Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-09-2005, 19:33   #41
Xyrius
Zbanowany

Xyrius's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Tychy

Xyrius ma numer GG 4524829
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Bedzie. natury nie oszukasz.
Będzie, masz racje.. ale jakkolwiek to zabrzmi 'będzie mniej agresywny' ?
On ZAWSZE może Cię/kolege/przechodnia/sąsiada ugryźć... jednak gdy odpowiednio go wychowujesz - zmniejszasz to prawdopodobieństwo...
Xyrius jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-09-2005, 21:32   #42
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
Bedzie. natury nie oszukasz.

To sa psy stworzone do walki z psami, nie z ludzmi, wiec agresje wobec ludzi mozna im wybic... Do psów zawsze beda skakac, ale do ludzi nie musza

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2005, 22:24   #43
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Badzo
To sa psy stworzone do walki z psami, nie z ludzmi, wiec agresje wobec ludzi mozna im wybic... Do psów zawsze beda skakac, ale do ludzi nie musza
To sa stworzenia natury. Agresje maja we krwi. Pies moze byc nieszkodliwy dla pana, ktorego widzi codziennie i ktory nim 'wlada'. Ale zawsze jest niebezpieczny dla innych. Dlaczego Pitbuli nie uzywa sie w terapii z dziecmi? POniewaz nie wytepisz z nich agresji. Rasy agresywne sa nazywane agresywnymi nie bez powodu.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2005, 22:29   #44
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
To sa stworzenia natury. Agresje maja we krwi. Pies moze byc nieszkodliwy dla pana, ktorego widzi codziennie i ktory nim 'wlada'.

no nie wiem.... zgodze sie z tym ze slucha pana np. moj pies slucha mnie, i przykladowo nie da mi zrobic "krzywdy"(chociaz nei wyglada na takiego ) a co powiesz na to ze moj pies nigdy nie widzial mojej dalszej rodziny, a gdy ta rodzina przyjechala to ona nawet nei szczekla na nich?(dodam ze wtedy nie bylo mnie w domu, bo jak jestem to zachowuje sie calkiem inaczej)
stary 07-09-2005, 22:36   #45
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi
a co powiesz na to ze moj pies nigdy nie widzial mojej dalszej rodziny, a gdy ta rodzina przyjechala to ona nawet nei szczekla na nich?(dodam ze wtedy nie bylo mnie w domu, bo jak jestem to zachowuje sie calkiem inaczej)
wyjatek? Podaj rase;]

Moj jogger
stary 07-09-2005, 22:37   #46
morwi
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
wyjatek? Podaj rase;]

rase? nie ma rasy(zdjecie w podpisie )
stary 08-09-2005, 22:32   #47
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

nie ma takiej rasy,są tylko nieodpowiedzialni właściciele którzy powinni dostawać wyższe kary,bo jak pies pogryzie człowieka to w 99%wina człowieka.kary dla ludzi którzy wyrzucają psy z domów,robią z nich morderców powinny być większe gdyby za takie coś dostali 10 lat to odechciało by się im.ale skoro policja w tym kraju nie umi dobrze chronić ludzi to co dopiero chronić zwierzęta.btw.może grupa na forum miłośników zwierząt
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2005, 22:40   #48
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
rase? nie ma rasy(zdjecie w podpisie )
rotfl. Ale twoj do rasy agresywnej sie chyba nie zalicza?

Moj jogger
stary 08-09-2005, 22:47   #49
Bia!y
Użytkownik Forum

Bia!y's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Poland Alkocholand :)

Bia!y ma numer GG 2121947 Bia!y ma login Tlenu bialy-sky
Domyślny

A ja Wam co powiem, że piesek mojego wujka ma skłonności seksulanne do małych dzieci. Zawsze kiedy jestem u wuja, i przyjeżdza mój młodszy kuzyn, pitbull zaprzeproszeniem rzuca się na niego i chce go przedymac xD Ja nie żartuje mówimy STOP NAPALONYM PSOM Czyżby szerzyło sie gejostwo wsród psów?

Ostatnio edytowany przez Bia!y - 08-09-2005 o 22:48.
Bia!y jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2005, 23:10   #50
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

taaaa.... a w dzienniku jak mowia ze znow pies jakiejs agresywnej rasy kogos zagryzl to opowiesci wyssane z palca..... zaraz powiecie ze to wina zlego wychowania itp.... ale czy slyszeliscie kiedys w wiadomosciach o zle wychowanym jamniku ktory by wlasciciela zagryzl? albo chodzby nawet o takiej lessi? bo ja nie.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2005, 10:41   #51
morwi
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
rotfl. Ale twoj do rasy agresywnej sie chyba nie zalicza?

no nei wiesz czego to jest "krzyzowka"-.- a tak poaztym jak to napisales jest to "stworzenie natury" wiec nie widze troznicy czy jest to doberman czy moj piesek...
stary 09-09-2005, 11:10   #52
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
no nei wiesz czego to jest "krzyzowka"-.- a tak poaztym jak to napisales jest to "stworzenie natury" wiec nie widze troznicy czy jest to doberman czy moj piesek...
A twoj pies zalicza sie do agresywnych? NIE. WIEC NIE MA NATURY AGRESYWNEJ. PO czym to poznaje? po wygladzie i wielkosci szczeki;]

Moj jogger
stary 09-09-2005, 12:18   #53
Evil_Gogo
Użytkownik Forum

Evil_Gogo's Avatar

Data dołączenia: 12 07 2005
Lokacja: Warszawa

Żarówka

Nie wiem czy słyszałeś o tym, na pradze zresztą kołomnie pies z rasy uznawajen za niebezpieczną. NIe pamiętam jaka to była ;/. Zagryzł 15 letnią dziewczynke, ona nie była polką tylko coś w stylu cyganki, no nie pamiętam ale też szkoda. Dziewczyna miała 15 lat i już jej nie ma, mogła dokonać wielu rzeczy w swoim rzyciu a tu trach i papa. Sąsiedzi wypowiadali się że 3 razy dziennie wychodziła z tym spem na dwór czasem i więcej. A akcja wyglądała miejwięcej tak że podczas zabawy właścicielki psa (tej 15 lotniej dziewczynki) i jej koleżanką. Piesz nagle złapał za szyje jednej z dziewczynek i ją poprozu zagryzł. Ale pytanie brzmi, czy bawiły się tak że mogło do spowodawać spontaniczny atak psa, no nie wiem. Mogły sie szturchać albo ciągnąć za ogon. Ale mi się wydaje że nic takiego nie było. Moj kolega ma psa też z rase niebezpiecznej. Nie wiem jak się nazywa bo się na rasach psów poprostu nie znam ( to taki spiec chudziutki, dłuuugi pyszczek i dosyć wysoki, to bardzo znana rasa) A więc ten pies chce być panem domu, nie jest trzymany w klatkach ani nic takiego. Chodzi mi o to że pewnego razu gdy był właściciel sam z nim w domu, bez zdania racji pies złapał go za ręke i zaczął szarpać, krew się zaczeła ostro lać i kolega jakoś sobie poradził z nim (24 lata wtedy). Moim zdaniem NIGDY POPROSTU PRZENIGDY, osoba słabsza spychidznie ani osoby młodsze i skąpej postury nie mogą pieć takich psów, bo one naprawde miłe nie są, owszem są miłe ale nie w 100%. Niech co 1000 pies zagryzie dziecko i co wtedy ? I wtedy będą myśleć czy ten pies był dobrym pomysłem ? Poproztu ja nigdy bym nie zaryzykował posiadania takiego psa, obawiał bym się o rodzine. o.0 Rozpisałęm się....

Cytuj:

Jeśli twój piesek to ten ze zdjęci to może jak coś to przegryść troszeczke skóry, a jego jak dorości to może zabić. Teraz pewnie z dzieckiem by sobie poradził. To tak samo jak jest taka opcja z ludźmi, jeden jest Papieżem o którym świat będzie pamiętał dłuuuuuugo po śmierci a jakimś rasowym mordercą dzieci, po jego śmierci każdy będzie płakał że tak szybko "zdechł" że nie cierpiał ;/

Ostatnio edytowany przez Evil_Gogo - 09-09-2005 o 12:22.
Evil_Gogo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2005, 16:11   #54
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Stafford to w sumie spokojny pies, u mnie na osiedlu są 2, jeden już w miarę stary, spokoojny na maxa, drugi ma około 6-7 lat i jak na razie mu nie odbija, wręcz przeciwnie, non stop by się bawił tylko. Pitbull, Amstaff... to według mnie groźniejsze rasy, ale też zależy od tego jak żyją :-) Chociaż jest w nich zagrożenie, że około 4-5 roku życia im odbije, ale to większa szansa, jeśli jest to czyściutka rasa, zachowana z tych "bojowych" w końcu jakby nie było były/są to rasy wykorzystywane do walk. Jeden Pit u mnie na osiedlu np. ma niegroźne zaburzenie psychiczne w sumie. Po prostu jak mu odbije to się rozpędza i wlatuje każdemu w nogi, tak, żeby go przewrócić, jeśli się nie spodziewamy to możemy ładnie lądować. Po przewróceniu już nie gryzie :-)
stary 06-10-2005, 21:54   #55
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Domyślny

Kurka, sorki ze odswiezam, ale znalazlem fajne filmiki...

http://www.pitbullproblem.tk
http://www.pitbull.strefa.pl/movies/film_idba.html

Troche dlugo sie laduja...Polecam... Wlaczcie glosniki...

Dopisek
Może kilku osobom ten filmik uświadomi, dlaczego te psy są takie agresywne...

Ostatnio edytowany przez Badzo - 07-10-2005 o 09:50.
stary 06-10-2005, 22:49   #56
Rincewind
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin

Domyślny

no nie wiem czy "agresywne" maja to we krwi i nie da sie tego wyplenic. ja naprzyklad mam juz drugiego owczarka niemieckiego(pierwszy zdechl ze starosci) ktore tez sa podbno do niebezpiecznych zaliczane a zaden z nich jeszcze nigdy nikogo nie ugryzl (tylko jak male byly to ja sie z nimi tak bawilem ze mnie lekko zebami lapaly).
Rincewind jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2005, 10:13   #57
Goller
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 10 2005

Domyślny

Pitbulle to mordercy zagryzły mojej cioci kolege
Goller jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2005, 10:48   #58
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goller
Pitbulle to mordercy zagryzły mojej cioci kolege
Dobra, więc tak... W jakich warunkach był trzymany? Miał rodowód? Bo jeśli nie, to mógłbyć jakis mieszaniec... Był kupowany, czy od szczeniaka malutkiego był trzymany? Bo jeśli był kupowany, mógł przez jakiegoś pseudo-hodowce wypaczzona psychike...

BTW. Obejrzyjcie filmik www.pitbullproblem.tk to zobaczycie, dlaczego pitbulle atakuja ludzi... Po angielsku jest, ale jest tam wiele madrych rzeczy...

stary 08-10-2005, 10:55   #59
morwi
Użytkownik Forum

Domyślny

ten filmik w wiekszosci tez jest o "psach walczacych", poniewaz jezeli taki pies od malego wychowuje sie z dzieciekiem(przykladowo) to w pozniejszym okresie nie jest agresywny, no chyba akurat bronilby teo dziecka...
stary 20-10-2005, 15:24   #60
Rastafarijan
Użytkownik forum

Rastafarijan's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2005

Domyślny

Pokoj ludzie i ludziska !! Jak wszystkim wiadomo Pitbull to genetyczna mieszanka, bo taka rasa poprostu nie istnieje. Sam jestem wlascicielem 6cio miesiecznej suczki, ktora od czasu do czasu przejewia agresje w rozny sposob. Nie do mnie i innych domownikow, ale w normalnych sytuacjach takich jak... Jedzenie -nie da sie jej nic zabrac jak juz je to juz amen !!
Zabawa -zabawa jak zabawa, ale czasem tak sie wkreca, ze nie panuje nad sila scisku szczeki, wraczy .
Ja nie mam zadnych zastrzezen co do niej, ale nie zgodze sie z tym, ze to zly pies, bo nie ma zlych psow tylko sa zli wlasciciele... mozecie to zinterpretowac jak chceta.

Tu sa zdiecia mojej kochanej Duli,

http://photobucket.com/albums/a184/e...sweetipiti.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/e...=MyPitbull.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/e...t=000_0229.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/e...rrent=Piti.jpg

Pokoj bracia i siostry !!

Ps. Za ortu i interpunkcje przepraszam
Rastafarijan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania