Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-07-2005, 19:27   #41
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Caly pic polega na tym, ze opinia publiczna nie jest informowana o udaremnionych atakach. ciekawi mnie wlasnie ile razy udaremniono zamach.

Tak jak w Rekrucie: "Nasze kleski sa znane na calym swiecie, sukcesy nie"

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-07-2005, 19:27   #42
AnElKa
Użytkownik Forum

AnElKa's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
AnElKa ma numer GG 3969326
Domyślny

Ci co mnie krytykowali było zagrozenie bo Solidranosc powstawla wiec w kazdej chwili moglbyc jakis wybuch na trasie ich przejazdu albo w stoczni wiec nie mowcie z nób jestem poprostu mowie to co mysle ..
stary 20-07-2005, 19:36   #43
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
Ci co mnie krytykowali było zagrozenie bo Solidranosc powstawla wiec w kazdej chwili moglbyc jakis wybuch na trasie ich przejazdu albo w stoczni wiec nie mowcie z nób jestem poprostu mowie to co mysle ..
Ta.. Al-kaida mogla zrobic zamach przez solidarnosc.. Pewnie Walesa pieniedzy im nie oddal ;p
stary 20-07-2005, 19:36   #44
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Szanse na atak terrorystyczny w Polsce, są takie same jak w innych, "więcej" znaczących krajach Europy. Dlaczego? Gdyż celem terrorystów nie jest zniszczenie siedziby rządu albo giełdy papierów wartościowych, tylko zastraszenie ludności cywilnej. Zaatakują miejsce publiczne, dostępne zwykłym cywilom. Dla nich nieważne jest w jakim kraju zaatakują, gdyż efekt będzie taki sam, ludzie zaczną się bać. Myślę, że szansa na to, iż zaatakują w Polsce, jest większa niż w innych krajach europejskich. Dlaczego? Dlatego, że mogą bardzo łatwo dostać się do autobusów, stacji metra, stacji kolejowych, muzeum i innych obiektów, gdzie znajduje się sporo ludzi. W Polsce, ochrona w takich miejscach jest znikoma, a czasami jej poprostu brak (zbyt często). Wątpie, żeby terroryści zaatakowali jakąś rafinerię, gdyż w wyniku takiego ataku może spłonąć całe miasto, czego terroryści nie chcą. Dlaczego nie chcą? Gdyż wiedzą, że wtedy jeszcze większa ilość wojsk, agentów zostanie zaangażowana do walki z terroryzmem. zostanie zwiększona ilość ochrony, ludzie będą bardziej uważać na porzucone torby, innymi słowy, ludzie będą lepiej przygotowani do ataku. Prędzej dokonają małego ataku, w którym zginie 20-40 osób i ludzie o tym dość szybko zapomną. Po kilku miesiącach dokonają kolejnego takiego zamachu. Co do wojsk w Iraku i Afganistanie, to myślę, że wycofanie wojsk byłoby potwornym błędem. Z Iraku będzie można się wycofać dopiero gdy, aparat policyjny, sądy i wojsko, będą gotowe aby samemu dać sobię radę z terrorystami w ich kraju.
stary 20-07-2005, 19:38   #45
Karamba Rozi z Elysii
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Chełm

Domyślny

Cytuj:
Chodzi nam o zamachy terorystyczne organizowane przez grupy podobne do AL-Kaidy a nie te organizowane przez UB. Myśl.
Karamba Rozi z Elysii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2005, 19:56   #46
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Jestes. Zapytaj sie amerykanina albo szweda co to solidarnosc, ciekawe czy odpowie. Terrorysci nie wiedza i nie wiedzieli co to solidarnosc, nie bylo zadnego ryzyka... dziecko, nie wiesz o czym mowisz. Wydaje ci sie ze jesli ty wiesz o czyms, to zaraz cala Europa i swiat o tym wiedza. Nie. O Polsce sie nie mowi. Polska sie nikt nie interesuje.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Szanse na atak terrorystyczny w Polsce, są takie same jak w innych, "więcej" znaczących krajach Europy. Dlaczego? Gdyż celem terrorystów nie jest zniszczenie siedziby rządu albo giełdy papierów wartościowych, tylko zastraszenie ludności cywilnej. Zaatakują miejsce publiczne, dostępne zwykłym cywilom. Dla nich nieważne jest w jakim kraju zaatakują, gdyż efekt będzie taki sam, ludzie zaczną się bać.
Wiesz ile dziennie zamachow jest w iraku? Mowi sie tylko o tych najkrwawszych, i to nie zawsze na poczatku wiadomosci. A zamach w turcji? Tez nie bylo o tym mowy. Ile osob widzialo zamach w londynie na zywo? Kilkaset. A dzieki mediom dowiedzialy sie o tym miliony. Na tym polega sianie strachu. Atakowanie kraju, o ktorym to ataku w danym kraju media bede mowic. Polska takim krajem nie jest.

Jesli dobrze pamietam, w tych grozbach "wycofajcie wojska z iraku albo po miesiacu zaatakujemy" wymieniono Wlochy i Danie. O Polsce nawet nie wspomniano.
Ludzie, przestancie leczyc kompleksy... wydaje wam sie ze Polska i Polacy na arenie miedzynarodowej sa czyms? Sa niczym
Jestem gotow sie zalozyc, ze przez najblizsze lata w Polsce nie bedzie nawet PROBY zamachu. Kazdy inteligenty czlowiek to wie. Nawet matek sie z tym zgadza. =P

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 20-07-2005 o 19:58.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2005, 20:33   #47
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny

Pogromca PK: Zgadzam się z tobą. Na razie o Polsce jest umiarkowianie głośno tylko w przypadku Kandudatury do Euro 2012...............
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2005, 23:34   #48
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Zapytaj sie amerykanina albo szweda co to solidarnosc, ciekawe czy odpowie.

Studjuje w Gd. Jak przyjezdza obcokrajowiec to pierwsze co zwiedza to stocznia. Ciekawo dlaczego? Wiesz moze.... tak SOLIDARNOSC dziecko SOLIDARNOSC. To marka rozpoznawalna w calej europie a moze i dalej. Walesa... nagroda Nobla... pamietasz?

Cytuj:
ze przez najblizsze lata w Polsce nie bedzie nawet PROBY zamachu. Kazdy inteligenty czlowiek to wie. Nawet matek sie z tym zgadza.
Tak... tutaj sie zgadzamy

Cytuj:
Dla nich nieważne jest w jakim kraju zaatakują, gdyż efekt będzie taki sam, ludzie zaczną się bać.
Wrecz przeciwnie! Ma ogromne znaczenie jaki kraj zaatakuja. Chodzi glownie o rozglos a taki mozna uzyskac tylko dzieki atakom na znaczace cele. Takich celow w polsce nie ma i dlugo nie bedzie (Palac kultury jest atrakcja turystyczna nie celem). My nie mamy sie czego obawiac narazie

Cytuj:
Z Iraku będzie można się wycofać dopiero gdy, aparat policyjny, sądy i wojsko, będą gotowe aby samemu dać sobię radę z terrorystami w ich kraju.
Gotowe to znaczy beda sie zgadzac z Amerykanami? Bo jakby nie patrzec w Iraku wiekszosc spoleczenstwa nie chce nas - 'odkupicieli'

Moj jogger
stary 21-07-2005, 00:02   #49
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Teraz wszyscy przemyślcie co napisaliście... Wyobraźcie sobie, że służby bezpieczeństwa i politycy traktują to tak samo... Kawałek dalej... Mamy niespodziewany atak terrorystyczny... I co się dzieje? Paraliż! To niemożliwe! Kto by atakował głupią Polskę?! Przez takie zachowanie liczba ofiar rośnie kilkukrotnie. To jest właśnie błąd, NIE MOŻECIE mówić, że w Polsce nie dojdzie do zamachu, gdyż takie coś doprowadzi do całkowitego paraliżu kraju w obliczu zagrożenia. Tak było przed II WŚ. Kto zaatakuje głupią Polskę? My przecież nic nie znaczymy. Kto by chciał nasze ziemie? Dzięki elementowi zaskoczenia, Hitler właściwie podbił Polskę w ciągu kilku dni. Wiem, w czasie zamachu to nie będzie na skale upadku państwa, lecz tam też zginą ludzie, a przez postawę taką jak wy przyjmujecie, tych ofiar będzie więcej. Dlaczego myślicie, że zamach w Polsce, nie wywoła takiego szumu jak w innych, "więcej znaczących" państwach? Wiem, nie liczymy się na arenie politycznej. Lecz też jesteśmy ludźmi i wierzcie mi, że atak w Polsce wywoła taki sam efekt jak np. w Niemczech.

@Pogromca pk:
Wiesz ile zamachów jest w Izraelu? Tutaj codziennie ginie wielu ludzi, lecz żadna telewizja nic nie powie, gdyż nie mają czasu antenowego. Naprawdę myślisz, że zachód nie zareaguje na zamach terrorystyczny w naszym kraju?! Rotfl'n'lol.

@Matek:
Masz rację, gdy zgodzą się z amerykanami. Wiesz czemu? Gdyż wtedy staną się państwem "demokratycznym" i będą mieli szanse na lepszą przyszłość. Skąd wiesz, że większość nas tam nie chce? Widziałeś tylko komentarze fanatyków religijnych, gdyż wątpie byś rozmawiał z mieszkańcami Iraku. Myślę, że reszta "normalnych", szarych ludzi chce nas w Iraku. Jeżeli choć trochę myślą to wiedzą, że bez wojsk sojuszniczych nie mają szans na lepsze życie.

Ostatnio edytowany przez Caer - 21-07-2005 o 00:11.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 04:23   #50
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Pogromca pk:
Wiesz ile zamachów jest w Izraelu?
To tez walka o niezaleznosc. Nie ATAKI TERRORYSTYCZNE.

Cytuj:
@Matek:Widziałeś tylko komentarze fanatyków religijnych, gdyż wątpie byś rozmawiał z mieszkańcami Iraku. Myślę, że reszta "normalnych", szarych ludzi chce nas w Iraku. Jeżeli choć trochę myślą to wiedzą, że bez wojsk sojuszniczych nie mają szans na lepsze życie.
Gowno prawda. Do szczescia nie jest potrzebne wosjko! Brat zabija brata - dzieje sie to samo co w warszawskim getcie w 1945r. TO nie sa sojusznice wosjka. Oni nie chca tam demokracji. Chca tam demokracje proamerykanska a to roznica. Tlumia bunty wszyskich, ktorzy chca dosj do wladzy i nei chca amerykanow.

I ty skad wiesz, ze 'szarzy ludzie' chca amerykanow? Gadales z nimi? Nie sadze. AAAA.... TV mowi. A zapomnialem ze jestesmy lizodupami ameryki?

Moj jogger
stary 21-07-2005, 10:38   #51
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
To tez walka o niezaleznosc. Nie ATAKI TERRORYSTYCZNE.

Tak samo jest z Rosją... Jak jest atak na Europe, to terroryści! A jak atak na Rosje, to walka o Czeczenie...

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 10:53   #52
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Matek:
Walka o niepodległość?! Człowieku, w wyniku ATAKÓW TERRORYSTYCZNYCH giną tutaj dziesiątki ludzi. W tym także arabów! To jest walka o niepodległość?! Nie rozśmieszaj mnie, to są zwykłe ataki terrorystyczne. Jeśli nie wprowadzą tej, jak ty to nazwałes, "demokracji proamerykańskiej" będzie tam taki sam reżim jak za Husajna. Tak ciężko to sobie wyobrazić?! Ludzie dalej będą ginąć, gdy sprzeciwią się nowemu dyktatorowi. Skąd wiem, że nas tam chcą? Nie wiem.
Cytuj:
Myślę, że reszta "normalnych", szarych ludzi chce nas w Iraku.
Słowo "myślę" występuje tutaj w roli słowa "przypuszczam".

Ostatnio edytowany przez Caer - 21-07-2005 o 14:39.
stary 21-07-2005, 11:21   #53
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

czyta ktoś z was onet a te komentarze?zacytuje jeden:"Jeszcze jeden zamach gdziekolwiek i noc białych noży w polsce"widzicie drechy chcą nas bronić przed arabami(szkoda tylko że nie każdy arab to terrorysta)pozatym mogą zaatakować polskę tylko dlatego żeby wycofała wojska z iraku
ps.hiszpania została zaatakowana wycofała wojska i już narazie ma spokój od "arabów"ale oni jeszcze mają rodzimą Eta(czy jakoś tak?;/)
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 11:54   #54
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Studjuje w Gd. Jak przyjezdza obcokrajowiec to pierwsze co zwiedza to stocznia. Ciekawo dlaczego? Wiesz moze.... tak SOLIDARNOSC dziecko SOLIDARNOSC. To marka rozpoznawalna w calej europie a moze i dalej. Walesa... nagroda Nobla... pamietasz?
1. Nie dziecko, podrostku. :rolleyes:
2. Doskonale wiem, kto zna Solidarnosc, a kto nie.
Oczywistym jest, ze ci ktorzy pamietaja tamte czasy, chcac nie chcac wiedza co to jest. Musieli slyszec o tym wydarzeniu, to logiczne. Mam na mysli mlodziez, a wiec to, ile mowi sie o tym aktualnie. Prosze bardzo, zapytaj szweda, anglika, hiszpana (ot, chcociazby w tibii, nie trzeba daleko szukac). Sam wiem z doswiadczenia, ze znakomita wiekszosc nie bedzie miala pojecia o Solidarnosci. Kazdy kto nie wierzy, niech sam sie przekona.
Czytajac rl life forum mozna sie za to dowiedziec ze komunizm sam upadl, a co wiecej, to nie byl komunizm, bo komunizm jest dobry. Takie panuje przekonanie u czesci nie dzieci, a mlodziezy.
A moze ktos z was widzial angielskie wydanie czegos w rodzaju plakatu, z ktorego ucza sie dzieci, przedstawiajacego wydarzenia wieku XX? Jest I wojna, II, upadek muru berlinskiego, nowe kraje w EU. Ale o solidarnosci, walesie nie ma nic.
Dobrze wiem kto ma pojecie o solidarnosci, a kto nie. Zapytajcie sie czegokolwiek zwiazanego z historia polski. Wiekszosc wie tylko, ze bylismy okupowani podczas II wojny swiatowej.
Kto pamieta te czasy, ten wie co to solidarnosc. Jak jest z resztą - kazdy moze sie przekonac. Mowi sie ze walesa to ikona XX wieku, solidarnosc znany symbol... ja o tym wszystko wiem, drogi podrostku, co nie zmienia faktu, ze rzeczywistosc na zewnatrz jest zupelnie inna. Kazdy moze sprawdzic.

Cytuj:
Wiesz ile zamachów jest w Izraelu? Tutaj codziennie ginie wielu ludzi, lecz żadna telewizja nic nie powie, gdyż nie mają czasu antenowego. Naprawdę myślisz, że zachód nie zareaguje na zamach terrorystyczny w naszym kraju?! Rotfl'n'lol.
Sa rozne rodzaje reakcji, nie twierdze ze NIC nie powiedza. Ale co tam, nadal uwazaj ze jestesmy wielcy i potezni i z kazdej strony o nas mowia i na nas patrza.

@down:
Widac terrorysci tak nie uwazaja - w swoich oswiadczeniach i grozbach nawet nie wymieniaja polski, zamiast tego dania czy wlochy. A to przeciez polska ma swoja strefe okupacyjna. Czy wg ciebie o zamachach w bulgarii mowilo by sie tyle samo co o zamachach w londynie? O takich krajach sie nawet nie wspomina, a co dopiero atakuje.

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 21-07-2005 o 14:25.
stary 21-07-2005, 13:08   #55
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Up:
lol? Pokaż mi gdzie napisałem, że Polska jest wielka i potężna. Nieważne, że nic nie znaczymy na arenie politycznej, powstanie taki sam szum jak po ataku w Londynie. Dlaczego? Bo to także będzie atak terrorystyczny.
stary 21-07-2005, 14:21   #56
Sorcerer Maciek
Zbanowany

Data dołączenia: 26 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
2. Doskonale wiem, kto zna Solidarnosc, a kto nie.
Oczywistym jest, ze ci ktorzy pamietaja tamte czasy, chcac nie chcac wiedza co to jest. Musieli slyszec o tym wydarzeniu, to logiczne. Mam na mysli mlodziez, a wiec to, ile mowi sie o tym aktualnie. Prosze bardzo, zapytaj szweda, anglika, hiszpana (ot, chcociazby w tibii, nie trzeba daleko szukac). Sam wiem z doswiadczenia, ze znakomita wiekszosc nie bedzie miala pojecia o Solidarnosci. Kazdy kto nie wierzy, niech sam sie przekona.
Czytajac rl life forum mozna sie za to dowiedziec ze komunizm sam upadl, a co wiecej, to nie byl komunizm, bo komunizm jest dobry. Takie panuje przekonanie u czesci nie dzieci, a mlodziezy.
Z ciekawości sprawdziłem - rzeczywiście, na dokładnie 8 osób z którymi rozmawiałem (wiekszosć to byli szwedzi, a to przeciez inteligentni ludzie, angielski na wysokim poziomie...) nie mieli pojęcia o Solidarnosci... O polskiej historii dwóch powiedzialo, ze bylismy "owned" w II wojnie swiatowej, reszta nic.
Sorcerer Maciek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 14:30   #57
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
@Badzo:
Walka o niepodległość?! Człowieku, w wyniku ATAKÓW TERRORYSTYCZNYCH giną tutaj dziesiątki ludzi. W tym także arabów! To jest walka o niepodległość?! Nie rozśmieszaj mnie, to są zwykłe ataki terrorystyczne. Jeśli nie wprowadzą tej, jak ty to nazwałes, "demokracji proamerykańskiej" będzie tam taki sam reżim jak za Husajna. Tak ciężko to sobie wyobrazić?! Ludzie dalej będą ginąć, gdy sprzeciwią się nowemu dyktatorowi. Skąd wiem, że nas tam chcą? Nie wiem.

Słowo "myślę" występuje tutaj w roli słowa "przypuszczam".

1.Czytaj ze zrozumieniem.
2. Nawet Putin to potwierdził, że jak jakiś atak w Rosji to walka o niepodległość Czeczenii...
3. "jak ty to nazwałes, "demokracji proamerykańskiej"" - ja tego nie pisałem
4. Czy ja mówie, że ludzie później nie bęą ginąć?

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 14:38   #58
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Badzo:
Omfg, ale ja jestem głupi To miało być do Matka. Już edytuje post.

@Pogromca pk:
Nie przypominam sobie, żeby terroryści mówili, że dokonają zamachów w Madrycie lub Londynie... może coś umknęło mojej uwadze. O atakach w Bułgarii słyszałem dość sporo. W polskiej telewizji nie mówili o tym zbyt dużo, ale na BBC i NBC gadali o tym przez cały dzień.

Ostatnio edytowany przez Caer - 21-07-2005 o 15:11.
stary 21-07-2005, 14:44   #59
Yerhilliaeh
Użytkownik Forum

Yerhilliaeh's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2005

Domyślny

W londyńskim metrze na stacji Warren Street wybuchła bomba wypełniona gwoździami - podała dyrekcja metra.
Trzy stacje londyńskiego metra - Oval, Warren Street i Shepherd's Bush - ewakuowano po "incydentach" - informuje policja. Wezwano służby ratownicze. Zamknięto trzy linie metra.

"Ludzie wpadli w panikę. Ale na szczęście pociąg był oddalony zaledwie o 15 sekund od stacji" - powiedział telewizji Sky jeden ze świadków, Ivan McKraken. Dodał, że czuł dym w wagonie.
Incydenty, których natura nie jest na razie wyjaśniona, wydarzyły się dokładnie dwa tygodnie po zamachach z 7 lipca, w których zginęło 56 ludzi.
stary 21-07-2005, 14:45   #60
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie przypominam sobie, żeby terroryści mówili, że dokonają zamachów w Madrycie lub Londynie... może coś umknęło mojej uwadze. O atakach w Bułgarii słyszałem dość sporo. W polskiej telewizji nie mówili o tym zbyt dużo, ale na BBC i NBC gadali o tym przez cały dzień.
Tak? A kiedy były jakieś zamachy w Bułgarii, bo sobie nie przypominam? Moze po prostu zapomnialem, niech mnie ktos oswieci.
Ameryce I anglii grozono od zawsze, od poczatku wojny.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania