac nie?
Stefan12532 jest offline  
stary 10-05-2005, 18:19   #59
Evul Indigo
Użytkownik Forum

Evul Indigo's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2005
Lokacja: Grudziadz

Evul Indigo ma numer GG 4511990
Domyślny ?

A zalezy Ci na PACC? To calkiem inna sprawa. Jezeli chcesz miec PACC dla szpanu, to kasa odgrywa wieksza role. Jezeli jednak do ciekawszych celow - od razu cena wydaje sie inna

Level:12

City:Rookgard

World:Secura

Best Hit:21 at Orc,21 at Minotaur <katana>

Need a friend I will help all with all quests

Kto mnie zna ten mnie zna
Evul Indigo jest offline  
stary 10-05-2005, 18:51   #60
Artix pall
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 05 2005

Szczęśliwy

Pacc nie jest drogi oplaca sie go kpic z kilku powodow:
mozesz isc na dodatkowe wyspy
na niekturych mozesz nabic 24 lvl w dzien
masz nowe wyglady
noby sie ciebie boja ze skoro masz pacc musisz miec lepszego chara
nowe czary
szybciej idzie mana i zycie !
sam bgym se kupil jak bym mial kase
Artix pall jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania